עבור לתוכן

ניסיון עם מסכי LCD של Yakumo ?

Featured Replies

פורסם

לאחרונה פגשתי במסך Yakumo 20 אינץ ברשת במחיר אטרקטיבי של 1300 ש"ח.

לא מצאתי אזכור לסוג הפאנל (כנראה TN) אולם הרזולוציה הנתמכת 1600X1200 נשמעת לי מאוד מעניינת לרמת מחיר זו.

האם למישהו יש ניסיון עם מסכי Yakumo ?

האם רזולוצייה כה גבוהה נתמכת בכרטיסי מסך שהם חלק מהלוח הראשי במחשבי P4 ?

תודה ויום טוב,

גל

פורסם

מעולם לא שמעתי את השם אפילו.

הרזולוציה נתמכת אפילו ב-3dfx Voodoo 3000.

פורסם

אבל מכיוון שה-3dfx Voodoo 3000 הוא לא כרטיס מובנה, זה לא ברור מאליו שהכרטיס שמובנה בלוח של פותח הדיון תומך ברזולוציה כזו.

פורסם

אבל מכיוון שה-3dfx Voodoo 3000 הוא לא כרטיס מובנה, זה לא ברור מאליו שהכרטיס שמובנה בלוח של פותח הדיון תומך ברזולוציה כזו.

לדעתי זה כן ברור מאליו. אנחנו לא בשנת 1995. 1600X1200 היא רזולוציה סטנדרטית לחלוטין.

פורסם

אם נראה לך שכל לוח לסוקט 423/478 עם כרטיס מסך מובנה תומך ב-1600x1200 אז כדאי מאוד שתפסיק להשלות את עצמך (ואת פותח הת'רד).

פורסם

זאת רזולוציה של מסך ריבוע ולא רחב, אתה בטוח שאתה רוצה מסך כזה?

פורסם

אם נראה לך שכל לוח לסוקט 423/478 עם כרטיס מסך מובנה תומך ב-1600x1200 אז כדאי מאוד שתפסיק להשלות את עצמך (ואת פותח הת'רד).

תביא לי דוגמה של אחד שאין לו.
פורסם

יש יותר מדי צ'יפסטים שאני לא מצליח לברר רזולוציה מקסימלית עבורם. אני מאמין שזה למשל לא תומך, אבל לא הצלחתי למצוא באיזו רזולוציה הוא תומך (וזה גם לוקח יותר מדי זמן).

פורסם
  • מחבר

חברה,

תודה על ההתיחסות,

הצלחתי להשיג קצת מידעי על הלוח הראשי ומסתבר שהוא לא תומך (רק עד 1280X1024) - כך שאם ארכוש את המסך יהיה צורך גם בכרטיס.

קצת מדאיג שאף אחד כאן לא מכיר את החברה - יש מצב שבכל זאת נלך על אלטרנטיבה מוכרת ויקרה הרבה יותר.

מסכי 20 אינץ מחברות מוכרות (Dell, Philps) שתומכות ברזולוציה של 1600X1200 עולים בין 2300-2500 ש"ח (כמעט כפול...)

אם מדברים רחב וגדול יש את הדל 2407 שממש קורץ - אבל 3500 ש"ח על מסך זה ממש מעבר לתקציב שלי - בטח עם מחשב גרוטאה שיחייב שדרוג רציני כולל כרטיס מסך חזק לתמוך ברזולוציה האסטרונומית שהמסך הזה מספק....

אני אגב מעדיף יחס של 3:4 כי אני בעיקר רוצה לערוך תמונות.

תודה לכולם,

גל

פורסם

תודה על ההתיחסות,

הצלחתי להשיג קצת מידעי על הלוח הראשי ומסתבר שהוא לא תומך (רק עד 1280X1024) - כך שאם ארכוש את המסך יהיה צורך גם בכרטיס.

איזה לוח יש לך ומאיפה המידע שהוא לא תומך? לי מאוד קשה להאמין שיש איזשהו P4 (שמסוגל להריץ VISTA!) ולא מסוגל להפעיל UXGA.

יש יותר מדי צ'יפסטים שאני לא מצליח לברר רזולוציה מקסימלית עבורם. אני מאמין שזה למשל לא תומך, אבל לא הצלחתי למצוא באיזו רזולוציה הוא תומך (וזה גם לוקח יותר מדי זמן).

גם אני לא ממש הצלחתי לברר לגבי ה-ProSavage, אבל זה רומז שדווקא כן תומך:

http://www.viaarena.com/default.aspx?PageID=420&OSID=22&CatID=2480&SubCatID=113

לא שיש בכך הוכחה ובכל מקרה זה צ'יפסט אחד מתוך רבים...

פורסם

מה לעשות, מה שנמכר עם מעבדי P4 בזמנו לא היה אך ורק P4C800 ומעלה, אלא כל מיני לוחות עם צ'יפסטים זולים ולא כל אחד מהם שהיה לו כרטיס מסך מובנה תמך ב-1600x1200.

פורסם

על מה אתם מדברים?

על כל לוח אם מהשנים האחרונות יש RAMDAC של לפחות 300 מה"ז - מספיק לרזולוציות הרבה יותר גבוהות.

עריכה:

בנוגע לשאלה שלך לגבי ה-Prosavage

ל- VIA Savage4 הישן (VT8606) יותר מה-ProSavage יש RAMDAC של 250 מה"ז ותומך ברזולוציה של 1920x1440 וב-1600 על 1200 בפרוטוקול דיגיטלי.

פורסם

אתה יכול להגיד את זה גם על לוחות שיוצרו לפני 5-7 שנים?

פורסם

גם צ'יפסטים ענתיקות לחלוטין, כן.

למשל: Intel 815G שהוא הנחות מבין כל פתרונות ה-O/B תומך ב-1600x1200 על גבי Analog RGB ו-1280x1024 על פרוטוקול דיגיטלי (שבד"כ בכלל לא ממומש).

SIS630 תומך ב-1600x1200 בכל הפרוטוקולים.

VT8606 שהוא הישן ביותר שאני מכיר - תומך ללא בעיה.

ה-Prosavage כבר שבב מודרני הרבה יותר (יחסית), למרות שגם הוא יצא בדצמבר השנה מיצור - הוא 300 מה"ז ותומך ברזלוציות האלו ללא בעיה.

מעבר לארבעת אלה, לא מכיר צ'יפסטים ישנים יותר.

השבבים היחידים שאני מכיר שלא תומכים ברזולוציות כאלו הם שבבים של Silicon Motion שבאים עם זכרון עצמאי של 1/2/4 מגה - והם בכלל צ'יפים יעודיים על הלוח, ולא חלק מהצ'יפסט. השבבים האלה גם לא נמצאים בכלל בלוחות Desktop, אלא רק בפתרונות של ניידים (אולי) וב-Embedded.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים