עבור לתוכן

מחשב ב 8K-9K ל O/C רצחני ומשחקים כולל ציוד היקפי

Featured Replies

פורסם

אני מתכוון לעשות למחשב O/C ואני רוצה שהוא יהיה רצחני למרות שלא התנסתי בזה עדיין אז כדאי להשקיע בקירור מים?

עדיף להגיע כמה שיותר קרוב ל8000. בניתי 2 מפרטים - אחד מבוסס אינטל ואחד AMD:

1 AMD ATHLON XP 2100 + FAN 651 ש"ח

1 EPOX EP-8RGA+ NFORCE 2 844 ש"ח

1 GeiL 512MB PC3700 DDR 466MHZ 1297 ש"ח

1 WD 80GB 7200RPM 8 MB special versionשלוש שנים אחריות 668 ש"ח

1 Connect3D 9700 128Mb DDR 1,614 ש"ח

1 Lite on x 52 OEM black 147 ש"ח

1 TEAC FLOPPY DRIVE BLACK 1.44 135 ש"ח

1 Compucase Super Midi Tower CI 6919 Black 413 ש"ח

1 19''VIEWSONIC P90F 1,977 ש"ח

1 Logitech® Internet Navigator Keyboard Special Edition 299 ש"ח

1 Logitech MX500 Optical Mouse Retail 266 ש"ח

1 Altec lansing ATP-3 583 ש"ח

1 Thermalright SK-7 156 ש"ח

Thermaltake Smartfan II 85 1

הרכבה ומשלוח 203

סה"כ 9340 ש"ח

ומפרט מבוסס אינטל:

1 Intel Pentium 4 2.4GHz 512K 533MHz 651 ש"ח

1 Gigabyte GA-8SQ800 Ultra sis 655 844 ש"ח

1 Winbond DDR 512MB 3200/400Mhz 617 ש"ח

1 WD 80GB 7200RPM 8 MB special versionשלוש שנים אחריות 668 ש"ח

1 Connect3D 9700 128Mb DDR 1,614 ש"ח

1 Lite on x 52 OEM black 147 ש"ח

1 TEAC FLOPPY DRIVE BLACK 1.44 135 ש"ח

1 Compucase Super Midi Tower CI 6919 Black 413 ש"ח

1 19''VIEWSONIC P90F 1,977 ש"ח

1 Logitech® Internet Navigator Keyboard Special Edition 299 ש"ח

1 Logitech MX500 Optical Mouse Retail 266 ש"ח

1 Altec lansing ATP-3 583 ש"ח

1 Thermalright SK-7 156 ש"ח

Thermaltake Smartfan II 85 1

הרכבה ומשלוח 203

סה"כ 9132 ש"ח

פורסם

בתוספת של 23שקלים תקבל את הP95F+. עשה את השיקולים שלך.

אם האוברקלוק יהיה מאוד רצחני, יהיה מומלץ לקחת מארז מאוורר בצורה טובה יותר ואיתו גם SLK800. זכרונות בעלי רוחב פס של P3700 יהיו פחות מומלצים לOC מאשר PC3200 (וכאמור, Winbond או Corsair ולא GeIL). את אותו כסף יכלת לחסוך בשביל הקירור הטוב יותר, חיסכון פשוט או שיפור רכיבים אחרים מלבד קירור. כמו כן, אם זה אפשרי, תוודא כי סטפינג הצ'יפ שבגשר הצפוני של הלוח הוא A3 וכי סטפינג ליבת המעבד הוא AIUHB.

אגב, נראה לי ששכחת להחליף את המחיר במפרט השני של המעבד, כי P4-2.4GHz לא עולה 650ש"ח (הלוואי!).

המפרט הראשון יהיה אוברקלוקר טוב יותר ובהחלט שגם יותר משתלם. בהצלחה ותתחדש.

פורסם
  • מחבר

המארז מאוד יפה לדעתי ולכן בחרתי בו. ממש כדאי להחליף אותו (הוא מאוד לא מאוורר?)? לאיזה מארז?

המסך יותר יפה מה P95F?+ ולכן בחרתי בו, וגם ב INTERNET NAVIGATOR SE כדי שתהיה התאמה בצבעים של שחור כסף. הפלופי נראה לי יקר יש דרך לצבוע אותו ושזה יצא טוב?

יש הבדל רציני בין ה SK7 ל SLK800 בביצועים? הוא גם יותר יקר וגם היבוא שלו יופסק לפי מה ששמעתי.

פורסם

שמעתי על זה, אבל אני לא יודע זאת בבטחה. עם מארז אשר יהיה מאורר בצורה טובה, ההיטסינק הזה יהיה טוב יותר. מה שכן, תוכל להשאר עם המארז ופשוט להוסיף לו מאווררים (מודים או ניצול הכניסות הניתנות והפוטנציאל המאקסימלי למאוררים שמגיע מלכתחילה). את הFD תוכל לצבוע ולחסוך המון כסף- באמת מומלץ וזה מאוד לא קשה. זהו אשכרה פאנל קדמי מטופש ולא צביעת סראונד מלאה של הפריט. סבבה לגבי המסך- ההבדלים בין כה וכה לא כאלו גדולים.

הייתי מציע שתייחס יותר חשיבות לתגובה שלי לגבי הרכיבים הבסיסיים ושלא תתעלם ותעבור לרכיבים הלא-עיקריים לאוברקלוקינג.

פורסם

כמה מאווררים אני יכול להוסיף למארז ללא מודים? ובאיזה גודל?

בקשר לסטפינגים שביקשת אני ידאג לזה.

גם את הזכרונות אני יחליף ל 3200, אבל עכשיו היתה ירידת מחירים של זכרונות קורסייר וזכרונות Corsair CMX512-3200PT עולים רק 872 ש"ח. כדאי להחליף אליהם או לווינבונד 3200 (617 ש"ח)?

גם המקלדת היא בזבוז כסף?

פורסם

רק עכשיו שמתי לב למקלדת ונחוץ לציין שהיא בזבוז כסף ענק. הגרסא הרגילה (לא הSE) תהיה בסדר גמור ותעלה מחצית ממחיר הSE. הזיכרון של Corsair לא ישתלם ואם תוודא צ'יפ BH-5 בזיכרון של Winbond, אז הוא יהיה בסדר גמור והזיכרון של Corsair לא יוציא הרבה יותר שיהיה שווה את תוספת המחיר הכבדה. המארז? הוא יאפשר שני מאווררי 80mm בחזית ומאוורר 120mm מאחור.

פורסם

וכמה מקומות מבין ה2 מאווררים מקדימה ואחד מאחורה תפוסים? איזה מאווררים מומלצים לי וכמה?

את המקלדת אני יחליף (בחרתי בה מלכתחילה מפני שהצבעים שלה מתאימים למסך, למארז, לעכבר ולרמקולים).

איך לצבוע את ה FD? עם ספריי שחור? זה יצא טוב?

פורסם

ספריי מיוחד לפלסטיק. וכן, זה אמור להיות קל מאוד וזה עשוי לצאת טוב. בנוגע למארז, במקור, הוא אמור להגיע ללא שום מאוורר, אבל אני רואה שרוב חנויות האונליין שבארץ מפרטות על המארז ומציינות מאוורר אחד. לא ידוע איזה בדיוק. אני דיי סבור שהוא אמור להגיע עם מאוורר ה-120mm האחורי. בכל אופן המארז הזה לא יהיה מקורר בצורה כ"כ טובה והייתי ממליץ על הXaserII-5000. הוא מקורר ועשוי היטב בשביל OCing.

פורסם

גם ל XASER 5000 אפשר\מומלץ להוסיף מאוורררים?

הוא גם די יקר, שווה את ההשקעה?

פורסם

לא צריך להוסיף לו שום מאוורר והוא מקורר בצורה כבדה. אם היית מבצע מודים ומוסיף מאווררים הייתי ממליץ על הCI-6919 וכי הוא יותר משתלם, אבל אין מה לעשות אז משלמים יותר בשביל לקבל יותר. מה שכן, אני חסכתי לך הון עם הרכיבים האחרים כך שהמחיר היקר שלו דיי מתאזן ואף בכל זאת משאיר אותך במצב בו חסכת המון כסף.

פורסם

יש עוד אלטרנטיבות למארז מאוורר מאוד? ומה עם

Compucase SMT CI-6919 + 2*SPIRE 80mm FAN Alumini

או

Compucase SMT CI-6919 + 2*Antec 80mm SmartFan

או

Compucase SMT CI-6919 + 2*Vantec Tornado 80mm Fan

?

פורסם

באותו איזור מחיר ומטה? לא שאני מכיר אבל יש מארזים מקוררים בצורה פחות טובה שיכולים לעשות את העבודה גם הם. ישנו ה1080AMG של Antec שהוא פי כמה יפה יותר ויכול לקרר את הפנים בצורה דיי משתוה לXaser ואף טובה יותר. רק שהוא גם יקר יותר. :P -תראה, זה מאוד לא עקרוני עם תקציב כמו שלך. עם OC רצחני מאוד מומלץ להשקיע בקירור הרכיבים ועם זאת גם במארז שמקורר היטב. אל תזלזל בזה ולך על אחד מהשניים. אני הייתי הולך על המארז של Antec יפה יותר ועשוי לתת קירור יותר טוב.

עריכה- עכשיו רק ראיתי את העריכה שלך. בשביל לנצל את פוטנציאל הקירור האדיר של הSLK-800 ידרש מארז שיהיה מקורר היטב. הCI-6919 יספק אותך לחלוטין ואתה יכול להיות בטוח בזה, אבל הוא בהחלט שלא ינצל את המאקסימום של הקירור ויש אפילו מצב שהוא ינצל את פוטנציאל ההיטסינק לרעה ויביא טמפרטורות גבוהות. אוברקלוק רצחני- השקעה. אם אתה מעוניין באוברקלוק רצחני, עליך להשקיע ברכיבים ומאוד מומלץ לקחת מארז שיהיה מאוורר היטב בשביל למנוע בעיות טמפרטורה ולהגיע לOC טוב יותר.

פורסם

וה 6919 עם מאווררים טובים כמו שציינתי בהודעה הקודמת יכול להשתוות ל XASER 5000?

עריכה: ממש כדאי לקחת את ה SLK800 ולא את ה SK7?

עריכה2: הAntec High Performance 1080B AMG כמעט זהה לחלוטין מבחינה חיצונית ל Dragon AX-01SLD Aluminum Case Silver, למעט החלון. האם זה כך גם מבחינה פנימית (קירור וכדומה)? ואיזה פתרון יש על מנת שה CD וה FD יהיו בצבע כסף כמו של המארז? גם ספריי?

פורסם

כן, הפיתרון הוא ספריי. החלון הוא אופציונאלי לAX-01SLD וקיימת גרסא של המארז בלי חלון שגם זולה יותר. מה שבונה את הפרש המחיר בניהם הוא שב1080AMG תקבל 3מאווררים כשבAX-01SLD רק אחד (הצדדי), למרות שבחנויות ברשת בארץ הוא מסומן כבעל 3מאווררים גם הוא. הAX-01SLD רחב יותר בכ-2.5cm. הAX-01SLD עשוי אלומיניום. ל1080AMG מסנן אבק בחזית המארז.

נראה שדילגתי עליו והוא גם יכול להיות אופציה. הCI-6919 לא ישתווה לXaser עם תוספת של שני מאווררים, אבל הSK-7 הוא גם דיי מומלץ. אתה גורם לפני הדברים להראות מפוקפקים, כי אני עכשיו דיי בטוח שגם SK-7 יספיק לך. הוא באמת שיספיק לך. תן לי לסכם את פני הדברים בשני רכיבים עיקריים וכוללים. הCI-6919 עם שני מאווררי Antec (הרעש של הTornado יפריע לך), SK-7 ו-SmartFan2. תתחדש, מבחינתי.

פורסם

תודה על העזרה בבחירת מפרט.

צדקת בהתחלה כשאמרת שהאנטק או הצ'יפטק יהיו בחירה חכמה בגלל ש

Dragon AX-01SLD Aluminum Case Silver=840 + חלון + HEC 300ART WATT PSU

Compucase Super Midi Tower CI 6919 Black + Antec 80mm SmartFan retail *2=629

Antec High Performance 1080B AMG + HEC 300ART WATT PSU =863

Antec High Preformance Plus View 1000 AMG + HEC 300ART WATT PSU=959

והגעתי למסקנה שלא אכפת לי לשלם את ההפרש. איזה בחירה תהיה החכמה ביותר לדעתך (תתחשב גם ביופי של המארז)?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים