עבור לתוכן

שאלה בקשר לחוזים עם מקום עבודה

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים אני צריך קצת עזרה אם יש פה מישהו אם נסיון דומה או שמתמצא במשפטים

בקיצור לפני כמה חודשים התחלתי לעבוד בחברה גדולה בתחום הסלולאר במוקד טלפוני וכאשר נכנסתי לעבודה כמובן הם רצו שאני אתחייב לשנה כאשר אם אפר את ההתחייבות צריך להחזיר את שווי הקורס שעברתי 2500 ש"ח בקיצור כמובן שלא החזקתי שנה העבודה הזאת נוראית לא ממליץ לאף אחד להכנס לשם הכסף יחסית גדול אבל זה בגלל שעות מטורפות

בכל אופן חזרה לנושא כאשר עזבתי כמובן קיזזו לי מהתלוש שכר האחרון את ה"ערך של הקורס" (הם לא קוראים לזה קנס חלילה) ורציתי לדעת האם הנושא הזה חוקי ומותר להם לעשות זאת ? במטרה כמובן לגשת לתביעה אחרי הכל זה 2500 ש"ח בשביל חייל משוחרר זה לא צחוק

מה אתם אומרים יש לי סיכוי לקבל את הכסף חזרה?

פורסם

מה זה בכלל משנה? אם חתמת תעמוד בהתחייבות שלך. אף אחד לא הכריח אותך לחתום.

פורסם
  • מחבר

מה זה בכלל משנה? אם חתמת תעמוד בהתחייבות שלך. אף אחד לא הכריח אותך לחתום.

אם אין משהו חכם להגיד לא חייבים

השאלה פה שאלה של חוקיות כי הבנתי שהחוזים הללו לא תופסים בבית משפט וזה מה שאני מנסה לברר לא קשור ללעמוד בהסכם או לא

זו שאלה משפיטת נטו מה את מעיר סתם דברים בלי קשר לנושא

פורסם

אם אין משהו חכם להגיד לא חייבים

השאלה פה שאלה של חוקיות כי הבנתי שהחוזים הללו לא תופסים בבית משפט וזה מה שאני מנסה לברר לא קשור ללעמוד בהסכם או לא

זו שאלה משפיטת נטו מה את מעיר סתם דברים בלי קשר לנושא

הבנתי מצויין את הפואנטה של השאלה שלך. זה פשוט מאוד מעצבן לראות שעכשיו אחרי שקיבלת את מה שרצית (מקום העבודה) פתאום אתה נזכר לבדוק אם החוזה שחתמת עליו הוא חוקי או לא. אם זה באמת היה משנה לך היית טורח לבדוק את זה לפני שחתמת. מאוד ישראלי מה שאתה עושה כרגע.

אני מקווה שלא יחזירו לך שקל.

פורסם
  • מחבר

לא חשבתי שזו יכולה להיות כזו עבודה מגעילה מודה

וזה לא קשור מה הם נתנו זה לא שאני זרקתי ז** או משהו אני קרעתי את עצמי איזה 13 שעות ביום בשביל זה אז אפשר לפחות להתחשב ואם נתתי חצי מהזמן לקחת חצי מהכסף לפי ההיגיון - אבל ברור שלא כמו כל חברה גדולה זורקים עליך אז אין לי שום סיבה לא לחפש את הכסף חזרה ובטח ובטח במידה וזה לא חוקי לקחת כזה "קנס"

אז אם אין לך תשובה משפטית אין לי עוד הרבה מה להגיד לך

יום טוב ושנה טובה

מישהו שכן מכיר את העניין ? או מתמצא בחוק יכול לעזור?

פורסם

עד כמה שזה ישמע לך אולי מצחיק המטרה כאן היא לא לתקוף אותך אישית אלא למחות כנגד המנטליות שאתה מציע כאן.

למען הגילוי הנאות, אני עבדתי כנציג תמיכה טכנית של אחת מספקיות האינטרנט הגדולות בארץ. הייתי חתום על חוזה זהה לשלך. כשעזבתי, בעקבות טיול לחו"ל, חודשיים לפני תום החוזה שילמתי את אותו קנס שאתה מדבר עליו בסך 500 שקלים. לא התרעמתי ולא כעסתי וגם לא חיפשתי תקדימים משפטיים מהסיבות הללו:

א. אני באתי אליהם לחפש עבודה, לא הם באו אליי.

ב. הם הציעו חוזה מסויים - אני הסכמתי שום דבר לא נעשה פה בכפייה.

ג. חלק מתהליך של התבגרות וקבלת אחריות הוא שתהיה לך מילה.

מה שאני מנסה לומר פה זה שמזה בכלל משנה אם זה חוקי או לא?! אתה הסכמת? כן. פה נגמר הסיפור.

נראה לך הוגן שהחברה שעבדת בה תעביר לך קורס על חשבונה שבו היא תקנה לך ידע ונסיון ועוד תשלם לך על זה - כן כן תשלם לך בשביל שתשב ותלמד אבל לא תדאג גם לאינטרסים של עצמה? למה אתה חושב שהקנסות האלה קיימים בכלל? מהסיבה הפשוטה שאחוז התחלופה של כוח אדם בחברות הללו הוא גבוה לאין שיעור.

לגבי חוקיות החוזה, אני באמת לא עורך דין או משפטן אבל ההגיון הבריא אומר לי שאם החוזה הזה קיים (והוא קיים) בכל ספקית אינטרנט/חברת סלולר בארץ לא מהיום, ועדיין אף חברה לא נתבעה בגלל זה, והחברות הללו מגובות בסוללות של עורכי דין, אז כן, החוזה חוקי.

פורסם
  • מחבר

בשביל 500 שקל גם אני לא הייתי מדבר אבל מדובר על 2500 תקרא טוב וזה לא שברחתי אחרי קורס אלא נתתי 7 חודשים

עזוב אותי בקיצור

מנטליות או אם אין לך תשובה משפטית תפסיק לסטות מהנושא זה נקרא ספאם

פורסם

אני אומנם גם לא עורך דין ולא מבין בנושא דיי הרבה אבל אני מסכים 101% עם Bartleby.

אתה בא לעבודה אתה מתחייב לתנאים, אף אחד לא בא אליך ומאיים אליך עם נשק בשביל שתחתום חוזה. יש תאנים שאתה מרוצה אתה חותם, לא מרוצה לא חותם.

עד כמה החוזה הזה חוקי? אני מאמין שהוא חוקי מאוד גם מהסיבות ש Bartleby הביא.

פורסם

אני לא חושב שיש איזה חוק שמגן עליך בנושא הזה.

ואם היה קיים חוק כזה - זה היה חוק מטומטם.

אתה חתמת על חוזה - חוזה הוא מסמך משפטי שמבטא את הסכמת הצדדים החתומים עליו - אני לא רואה שום דרך בה אתה יכול לצאת מזה.

כל ההגיון שלאחר המעשה והטיעונים האמוציונאלים לא משנים את זה - ובצדק מוחלט אם תשאל אותי.

אם תלך לכיוון המשפטי - נראה לי הגיוני שרק תפסיד יותר כסף.

פורסם

חתמת על חוזה שבו אתה מצהיר וחותם על זה שאתה עוזב לפני שעוברת שנה (סהכ ההתחייבות) אתה תיאלץ לשלם קנס

כמו בכל מקום עם התחייבות אתה צריך לשלם עם אתה עוזב לפני

וחוץ מזה הייתה יכול פשוט לא להתפטר אלא לגרום לזה שיפתרו אותך ואז לא הייתה משלם קנס...

במקום לא לזרוק זין הייתה כן צריך לזרוק ... פשוט מאוד... ואז היית פטור מלשלם 2500 כי לא עזבתה אלא העיפו אותך...

פורסם

ציטוט של bartley: "מה שאני מנסה לומר פה זה שמזה בכלל משנה אם זה חוקי או לא?! אתה הסכמת? כן. פה נגמר הסיפור" .

אז זהו - שלא.

זה מאוד משנה. מעסיקים לא יכולים לעשות ככל העולה על רוחם. אחרת, בענפים רבים היו מחתימים את העובדים לכך שהם מוותרים על כל הזכויות הסוציאליות שלהם, משלמים להם פחות משכר מינימום, ומעבידים אותם בתת תנאים.

מטרת החוקים האלה למנוע ניצול של המעסיקים את העובדים. אחד מהדברים הבסיסים ביותר במשפט הוא שאדם לא יכול לוותר על זכויות המוקנות לו מתוקף חוק. כך שאם החוזה לא חוקי, הוא אינו תקף - גם אם האדם חתם עליו.

במקרה זה, אני כלל לא בטוח שהעניין לא חוקי, אבל זה יתכן. המלצתי לך - תעלה את שעלתך בפורום משפטי כזה או אחר, או תתיעץ עם מישהו שמבין בנושא.

פורסם

אחרי חיפוש קטן בגוגל, הגעתי לכאן:

http://www.kavlaoved.org.il/rights_n.asp

תחת "סעיפים לא חוקיים בחוזה העבודה":

תשלום תמורת הכשרה מקצועית

בתי הדין לעבודה פסקו, כי מעסיק שהשקיע בהכשרה מקצועית של העובד רשאי לחייב אותו לתקופת עבודה מסוימת, ואם העובד אינו משלים את התקופה שנקבעה בחוזה, רשאי המעסיק לגבות ממנו תשלום מוסכם, שגם הוא נקבע בחוזה.

אורך התקופה הנדרשת או הפיצוי הכספי חייבים להיות סבירים, כלומר, פרופורציוניים למשך תקופת ההכשרה ועלות ההכשרה. במקרה של עימות משפטי בין העובד למעסיק, חייב המעסיק להציג חשבוניות המוכיחות את עלות ההכשרה.

תשלום הפיצוי חייב להיות מדורג. בתי הדין קבעו כי עובד, המתקרב לסוף התקופה שנדרשה ממנו בחוזה, ישלם פיצוי קטן יותר על הכשרתו מאשר עובד, שהתפטר מייד אחרי שהתחיל בעבודה.

חברות מסוימות מחייבות את העובד לשלם סכום של 2,000 ש"ח תמורת הכשרתו אם תסתיים העסקתו מכל סיבה שהיא. זהו סעיף בלתי-חוקי, שאינו מחייב את העובד גם אם חתם עליו. חברת שמירה החתימה מאבטחים ששובצו לעבודה על התחייבות לשלם 8,000 ש"ח תמורת קורס הכשרה שנמשך 10 ימים בלבד. החברה הציבה תשלום מדורג: עזיבה בשלושת החודשים הראשונים תשלום של 8,000 ש"ח. הסכום יורד ב- 2000 ¤ לאחר כל שלושה חודשים נוספים להישארות בעבודה. גם החוזה הזה מהווה דוגמא לחוזה בלתי חוקי.

אם ההעסקה מסתיימת בעקבות התפטרות מוצדקת, או בעקבות פיטורים שלא באשמת העובד, אין המעסיק רשאי לדרוש מן העובד פיצוי על הכשרתו. ההתפטרות היא מוצדקת, כאשר זכויותיו של העובד נפגעות (בגלל אי-תשלום, מחלה או תאונה, הרעת תנאים, וכדומה), או כאשר ההתפטרות היא בנסיבות בהן יש לעובד זכות חוקית להתפטר, ולקבל פיצויי פיטורים, ואין המעביד רשאי לגבות ממנו פיצוי מלא על תקופת ההכשרה.

אמנם חסרים פה פרטים (מה ההגדרה לפיצוי כספי סביר?), אבל רוח הדברים הוא העיקר.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה רבה

סוף סוף תשובה לעניין

זה באמת מקדם אותי עכשיו אני יבדוק לגופו של עניין כי עיקר מה שמפריע לי זה הסעיף "בתי הדין קבעו כי עובד, המתקרב לסוף התקופה שנדרשה ממנו בחוזה, ישלם פיצוי קטן יותר על הכשרתו מאשר עובד, שהתפטר מייד אחרי שהתחיל בעבודה."

כי אחרי הכל כן נתתי מעצמי וזה לא לעניין לזרוק עליי זין כמו מישהו שלא השקיע והתפטתר אחרי חודש

תודה רבה

מבחינתי אפשר לנעול

פורסם

חברות מסוימות מחייבות את העובד לשלם סכום של 2' date='000 ש"ח תמורת הכשרתו אם תסתיים העסקתו [b']מכל סיבה שהיא.

זה באמת מריח לא טוב.

אבל במקרה של פותח הדיון ההתפטרות היא מהסיבה שהעבודה לא מצאה חן בעיניו - לגיטימי לחלוטין כמו הלגיטימיות לקנס מצד החברה.

לגבי גודל הקנס, אני יכול להעיד על עצמי שבחברה בה עבדתי החוזה היה לשנה וחודשיים ודירוג הקנס עבד בצורה הבאה:

עד חצי שנה: 2000 ש"ח.

מעל 7 חודשים פחות מאחד עשר חודשים: 1000 ש"ח.

מעל אחד עשר חודשים פחות משנה וחודשיים: 500 ש"ח.

מעל שנה וחודשיים: אין שום קנס.

ברור שבמידה והיו מפטרים אותי, לא הייתי משלם שום קנס, כך לפחות צויין בחוזה עליו חתמתי.

פשוט לא נראה לי שאחת מחברות הסלולאר תחשוף את עצמה לתביעה ייצוגית שכזאת שבה מאות עובדים לשעבר יוכלו לעשות קופה על חשבונה.

פורסם

בתי המשפט לעבודה קבעו כי החוזה הזה לא חוקי.

מבחינת בית המשפט, אפילו אם בזמן חתימת החוזה הסבירו לך היטב את משמעותו, היית מודע להשלכות שלו וחתמת עליו מרצונך החופשי, החוזה הזה עדיין לא מחייב אותך.

הבעיה היא שבזמנו חברות האינטרנט קיזזו את הסכום כקנס, ועכשיו הם רושמים שזו הכשרה מקצועית. אבל, אתה עדיין יכול לתבוע אותם ולזכות, מכיוון שהם צריכים להציג בבית המשפט קבלות שמוכיחות שהקורס המגוחך הזה אכן שווה 2,500 ש"ח, ואין סיכוי שהם יביאו קבלות כאלה. המחוקק התכוון לכך שהחברה שולחת אותך לקורס שעליו היא משלמת, בעוד שכאן מדובר בהכשרה מקצועית בת כמה ימים במסגרת העבודה. סביר להניח שהם יעדיפו להתפשר איתך מחוץ לבית המשפט, כדי להימנע מפסק-דין.

בכל מקרה, היה עדיף אם לא היית ילד טוב, והיית פשוט גורם לכך שיפטרו אותך (לא עושה בעיות בעבודה, אלא פשוט לא עובד טוב). אפשרות שניה היא שהיית מודיע להם שאתה עוזב אחרי שקיבלת משכורת (הודעה בע"פ), ופשוט מפסיק להגיע לעבודה. הם לא היו תובעים אותך, אלא לכל היותר שולחים לך מכתב פיטורים בדואר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים