עבור לתוכן

שאלה בקשר לטמפ' מעבד לאחר מריחת משחה תרמית...

Featured Replies

פורסם

שלום, קודם כל יש לי את המעבד: E6750.

אני הייתי עד עכשיו עם הגריז הטרמי שבא עם המאוורר Stock של אינטל והטמפ' במנוחה הייתה 55-60 ובמאמץ הגיעה ל 85.

קניתי משחה תרמית AS 5, נאמר פה שהיא הכי טובה, ואחרי ניקוי ומריחה מחדש הטמפ' במנוחה כרגע היא 50-55 אבל במאמץ אותו דבר. הפעלתי COD4 ל 5 דקות והטמפ' של המעבד ישר קפצה ל 75-85 וזה בקושי כמה דקות בתוך המשחק.

מה לעשות ? הפיתרון היחיד הוא לקנות קירור שיקרר את האמאמא של המעבד ?

תודה :)

פורסם

קודם כל יש לי את המעבד הזה ואצלי הוא בקושי הגיע ל 60 מעלות בעומס עם קירור סטוק והיה על בערך 45 במנוחה!

וכדי לראות את הטמפ' האמיתית שלו תשתמש בתוכנה ‎Core Temp כל השאר לא אמינות בכלל!

ואני מקרר אותו עם סייף נינג'ה פלוס והוא על 30 מעלות במנוחה בערך ללא OC ובעומס עוד לא בדקתי!

פורסם

יכול להיות שמרחת את המשחה לא טוב.

אבל בהנחה שהמשחה בסדר,

יש לך מאווררים במארז?

פורסם
  • מחבר

המארז שלי הוא GIGABYTE - aluminum 3D Aurora 570 - SILVER.

יש לי שני מאווררים מאחורה שמוציאים אוויר ואחד מקדימה שמכניס אוויר, לא נגעתי במהירויות שלהם הכל אוטומתי וגם לא נגעתי במהירות של המאוורר על המעבד הוא משתנה אוטומתי.

למה הטמפ' שלי כאלה גבוהות כשלאחרים הם נמוכות עם אותו מאוורר ? ועוד זה מחשב חדש שביזבתי עליו הון ולא יכול לעשות שום דבר וגם מארז Full Tower שאמור לקרר בצורה יותר טובה :\

ולמה הטמפ' במאמץ כאלה ענקיות יחסית במנוחה ? זה הבדל של 30 מעלות כשאני רואה שלאנשים פה ההבדל בין מאמץ למנוחה הוא 15+-.

בנוסף אני אכן בודק ב Core Temp, אז הטמפ' מדוייקות + בביוס זה אותו טמפ' כמו ב Core Temp.

ובקשר למשחה, איך אני יכול לדעת שלא מרחתי טוב ? זה היה פעם ראשונה שלי שמרחתי משחה תרמית על מעבד. אני הורדתי את הגוף קירור, ניקיתי עם אלכוהול את המעבד ואת הגוף קירור ושמתי משחה תרמית על המעבד ועל הגוף קירור ואז החזרתי את זה. מבחינת אחידות לא יכול להגיד שהייתה אחידות ברמה במשחה ב 100%, סה"כ הסתבכתי למרוח את המשחה, ניסיתי עם כרטיס אשראי ולא הלך, ובסופו של דבר עם שקית ניילון מרחתי את זה יחסית בסדר הייתי אומר.

פורסם

מרחתה שכבר דקה של משחה על כל הבסיס של הקירור\מעבד?

אם כן אז עשיתה טוב!

אני מניח שניקיתה אבק מהמאווררים והכל המארז

תנסה לכבות את האפשרות smart fan בביוס ותראה אם יש שיפור בטמפ' בעומס(אצלי זה מכובה)

פורסם

זה נשמע כמו מקרה של קירור שלא יושב מספיק טוב על המעבד...תנסה להפעיל את הבדיקה וללחוץ על הגוף קירור לכיוון המעבדכדי שיהיה לחץ תראה אם זה משתנה...כמובן שזה רק אם אתה לא מצליח לזהות פין שלא מחובר טובאו לחוץ פנימה

פורסם

אני אוהב להרכיב את המעבד לפני שאני מניח את הלוח במארז.

ככה אני יכול לבדוק שאין מרווחים בין גוף הקירור למעבד שנוצרו עקב מריחה לא אחידה של משחה.

כבר קרה לי שחצי מהקירור היה באויר בגלל איזה גוש של משחה... (טמפרטורות מטורפות היו בביוס :jump:)

פורסם
  • מחבר

אפשרות של Smart Fan ? מה זו האפשרות הזו ואיפה בדיוק מכבים אותה ?

ובקשר לפינים, כשהרכבתי בחזרה היה נראה שהיו 2 פינים שהם לא 100% פנימה אבל לחוצים פנימה היטב, ובנוסף הגוף קירור היה יציב סה"כ, הרעדתי אותו והוא לא זז.

ובקשר לדחיפת גוף קירור לכוון המעבד: א) זה לא מסוכן לעשות את זה בזמן שהמחשב דולק ויש חשמל בין הרכיבים? ב) בבדיקה הכוונה להפעיל לדוגמא משחק, ובזמן שהמחשב מתחיל לצפצף (שמתי שיצפצף כשהטמפ' מעל 70 מעלות בביוס) לדחוף את זה פנימה?

תודה

פורסם

האפשרות הזאת נמצאת בביוס והיא מתאימה את המהירות של המאוורר לחום\עומס שהמעבד נתון בה!

אם תבטל אותה במאוורר יעבוד על 100% כל הזמן ויקרר טוב את המעבד

פורסם
  • מחבר

אני אנסה זאת מחר כשאני יחזור הביתה, כרגע אני הולך לישון... תודה!

פורסם

האפשרות הזאת נמצאת בביוס והיא מתאימה את המהירות של המאוורר לחום\עומס שהמעבד נתון בה!

אם תבטל אותה במאוורר יעבוד על 100% כל הזמן ויקרר טוב את המעבד

זה לא ייתן לו כלום זה פשוט יגרום להתעלמות מהבעיה ולא יפתור אותה...

אני כמעט בטוח שיש בעיה בגוף הקירור והוא לא תפוס טוב

פורסם
  • מחבר

ביטלתי את האפשרות של ה Smart Fan והגעתי למסקנה שהמאוורר שבא עם אינטל דפוק לגמרי. הטמפ' של המעבד עלתה ב 2-3 כשהמאוורר מסתובב על 100% קבוע.

לא יודע אם זה קשור, אבל כשאני עושה איזהשהי פעולה במחשב הרבה פעמים אני שומע כזה מהמחשב " טא טא טא טא טא טא טא טא " כשזה נראה כשהוא מעבד נתונים, לא יכול בדיוק להגדיר את הקול אבל יש כזה " טא טא טא טא טא " ואז מפסיק.

בכל מקרה לעשות הלאה ?! יש לאנשים המלצות ?!

תודה

פורסם

קח את המחשב למעבדה. ה-150 ש"ח שתשלם על בדיקה עדיפים מהנזק שיגרם למחשב מחוסר ידע.

פורסם
  • מחבר

איזה נזק בדיוק יגרם למחשב ? ואיזה חוסר ידע ?

מה יכולים להגיד לי במעבדה כבר ?

פורסם
  • מחבר

יש הצעות מה לעשות?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים