עבור לתוכן

עזרה בנושא Kingston HyperX PC2-6400 CL4 2G 800MHZ

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

הי Nimrodim ולכל הקוראים

לאחר באמת מאבק קשה עם הרבה ניסיונות לתוך הלילה, להלן תמונה של מצב נתון למה שהצלחתי להגיע ב- 355x9@885MHzRam-5-5-5-15: אשמח לדעה?

מתח מעבד: 1.38V

PCI-E: 102

אם אני עובד ביחס של 1:1

המקסימום שהגעתי: 380@4-4-4-12 ראה תמונה שניה

המסקנה: לפי נתוני חומרה שלי שעדיף להעלות את תדר DDR יותר מאשר תדר מעבד - תקנו אותי אם אני טועה בבקשה

תודה

[attachment deleted by admin]

פורסם

אם הטמ"פ מאפשרות זאת נסה למשוך עוד את המעבד עם תוספת מתח.

רצוי לשמור כ 20 מעלות מתחת ל T JUNCTION . אתה משתמש בתוכנה הישנה של CORETEMP - זה לא משנה הרבה כל עוד אתה שומר על טמ"פ כפי שאמרתי.

פורסם
  • מחבר

הי Nimrodim

א. באמת תודה על העזרה בנושא - אני חושב שהגעתי למה שרציתי: אבל במכפלה של 8 למעבד

כלומר - הגעתי לDDR - 852 CL4@ 3.4G

תדר מעבד- 426X8=3408 מתח: 1.4

תדר זיכרון - 426X2=852 מתח: 2.1

מתח MCH +0.1

מתח FSB +0.1

ראה תמונות:

רק שאלה אחת להבהנה ממה שקראתי - הבנתי שלפעמים עדיף מכפלה נמוכה מאט בכדי להגיע למהיריות גבוהות יותר - האם זה נכון?

באמת עד שלא הורדתי את המכפלה לא הצלחתי להגיע למה שיש לי היום - השאלה היא למה? במכפלה של 9 המחשב לא נותן להגיע ל 400 ביחס של 1:1

פורסם

אני רוצה לשאול אם CPU EIST FUNCTION ו CPU ENHANCED HALT-C1E - נמצאים אצלך על מצב ENABLED או DISABLED.

לגבי השימוש במכפלה של 8 או 9 - אני רואה שבשני המיקרים הגעת בערך לאותו תדר סופי למעבד.

שימוש במכפלה יותר נמוכה שם יותר עומס על הגשר הצפוני - אבל במכפלה יותר נמוכה כמו שאתה רואה אתה יכול להשיג תדר גבוה יותר לזכרונות ו MEMORY BANDWIDTH יותר גבוה...

יש שינוי של ה FSB STRP בלוח שלך למיטב זכרוני בין 399-420 אבל אני לא זוכר את ה FSB המדויק.

המשמעות היא שינוי תיזמונים פנימיים של הלוח - הדבר יתבטא בשינויים במהירות ביצועי הזכרונות LATENCY,READ,WRITE - בו תהיה ירידה בביצועים בשלב מסוים למרות שהעלת FSB למעבד.

אם אתה מעוניין בפרויקט קטן - פשוט תבצע את ה CASH AND MEMORY BENCHMARK בין FSB 399-420 תרשום את התוצאות ותעלה אותם לכאן - וניראה בדיוק היכן יש את השינוי ב FSB STRAP.

פורסם
  • מחבר

בוקר טוב

ובכן כמובן ששמתי את CPU EIST FUNCTION ו CPU ENHANCED HALT-C1E ב- DISABLED גם VIRTULAZATION ,LEGACY USB וגם LPT POR השארתי את המחשב בבדיקת LARG כל הלילה ולצערי כשקמתי ססוקר המחשב עשה RESTART

כנראה לא יציב מספיק - יש רעיונות? להעלות מתח מעבד? להוריד מתח זיכרון?

פורסם

LARGE בודק בעיקר את הזכרונות.

האם BLEND עבר בהצלחה?

אם BLEND עבר ו LARGE נכשל - אני מניח שיש בעיה עם הזכרונות (מתח או תיזמונים)

פורסם
  • מחבר

בדיוק כך - בגלל שהעלתי את מתח הזיכרונות ל - 2.1 (+0.3) כי מצאתי מסמך של GYGABYTE שרשום שם כמה מתח הם העלו לזיכרונות האלו.

מה שמעצבן אותי או אפילו מתסכל - זה למה אני לא מצליח להגדיר 400X9 כאשר במכפלה של 8 כן היכול להיות שE6600 לא מגיע לזה?

פורסם

400X9 = 3600

400X8=3200

ההבדל בין התדרים למעבד הוא עצום...

פורסם
  • מחבר

נכון אתה צודק שזה עצום - אני נוסע לחנות ששם קניתי את הזיכרונות עכשיו - עם הזיכרונות נראה לי משהו לא תקין פה.

שאלה - יש זיכרונות שעובדים כברירת מחדל על - 800 כלומר איך שאני תוקע אותם המחשב מזהה אותם כ- 800MHZ?

כי שני ה- HYPERX שיש לי מזדהים כ- PC2-5300- 333MHZ ולא PC26400-400MHZ

פורסם

למה להחזיר את הזכרונות - תבדוק אם הם עובדים לך בתדר שרצית עם MEMTEST.

פורסם
  • מחבר

הי שוב

אז ככה קצת היסטוריה - תודות לחבר בחנות מחשבים - לוויתי זוג זיכרונות KINGSTON 6400 רגילים שעובדים על 800 ישר.

הכנסתי למחשב בדקתי בלי OC (ראו תמונה).

לאחר מכן ניסיתי להריץ OC של 400X9=3.6 ביחס של 1:1 אז גם הזיכרונות הם על 800

מתח RAM - רגיל 1.8

מתח CPU: 1.4 ומעלה

המחשב לא רוצה להידלק בכלל לא משנה איזה מתח אני נותן למעבד

דורש CLEAR CMOS כל פעם

לעומת זאת עם זיכרונות HYPERX שלי אני מגיע MAX ל- 380X9 ביחס של 1:1

או - כך הביצועים ממש הרבה יותר טובים:

426X8=3.4G

852MHZ - CL4

מתח MEM - 2.05V

בכל מקרה אני לא מצליח להגיע ל - 3.6G לא משנה איזה מכפלה - יש רעיונות? האם זה הגבול?

פורסם

תחזור בנתיים למכפלה של 9 ותנסה להעלות את ה FSB בקפיצות קטנות של 5-6 (מהתדר אליו הגעת 380 ) ולבדוק עם SMALL FFTS - ואז תדע בדיוק היכן אתה ניתקע עם המעבד.

במידה ואתה לא מצליח בכלל למרות העלאת מתח למעבד תנסה אותו דבר עם מכפלה של 8 (מהתדר אליו הגעת 426) - אבל תשחרר את התיזמונים ל 5.5.5.15 במיקרה הזה.

פורסם
  • מחבר

אוקי יבוצע לפי הגדרתך

עד כמה לפי ניסיונך אני יכול להעלות מתח למעבד בלי לשרוף אותו?

כי אני יודע שהבעיה שלי היא לא הזיכרונות - אני ממש מתעקש להגיע ל - 400MHZ רק מה אני לא רוצה לשרוף שום דבר :kopfpatsch:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים