עבור לתוכן

לינשום נקי. (כניסה חובה)

Featured Replies

פורסם

:goodposting:

אני מקווה שזה ירגיע קצת את הטירוף והמטורפים. צאו לנו מהחיים.

בעל עסק לא צריך להיות שוטר (אין לו ולא צריך להיות לו את הסמכויות לכך).

וקביעת קנס ללא חובת הוכחה הוא חוק מקומם.

אנחנו לא צריכים לחקות את האמריקקים בכל שטות (רק בדברים הרעים בד"כ).

ד"א אני כבר מעשן פחות (לא קונה רק לוקח מחברים), אפילו שעישנתי הייתי משתדל לא לעשן במקומות סגורים,

אבל הפוצים האלו עם קבלנות הדו"חות גורמים לי חשק להדליק סיגר ענננננננק....

ולכבות להם ברטוב של העין.

חתיכת מאוננים, חנג'ים, חסרי חיים שיהיו הראשונים שיועמדו לקיר שהמהפכה תגיעה. :smile1:

• תגובות 72
  • צפיות 5.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מי בכלל מקשיב לחוק הזה גם ככה... בכל מקום אני הולך רואה אנשים מעשנים במסעדות. מי שלא מעשן מפחד להגיד לבן אדם שיכבה את הסיגרה כי אז הוא יחטוף את הסיגרה בעין שלו.

בעבודה שלי הבוס שלי מעשן מתחת לשלט אסור לעשן חומר דליק... שמתמכרים למשהו שום דבר לא מעניין אותך.

פורסם

שמע במסעדות אני שמח שיש את החוק הזה (חלקית)

אני לא מעשן ולא סובל ריח של סיגריות

אבל חייבם להודות בעובדות - כמעט כל מי שהולך לפאב זה בשביל לשתות אלכהול ולעשן, אי אפשר להגיד שלא לעשן בפאבים כיח אז לא ישארו פאבים

לא למי שמעשן ולא לאלה שלא מעשנים. יהיה נחמד אם תהיה פינה בלי עישון בכל פאב (למיעוט כמוני שלא מעשן), אבל אסור להכריח את הפאבים בשום אופן לעשות את זה. צריך לעודד אבל לא להכריח

פורסם

אלכוהול וסיגריות תמיד היו שילוב מנצח. ממתי פאב או מסעדה נחשבים כמקום ציבורי? כל בעל עסק צריך להחליט בעצמו על מדיניות המקום! נמאס מהכפייה! תנו לעשן בשקט, עושה לכם מגעיל באף? לכו לפאב ממול.

פורסם

מה קרה לימים הטובים בהם בכל מקום היה אזור מעשנים? וואלה מגיע למעשנים מקום לעשן בו, הבעיה בעישון זה שזה מסריח ומפריע ל-לא מעשנים...

במקום ללכת לקיצוניות של לאסור עישון בכל מקום חוץ מהרקטום של המעשן, פשוט להחזיר את עניין ה"איזור עישון"... ובאמת לתחום אותו, לא סתם לקחת 8 שולחנות רנדומלים ולהכריז עליהם כמקומות למעשנים בעוד שולחנות הלא-למעשנים נמצאים ס"מ מהם.

במילה אחת: "המחששה"!

אין שום דבר מהנה בלעשן

אנשים מעשנים רק בשל הסיבות הבאות:

1. פוזה

2. חברה

3. התמכרות

4. הרגל

1-2 בערך אותו דבר כנל 3-4

אין שום סיבה אמיתית לעשן

אני מאמין שבעוד כמה עשרות שנים העישון יעלם כליל מן העולם

ואם אתם מכורים לזה ולא יכולים להפסיק , פשוט תזריקו לעצמכם ניקוטין , עדיף

:xyxthumbs:

:xyxthumbs:

אגב, כדאי לכם מאוד לעזוב את הסיגרויות, מישהו שהתמכר קשות לסיגריה, עישן בלי הכרה מלא סיגריות 20 שנה +-, הוא חישב את הכל וייצא לו בערך 300,000 ש"ח.

נקודה למחשב.

למי שמעשן פה לא מעט סיגריות יכול להגיע למסקנה שכל שנה וחצי בערך יכול לקנות מחשב חדש. ;D

פורסם

אתה צודק, ואני מדבר בתור לא-מעשן.

די לצביעות הזאת! גם למעשנים יש זכויות, זה שהם נרמסות במסווה של "זה מזיק לבריאות" לא אומר כלום!

ובאמת מה עם אלה שלא מעשנים?

ולא רוצים שיעשנו לידם?

רוב האנשים בארץ לא מעשנים.

וכמו שאני רואה את זה, הרבה אנשים מרוצים.

תכלס סיגריות זה חרא.

פורסם

אני לא מבין למה המדינה צריכה להחליט בשביל בעלי עסקים האם העישון בהם מותר או לא.

אכיפה של רצון סקטוריאלי על בעלי עסקים באמצעות הכנסת - תוך כדי התעלמות מהזכות שלהם לחופש שלהם לעשות ברכושם כרצונם - זה לא דמוקרטיה - זו לא הדמוקרטיה שאני מאמין בה.

חבל... חבל שאנשים שרוב האנשים שאינם מעשנים (שאני בינהם) מעדיפים לכפות את העדפות האישיות שלהם על כלל הציבור באמצעות חקיקה - מאשר להכתיב מקומות ללא עישון לפי חוקי השוק (יש ביקוש - יש היצע) - הדרך החופשית לעשות זאת.

החופש האישי צריך להיות הבסיס לדמוקרטיה - דמוקרטיה זה לא חקיקה של חוקים המטיבים עם חלק מסויים בציבור על חשבון החירות האישית.

אבל נראה לי שכבר שכחנו מה זה דמוקרטיה וכל אחד משתמש בכלי הזה כדי לאכוף על הציבור (או לממן מכספי הציבור) מה שטוב לו.

פורסם

ובאמת מה עם אלה שלא מעשנים?

ולא רוצים שיעשנו לידם?

רוב האנשים בארץ לא מעשנים.

וכמו שאני רואה את זה, הרבה אנשים מרוצים.

תכלס סיגריות זה חרא.

אז באמת הפיתרון הוא ליצור פינות עישון אמיתיות, לא סתם איזה חלק במסעדה שמוגדר כ"אזור מעשנים" שאין שום מחיצה בינו לבין הלא-מעשנים.

אתה לא יכול להכריח בנאדם לא לעשן, אם הוא רוצה לעשן - שיעשן. שיקול שלו.

פורסם

אבל זה הענין, שאתה חי בישראל, "ארץ הקודש", ולא בשוויץ או בהולנד. שם, אולי, מתחשבים בחוק שמבקש לתחום אזור מבודד אמיתי עם קירות ולא כמו פה, לוקחים 8 שולחנות ומכריזים עליהם כ"פינת עישון". למה, העשן מבין שאסור לו לצאת מאותו אזור של 8 שולחנות? :screwy:

לגבי הצעת החוק של מר הנדל (הלא כל-כך יקר), אני בוש ונכלם למראה עיניי. זה כל מה שיש לי להגיד. אני מקווה מאוד שהצעת החוק ההזויה שלו תיפול בקלילות רבה ותוציא אותו קטן מאוד.

לכל אלה שרוצים לעשן כשהם יוצאים לבילוי. אתם אגוצנטריים ואני מתבייש בשבילכם. אם לא הבנתם עדיין שהעישון שלכם רוצח בדם קר את כל מה מי שאתם מעשנים לידו הרי שלא נותרו לי מילים. אין לי בעיה שתהרגו את עצמכם, אבל למה גם אני צריך ללכת יחד אתכם? אני רוצה לנשום אוויר נקי והחוק הזה הוא צעד אחד בדרך הזו (ולכל מי שמתכוון לקפוץ ולהגיד שהאוויר גם כך מזוהים בגלל המכוניות והמפעלים, הרי שגם בכיוונים אלו יש פעילות).

פורסם

תלכו למלאות לוטו/טוטו אולי תזכו בכסף טוב.

עדיף מאשר לזכות בסרטן. :P

פורסם

אבל זה הענין, שאתה חי בישראל, "ארץ הקודש", ולא בשוויץ או בהולנד. שם, אולי, מתחשבים בחוק שמבקש לתחום אזור מבודד אמיתי עם קירות ולא כמו פה, לוקחים 8 שולחנות ומכריזים עליהם כ"פינת עישון". למה, העשן מבין שאסור לו לצאת מאותו אזור של 8 שולחנות? :screwy:

פה קבור הכלב.

הבעיה היא לא החקיקה, אלא האכיפה.

פורסם

אבל זה העניין, במדינה שפויה יותר, של עם תרבותי יותר, אין צורך באכיפה רבה או מוגברת. מספיק שאתה מעביר חקיקה שצריך לתחום ולסגור חלק מהמקום לצורך פינת עישון ובעלי העסקים יעשו את זה. מאחר ואנחנו חיים בישראל, זה לא עבד, וכנראה שהרבה יותר קל (מה לעשות) להחליט ש"זהו, לא מעשנים בכלל ותעזבו אותנו בשקט".

פורסם

חברים, תנו לי שניה להסביר לכם את משמעות החוק החדש הזה.

החוק הזה שמנסים לעלות פה הוא תמים מדי. חשבו על החוק מעמדת העסקים, הם תמיד ירצו לאשר עישון כדי לא לפספס לקוחות!

אז בואו לא ניהיה טיפשים ולא תמימים!

חוק איסור העישון עשה דבר אחד מצויין... המעשנים עכשיו מרגישים מה שהמוני לא-מעשנים הרגישו במשך שנים!

נכון, יש הרבה בעיות אכיפה ובכל זאת יש מקומות עם מעשנים, אבל לפחות המעשנים התעוררו!

הינה מספר תגובות:

מה קרה לימים הטובים בהם בכל מקום היה אזור מעשנים? וואלה מגיע למעשנים מקום לעשן בו, הבעיה בעישון זה שזה מסריח ומפריע ל-לא מעשנים...

במקום ללכת לקיצוניות של לאסור עישון בכל מקום חוץ מהרקטום של המעשן, פשוט להחזיר את עניין ה"איזור עישון"... ובאמת לתחום אותו, לא סתם לקחת 8 שולחנות רנדומלים ולהכריז עליהם כמקומות למעשנים בעוד שולחנות הלא-למעשנים נמצאים ס"מ מהם.

רעיון מאוד נחמד אבל למחות נגד חוק זה זול בעוד שלעשות שיפוצים בעסק זה יקר ולא תמיד אפשרי!

מי בכלל מקשיב לחוק הזה גם ככה... בכל מקום אני הולך רואה אנשים מעשנים במסעדות. מי שלא מעשן מפחד להגיד לבן אדם שיכבה את הסיגרה כי אז הוא יחטוף את הסיגרה בעין שלו.

בעבודה שלי הבוס שלי מעשן מתחת לשלט אסור לעשן חומר דליק... שמתמכרים למשהו שום דבר לא מעניין אותך.

זה בדיוק מה שהחוק מנסה להגן עליו. ברור שאנשים לא יעמדו בו אבל לפחות זה משהו. אם את זה יבטלו, לא תשאר שום התחשבות ושום הגבלה!

שמע במסעדות אני שמח שיש את החוק הזה (חלקית)

אני לא מעשן ולא סובל ריח של סיגריות

אבל חייבם להודות בעובדות - כמעט כל מי שהולך לפאב זה בשביל לשתות אלכהול ולעשן, אי אפשר להגיד שלא לעשן בפאבים כי אז לא ישארו פאבים

לא למי שמעשן ולא לאלה שלא מעשנים. יהיה נחמד אם תהיה פינה בלי עישון בכל פאב (למיעוט כמוני שלא מעשן), אבל אסור להכריח את הפאבים בשום אופן לעשות את זה. צריך לעודד אבל לא להכריח

לא צריך לעניין אותך איזה פאבים\מועדונים יסבלו מהחוק כשם שלהם לא אכפת משגרת יומך ובעיות אחרות.

אם ככה, אז תמיד יהיו מעשנים בכל מקום והכל חזר לקדמותו.

אנשי העסק הם לא גננות והם לא ירדפו אחרי כל מעשן שהדליק סיגריה במקום אסור.

איך בדיוק בונים פינה בלי עישון? תשפץ את העסקים כדי שהעשן לא יגיע לשם? בחייך...

אלכוהול וסיגריות תמיד היו שילוב מנצח. ממתי פאב או מסעדה נחשבים כמקום ציבורי? כל בעל עסק צריך להחליט בעצמו על מדיניות המקום! נמאס מהכפייה! תנו לעשן בשקט, עושה לכם מגעיל באף? לכו לפאב ממול.

אם ככה, מקומות הבילוי תמיד יסכימו לקבל מעשנים כדי שלא לפספס אותם!

לפי מה שאתה אומר אין מוצא ופתרון... כולנו נמשיך לסבול ונקבל סרטן בשקט.

פורסם

אתה יכול למות להנאתך , אבל אל תגרום לנו למות איתך.

אתה רוצה לעשן? לך לאוטו שלך, תסגור חלונות ודלתות, תדליק חפיסה ודחוף לפה, אני לא רוצה את החרא שאתה מכניס לגוף שלך.

יש הרבה יותר לא-מעשנים מאשר מעשנים , בעיה שלך.

http://youtube.com/watch?v=wiC6yi0wmUo

פורסם

החוק הזה הוא עוד סימן להתדרדרות החופש האישי. חבל שאף אחד לא רואה את זה.

אני לא מבין למה המדינה צריכה להחליט בשביל בעלי עסקים האם העישון בהם מותר או לא.

אכיפה של רצון סקטוריאלי על בעלי עסקים באמצעות הכנסת - תוך כדי התעלמות מהזכות שלהם לחופש שלהם לעשות ברכושם כרצונם - זה לא דמוקרטיה - זו לא הדמוקרטיה שאני מאמין בה.

חבל... חבל שאנשים שרוב האנשים שאינם מעשנים (שאני בינהם) מעדיפים לכפות את העדפות האישיות שלהם על כלל הציבור באמצעות חקיקה - מאשר להכתיב מקומות ללא עישון לפי חוקי השוק (יש ביקוש - יש היצע) - הדרך החופשית לעשות זאת.

החופש האישי צריך להיות הבסיס לדמוקרטיה - דמוקרטיה זה לא חקיקה של חוקים המטיבים עם חלק מסויים בציבור על חשבון החירות האישית.

אבל נראה לי שכבר שכחנו מה זה דמוקרטיה וכל אחד משתמש בכלי הזה כדי לאכוף על הציבור (או לממן מכספי הציבור) מה שטוב לו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים