עבור לתוכן

הדרך החדשה של הצבא לצ'פר לוחמים ותומכי לחימה

Featured Replies

פורסם

הבעיה שזה לא רק 3 שנים

קרביים טוחנים במילואים והיום הרבה מעסיקים לא אוהבים לקחת אנשים שטוחנים מילואים

• תגובות 71
  • צפיות 8.2k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

המודל הזה שטחי, ולא משרת שום מטרה מלבד יצירת פערים בין התפקידים השונים.

שטחי לחלוטין. אני הייתי תומך לחימה. שלוש שנים ישנתי עם לוחמים באותו החדר, עבדתי איתם ושמרתי איתם. למה הם מקבלים יותר הטבות ממני? רק כי הם זרקו רימון בטירונות ורשמו אותם במחשב רובאי 03?

קח דוגמא אחרת. יש חייל ג'ובניק בטייסת תחזוקה וחייל ג'ובניק בקרייה. חייל בטייסת תחזוקה קורע את התחת מהבוקר עד הערב, עושה חצאים כמעט כל השירות, טוחן תורנויות ועושה משמרות. חייל בקרייה מגיע ב-9, מראה נוכחות, יושב קצת במשרד וחוזר הביתה ב-12. בשחרור שני החיילים מקבלים את אותה תעודה (ארד) אותו מענק ואותו פיקדון.

ואם נגיד לחייל יש בעיות רפואיות ובלי רצון הוא נאלץ לשרת במרכז. מגיע לו כרטיס כניסה נחות לעולם האזרחי?

כל המודל הזה בולשיט אחד גדול. שטרן ראש אכ"א הגרוע בתולדות צה"ל.

פורסם
מגיע לו כרטיס כניסה נחות לעולם האזרחי?

כל עוד הכרטיס גם ככה לא משמעותי ל99% מהעבודות בשוק

וכל עוד הכרטיס לא מגיע אם הטבות נלוות

הכרטיס פשוט לא משמעותי גם ככה

מה תעשה אייתו בדיוק?

תראה לבחורות שיש לך כרטיס שחרור מוזהב?

אני מדמיין את כל הבחורות בבר קופצות אליך :lol: :lol: :lol:

ופה העניין המפלגות החרדיות והערביות לא יסכימו שחיילים משוחררים יקבלו הטבות גדולות

ויצעקו אפליה

ואנשים כמו אולמרט\ברק\ביבי תמיד מצרפים מפלגות חרדיות לממשלה

פורסם

כולם צועקים הפלייה הפלייה אבל זה מה זה שטויות.

התעודה הזאת לא משמשת לכלום חוץ מלהראות לפקידת קישור שאתה מגיע למילואים.

התנאים שיש היום עדיין ישמרו ואם יוסיפו עוד הטבות לחיילים משוחררים אז מה רע בזה? הגיע הזמן שתומכים יקבלו משהו....

והדבר היחיד שמבקשים ממך זה תעודת השיחרור וזה רק כדי החשב של החברה יוכל להשיג לך הנחה במס הכנסה עקב זה שאתה חייל משוחרר.

פורסם

התעודה הזו היא לא תעודת השחרור, זו תעודת המילואים. תעודת השחרור (שמצלמים בשביל מס הכנסה) היא תעודת ההערכה שמקבלים כשמשתחררים.

פורסם

טוב קראתי בעיתון והבנתי יותר את המהלך

אמור היה להגיע אם זה בעתיד הרבה הטבות

לפחות זה היה התכנון של צהל

בפועל משרדי הממשלה השונים לא הסכימו ועכשיו זה ניראה מגוחך ביותר

פורסם

:kopfpatsch: :kopfpatsch: :kopfpatsch:

אני ישר רץ לאחי הקטן להגיד לו ללכת לקרבי במקום לנסות להתקבל לג"וב טוב

שיוכל לעזור לו לקבל עבודה טובה באזרחות

כי תעודת שחרור בצבא זהב

הרבה יותר טובה וחשובה מעבודה מכובדת שמכניסה הרבה כסף באזרחות

בטח עכשיו כל החברה מהממרם או איך שקוראים ליחידה באבל שהם לא יקבלו תעודת שחרור זהובה

עכשיו אני מת לחזור לשרות הצבאי ולשרת כלוחם בעזה לקבל את התעודה הזאת

עכשיו ברצינות

אני מדמיין את כל המשתמטים נופלים מצחוק מהרעיון המגוחך ואת הקרביים בבאסה

מה הצעד הבא לתת למילואימניקים טופס 8 בצבע זהב?

תגיד, מה אתה בדיוק רוצה?

משתמטים נופלים מצחוק? שיהיה להם בכיף, אם אתה חושב שהמתשמטים מקבלים עבודה צ'יק צ'ק אז אתה טועה מאוד,

יש המון קשיים למשתמטים בימינו מי שלא עושה צבא היום. ולא משנה כמה חכם הוא, הרבה מסתכלים על זה.

קרביים בבאסה? למה בדיוק? אני לא בבאסה, לא אכפת לי האמת.. אם זה יעשה לי טוב אז אדרבה.

אני טוחן שמירות בעזה ואני וכל הגדוד שלי יושבים יום ולילה ושומרים עליכם, אז אם צמרת צה"ל החליטו שזה ראוי וזה יעזור לחיילים הקרביים

אז אין לי שום בעיה עם זה.

אה כן, אפשר לשים לב למרירות ולכעס מצד אלה שהיו ג'ובניקים או שעדיין, אבל זאת המציאות - חיילים קרביים עושים יותר.

והיה פה איזה אחד שאמר שג'ובניקים צריכים לקבל עוד ויותר חשובים מקרביים.. כמה שאתה טועה, אני אישית בתור חייל קרבי בגולני כן מעריך

את הג'ובניקים, כל אחד עוזר לשני, אם הג'ובניקים לא היו כמובן שהקרביים לא יכלו לתפקד - זה ברור..

אך אתה שוכח שהיציאות של הקרביים, והטחינה, והאימונים, והשמירות שהם עושים תוך כדי סיכון ממש לא משוות אותם לג'ובניקים, מצטער להגיד.

פורסם

שטחי לחלוטין. אני הייתי תומך לחימה. שלוש שנים ישנתי עם לוחמים באותו החדר, עבדתי איתם ושמרתי איתם. למה הם מקבלים יותר הטבות ממני? רק כי הם זרקו רימון בטירונות ורשמו אותם במחשב רובאי 03?

קח דוגמא אחרת. יש חייל ג'ובניק בטייסת תחזוקה וחייל ג'ובניק בקרייה. חייל בטייסת תחזוקה קורע את התחת מהבוקר עד הערב, עושה חצאים כמעט כל השירות, טוחן תורנויות ועושה משמרות. חייל בקרייה מגיע ב-9, מראה נוכחות, יושב קצת במשרד וחוזר הביתה ב-12. בשחרור שני החיילים מקבלים את אותה תעודה (ארד) אותו מענק ואותו פיקדון.

ואם נגיד לחייל יש בעיות רפואיות ובלי רצון הוא נאלץ לשרת במרכז. מגיע לו כרטיס כניסה נחות לעולם האזרחי?

כל המודל הזה בולשיט אחד גדול. שטרן ראש אכ"א הגרוע בתולדות צה"ל.

אם כי בעקרון אני מסכים עם רוב ההודעה שלך , מה גורם לך לחשוב שכל החיילים הגובניקים בקרייה חוזרים ב12 הבייתה?

פורסם

זו דוגמה. ברור שלא כל חיילי הקריה הם ככה, אבל יש גם כאלה (כמו שיש כאלה שעובדים מ-7 בבוקר עד 10 בלילה).

פורסם

לא מבין אותכם מה הוויכוח הזה ? ג'ובניקים קרביים נהגים וצלפים אז מה אם הם משרתים במקום שונה ? ונכון שיש כאלה שמסכנים את החיים יתר מאחרים אבל כל חייל תורם במשהו כל חייל עושה משהו ואני חושב שהתעודה הזאת זאת פשוט בדיחה ...

פורסם

קרביים מקריבים מעצמם יותר מג'ובניקים. נקודה. זה לא אומר שהם תורמים יותר מג'ובניקים. קראתי שנה שעברה מאמר ב-ynet שבו ראש אכ"א הצהיר שמסביב לכל לוחם עובדים 7 ג'ובניקים כדי שהלוחם יוכל לעשות את עבדותו.

ובכל זאת, לדעתי יש מקום לתגמל את הלוחמים אקסטרא.

אם יש משהו שכן מפריע לי, גם אם זה ישמע קטנוני, זה ההבדל בין מי מי שמוגדר תומך לחימה (שזה ת'כלס ג'ובניק ברמת פעילות א+, כמו בגדוד למשל) לבין ג'ובניק כמו שאני הייתי. אני הוגדרתי כרמת פעילות א' שזה "100% ג'ובניק". למה אני מתכוון? אני שירתתי בחטיבת חי"ר סדירה ובלי הגזמה מצאתי את עצמי לפחות פעם בחודש לתקופה של שבוע שבועיים מינימום בעזה בשל מבצעים של החטיבה. באותם פרקי זמן לי ולחבריי לא היה לא יום ולא לילה ופשוט קרענו את עצמנו בעבודה פיסית.

מאידך, יש את החבר'ה שהוגדרו כתומכי לחימה וישבו להם במפקדת החטיבה באמת בלי לעשות יותר מידי במשך כל השירות שלהם. רק מה? הם היו שייכים לפלסרי"ם/יחטיו"ת ועל כן נחשבו תומכי לחימה למרות שרובם יצאו הבייתה יום יום - לא הוגן לדעתי, בהחלט יש מקום לשנות את הסטנדרטים נקודתית ולתגמל כל חייל וחייל עפ"י תרומתו.

פורסם
תגיד, מה אתה בדיוק רוצה?

משתמטים נופלים מצחוק? שיהיה להם בכיף, אם אתה חושב שהמתשמטים מקבלים עבודה צ'יק צ'ק אז אתה טועה מאוד,

יש המון קשיים למשתמטים בימינו מי שלא עושה צבא היום. ולא משנה כמה חכם הוא, הרבה מסתכלים על זה.

אולי זה יאכזב אותך אבל לא רק שהרבה לא מסתכלים על זה

אלה שיש מעסיקים שמפלים לרעת המילואימניקים כי זה פוגע בעסק

אני רוב השרות הייתי טבח אם הייתי יכול לחזור אחורה

לא הייתי משרת בכלל

גם ככה שאתה משתחרר לא מסתכלים אליך ולא משנה אם אתה קרבי או גובניק

במקרה שלך תקבל מהצבא חברים לחיים -שזה מאוד טוב

אבל מבחינה של מה המדינה תחזיר לך תקבל למעשה פחות מגובניק בגלל ימי המילואים

שיגרמו להטבות להיות מגוחכות עותר

פורסם

אני רוב השרות הייתי טבח אם הייתי יכול לחזור אחורה

לא הייתי משרת בכלל

קרירין אני חייב להגיד לך ...אתה דפוק ...

פורסם

אתה חייב להיות דפוק לקבל גוב כזה ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים