עבור לתוכן

עזרה באוברקלוק של E2180. מה מראה לי את הטמפ' הנכונה? (תמונה מצורפת)

Featured Replies

פורסם

77493548se5.th.jpg

מצד אחד מראה לי מראה לי בTAT 45 מעלות ומצד שני מראה לי 69 בCORETEMP

למי להאמין?

והאם זאת טמפ סבירה לE2180 ב2300MHZ עם קירור סטוק?

פורסם
  • מחבר

אוקיי מצטער על השני הודעות.

בקשר לשרשור ההוא - ממש לא הבנתי למה התכוונו שם התבלבלתי מכל התגובות השונות. אמרו שם הטמפ' שהTAT והקורטמפ מראים גבוהות מהרגיל?

אם כן אז איך אני יכול לדעת מה הטמפ' האמיתית שלי?

פורסם

התכוונתי לפרסם בנושא חדש ואז ראיתי את ההודעה הזאת שעוסקת בדיוק במעבד כמו שלי שעשיתי לו מבחן האצה קטן אז החלטתי לשרשר במקום לפתוח נושא חדש (יש עוד נתונים נוספים ותוצאות ניסויים על תוכנות קוד-פתוח שערכתי במהירויות 2.0, 2.4 ו-2.8 גה"צ בפורום לינוקס).

ולגופו של עניין - רציתי לראות כמה אפשר לדחוף את ה-E2180 הצנוע והזול על לוח האם הצנוע, הזול והמשולב שלי (630/7100 ראו מפרט), בייחוד שכולם יודעים שלוחות משולבים הם זבל ויש את אותה רשת למכירת מחשבים שלא נזכיר את שמה שטורחת תמיד לציין בפירסומיה בעיתונים שבמחשביה כרטיסי המסך דיסקרטיים (ונעזוב שה-5200 "הדיסקרטי" שדוחפים אצלם נחות ביחס לכרטיס המשולב שלי)

מפאת השעה להלן הנתונים ישר מה-notepad

STOCK

@ 2.0GHz VCORE 1.3125V

CPU PCMARK05 5077

47C

@ 2.8GHz VCORE 1.3125V

CPU PCMARK05 7089

47C

@ 3.0GHz VCORE 1.3125V

CPU PCMARK05 7593

52C

@ 3.14GHz VCORE 1.35V

CPU PCMARK05 7934

56C

לא רע בשביל לוח-אם משולב, זהו אומנם מבחן סינטטי אבל אלו מספרים טובים יותר משל X6800

הטמפ' נמדדו ב-coretemp, במהירות STOCK המאוררים במערכת במהירות מינימלית וכמעט בלתי נשמעים, בשאר הניסויים בערך ב-60-70 אחוז עוצמה ומתחילים להרעיש באופן בלתי נסבל (לכן זהו מקס' מהירות המאווררים מבחינתי). הניסוי נפסק ב-3.14 גה"צ בגלל שלא רציתי לחרוג מ-55 מ"צ וגם לא ממש רציתי לשחק עם מתח הליבה. ההאצה הייתה במצב unlinked שהזיכרונות רצים בכל הפעמים בכ-800 מה"צ. אני מאמין שעם יותר אומץ, רעש ומתח ליבה אפשר לדחוף ל-3.2 גה"צ ואילך.

בחזרה לשאלה שפתחה את הנושא - ראשית, טמפ' של כ-70 מ"צ בקירור סטוק בהאצה קלה מתאימה לניסויים שנעשו במספר אתרי ביקורות ברשת למעבד זה על קירור stock, ה-TAT מזייף פה בגדול חוששתני. שנית, הניסוי שלי נערך עם HSF מסיבי במיוחד (מצריך backplate) שנחשב לאחד מקירורי האוויר היותר מוצלחים בשוק, אני לא חושב שכדאי להאיץ מעבדים מודרניים יותר מכמה אחוזים על קירור stock.

פורסם
  • מחבר

אוקיי קודם כל תודה על התשובה והניסוי שערכת זה עוזר לי להבין כמה דברים אך אני מנסה להבין למה אני לא מצליח להגיע ל3GHZ מבלי להעלות מתח לפחות ל1.4

האם זה בגלל VDROP של הלוח המעפן שלי? (GB 945GCMX- S2). חשבתי שהמעבד הזה אמור להיות קריר... איך אנשים אומרים שהם הגיעו איתי ל3.6 בקירור סטוק??

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים