עבור לתוכן

שינויים בחוקים של נהג חדש

Featured Replies

פורסם

אהה סבבה. אם זה כתוב ככה באתר של משרד התחבורה אז זה בסדר.

YNet התבלבלו ובלבלו עם הנהג צעיר שזה משהו אחר שבכלל חברות הביטוח משתמשות בו.

פורסם

פי 2 שאלות לא אומר 80 שאלות?

המבחן הזה כבר ככה מפלצתי לחלוטין עם 40 שאלות טוב שהם לא הופכים אותו למינימום פסיכומטרי

פורסם

המבחן הזה ממש לא מפלצתי.. אם לומדים כמו שצריך הוא קל מאוד.

פורסם

יש הרבה בלבול עם הסיפור הזה, גם באתרי חדשות. הנוסח של החוק הוא: והפרשנות היא:ההגדרה של "נהג/נוהג חדש" היא:(http://bd.mot.gov.il/RoadSafety/TrafficRegulations/)

אז כמו שאתה רואה, החוק מדבר על נהגים חדשים (נהג שעוד לא עברו לו שנתיים מהוצאת הרישיון). אם עברת את תקופת הנהג חדש - החוק הזה לא קשור אליך.

נהגים חדשים שהם מעל גיל 21, יכולים להסיע מעל 2 נוסעים, אפילו שהם עדיין מוגדרים נהג חדש.

או שלא הבנתי את כוונתך, או שאמרת משהו שהוא לא מדויק.

נוהג חדש שטרם מלאו לו 21 שנים וחלפה לגביו התקופה שבה חלה לגביו חובת הליווי האמורה בסעיף 12א1, לא יסיע ברכב מנועי יותר משני נוסעים עד שמלאו לו 21 שנים, אלא אם כן יושב לידו מי שכשיר להיות מלווה.

כלומר, מי שמוגדר כנהג חדש מתחת לגיל 21 לא רשאי להסיע יותר מ-2 נוסעים.

ההגדרה של נהג חדש היא בעל רישיון פחות משנתיים או בן 21, המוקדם מבין שניהם (כלומר, אם הוצאתי רישיון בגיל 18, בגיל 20 יהיה מותר לי להסיע 2 נוסעים).

נהג מעל גיל 21 מוגדר כנהג חדש עד סיום 3 חודשי המלווה, ולאחר מכן כנהג צעיר או משהו כזה אם איני טועה.

פורסם

ממש לא נכון. נהג חדש הוא למשך שנתיים, לא משנה בן כמה אתה.

אין קשר לנהג צעיר. נהג צעיר זו הגדרה לנהג מתחת לגיל 24, שרלבנטית בעיקר לביטוח רכב.

פורסם

OK, בכל מקרה, מעל גיל 21 אין הגבלת כמות נוסעים, בין אם אתה נהג חדש ובין אם אתה לא..

פורסם

כלומר, מי שמוגדר כנהג חדש מתחת לגיל 21 לא רשאי להסיע יותר מ-2 נוסעים.

ההגדרה של נהג חדש היא בעל רישיון פחות משנתיים או בן 21, המוקדם מבין שניהם (כלומר, אם הוצאתי רישיון בגיל 18, בגיל 20 יהיה מותר לי להסיע 2 נוסעים).

נהג מעל גיל 21 מוגדר כנהג חדש עד סיום 3 חודשי המלווה, ולאחר מכן כנהג צעיר או משהו כזה אם איני טועה.

נהג חדש מוגדר כנהג חדש שנתיים מהיום שהוציא את הרישיון. לא משנה אם הוא בן 18 או 70.

אין שום הגדרה לנהג עד/מעל גיל 21. יש נהג צעיר, שזה כמו ששניצל אמר - נהג מתחת לגיל 24.

פורסם

אז לסיכום, אם אתה נהג חדש והוצאת רישיון בגיל 17, תוכל להסיע יותר משני אנשים כאשר אתה בן 19 וסיימת את תקופת ה"נהג חדש" שלך?

או שמא אתה צריך לחכות עד שימלאו לך 21 בכל מקרה?

פורסם

אז לסיכום, אם אתה נהג חדש והוצאת רישיון בגיל 17, תוכל להסיע יותר משני אנשים כאשר אתה בן 19 וסיימת את תקופת ה"נהג חדש" שלך?

או שמא אתה צריך לחכות עד שימלאו לך 21 בכל מקרה?

בגיל 19 תוכל להסיע אוטו מלא...

פורסם

מה הסיכויים שזה באמת יצא לפועל? :-\

פורסם

מורה נהיגה אמר לי שלא יעלו ל60 שאלות בתאוריה אני מקווה שהוא צודק..

בקשר לתקופת הליווי הוא אמר זה עדיין לא בטוח.

פורסם

תחשבו על זה אבל שבניגוד לעכשיו שהכי מוקדם שאפשר לנהוג לבד זה 17 ושלושה חודשים

בשיטה החדשה כבר בגיל 17 אפשר לנהוג לבד ועם הרבה יותר ניסיון...

אני לא יודע כמה זה הרבה יותר גרוע....

פורסם

תחשבו על זה אבל שבניגוד לעכשיו שהכי מוקדם שאפשר לנהוג לבד זה 17 ושלושה חודשים

בשיטה החדשה כבר בגיל 17 אפשר לנהוג לבד ועם הרבה יותר ניסיון...

אני לא יודע כמה זה הרבה יותר גרוע....

לא נכון, אמנם תוכל להוציא רישיון בגיל 16 ותשעה חודשים אבל תקופת המלווה שלך תימשך חצי שנה.

פורסם

צודק.

בשלושת החודשים האחרונים של התקופה - ולא לפני גיל 17 ושלושה חודשים - יוכלו הצעירים לנהוג ללא מלווה בשעות היום בלבד. בין השעות 21:00 ל-06:00 תחול עליהם חובת ליווי.

עם תום תקופת הליווי, ולא לפני גיל 17 וחצי, ישובו הנהג החדש והמלווה האחראי לבית הספר לנהיגה, שם יחתמו על הצהרה כי הליווי בוצע כנדרש. רק לאחר מכן יימסר לצעיר רישיון הנהיגה לנוהג חדש.

פורסם

^^ אה אוקי..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים