עבור לתוכן

PCI Express בכרטיסי מסך, מה זה?

Featured Replies

פורסם

אהלן,

שמעתי שה-R400 של ATi ישתמש ב PCI Express,

אף פעם לא שמעתי על המושג הזה בכרטיסי מסך, הייתי שמח לדעת מה זה, אם מישהו יודע...

תודה.

פורסם

למיטב ידעתי קוראים לזה PCI-X וזה סוג חדש של חריץ PCI בעל קוחב פס וקיבולת גבוהה בהרבה מחריץ הPCI הרגיל ומוכר שיש לכולנו על לוחות האם ובזה תשתמש ATI כנראה בכרטיסה החדשים

מקווה שעזרתי 8)

פורסם

הוא אמור לסיים תהליך "הסתגלות" שהתחיל לפני 8 שנים בערך ולבטל את הצורך בחריץ AGP(דבר שלפי מה שאני זוכר היה אמור להתרחש לפני מספר שנים,ה-AGP לא היה אמור לשרוד יותר משנתיים-שלוש על-פי מפות הדרכים המקוריות שמצאתי בגליונות Wiz וPCM ישנים).

פורסם

http://www.pci-express.com/specifications/pciexpress (אתר הבית של PCI Express)

PCI Express היא טכנולוגיה חדשה, מן שיפור של ה-PCI הראשון, שמאפשר רוחב פס וקיבולת גבוהה בהרבה בה-PCI הראשון ובכלל מה-AGP 8X.

כנראה ש-ATi תשתמש בטכנולוגיה הזאת ב-R400. ;)

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולכם!

פורסם

מתי נתחיל לראות לוחות אם עם החריצים הנ"ל?

פורסם

אין תאריך כרגע,אבל מדברים על כך שלדור הצ'יפים השני של ההאמר תהיה תמיכה בהתקן...

ככה שהייתי אומר,בעוד חצי שנה או יותר.

ונדמה לי שיש לוחות Xeon שההתקן כבר נמצא בהם.

פורסם

שאלה טובה. רק חבל שאף אחד לא יודע...

טוב, אולי כשיצא ה-R400.

פורסם

נראה טוב, אבל כמה שיפור בביצועים זה כבר יתן? אני לא חושב שהרבה. זה בערך כמו המעבר בין AGP 4X ל-8X, ואם אני טועה אז 2X ל-8X...

בכל מקרה לא יהיה שיפור דראסטי בביצועים. :(

פורסם

PCI-X אמור לספק 133Mhz "רוחב פס" לעומת ה-66Mhz שאותם מספקת יציאת ה-AGP,ההבדל נראה לי,יהיה משמעותי הרבה יותר מהמעבר מ-X4 ל-X8.

פורסם

PCI-X הוא המשך של PCI66 שבסה"כ הועלה ל 133 מה"ז.

PCI33 הוא החריץ הסטנדרטי שיש על כל לוח

32bit 33MHz 133MB/S

PCI66 נמצא על לוחות של תחנות עבודה ושרתים. הוא זהה מבחינת ארכיטקטורה ל PCI33 אבל פועל ה 66 מה"ז ורוחב מילה של 64 ביט.

סה"כ 533MB/S.

PCI-X הוא שיפור של PCI66 ופועל ב 133 מה"ז, סה"כ 1066MB/S.

PCI-Experess לא קשור לאף אחד מאלו. הוא מיישם תקשורת point to point עם ערוץ נפרד בכל כיוון.

כל התקן אינו מודע להתקנים האחרים ולא משתף איתם משאבים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים