עבור לתוכן

מכללת EPS באר שבע ? מישו שמע על זה, משו טוב ?

Featured Replies

פורסם

אמא שלי הלכה למוד שם גראפיקה לפני חודש ככה

זה עולה משו כמו 12000 שקל (80 שעות\יום או משו כזה)

עכשיו הם לומדים FREEHAND

ומהמורה הביא לכולם FREEHAND אם CRACK והכל ..:|

ניראה לי מוזר ...

מישו שמע על המכללה הזאתי היא בסדר ?

או שסתם ?

פורסם

אני הייתי מאיים להלשין עליהם למשטרה ומקבל מלגה מלאה! ;D

וברצינות... אני מכיר גם מישהי שלמדה גרפיקה , התוכנות האלה כל כך יקרות שאין סיכוי שסטודנט יוכל להרשות לעצמו אותם. ומכיוון שאין לה ברירה והם צריכים אותה בשביל הלימודים והשעורים אז זה הפתרון כניראה.

פורסם

מכללת EPS?

אני באר שבעי ומכיר בערך כל אבן פה באזור ובחיים לא שמעתי על המכללה הזו :s05:

EvilSt!ng ,הרעיון שלך נשמע לא רע בהתחלה אבל מצד שני היא יכולה להיכנס לכלא ו/או לשלם פיצויים על סחיטה באיומים אם המכללה הזו תתלונן למשטרה.

פורסם

א. זה היה בציניות

ב. איך הם יתלוננו במשטרה ? על זה שהם מאיימים עליהם בכך שיפרסמו עברה הרבה יותר חמורה שלהם ? ? ? :smile1: אתה פשוט תופס אותם בביצים אבל כמו שאמרתי זה היה בציניות

פורסם

אפילו שזה היה לציניות לא נורא קצת לשתף בידע :)

פורסם

קודם כל, כבר היה מקרה זהה בדיוק של סטודנט ב EPS ב"ש, שדיווח ל BSA על שימוש פיראטי של המכללה בפוטושופ ועוד משהו של מיקרוסופט (אני חושב שאופיס). מה שהוביל לתביעה די רצינית של 2 החברות האלה כנגד EPS.

שנית, לפני 5 שנים הוזמנתי לסניף בחיפה כדי לשמוע על מסלולי הלימוד שלהם (הם התקשרו אלי ואמרו "בוא תשמע מה יש לנו להציע"). הרושם שהיה לי הוא של מכללה קטנה וצנועה שהסטנדרטים המקצועיים שלה לא גבוהים, רושם שרק התעצם מהעובדה שמי שישבה מולי ופרטה את מסלולי הלימוד, היתה בחורה מושכת עם מחשוף רציני שנשמעת כמו אשת מכירות ממולחת, ולא נראתה כמו מישהי שמייצגת מוסד רציני עם סטנדרטים גבוהים.

בגדול, אופי מסלולי הלימוד נראה במתווה של "בוא נערבב כמה קורסים שקשורים לעניין". אמנם חלק גדול מהמכללות מלמד בצורה הזו, אבל כאן זה הרגיש ממש לא רציני. אז בקיצור, לא ממש התרשמתי.

הערה: אני רוצה לסייג את דברי בכך שהם מבוססים של פגישה אחת בלבד, אני לא מכיר מישהו שבאמת למד שם, אני אישית לא חוויתי את הלימודים שם, ועברו 5 שנים מאז הפגישה הזו (אני לא בטוח שאפילו היה להם באותה תקופה סניף בב"ש). הרושם שלי הוא מוגבל מאוד, ובהתאם כדאי לקחת אותו בערבון מוגבל.

פורסם

זה דיי דומה למה ש $M עושים... מאפשרים לפירטיות של windows לפרוח וע"י תופסים נתח שוק ענק. ואז בכל העסקים שחייבים כבר רישיונות חוקים בחורים במה שהולך בשוק ולא בתוכנה אחרת וזולה יותר אך פחות פופולרית.

גם כאן, ברגע שהסטודנטים האלה יגיעו לעבודה בחברה מכובדת אז יהיו חייבים לרכוש עותק חוקי ... ושל מה הם ירכשו ?

It's just economics 101

פורסם

נכון. אבל בדיון שלנו השאלה היא מה זה אומר על המוסד הלימודי כשהוא מחלק תוכנות באופן פיראטי, ולא מה המסקנה לגבי יצרני התוכנות. וזה קשה לי לומר, כי אני לא יודע אם במכללות ומוסדות לימוד שעוסקים בעיצוב וגראפיקה, צריכה להיות מדיניות כלשהי שקשורה בחלוקת תוכנות שכאלה לסטודנטים, או שיש חברות שמשתפות פעולה עם מוסדות כאלה ומאפשרות חלוקה כזו (כמו מייקרוסופט עם ה Academic Alliance שלה לטכניון שמאפשר חלוקת מוצרים עם רשיון מלא בחינם לסטודנטים).

מבחינתי יש 2 סוגים של מוסדות לימוד לעיצוב גראפי:

1) אלו שמלמדות את התוכנות (האמצעים והכלים) - רמה מקצועית לא גבוהה, לימודים קצרים ושכר לימוד יחסית זול. כמובן שינסו להציג את עצמן כמכללות "יוקרתיות" ש"מגדירות סטנדרט חדש בתעשיה", אבל בפועל זה שקר. הלימודים שם הם טכניים בלבד - סטודנט לא לומד באמת לעצב. הוא לומד פוטושופ (או פריהנד וכד'). ואולי פה ושם איך לא לעשות צחוק מעצמו כשהוא נכנס לשוק המקצועי. כך שבסופו של דבר, מכשירים את הסטודנט להיות ביצועיסט לכל היותר.

2) אלו שמלמדות את האומנות (המטרה) - רמה מקצועית גבוהה מאוד (גם מבחינת מיומנות טכנית), לימודים ממושכים שכוללים קורסים תיאורטיים שקשורים בהיבטים אומנותיים, ושכר לימוד גבוה יחסית. שם לומדים באמת עיצוב.

הבעיה היא שיש מכללות שסתם מתפלצנות ולוקחות סכומי כסף שערורייתיים כדי לתת תחושה שהן ברמה גבוהה (כמו מכללת תלתן הביזיונית), כשהן שייכות בעצם לקטגוריה הראשונה. ומהן צריך להזהר.

EPS נכנסת מבחינתי לקטגוריה הראשונה, בלי קשר להאם יש בה שימוש פיראטי בתוכנות.

פורסם

אתה מדבר על EPS באר שבע או בכלל? כי הייתי אתמול בסניף שלהם בעזריאלי ונראה לי לא רע אבל כיוון שנכוויתי בעבר במקומות כאלה, אם יש מקומות מומלצים יותר אשמח לדעת.

פורסם

מישהי שעבדה איתי עשתה שם קורס (זה היה קורס שקשור לגרפיקה ממוחשבת אבל אני לא זוכר אם זה היה לגבי תוכנה מסויימת או קורס כללי) והמליצה לי להתרחק משם כמו אש, היא טענה שהרמה הלימודית שם נמוכה ושלא הייתה כמעט משמעת בזמן השיעורים, אנשים הפריעו לשיעור באופן קבוע ולא סולקו מהקורס למרות הנזק שהם גרמו למי שרצה ללמוד.

לצערי אני לא זוכר באיזה סניף שלהם היא עשתה את הקורס.

פורסם

^^

זה באמת כבר תלוי בסניף עצמו, ולא בהכרח מאפיין את אופי הלימוד הכללי.

אתה מדבר על EPS באר שבע או בכלל? כי הייתי אתמול בסניף שלהם בעזריאלי ונראה לי לא רע אבל כיוון שנכוויתי בעבר במקומות כאלה, אם יש מקומות מומלצים יותר אשמח לדעת.

הקורסים ומסלולי הלימוד משותפים ל EPS על כל סניפיה. אז כן, אני מתכוון באופן כללי. מה שקובע לאיזו קטגוריה EPS (או כל מכללה אחרת לעיצוב) משתייכת הוא לא איך היא מעבירה את החומר, אלא מה החומר שהיא מעבירה. זה בד"כ לא סוד כזה גדול, וזה כמובן משותף לכל הסניפים.

רציתי להבהיר שאני לא בהכרח פוסל את המכללות מהקטגוריה הראשונה - יש להן גם יתרונות עבור חלק מהאנשים (למרות שברור שהקטגוריה השנייה עדיפה אם יש אפשרות ללכת עליה): מעבר ללימודים קצרים ושכ"ל זול, בד"כ גם קל להתקבל ללימודים בהן ואין צורך לעבור סלקציה רצינית.

הטיב שלהן נמדד לפי המאפיינים של הקטגוריה שהן משתייכות אליהן - כך שיכולות להיות מכללות מעולות יחסית לקטגוריה הראשונה, שמעבירות את תוכן הקורסים בצורה הטובה ביותר (כאן העניין של ה"איך" נכנס לתמונה).

או במילים אחרות - EPS יכולה להיות מכללה ממש טובה, אבל במסגרת הקטגוריה הראשונה. את זה אני לא ממש יודע.

פורסם

בעיקרון רציתי ללמוד עיצוב אתרים והם נראו לי כי המסלול שלהם ארוך (שנה+ כמה חודשים) והם עוברים על הרבה חומר, והמיחר יחסית סביר (12,000) עד סוף השנה), אבל אני "אעשה חושבים"...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים