עבור לתוכן

אחי, יש'ך שני שקל?

Featured Replies

פורסם

חצי שקל עם חור של כדור זה לא כזה נדיר

יש מקצה כזה בקורס קלעים שצריך לפגוע בכזה ממשהו כמו 300 מטר.

מישהו באמת הציע על זה כסף?

• תגובות 61
  • צפיות 4.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ולא שמתי לב שהוא כתב את זה בציניות , כי אני גם לא מבין למה לעזעזעל הוציאו מטבע של 2 שקל , אם זה לא משפר את הכלכלה או המסחר או משהו.

מי אמר שזה לא משפר את הכלכלה או המסחר?

שיפור כלכלי: עלויות ההנפקה ירדו בכ-6% (לפי בנק ישראל). יטביעו פחות מטבעות אחרים ויותר מטבעות של 2 שקל - כך למשל נניח שהטביעו עד עכשיו 4 מיליון מטבעות בשנה של חצי שקל שכל מטבע עלה להנפיק 8 אגורות (סך ערך מונפק - 2 מיליון ש"ח. סך עלויות הנפקה - 320,000 ש"ח). עכשיו מחליטים להקטין את המספר של מטבעות החצי שקל ל-3 מיליון ולהנפיק בנוסף 250,000 מטבעות של 2 שקל שייצור כל אחד מהם הוא 13 אגורות (סך ערך מונפק - נשאר 2 מיליון ש"ח. סך עלויות הנפקה - 272,500 ש"ח). אני מניח שבמצטבר מדובר על לפחות כמה מאות אלפי שקלים בשנה. ואם אתה שואל למה לא להנפיק ככה רק מטבעות של 10 שקל, התשובה היא שככה אי אפשר יהיה לקנות שום דבר שערכו מתחת ל-10 שקל וזה יפגע במסחר.

שיפור במסחר: לאנשים יהיה יותר קל ונוח לקנות דברים שעולים למשל 4 שקל והעודף מקניה של מוצר שעולה 3 שקל ע"י תשלום של 5 שקל יהיה נוח יותר לסחיבה (מטבע אחד במקום שלושה) - זה יצריך הסתובבות עם פחות מטבעות בארנק ונוחות. גם התעסקות העסקים הקטנים בעיקר עם מטבעות (בעיקר בעלי קיוסקים, מאפיות ומכונות שתיה) תהפוך לנוחה יותר.

אז נכון שכל השיפורים האלו הם בקטנה, אבל הנפקת מטבע לא אמורה לחולל שינויים שהם יותר ממזעריים, וחסכון של כמה מאות אלפי שקלים ושיפור קטנטן בנוחות זה גם טוב. זאת הייתה המטרה למשל שהנפיקו את המטבע של ה-10 שקל וזה באמת יותר נוח להסתובב עם פחות מטבעות בארנק ולקבל כעודף מטבע אחד של 10 במקום 2 של 5 וזה חוסך כמובן עלויות למדינה.

פורסם

היום נגעתי במטבע כזה, כבוד.

פורסם

עזבו צריך לבטל את כל המטבעות

לעשות הכל שטרות

יתחילו מחצי וישר יעלו לשקל ואז 10/20/50/100/200

ואז לא תהיה בעיה בארנק

וכמובן לעגל את כל המחירים על פי חוק לחצי ושלם

פורסם

עשית לו ביקורת לפחות ?

באנצ'מארקים ?

FPS ?

איך הוא נכנס למארז המטבעות שלך בארנק ?

ניסת לקנות איתו משהו בקיוסק ? אולי הוא מקולקל :smile1:

נו באמת אנשים... כולה מטבע !!!!

אני אישית מעדיף מערך סלי של שתי מטבעות של שקל.

חחחחחחח

בסך הכל זה "ואוו מטבע חדש" בואו נתלהב...

אבל זה עדיין נחמד חח.

תנסה לעשות לו OC אולי יצא לך 10 שקל xD

פורסם

עזבו צריך לבטל את כל המטבעות

לעשות הכל שטרות

יתחילו מחצי וישר יעלו לשקל ואז 10/20/50/100/200

ואז לא תהיה בעיה בארנק

וכמובן לעגל את כל המחירים על פי חוק לחצי ושלם

מחזק. וגם הייתי מוסיף שטר של 5 ש"ח.

פורסם

צעירים ... :smile1:

היה בעבר שטר של 5 ש"ח, היה של 10 והיה גם של שקל, הוציאו אותם מהמחזור כי זה היה מגוחך.

פורסם

בארה"ב יש שטר של דולר. אז לא- אני לא מהאנשים שחושבים שכל מה שיש בארה"ב זה טוב. אבל האמת?! זה פשוט נוח.

אני לא רואה סיבה שלא יהיו שטרות של נגיד, 10 ש"ח.

שטר זה הרבה יותר נוח, קל ובהערכה כללית שלי- יותר זול לניפוק (האם למישהו יש מידע על זה?).

וברור שאי אפשר לקנות שום דבר עם 10 אגורות.

ומה, עם 2 שקל אפשר?! (גלידה במקדונלדס כבר עולה 3 :) )

גם לא.

גם עם חמש שקל אי אפשר לקנות כמעט כלום.

זה לא אומר שחצי שקל זה לא כסף.

פורסם

עם 2 ו-5 אתה יכול לקנות מסטיק, סוכריה ארטיק ועוד כל מיני דברים. 10 אגורות לא קונות כלום.

פורסם

צעירים ... :smile1:

היה בעבר שטר של 5 ש"ח, היה של 10 והיה גם של שקל, הוציאו אותם מהמחזור כי זה היה מגוחך.

ואללה? מתי? למה מגוחך, כמו שAvatar אמר מלפני,כשהייתי בארה"ב זה היה הרבה יותר נוח להסתדר אם שטרות.(אם נזניח שדולר אחד שווה הרבה יותר משקל)

וכן תכלס, אפשר להעיף גם את ה10אג' את החצי לדעתי עדיין כדאי להשאיר.

פורסם

עם 2 ו-5 אתה יכול לקנות מסטיק, סוכריה ארטיק ועוד כל מיני דברים. 10 אגורות לא קונות כלום.

אתה ממש גאון כלכלי.

פורסם

המטבע של ה5 אגורות עולה 8 אגורות לייצר אז הפסיקו חחח

ה2 שקל הזה אמור לבוא במקום ה5 אגורות ולצמצם בהדרגתיות את השפע של המטבעות של שקל אחד :D

פורסם

אני עם GD בנושא הזה - שני שקלים הם קפה מהמכונות בתיכון שלי. אני בעד להעיף כל מטבע מתחת לחצי שקל.

פורסם

אסור לשנות את המטבעות (אפשר להוסיף אבל).

אחרת מה יהיה לי כבד בארנק שיגרום לי לדעת שהוא באמת שם?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים