עבור לתוכן

סקר: מידע באינטרנט בתשלום - העתיד?

האם אתם מוכנים לשלם כסף (פירוט: ראו הודעה) עבור שימוש באתרי תוכן? 200 הצבעות

1. 1. האם אתם מוכנים לשלם כסף (פירוט: ראו הודעה) עבור שימוש באתרי תוכן?

• כן, אין ארוחות חינם. גם מפעילי האתר צריכים לאכול
    • לא. שיסבלו בשקט.

אנא התחבר או הירשם על מנת להצביע לסקר זה.

Featured Replies

פורסם

בזמן האחרון ניתן לראות יותר ויותר אתרים חינמיים נסגרים או עוברים בצורה זו או אחרת לאתרים בתשלום...

הסיבה פשוטה: אתרים בקושי מצליחים להחזיק את עצמם בחיים בזכות הפרסומות, וגם אם כן - אנשי האתר לא מרוויחים כלום עבור עבודתם..

אפילו בארץ ה"מהפכה" החלה... VGames, למשל, הוא אתר המשחקים היחיד בארץ, למיטב ידיעתי, שמחזיק את עצמו לבד, משלם לעובדים שלו, ואפילו מרוויח...

לכן, סקר בקשר לזה חייב להופיע.. :)

האם הייתם מוכנים לשלם כסף עבור שימוש באתרי תוכן?

הכוונה היא כמובן מתוך הנחה שאם לא תשלמו, לא תוכלו להמשיך להשתמש בהם בחינם.. (זאת תגובה מראש להודעה הצפויה כל-כך של מורעל אסוס... ;D)

הכוונה היא בתשלום סימלי, משהו בסיגנון ש-VGames לוקחים...

נניח, 250 ש"ח לשנה..

נ.ב.

כדי למנוע מצבי ביניים לא ברורים, שמתי בסקר רק אפשרויות של "שחור או לבן"... אין "כן, בתנאי.." או "לא, כי..".

נ.ב. 2

לא, הכוונה היא לא ל-HWzone...

עריכה: עכשיו זה נראה נורמלי..

פורסם

רק הערה אחת - 12 שקל לחודש הם לא 250 שקל לשנה... :-X

לדעתי אתר לא יכול להתקיים על פרסומות בלבד. Vgames ניסו את זה, Gamer ניסו את זה ומתכוונים לעבור למודל עסקי חדש. צריך הרבה מאוד חשיפה בשביל שפרסום באינטרנט יהיה אפקטיבי, ואתר ישראלי בעברית פשוט לא מסוגל לקבל את מידת החשיפה הזאת.

פורסם
  • מחבר

רק הערה אחת - 12 שקל לחודש הם לא 250 שקל לשנה... :-X

אמרתי שכן?

ההודעה משום מה יצאה קצת מעוותת בגלל הסקר, אז אולי זה טיפה לא מובן...

פורסם

תמיד יש את הפראירים שמרגישים איזה סיפוק בלהפעיל אתר כזה או אחר.

חוץ מזה שאתרי קהילה, פורומים הם "פחות" אתרי תוכן אלא אנחנו הגולשים ממספקים את עיקר התוכן.

:smoke:

פורסם

גם נכון :-/ ... מאוד

:hat:

פורסם
  • מחבר

ועכשיו מגיעים לשאלה: אם אתר כלשהו נוצר עבור הגולשים, והגולשים משתמשים בו כקהילה, למה שהם לא יחזיקו אותו ?

בדיוק כמו שבשביל שיהיו מקומות ציבוריים אשר פתוחים לציבור, הציבור צריך לשלם עליהם (גם אם זה מגיע במסגרת תשלום למועצה\עירייה, ולא ישירות עבור "השימוש במקום"..)

פורסם

חבל שאין אפשרויות נוספות להצבעה.

כמו כל דבר במציאות שום דבר לא שחור לבן.

בתור תוכניתן אינטרנט אני מבין כמה אנרגיה ומשאבים מושקעים מאחורי כל אתר.

ואני חיי את הרשת כבר 3 שנים כל יום.

אני הייתי משלם כסף בסופו של דבר רק לאתרים שמספקים באמת שרותים מיוחדים כמו:

שוק ההון - שמביא לי מידע עדכני ב real-time.

וכתבות מאוד מקצועיות.

כמה מהאתרים האהובים עלי ביותר נסגרו בשנה האחרונה או עברו לאתרים בתשלום.

מהאתרים שעברו לתשלום לא נרשמתי לאף אחד מהם, וגיליתי שיש חלופות, אולי פחות נוחות אבל מספקות.

ברגע שיתחילו לשלם על מידע אז המידע יהיה יותר איכותי.

מפעילי האתר יכולים להתפנות ולכתוב כתבות ברמה יותר גבוהה ולהשקיע בביקורות חומרה יותר מקוריות.

אבל ....

ברגע שמתחילים לגבות כסף גם יבואו דרישות יותר גבוהות מצד "הלקוחות" (הגולשים) ובצדק.

לא יודע .... ::)

לפי דעתי האתרים הישראלים עד לא הגיעו לבשלות ....

פורסם

ועכשיו מגיעים לשאלה: אם אתר כלשהו נוצר עבור הגולשים, והגולשים משתמשים בו כקהילה, למה שהם לא יחזיקו אותו ?

בדיוק כמו שבשביל שיהיו מקומות ציבוריים אשר פתוחים לציבור, הציבור צריך לשלם עליהם (גם אם זה מגיע במסגרת תשלום למועצה\עירייה, ולא ישירות עבור "השימוש במקום"..)

בלי לפגוע, באמת שאני מאוד אוהב את האתר הזה אבל ....

למה שהציבור ישלם אם את רב המידע שאתם מספקים אפשר להשיג בחינם ברשת ?

פורסם
  • מחבר

עדיין לא הבנתם שאני בכלל לא מדבר ספציפית על HWzone ?

טרחתי וציינתי את זה במפורש בהודעה הראשונה..

פורסם

:D

הבנו ...

הבנו ....

יותר קל לדבר על אתר ספציפי ולתת דוגמאות ספציפיות.

• 5 שנים מאוחר יותר...
פורסם

עבר קצת זמן, אבל הנושא נראה לי שעדיין רלוונטי

עדיין לא הבנתם שאני בכלל לא מדבר ספציפית על HWzone ?

טרחתי וציינתי את זה במפורש בהודעה הראשונה..

אבל את hwzone כולנו מכירים

אם זה לא מידע מסווג שקשור לתחרות שלכם בעולם האינטרנט, רציתי לדעת בערך באיזה סדר גודל עומדת עלות האחזקה השנתית של האתר

פורסם

טוב קודם כל עומרי אני יכול להבין אותך ולמה אתה רוצה תשלום על העבודה גם אם לא רשמתה את זה

ובעניין הזה אתה צודק לגמרי

אבל אני אישית לא היתי מוכן לשלם על הרוב המוחץ של האתרים בארץ

וגם שאתרים עברו לתשלום עברתי לאתרים חלופים

אותו דבר אם ערוצי הספורט לדוגמה -מצאתי דברים אחרים לעשות

ולדעתי שאתר עובר לתשלום -כמות האנשים בו יורדת משמעותית

וסתם נניח שHWZONE יעבור לתשלום (אני יודע שזה דיון כללי ולא על האתר)

זה יהיה זמן מצוין בישבילי לשפר מאוד משמעותית תכתיבה באנגלית

ולתת לאנשים מחול ליסבול מהטעויות כתיב שלי ;D ;D ;D

ככה שצריך לשקול את זה ברצינות

מה שכן אם אתר יצליח להרוויח יותר כסף הוא תאורטית יוכל להעסיק אנשים מיקצועים במישרה מלאה

ואז אתה מקבל אתר באמת איכותי

אבל כל עוד יש חלופות איכותיות בחינם כמו הרבה מאוד אתרים באנגלית קשה לי ליראות הצלחה כזאת בארץ

פורסם

אני מניח שזה ה- backlash מהדיון הנעול של אתמול,

באופן פרטני דעתי חיובית לתשלום, בתנאי שהתוכן בלעדי, התשלום הוגן והדוחות הכספיים של האתר שקופים.

אני לא חושב שמערכת פורומים שבה הגולשים מייצרים את מירב התוכן מזכה את מפעילי האתר בזכות לגבות תשלום. :nixweiss:

אולי יש מקום להמציא מערכת של תגמול מבוזר על תוכן איכותי שגולשים מייצרים ( :smile1: StartUp), אתה משלם תשלום חודשי מסויים ומקבל

תגמולים חזרה על מידת העזרה/תוכן איכותי שאתה מעלה. אבל זה עדיין מסובך לחישוב. כמובן זה לא אמור להתבצע ע"י מסחר

בין המשתמשים בפורום כי נראה לי שזה יהפוך את מרכיב התמיכה בקהילה כאן לשוק.

נ.ב. גילוי נאות, לאחר הדיון הנעול של אתמול כעסתי על תגובות של חלק מצוות האתר. אני חושב ששקיפות היא אחת מהדרישות

ליחסים בקהילה כאן, אני למשל לא ידעתי שחסימת מודעות מונעת תשלום מהאתר. במקביל לתכתובת פרטית עם איתי סימון, החלטתי

להפסיק לחסום מודעות באתר. אני מקווה שזה יעודד דיונים פתוחים מסוג זה (אפשר גם בלי "נגיד שיש לי חבר שעושה ככה ....").

הסבר טוב ורגוע עדיף על פאניקה ואיומים. :nixweiss:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים