עבור לתוכן

מהו האורך המקסימאלי המותר של סכין שנושאים אותו על הגוף?,האם גרזן חוקי?

Featured Replies

פורסם

חסר אמצעי מיגון מכלבים?

יש משרוקית שכלבים לא יכולים לסבול והם מיד מסתלקים, בלי צורך להתקרב אליהם או לפגוע בהם.

גרזן, LOL!!!

• תגובות 42
  • צפיות 6.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כמו שאמרו פה , רק שוקר עוזר , לי יש שוקר כזה http://www.spy.org.il/Product.asp?Pid=as999a&Cat2Cat1ID=9&Cat2ID=0

עוד לא ניסיתי אותו על כלבים אבל הוא מוריד אנשים כמו זבובים וגם עושה זרמים נראים לעיין שיפחידו את הכלבים

פורסם

^ תגיד לי במי אתה מתעלל? :o

אתה מגבניק או משהו? ;D

פורסם

HOLY SIHT לאן אפשר לדחוף את זה :cool2:

פורסם

תגידו נראה לכם שאם הם יראו אש הם יברחו?

(ראיתי את זה פעם בתוכנית מצויירת זה נראה מגניב)[br]פורסם בתאריך: 26.12.2007 בשעה 21:47:18

י

אסורה אחזקת סכין בשום מקום לשום גיל

היוצאים מן הכלל היחידים הם: סכין מתחת ל 9 ס"מ ואתה צריך להוכיח שהמטרה של ההחזקה אינה עוינת.(כמו לקלף תפוח) אם תגיד שזה להגנה עצמית אתה עובר על החוק.

אני לא ממש מתמצא אבל אני חושב שהטעו אותך

כמה שאני זוכר יש משהו בחוק שנקרא הגנה עצמית, אחרת למה היו מוכרים את כל הכלי נשק האלה לכל אחד מעל 18?

פה יש את החוקים בדיוק:

http://www.avera.co.il/violence.asp

פורסם

הראל חמוד, לא הטעו אותי כי אני יודע את זה מקריאת החוק המקורי ולא מדיעה אישית על סמך היגיון פרטי כמוך.

פורסם

אני חושב שכדאי לך פשוט לקנות תרסיס פלפל כמו שאמרו כאן,אני לא יכול לתאר לעצמי איך זה מרגיש לכלב שמריח במאות אחוזים יותר טוב מאיתנו,זה זוועה.

הראל חמוד, לא הטעו אותי כי אני יודע את זה מקריאת החוק המקורי ולא מדיעה אישית על סמך היגיון פרטי כמוך.

אתה הומו מתנשא

פורסם

אני מתנשא אבל לא הומו

אני מקווה שתקבל אזהרה על הדיבור הזה

פורסם

לפי החוק היבש, אסור לשאת מחוץ לבית סכין בשום גודל. מותר לשאת אולר עם להב מתקפלת (לא אולר קפיצי), בתנאי שהאורך של הלהב קטן מ-9 ס"מ, וללהב אין מנגנון נעילה שהופך את האולר לסכין.

נראה לי שזה הפתרון הכי טוב בשבילך (בצירוף כמה מיכלים של גז פלפל):

http://www.spy.org.il/Product.asp?Pid=tele5000000&Cat2Cat1ID=9&Cat2ID=0

אקדח טייזר גם יכול להיות פתרון טוב. אבל, אני לא יודע אם אפשר להשיג אותו בארץ.

פורסם

אתה הומו מתנשא

יש לך אזהרה +מיוט לשבועיים.

פורסם

קצת סדר עם חיות וסכינים...

חוץ ממצ'טה או קטאנה בערך שום להב לא יעזור לך נגד כלב אם אתה לא מאומן בצורה מדיהמה...

דברים שיהיו לך מאד מאד יעילים נגד חיות תוקפניות (למרות שבגדול חיה בריאה כמעט לעולם לא תתקוף אותך אם היא לא חשה מאויימת)

גז מדמיע מאד יעיל נגד כלבים שימוש יעיל בו (ריסוס לכיוון האף) יתן לך 10 דקות של כלבים שחושבים שהשטן בא לקחת אותם...

יש חומרים מיוחדים שמפיצים ריח שהוא מאד מאד לא נעים לכלבים (משתמשים בהם כדי לגרום לכלבים להפסיק ללעוס נעלים שטיחים וכו') הוא נמכר בחנויות לחיות מחמד, כאשר אתה רואה אותם פתח את המיכל ורוב הסיכויים שהם יתרחקו...

ד"א אקדח מאד לא יעיל נגד כלבים אם אתה לא מאומן בצורה מעולה בירי במטרות נעות.... תאמין לי שזה מאד מאד לא פשוט לפגוע בכלב מסתער עם אקדח...

אקדחים וסכינים במקים כאלה יוצרים תחושת בטחון מאד מוטעה...

אה כן... 2 השיטות שהזכרתי קודם יעילות לפני שהכלב נועל עליך... אם הוא נעל... תחתוך לו את הגרון כ 4 ס"מ מתחת לקו מפרק הלסתות

בשביל זה אני מאד ממליץ לך על kershaw vapor st משרת אותי נאמנה כבר כ 5 שנים

או משהו שיראה למשטרה הרבה פחות חשוד... במיוחד אם אתה נושא אותו בתיק ולא בכיס victorinox nomad ותכלס הוא גם הרבה יותר פרקטי (אצלי בשימוש אינטנסיבי באיזור ה3 שנים).

ואם שום דבר אחד לא עובד... תסחוב ארגז אלפ"ה על הגב :)

פורסם

מצאתי לנכון להבהיר טיפה מה אומר החוק.

סעיף 186 לחוק העונשין, תשל"ז-1977, קובע:

186. החזקת אגרופן או סכין שלא כדין [תיקון: תשנ"א, תש"ס, תשס"א(2)]

(א) המחזיק אגרופן או סכין מחוץ לתחום ביתו או חצריו ולא הוכיח כי החזיקם למטרה כשרה, דינו - מאסר חמש שנים.

(ב) לענין סעיף זה, חזקה היא כי החזקת אולר הנה למטרה כשרה. החזקה לפי סעיף קטן זה לא תחול על החזקת אולר במוסדות חינוך או במקומות אחרים, הכל כמפורט בתוספת השניה, או בסמוך אליהם.

(ג) השר לביטחון הפנים רשאי בצו, מטעמים של שמירה על ביטחון הציבור ובאישור ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת, לשנות את התוספת השניה לענין סעיף קטן (ב).

כאשר בסעיף 184 לחוק העונשין, מוגדר מהם "סכין" ו"אולר":

"סכין" - כלי בעל להב או כלי אחר שסוגל לדקור או לחתוך;

"אולר" - סכין מתקפלת שאורך להבה אינו עולה על עשרה סנטימטרים ושלא ניתן להפכה, בעזרת קפיץ או באמצעי אחר, לסכין שלהבה קבוע;

לשם מניעת ספק, החזקת סכין למטרת "הגנה עצמית" אינה נחשבת "מטרה כשרה" ומי שנתפס נושא סכין למטרה זו, סופו להיות מורשע בדין והמגמה היא אף לגזור עליו עונש מאסר בפועל אפילו אם נשיאת הסכין לא לוותה בעבירה אחרת (המונח "הגנה עצמית" הקבוע בסעיף 34י לחוק העונשין הינו שונה מהמקובל לחשוב בקרב הציבור, והינו מתייחס למצב בו נקלע אדם לסיטועציה בה הוא נדרש להדוף באופן מיידי תקיפה אסורה והוא לא הביא על עצמו את התקיפה הזו).

לידיעתכם.

פורסם
  • מחבר

הייתה לי בעיה עם המחשב שפתרתי רק עכשיו, כך שדי הופתעתי מכמות המגיבים לנושא שפתחתי ולהלן ההתייחסות שלי לתגובות הרלבנטיות ביותר:

סעיף 186 לחוק העונשין, תשל"ז-1977, קובע:

186. החזקת אגרופן או סכין שלא כדין [תיקון: תשנ"א, תש"ס, תשס"א(2)]

(א) המחזיק אגרופן או סכין מחוץ לתחום ביתו או חצריו ולא הוכיח כי החזיקם למטרה כשרה, דינו - מאסר חמש שנים.

(ב) לענין סעיף זה, חזקה היא כי החזקת אולר הנה למטרה כשרה. החזקה לפי סעיף קטן זה לא תחול על החזקת אולר במוסדות חינוך או במקומות אחרים, הכל כמפורט בתוספת השניה, או בסמוך אליהם.

(ג) השר לביטחון הפנים רשאי בצו, מטעמים של שמירה על ביטחון הציבור ובאישור ועדת החוקה חוק ומשפט של הכנסת, לשנות את התוספת השניה לענין סעיף קטן (ב).

כאשר בסעיף 184 לחוק העונשין, מוגדר מהם "סכין" ו"אולר":

"סכין" - כלי בעל להב או כלי אחר שסוגל לדקור או לחתוך;

"אולר" - סכין מתקפלת שאורך להבה אינו עולה על עשרה סנטימטרים ושלא ניתן להפכה, בעזרת קפיץ או באמצעי אחר, לסכין שלהבה קבוע;

לשם מניעת ספק, החזקת סכין למטרת "הגנה עצמית" אינה נחשבת "מטרה כשרה" ומי שנתפס נושא סכין למטרה זו, סופו להיות מורשע בדין והמגמה היא אף לגזור עליו עונש מאסר בפועל אפילו אם נשיאת הסכין לא לוותה בעבירה אחרת (המונח "הגנה עצמית" הקבוע בסעיף 34י לחוק העונשין הינו שונה מהמקובל לחשוב בקרב הציבור, והינו מתייחס למצב בו נקלע אדם לסיטועציה בה הוא נדרש להדוף באופן מיידי תקיפה אסורה והוא לא הביא על עצמו את התקיפה הזו).

אנא ממך, כתוב כאן את הלינק לאתר שממנו לקחת את הציטוט של החוק .

האם יש התייחסות נוספת של החוק לכלי נשק קרים נוספים שהם לא סכין ,אולר או אגרופן ?

זה לא רלבנטי לדיון אבל מה בכלל עושה פה האגרופן ? ,הוא הרי לא כלי נשק קטלני ובכל מקרה הוא פחות מסוכן מאלה או פטיש .

ככול הידוע לי החוק הזה מתנגש עם חוקים אחרים הקובעים שלא ניתן להרשיע אדם בפלילים אם לא הייתה לו כוונה פלילית .

מה זה בכלל מטרה כשרה ? קילוף תפוז הוא מטרה כשרה?

יצא לי לחיות מספר שנים בכמה מדינות , עקב עבודה של הוריי ובשום מקום לא נתקלתי בחוקים כל כך מגוחכים ומגבילים על נשיאת נשק קר .

הענישה צריכה להיות על עצם השימוש הבלתי חוקי ולא על הנשיאה עצמה.

לא יעלה על הדעת שמצד אחד המדינה מרשה לאנשים להחזיק בחיות טרף כמו כלבי אמסטף (שמסוגלים להוריד לך יד או רגל בנשיכה בודדת ) ,דוברמן, סטף ורוטוויילר (שמגיעים למשקל של 70 קילו ומסוגלים להפיל אותך בקלות לרצפה ולהביא לך נשיכה קטלנית ישר לצוואר)

ומצד שני לא מאפשרת לך להתגונן מפניהם (זאת תופעה ידועה ונפוצה שחלק גדול מבעלי הכלבים התוקפניים הללו, לא משתלטים עליהם ובסופו של דברו נוטשים אותם בשטח הפתוח במקום למסור אותם לצער בעלי חיים ).

ועוד לא דיברתי על המצב הביטחוני כשחלק גדול מהפיגועים בוצעו על ידי סכינים .

החוק הזה הוא אנכרוניסטי ומתאים אולי למציאות ששררה לאותה תקופה של ארץ ישראל היפה של 1977 והיא לא מתאימה לימינו אנו.

גז מדמיע מאד יעיל נגד כלבים שימוש יעיל בו (ריסוס לכיוון האף) יתן לך 10 דקות של כלבים שחושבים שהשטן בא לקחת אותם...

יש חומרים מיוחדים שמפיצים ריח שהוא מאד מאד לא נעים לכלבים (משתמשים בהם כדי לגרום לכלבים להפסיק ללעוס נעלים שטיחים וכו') הוא נמכר בחנויות לחיות מחמד, כאשר אתה רואה אותם פתח את המיכל ורוב הסיכויים שהם יתרחקו...

אה כן... 2 השיטות שהזכרתי קודם יעילות לפני שהכלב נועל עליך... אם הוא נעל... תחתוך לו את הגרון כ 4 ס"מ מתחת לקו מפרק הלסתות

בשביל זה אני מאד ממליץ לך על kershaw vapor st משרת אותי נאמנה כבר כ 5 שנים

או משהו שיראה למשטרה הרבה פחות חשוד... במיוחד אם אתה נושא אותו בתיק ולא בכיס victorinox nomad ותכלס הוא גם הרבה יותר פרקטי (אצלי בשימוש אינטנסיבי באיזור ה3 שנים).

אין כמו ניסיון ואני יכול להעיד על כך שריססתי מכל גז מדמיע שלם (שאחותי קיבלה בעת שהיא התגייסה) על כלב רוטויילר גדול וחוץ משיעולים והתנשפויות ממש לא התרשמתי מהאפקטיביות שלו .

לפי החוק היבש, אסור לשאת מחוץ לבית סכין בשום גודל. מותר לשאת אולר עם להב מתקפלת (לא אולר קפיצי), בתנאי שהאורך של הלהב קטן מ-9 ס"מ, וללהב אין מנגנון נעילה שהופך את האולר לסכין.

מה הכוונה ב:" אולר עם להב מתקפלת וללא מנגנון נעילה שהופך את האולר לסכין".

האם לצורך העניין אולר "פרפרי " עונה להגבלות הללו?

link=topic=311590.msg2718401#msg2718401 date=1198696038]

כמו שאמרו פה , רק שוקר עוזר , לי יש שוקר .

עוד לא ניסיתי אותו על כלבים אבל הוא מוריד אנשים כמו זבובים וגם עושה זרמים נראים לעיין שיפחידו את הכלבים

מניסיוני לכלבים יש סף סיבולת גבוהה הרבה יותר מלבני אדם .

גם האנטומיה שלהם שונה ואני בספק רב אם שוקר יעיל נגדם במידה מספקת ,שלא לדבר שעצם

ניסיון השימוש בשוקר באמצעות הושטת היד חושף אותך לנשיכה מיידית של אותה יד.

נכון מאוד. אני לא מכיר הרבה אמצעי הגנה יעילים, אבל שוקר חשמלי בוודאי יעיל בהרבה.

פותח הדיון, סכין או כל נשק חד, במקרה הטוב לא יעזור לך. במקרה הרע, אם באמת תצליח לפגוע בכלב תוקף, הסכין רק יגביר את האגרסיביות שלו. במקרה הרע מאוד, אם זה כלב גדול, הנסיון לחשוף את עצמך ולהתקרב אליו כדי לנעוץ בו סכין יחרוץ את גורלך.

בהנחה שמדובר בכלב שהחליט לתקוף אותך בשיא האגרסיביות (ולא רק לרדוף אחריך), אם אתה חושב שתצליח לפגוע בו עם סכין באופן חמור מספיק כדי להכניע אותו, לפני שהוא יספיק לקרוע אותך לגזרים, אתה טועה. זה לא כמו אצל בנאדם, שמאוד נוח להגיע לאזורים הקריטיים עם הסכין כך שאפשר להסתפק ב 2-3 דקירות כדי שיהיו קטלניות. אצל בעלי חיים אין מצב שתצליח לנעוץ סכין בצורה מדויקת באזור קריטי, כך שאתה תצטרך לדקור אותו פעמים רבות לפני שהוא באמת ירפה ממך. בזמן הזה התקיפה שלו עליך תהיה הרבה יותר קטלנית ויעילה.

על אחת כמה וכמה כשמדובר בחבורת כלבים. דווקא נשיאת הסכין תגביר את הסכנה, כי בגלל שתחשוב שיש לך כלי להתמודד עם התקיפה ותנסה להשתמש בו, אתה תחשוף את עצמך לסכנה עוד יותר במקום להקדיש את כל האנרגיה שלך כדי לנסות למצוא דרך להמלט.

לכאורה אתה צודק ,אכן סכין היא לא האמצעי האידיאלי כנגד כלב אולם בתור אמצעי אחרון הוא מאוד יעיל אם מעדת תוך כדי הבריחה ואתה נימצא במצב אופקי על האדמה כאשר הכלבים מעלייך .

במצב הזה, אתה מצד אחד יותר פגיע אבל מצד שני גם האיברים הקריטיים של הכלבים (אזור הצלעות הריאות והלב )נחשפים לדקירה יעילה.

בנוסף לכך במידה וכלב גדול כמו רוטוויילר שמשקלו עשוי להגיע ל-70 קילוגרם מסתער עלייך בקפיצה יש סיכוי גדול שאתה תמצא את עצמך על הגב, גם אם אתה גבר ממוצע ששוקל 80 קילוגרם, ותאמין לי במצב כזה, כל שנייה קובעת מפני שמספיק נשיכה עמוקה אחת בצוואר על מנת לגרום לקרע של העורק המוביל דם למוח ובמצב כזה רק אלוהים יעזור לך ,במיוחד אם אתה נימצא בשטח לבד.

מבחינה אנטומית טהורה ניראה לי שהאמצעי היעיל ביותר במצב שתוקף אותך כלב גדול היא שימוש בגרזן קטן כמו הגרזן שהאינדיאנים השתמשו בו(טומהוק )

ראו לינק :

http://www.knife.co.il/modules.php?name=AvantGo&file=print&sid=7

מצד אחד הוא קומפקטי למדי לטיולים בשטח ומצד שני אני סבור שמכה אחת טובה בגולגולת או בעמוד השדרה של הכלב התוקף עשויה להורגו או לפחות להממו ולהוציא לו את החשק להמשיך לתקוף

( ניתן להשתמש בתרמיל הגב לשם הגנה באמצעות החזקתו ביד השמאלית והנמכתו על מנת להגן על הרגליים בזמן הנפת הגרזן להנחתה).

יתרון נוסף הוא שכנראה גרזן הוא חוקי מפני שלא מצאתי שום התייחסות של החוק כלפיו.

היות ואני מודע לכך שגם צעירים רכי לב ,חנונים ויפי נפש קוראים את מה שאני כותב ,אני רוצה להדגיש שאני ספציפית מדבר על אמצעי הגנה כנגד כלבים בעת הליכה בשטח ולא על שום דבר אחר .

ובכלל לדעתי כל מי שהולך עם כלי נשק קרים מכל סוג שהוא למקום בילוי ושותה אלכוהול (בדרך כלל אלו ערבים ומרוקאים ) הוא עבריין בדומה לאותם נהגים שנוסעים שיכורים והורגים אנשים בתאונות פגע וברח .

אותם זבלים צריכים להישפט על רצח ולהינמק בכלא.

פורסם

אולר פרפרי נחשב לסכין.

פורסם

אחי אתה ממש ממש ראש בקיר

אתה חי בסרט שאתה רמבו ורק גרזן יציל אותך, אתה פשוט ממש רוצה להאמין בזה!

אז נתחיל בניפוץ המיתוסים... אני רק מקווה שאתה לא אטום מדי כדי לקלוט לפני שתטבע בבור החרא שאתה חופר לעצמך....

לא קיימים הרבה אורגניזמים שיעמדו ב10,000 וולט של שוקר. בוודאי לא כלב, שיקבל שיתוק זמני בלתי רצוני של כמה שניות. זה לא כמו לשבור רגל לכלב שאפילו אז הוא יכול להמשיך אם הוא באמוק מלא אדרנלין, השיתוק בא מהעצבים והוא בלתי רצוני.

האם יש התייחסות נוספת של החוק לכלי נשק קרים נוספים שהם לא סכין ,אולר או אגרופן ?
יתרון נוסף הוא שכנראה גרזן הוא חוקי מפני שלא מצאתי שום התייחסות של החוק כלפיו.

"בסעיף 184 לחוק העונשין, מוגדר מהם "סכין" ו"אולר":

"סכין" - כלי בעל להב או כלי אחר שסוגל לדקור או לחתוך; " - הגרזן שאתה חרמן עליו נכנס להגדרה הזאת אחושרמוטה.

יצא לי לחיות מספר שנים בכמה מדינות , עקב עבודה של הוריי ובשום מקום לא נתקלתי בחוקים כל כך מגוחכים ומגבילים על נשיאת נשק קר .

לא נתקלת כי לא קראת את החוקים במדינות שהיית בהן. אם היית בודק היית מגלה שבכמעט כל מדינה יש חוקים דומים בהתאמה גבוהה, ובעתים רבות אף נוקשים יותר.

לא יעלה על הדעת שמצד אחד המדינה מרשה לאנשים להחזיק בחיות טרף כמו כלבי אמסטף

יש הגבלות לא קלות על אמסטפים וכלבי תקיפה אחרים.

ככול הידוע לי החוק הזה מתנגש עם חוקים אחרים הקובעים שלא ניתן להרשיע אדם בפלילים אם לא הייתה לו כוונה פלילית

הכוונה להחזיק את הסכין - היא פלילית.

קילוף תפוז הוא מטרה כשרה?

כן אבל חובת ההוכחה היא עליך, אז כדאי שתפליץ לשוטר תפוז.

הענישה צריכה להיות על עצם השימוש הבלתי חוקי ולא על הנשיאה עצמה.

כן צריך להגביל נשיאת נשקים. תחשוב כמה מאות קטטות מתרחשות כל יום שאם רק היה למישהו בהן סכין הוא היה משתמש בו בלי לחשוב.

ועוד לא דיברתי על המצב הביטחוני כשחלק גדול מהפיגועים בוצעו על ידי סכינים
רגע לא אמרת לפני כמה שורות שצריך לאפשר נשיאת סכין?
אין כמו ניסיון ואני יכול להעיד על כך שריססתי מכל גז מדמיע שלם על כלב רוטויילר גדול וחוץ משיעולים והתנשפויות ממש לא התרשמתי מהאפקטיביות שלו .

ריסוס מיכל שלם = 10+ שניות. ב10 שניות בלי המיכל היית מספר שהכלב הוציא לך רגל ועין אז תגיד תודה למיכל.

ניתן להשתמש בתרמיל הגב לשם הגנה באמצעות החזקתו ביד השמאלית והנמכתו על מנת להגן על הרגליים בזמן הנפת הגרזן להנחתה

אם אתה חי בסרט רזידנט איוול או משהו כזה ורוצה להרגיש צ'יף רמבו גלדיאטור קח גרזן ותכייף.... מי אני, או החוק, או ההגיון שנגיד לך אחרת..................... :s07:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים