עבור לתוכן

לקיחת קווים עיקריים מתמונות - לצורך חריטה

Featured Replies

פורסם

האם יש איזו שיטה בפוטושופ לקחת קווים מתמונות אמיתיות כדי להשאיר רק את הקווים החשובים כדי לחרוט אותם על בפרספקס?

פורסם

השאלה עד לאיזה רמת דיוק מכונת החריטה יכולה להגיעה...

פורסם

אני לא כ"כ מבין במכונות חריטה, אבל לא עדיף להפוך את הקוים לפורמט וקטורי?

בכל מקרה, ראשית מומלץ מאוד להפוך את התמונה ל greyscale, ושנית מומלץ להבליט את המטרה שלך שהגבולות שלה יהיו מוגדרים בצורה טובה, ע"י levels או באופן ידני פשוט למחוק את הרקע מסביב.

המעבר ל greyscale הוא בעיקר בשבילך, כדי שתראה את ההבדלים הטונאליים בלי שהצבעים יפריעו לעין שלך לשפוט האם המטרה שלך בולטת מספיק. אבל גם בשביל העבודה עם הפילטרים כדאי לעבוד עם greyscale למטרה הספציפית שלך, גם כי אתה לא צריך שום מידע של צבע, אבל בעיקר כדי שתוכל לשפוט כמו שצריך את ה preview של הפילטרים והתוצאות שלהם.

אחרי שעברת ל greyscale ווידאת שהמטרה שלך מוגדרת טוב בתמונה, אתה יכול להשתמש במבחר הפילטרים בפוטושופ שמאפשרים לבודד קוים וגבולות.

אני ממליץ מאוד על Sketch->Photocopy או Stylize -> Glowing Edges. האלגוריתמים שלהם מצויינים, ובשניהם אתה יכול לשלוט בתוצאה בצורה טובה מבחינת רמת הפירוט, עובי הקוים וכו'.

מי מומלץ יותר תלוי מאוד בתמונה עצמה, אז תבדוק איזה מהם נותן תוצאה טובה יותר.

אפשרות נוספת היא Smart Blur במצב Edges Only שיבודד לך את הקוים, ולאחר מכן שימוש בפילטר Cutout כדי להחליק את התוצאה. גם ב Smart Blur אתה יכול לשלוט ברמת פירוט התוצאה, אבל הפילטר הזה עובד טוב רק כאשר הגבולות והקוים של מטרה שלך כבר בולטים בצורה מאוד טובה, וללא רקע מיותר.

פורסם

בעבר הפכתי תמונה בפוטושופ לצורך חריטה ע"י בחירת החלקים בכלי בחירה והמרה שלהם לוקטור (התמונה הייתה פשוטה יחסית לכן זה עבד די מהר וטוב).

הבעיה שנוצרה היא שהקווים לא היו ממש ישרים והם היו "רועדים" וכך גם יצאה החריטה.

לדעתי הכי טוב להשקיע קצת זמן ולעבור על התמונה עם Freehand או Illustrator תלוי מה יותר נוח לך (אם בכלל), זה שווה את ההשקעה.

פורסם

איך בדיוק החריטה מתבצעת? המכונה מקבלת תמונת קוי מתאר כקלט?

וכמו שזה נראה, בין אם התמונה פשוטה ובין אם לא - כדאי לעבור על הקוים ידנית באופן וקטורי.

פורסם

התוכנות האלו קוראות שרטוט וקטורי. זה יכל להיות קובץ ai או dxf ואולי עוד כמה פורמטים וקטוריים.

פורסם

הדרך הקצרה כמו שתוארה למעלה באמת יוצרת קווים משוננים, אפשר לשפר אותם בתוך תוכנה וקטורית אבל זה לא יהיה מושלם

יש אפשרות לייצא מתוך פוטושופ ישירות לאילוסט' path אחרי בחירה(שטח, צורה, קונטור וכו') שזה הרבה יותר מדוייק

או כמובן לעבור על הצורות בתוכנה וקטורית וליצור קובץ חדש

בכל מקרה כל מכונות החריטה/חיתוך קוראות קבצים וקטורים בלבד.

פורסם

אולי אני מפספס פה משהו, אבל כמו שאני רואה את זה אפשר לדלג לגמרי על PS וליצור את הקוים ישירות בתוכנה וקטורית, אלא אם כן רוצים להבליט את הקוים למטרת נוחות בלבד לעינו של המשתמש, לפני שהוא יוצר את ה paths הוקטוריים ידנית (בסופו של דבר, אין מנוס ממעבר ידני כדי להגיע לתוצאה טובה).

פורסם
  • מחבר

SerpentMage:

הקטע עם הGlowing Edges יוצא מצוין , אחרי הGlowing Edges אני עושה Ctrl+I ואז נשארים לי בד"כ רק הקיים השחורים ואז אני פשוט מדפיס.

תודה.

פורסם

או פשוט לעשות trace באילוסטרטור :lol:

זה לא יוצא מדוייק ומאוד קשה אם בכלל לשלוט בתוצאה הסופית+קווים משוננים.

SerpentMage:

הקטע עם הGlowing Edges יוצא מצוין , אחרי הGlowing Edges אני עושה Ctrl+I ואז נשארים לי בד"כ רק הקיים השחורים ואז אני פשוט מדפיס.

תודה.

להדפיס אולי זה מספיק אבל לא לחיתוך.

למי שרוצה חיתוך וכו' אין מנוס מידע בתוכנה וקטורית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים