עבור לתוכן

האם זה אפשרי ליצור קולנוע ביתי תלת מימדי?

Featured Replies

פורסם

כיום יש בתי קולנוע תלת מימדים, בהם יש פשוט שני מקרנים שמקרינים בפאזות אחרות(נדמה לי, עשיתי פיסיקה כבר מזמן) ועם משקפיים מקטבות מבדילים בין כל תמונה של כל אחד משני המקרנים לכל עין בנפרד.

השאלה שלי, האם יש מקרן תלת מימדי ביתי? מה האיכות שלו? והאם אפשר ליצור מקרן תלת מימדי משני מקרנים כ"עשה זאת בעצמך"?

פורסם

אני לא ממש יודע בקשר למקרנים ביתיים אשר מקרנים בתלת מימד אבל אני די בטוח שהמחיר של אחד לא יצדיק את המקרן, בנוסף לזאת אני לא חושב שיש איזה שהוא סרט שיצא בתלת מימד לקהל הרחב.

אני גם לא רואה בעייה לעבוד עם שני מקרנים במקביל כל עוד אתה עובד עם מחשב, אם לא אז אני לא שמעתי על מכשיר המסוגל לתת שתי יציאות ווידיאו בו זמנית אשר שתיהן אינן תלוייות אחת בשנייה.

אחרי קראיה שנייה של השאלה השנייה שלך אם אתה שואל " האם אפשר להקרין סרט בשני מקרנים אשר יתנו לי תחושה תלת מיימדית ללא קשר לאיך צולם הסרט?" אז התשובה לזה לא. שתי התמונות יהיו זהות.

כאשר נותנים לך משקפיים מקטבות מה שבעצם עושים זה ככה. הסרט בזמן הצילום מצולם דרך 2 מצלמות אשר יש הפרש מרחק קטן אחת מהשנייה, לכן התמונה מצולמת משתי זוויות שונות (כמו שעושות העיינים שלנו). לאחר מכן כל אחד מהסרטי צילום מקבל פילטר אחד אדום ואחד כחול ומקרינים את התמונות אחת על גביי השנייה בתאום מושלם. כאשר את לובש את המשקפיים הצד הכחול שלהם מנטרל את הסרט עם הפילטר הכחול והאדום עושה אותו דבר לסרט האדום כך שכל עין בעצם רואה תמונה שונה והמוח שלנו הופך את זה לתלת מימד אבל התמונות עדיין נשארות דו מיימדיות. לכן אתה לא תוכל לעשות את זה בשיטה ביתתית.

פורסם
  • מחבר

אני לא ממש יודע בקשר למקרנים ביתיים אשר מקרנים בתלת מימד אבל אני די בטוח שהמחיר של אחד לא יצדיק את המקרן, בנוסף לזאת אני לא חושב שיש איזה שהוא סרט שיצא בתלת מימד לקהל הרחב.

אני גם לא רואה בעייה לעבוד עם שני מקרנים במקביל כל עוד אתה עובד עם מחשב, אם לא אז אני לא שמעתי על מכשיר המסוגל לתת שתי יציאות ווידיאו בו זמנית אשר שתיהן אינן תלוייות אחת בשנייה.

אחרי קראיה שנייה של השאלה השנייה שלך אם אתה שואל " האם אפשר להקרין סרט בשני מקרנים אשר יתנו לי תחושה תלת מיימדית ללא קשר לאיך צולם הסרט?" אז התשובה לזה לא. שתי התמונות יהיו זהות.

כאשר נותנים לך משקפיים מקטבות מה שבעצם עושים זה ככה. הסרט בזמן הצילום מצולם דרך 2 מצלמות אשר יש הפרש מרחק קטן אחת מהשנייה, לכן התמונה מצולמת משתי זוויות שונות (כמו שעושות העיינים שלנו). לאחר מכן כל אחד מהסרטי צילום מקבל פילטר אחד אדום ואחד כחול ומקרינים את התמונות אחת על גביי השנייה בתאום מושלם. כאשר את לובש את המשקפיים הצד הכחול שלהם מנטרל את הסרט עם הפילטר הכחול והאדום עושה אותו דבר לסרט האדום כך שכל עין בעצם רואה תמונה שונה והמוח שלנו הופך את זה לתלת מימד אבל התמונות עדיין נשארות דו מיימדיות. לכן אתה לא תוכל לעשות את זה בשיטה ביתתית.

חח, אתה ממש לא מעודכן.

דבר ראשון השיטה של כחול ואדום היא מאוד ישנה.

היום יש שיטה חדשה של משקפיים מקטבות שממסכות תמונה בגלל פאזה של הגלי אור ולא בגלל צבע.

אם אתה משתמש בכחול אדום אז חסרים לך צבעים בתמונה התלת מימדית.

דבר נוסף, תחפש סרט שנקרא BEOWULF, זה סרט כבן שעתיים שהוא תלת מימדי מתחילתו ועד סופו. ניתן לראות אותו בקולנועי IMAX ברחבי הארץ.

ליצור סרט תלת מימדי זה לא בעיה, אני פשוט מרנדר את זה בתוכנת תלת מימד כגון LIGHTWAVE או MAYA.

הבעיה זה איך להקרין כזה סרט בבית.

פורסם

אתה צודק אני ממש לא מעודכן, אין לי בעייה א \ם מה שאמרתה, הסרט BEOUWOLF הוא סרט תלת מימדי אשר יצא ל IMAX בתור כזה. אני לא התעמקתי בנושא של תלת מימד אף פעם אבל אני עדיין לא מבין איך אתה יכול להפוך סרט לתלת מימד אם הסרט צולם מזווית אחת, איך התמונה שתקרין בכל מקרה שיהיה היא דו מימדית

אך המוח יעבד אותה לתל מימד? אשמח להסבר?

בקשר למשקפיים ולקיטוב התמונה, אתה תקבל את אותו אפקט אם תשחק אם גליי אור או תשים משקפיים צבעוניות. זה אותו דבר רק שבשיטה שלך אתה לא מעבד צבעים.

פורסם
  • מחבר

זה לא חייב להיות לסרטים בהכרח.

זה יכול גם להיות למשחקי מחשב למשל?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים