עבור לתוכן

לאיפה לטייל בארה"ב\בריטניה

Featured Replies

פורסם

אני מתכנן כרגע טיול לפני גיוס לארה"ב(מתגייס באפריל). אני אהיה בניו יורק ושיקאגו, אבל אין לי מושג כ"כ מה לעשות שם. בשיקאגו זה פחות רלוונטי כי אני אהיה אצל חברים, אבל יותר בניו יורק. יש לי גם אפשרות להיות בעוד מדינה בטיול ואני אשמח להצעות. מה שאני מחפש זה בעיקר דברים שאין בארץ- נופים, אתרים מדהימים וכו', כל מיני דברים תרבותיים- הופעות וכו', וגם סתם מקומות שאפשר לשבת בסבבה ולפגוש אנשים.

מצד שני, חשבתי גם לכיוון של לעשות את הטיול הזה בבריטניה-אירלנד, רק ששם אין לי בכלל מושג איפה להיות ומה לעשות, אבל אני עדיין ארצה לעשות את אותם דברים שרשמתי למעלה. אם יש לכם הצעות לאחד מהשניים, אני אשמח לשמוע.

פורסם

אם אתה מחפש נופים או דברים שונים ממה שיש בישראל אין לך מה לעשות במקומות שרשמתה

הכי טוב סע לאוסטרליה - גם מדינה מפותחת שיש לך רמת חיים בזמן שאתה שם

וגם נופים וטבע (נופים מדהימים בעיקר ניו זינלנד)

אנגליה (לונדון) ממליץ לך לנסוע לגני Q, למוזיאון המדע ולמסעדות - יש שם כמה ממש טובות

פורסם

קודם כל:

http://wikitravel.org/en/New_York_City

אז ככה:

אתרים תיירותיים - פסל החירות, מגדל האמפייר סטייט, טיימס סקוור, צ'יינה טאון, סנטרל פארק, רוקפלרד פלזה - כל מיני מקומות שאפשר לראות ולהסתובב בהם.

מוזיאונים - המטרופוליטן (חובה), המוזיאון לאומנות מודרנית, גוגנהיים....

וכמו שנאמר מעליי, אין מה לחפש נופים בארה"ב או בבריטניה. באירלנד דווקא יש.

פורסם

קליפורניה!!! חובה

לך לגלוש

פורסם

מחזק. קליפורניה מקום מדהים. SD ו SF ערים שהייתי מגדיר כחובה.

גם יש שם המון טבע- יש שם ריכוז אדיר של "פארקים לאומיים".

אם כי כרגע אין ממש מה לעשות שם, בקור הזה.

קח בחשבון גם שניו יורק קפואה בתקופה הזו. אולי כדאי לך לשקול להדרים.

בנוגע לניו יורק- אתה מעוניין במידע על פאבים וכו'?

אני הייתי שם לא מזמן. יש שם את ludlow ו Delancey (בניו יורק מציינים כל מיקום ע"י הצלבה של שתי רחובות או ציון שני ה"הצלבות" בינהם נמצא המקום)-

אחלה איזור עם מלא פאבים נחמדים מאוד ולא פלצניים (אם אתה רוצה פלצני תלך לאזור ה TIMES SQUARE). האזור הזה מכונה "East Village".

אני יכול להמליץ לך על Paino's שזה מקום נחמד... אבל אני לא ממש זוכר עוד.

יש שם גם מעיין מסעדה\מזללה איטלקית בשם "Rosario's". לשף קוראים סלבטורה ויש להם את הפיצה הכי טובה שאכלתי. חובה!!!. השף גם ממש כלי עולם ואם תגיד לו שאתה ישראלי הוא יזרוק לך איזה מילה בעברית (אשתו יהודיה או משהו כזה).

בכל מקרה, אני ממליץ לך לחפש מקומות פשוט ע"י חיפוש "bars" ,לדוגמה, ב GOOGLE MAPS.

בכלל, Google Maps הוא חבר אדיר ב NY ובארה"ב בכלל.

בנוגע לקניות בתוך NY- תשכח מזה. יקר.

אם אתה מתעקש- תחפש באתרים של Outlets אחד קרוב לניו יורק- ותבזבז שם לפחות חצי יום.

תצטרך לקחת לשם אוטובוס.

http://www.outletbound.com/usa50.html#New%20York

בנוגע להופעות- תחפש כרטיסים לפי התאריך בו תהיה בכל מקום.

אני מכיר את האתר הזה: http://www.vividseats.com/

אולי יש טובים ממנו, אני לא ממש בעסק.

אם יש לך בחירה בין אנגליה לארה"ב- לך לארה"ב.

זה משהו שאני אישית רציתי לבדוק- מאחר והמון מהתרבות שלנו מבוססת עליהם (מוזיקה, סרטים, ספרים...).

האנשים שם מאוד מאירי פנים ונחמדים- אבל כמובן שזה גם תלוי במקום. יש שונות בין המדינות.

בוסטון היא עיר מדהימה ומפוצצת בכוסיות (זו עיר של סטודנטים). היא 4 שעות נסיעה בסך הכל מניו יורק באוטובוס (Greyhound, תזמין מראש דרך האינטרנט, מאוד יעיל ונוח, בלי לשבור את הראש, אם אתה עושה את זה תבקש ממני הנחיות כיצד למצוא מחיר טוב).

אתרי תיירות-

אני לא מתלהב מהם.

בעקרון פשוט תחפש במדריכי תיירים, אין יותר מדי חוכמות.

יש לך את http://www.usatourist.com/english/tips/bestoftheusa.html

מבחינת מדריך תיירים סטנדרתי, הוא הכי טוב לדעתי.

אם אתה צריך המלצות ללינה ב NY, אתה גם כמובן מוזמן לשאול. אני ממליץ לא לחכות כי הלינה שם יקרה בטירוף והכל מלא (אולי בתקופה הזו פחות, אבל אני מעריך שעדיין מפוצץ שם).

פורסם

הייתי בלונדון וזאת באמת עיר מדהימה שגם אחרי שבוע וחצי בה לא הספקתי לראות אפילו חצי ממה שיש בה (וזה לא ככה בכל עיר, את פראג למשל אפשר למצות ב-3-4 ימים). לדעתי היא העיר הכי אטרקטיבית ומעניינת בעולם ובוודאי שיותר מניו-יורק. הייתי גם בקמברידג' ובברמינגהאם ובכל מקרה אין מצב שתתחרט אם תבחר לטייל בבריטניה. לפני חודש הייתי ממליץ לך לנסוע לארה"ב בגלל הדולר הזול (3.87), אבל עכשיו הפאונד אפילו עוד יותר זול (7.67) - http://www.bizportal.co.il/shukhahon/bizmabat.shtml?p_id=1007 - ושהייה בלונדון ובבריטניה כולה עקב כך הופכת להיות זולה כמו בארה"ב.

בכל מקרה - זה בהחלט חכם לנסוע או לארה"ב או לבריטניה עקב המטבע החלש, ולעומת זאת ממדינות היורו כדאי להמנע.

פורסם

לונדון מדהימה הייתי שם פעמיים ועדיין יש מה לראות בניו יורק יש הרבה מה לראות אבל קר שם משהו פחד בעיקר בתקופה הזאת

פורסם

סע לחלונות האדומים לפני שסוגרים!!!

הייתה כתבה בחדשות שסוגרים את זה אז יש מבצעי חיסול על כל החלונות היה כתוב 2 יורו

פורסם

את פראג למשל אפשר למצות ב-3-4 ימים

שקר גס.

אני וחברה שלי היינו בפראג 3 ימים (ועוד 3 ימים במקומות אחרים בצ'כיה) והיינו יכולים להישאר עוד.

זוג חברים שלי היו שבוע בפראג ולא הספיק להם.

פורסם

אם לבריטניה, אז אירלנד וסקוטלנד. עשיתי ב 2 הארצות המדהימות האלה טיול תרמילאים. אירלנד היא הארץ הכי מסבירת פנים בכל בריטניה בהפרש ניכר - פשוט להתאהב באוכלוסיה שם. שלא לדבר על שמחת החיים של האירים ותרבות הפאבים שם. סקוטלנד מדהימה ביופי הפראי שלה, במיוחד ב highlands (אבל צריך לקחת בחשבון שב highlands כמויות הגשמים מטורפות).

אם מחפשים מקומות בבריטניה שמציעים נופים מרהיבים, והנאה אמיתית רק מעצם השהייה בהם, ורוצים לטייל offroad ולא בין ערים גדולות, סקוטלנד הכי מומלצת לטרקים ואירלנד הכי מומלצת לטיולים שלווים יותר באזורים הכפריים.

פורסם

לניו יורק:

http://www.iloveny.com/

(זה למדינה בכלל, לא רק מנהטן)

עם העיר המדהימה ביותר בעולם! כמובן אני ניו יורקי במקור אז אני לא כ"כ אובייקטיבי, אבל צודק בכל זאת :)

תיקח בחשבון שבשיקאגו בחורף באמת תיקפא...

נ.ב.

גם עם בריטניה אתה לא מפסיד

פורסם

שקר גס.

אני וחברה שלי היינו בפראג 3 ימים (ועוד 3 ימים במקומות אחרים בצ'כיה) והיינו יכולים להישאר עוד.

זוג חברים שלי היו שבוע בפראג ולא הספיק להם.

מה הקשר שקר גס? תגיד "אני חולק על דעתך", "אני לא מסכים". אבל מה למה שאמרתי ולשקר? זאת דעתי. זה כמו שאני אגיד שמתמטיקה זה מקצוע משעמם ואתה תגיד שזה שקר. "שקר" זאת לא מילה רלוונטית פה. אני הייתי בתחילת ספטמבר בפראג (3 ימים) ובבודפשט (4 ימים) - מזג האוויר היה מצוין. קודם כל - בודפשט עדיפה בהרבה על פראג. בפראג ביש לך כל 50 מטר אחד משלושת הבאים: Change, שירותים בתשלום או חנות מזכרות (בעיר העתיקה, אבל שם יש את גשר קארל, השעון האסטרונומי, התיאטראות השחורים ועוד). את ההתלהבות מגשר קארל לא הבנתי - זה דומה לרחוב תיירותי ליד הים באילת, ו-Karluv most (גשר קארל) לא כ"כ יפה (כל הגשרים בבודפשט יותר יפים, ובוודאי שרוב הגשרים שבלונדון). השעון נחמד, אבל מן הסתם ממצים אותו אחרי 5 דקות. על מצודת פראג אין לי מילים רעות (ובעיקר לא על Golden lane, אבל אפשר למצות אותה ב-7-8 שעות). גם הכנסיה שלפני גשר קארל - לפני העליה למצודה - יפה אך ממצים אותה בשעה. את פארק פטזי'ן ומגדל אייפל אהבתי אבל הם ממוצים גם ב-3-4 שעות מקסימום. התיאטרות השחורים על הפנים - הייתי בשני מופעים וזה ברור שזה מכוון לתיירים (והייתי באלו שממולצים). גם יש כל יום המון קונצרטים קלאסיים כמעט בכל כנסייה, רציתי ללכת - אבל חשבתי שהתדירות המוגזמת מעידה על הרמה. החלק היהודי נחמד, לא יותר מדי מעניין. בית הקברות לוקח 45 דקות, בית הכנסת עם הגולם בגג הוא סתם - רבע שעה למיצוי. המוזיאון היהודי קטן וב-45 דקות אפשר לסיים אותו גם. ב-3 ימים הספקתי "ללכת לאיבוד" מדרום לעיר העתיקה ובאיזור הרובע היהודי ובאיזור המצודה כמה שעות (ומאחוריה בגן הפראי) - היה נחמד - ועדיין לא חשבתי שבזבזתי זמן. הייתי בוחר לבקר בלונדון לעומת פראג במפתח של 1:3 ובבודפשט נגיד ב-2:1 ומעדיף לראות כל עיר אחרת גדולה (רומא, ברלין, פריז) גם ב-1:2 ואולי גם ב-1:3. פראג אובר-רייטד, תיירותית ומלאכותית להחריד (ולא הייתי בעונת השיא - עונת השיא זה יולי-אוגוסט). החלקים הלא תיירותים - קרי השכונות הרגילות (וגרתי באכסניה כ-5 ק"מ מהעיר העתיקה - sir toby's hostel (יש להם אתר אינטרנט נחמד)) - לא מעניינות. זה לא שלא אהבתי את פראג - אבל אם הייתי טס לחו"ל לא הייתי חוזר אליה אלא מנסה מקום חדש. ללונדון כן הייתי חוזר לעומת זאת.

פורסם

מצטער על ה"שקר גס" :) זה סתם היה צורת ביטוי.

תראה, אני לא אתחיל לבדוק כמה זמן בדיוק היינו בכל מקום, אני רק אומר שכל יום הסתובבנו בערך מ-10 בבוקר עד 8 בערב והיה לנו מה לראות (לא ממש יצאנו לבלות בערב, מתנו מעייפות...), ועדיין היינו שמחים להישאר עוד קצת (כיוון שהיה לנו יחסית מעט זמן, ניסינו להספיק כמה שיותר).

ואם אתה גם רוצה לחזור מוקדם יותר למלון כדי לנוח ולצאת לבלות בערב (כמו שחברים שלי עשו), אז בכלל אתה יכול להישאר שם הרבה זמן.

נ.ב. שכחת לציין שכל 30 מטר יש גם מקדונלדס. :)

פורסם

גם לכם יצא ללכת איזה 20 קילומטר ביום? :silly:

ד"א, אני "ביזבזתי" שם איזה לילה אחד בלא ממש "בילוי". חזרתי לאכסנייה ב-23.00 והסתבר שפקיד הקבלה שעבד שם הוא ישראלי, סטודנט בן 22, שהגיע לפראג בכיתה י"א, לבד ובלי לדעת מילה בצ'כית - רק כדאי לעשות בגרות וללמוד לתואר בצ'כיה. הוא הגיע עם מעט מאוד כסף, מצא עבודה, שכר דירה והצליח לסיים שם בגרות (בצ'כית) ועכשיו הוא בשנה האחרונה שלו לתואר. סיפור הזוי בהחלט - אז נשארתי לדבר איתו עד 4 לפנות בוקר :hat:. אז הפסדתי כמה שעות בוקר של פראג, ולא בילתי בלילה, אבל זה היה שווה את זה. משיחות כאלו אתה מבין שאתה יכול לעשות ולהסתדר טוב יותר ממה שאתה מצפה. זאת הייתה כמו הארה.

מקדונלס יחסית ראיתי פחות - וחיפשתי האמת - כי המשמעות של מקדונלס זה חסכון של 10 קרונות (שירותים בחינם ;D).

אני יכול לדבר שעות על פראג (בכל זאת לא סבלתי שם ;)) אבל זה לא הכי קשור לנושא של הת'רד :).

פורסם

אם מדברים על המבורגרים והזכרתם את בודפשט, אני זוכר שארוחת דאבל בבורגר קינג בבודפשט עלתה לי 850 פורינט, שזה כ 18 ש"ח. מחיר מציאה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים