עבור לתוכן

LCD מולCRT

Featured Replies

פורסם

CRT AOC +K9

המסך הוא 19 אינץ http://www.toshop.co.il/prod.asp?id=1035&ref=yes&refname=zap

לאומת דל 2007 FP

לדל מחיר יותר מכפול

הדל נותן יותר שטח עבודה אבל בלי בדיקה מעמיקה סביר להניח שאיכות התצוגה פחותה,

בדל יש בעיית פיקסלים שיכולה לגרום להרבה הצקה פסיכולוגית (יותר מאשר בעיית ביצועים)

כנ"ל לגבי סוג הפאנל

הדל תופס פחות שטח על השולחן וכנראה יותר עמיד בטילטולי העברת דירות (אינטואיציה)

אורך חיים של המסכים?

ולשאלה היותר מציקה, עקב שיטות עבודה שונה של המסכים, הם כנראה פולטים קרינות שונות וטווחי הנזק שלהם משתנים.

בהנחה שעובדים ממרחק 50 ס"מ (שם רמות הקרינה נמוכות), איזה מסך יותר יפגע בראיה (לאורך זמן)

ובמידה שלפעמים בלי לשים לב עובדים קרוב למסך (כ 30 ס"מ), איזה מסך יגרום לנזק גדול יותר לראיה?

ראוי לציין שבכל מקרה גם קריאת מאמרים במסך CRT איכותי, יותר מייגעת אותי מאשר קריאה מדף מודפס

פורסם

מסך CRT עם כל הכבוד לסלחנות שלו בתחום דיוק בצבעים בתמונות מהרגע שהוא חדש, יש לו סימפטום מאוד בולט הגיאומטריה שלו אף פעם לא קרובה לשלמות, הוא פולט חום רב, מזדקן יותר מהר מ-LCD במשמעות של בהירות, שצונחת כפונקציה של שעות העבודה (בשל שחיקת הציפוי הזרחני בצד הפנימי של הזכוכית). צניחת הבהירות פוגעת באיכות התמונה גם מבחינת צבעים וגם מבחינת פוקוס של טקסט. העין מתאמצת יותר בשל כך להתמודד עם הרעת איכות התמונה.

אחרי שנתיים-שלוש שנים של עבודה רבה עם המסך אתה מגלה שההשקעה עליו התבזבזה לריק בהשוואה ל-LCD שיכול להמשיך לתת מעבר לשלוש שנות עבודה חדות תמונה קבועה. היה לי מספיק ניסיון עם CRT זול של יצרן קוריאני כדי להיווכח בכך. עדיף להשקיע ב-19" איכותי כגון L192P של לנובו לקריאת טקסט או 20" רחב Philips 200W6CS אם עוד אפשר למצאו. אם אתה מעוניין ב-Dell 2007FP או Philips 200P7ES הם יותר טובים כמובן לטקסט חלק מאשר זה שנראה ב-19".

ב-LCD כאשר אתה מכוון אותו לבהירות נמוכה, שיותר ממספקת מאשר זו של CRT, התאורה האחורית לא כל כך נשחקת כמו בבהירות יצרן והגברתה נעשית בהדרגתיות יותר נמוכה עם השנים. הורדת הבהירות הכרחית בכל מקרה ב-LCD למניעת כאבי ראש וסינוור יתר. אין זליגת פיקסלים לכן הטקסט נשאר חד עד שהמסך מתקלקל. בכל מקרה, יושבים כשחלקו העליון של המסך ממוקם מול ראשך במרחק שהוא שנע בין 60 ל-100 ס"מ, תלוי בגודל המסך (והגדלות הטקסט ב-LCD). מרחק ישיבה קטן בשני הסוגים יגרום לשרירי העין להתאמץ ולהתעייפות. עוצמת הקרינה היא קטנה בהרבה מ-CRT ורובה בא מכיוון השנאי של המסך. כמובן שיש לכך מובן חיובי שמסך לא מקרין אותך במשך שנים.

פורסם

תגיד אתה אמיתי?

;D

אתה באמת מנסה להשוות בין סוסיתא תוצרת יריחו 1972 לבין הונדה אקורד 2007?

:screwy:

פורסם

דווקא תשובה מצויינת כהרגלו של man of orleans, אני בטוח שפותח התרד למד ממנה המון. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

קשה, קשה להחליט.

כל הבילבול התחיל בגלל שחבר אמר לי שזה ממש ביזבוז לקנות lcd כשיש crt זולים ואיכותיים. הבעיה שהטובים הם כנראה בגודל 17 אינץ כמו הפלטרון שלי, וחיפשתי משהו יותר גדול...

כנראה שאני אחזור שוב לדל למרות שהוא מסך מעט ישן (דיון אחר)

תודה על ההסברים

פורסם

אני לא חושב שזה אופציה בכלל לקנות היום CRT חדש - לא מייצרים היום CRT איכותיים.

אם אפשר לדחות את הקניה זה תמיד טוב.

יש גם את הסמסונג 971P שהוא מציין וזול יותר, תלוי מה הצרכים...

פורסם
  • מחבר

דחיתי את הקניה כבר הרבה זמן, גם בתקווה שיבוא משהו יותר חדש וזול,כמו למשל הדיבורים על 22 אינץ איכותי (לא זוכר איזה). אבל אני חייב עכשיו מחשב נוסף ואי אפשר יותר לחכות...

אני זוכר שיש מספר דגמים מומלצים, בימים הקרובים אני אחפש עליהם אינפורמציה שנמצאת בשפע בדיונים קודמים, ואנסה להחליט מה הכי יתאים לי.

במידה ויהיו עוד שאלות אחזור להציק (ווינק).

פורסם

אתה בא להגיד לי שמסך ה CRT/TV שקיים קיום הוא נחות ממסך LCD PLASMA למחשב/טלויזיה?

ואני מדבר על תקציב בלתי מוגבל בHIGH END

פורסם

דווקא תשובה מצויינת כהרגלו של man of orleans, אני בטוח שפותח התרד למד ממנה המון. :xyxthumbs:

למען הסר ספק, תגובתי החכמולוגית הופנתה ל-hed ולא ל-man of orleans.

בכל מקרה, הכוונה הייתה להתלוצץ ולא לפגוע.

:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים