עבור לתוכן

איך אפשר לכבות את המסך Dell 2007WFP ברגע שמכבים את הממיר של Yes שמחובר אליו?

Featured Replies

פורסם

שלום, יש ברשותי מסך Dell 2007WFP ויש לו חיבורים של S-Video ו Composite מאחורה ולכן הוא משמש אותי גם עבור טלויזיה.

לפני זה השתמשתי במסך טלוויזיה רגיל ולא הייתה בעיה לכבות את הטלויזיה בעזרת השלט. לפני שאני הולך לישון אני תמיד אוהב לראות טלויזיה קצת ואז זה ממש לא נוח לקום ולכבות את המסך עם ה Dell, כי אם אני מכבה את הממיר אז הפאנל נשאר דולק וכך גם הנורה של המסך (היא נשארת בצבע ירוק) ואני מעוניין שכשאני יכבה את הממיר המצב ייכנס למצב של Power Save, או שלפחות הפאנל יכבה את עצמו (למשל אני משתמש באות Composite ואם אני שם את המסך על מצב של אות S-Video הפאנל מכבה את עצמו אבל הכפתור הדלקה של המסך נשאר ירוק).

האם ניתן לעשות זאת ? אם כן, יש למישהו רעיונות ?

תודה :)

פורסם

ככל הנראה הממיר עדיין שולח סיגנל גם לאחר כיבויו לכניסה שב-Dell, בניגוד למצב בו הכרטיס מסך מפסיק לשלוח סיגנל ל-VGA או DVI בעת שהמחשב עצמו מורה למסך לעבור למצב שינה, ובשל כך המסך לא יכול לעבור למצב Standby והמנורות האחוריות ממשיכות לעבוד. אין פיתרון לסימפטום זה - צריך לגשת תמיד לכבות את המסך לאחר כיבוי ממיר.

פורסם
  • מחבר

האם יש אפשרות לקנות משהו שיקשר בין הממיר למסך ויהיה אפשר לכבות את זה בעזרת שלט ? או איזהשהו פתרון כספי ?

ואולי יש לאנשים רעיונות אחרים ? האם יש אפשרות נגיד לעשות שהמסך יתכבה בעוד כמות מוגבלת של זמן בעזרת תוכנה (בהנחה שהמחשב דולק) ?

תודה

פורסם

כשהמסך מכוון לקבל אות COMPOSITE מהממיר, מבחינתו שכל המחשבים בעולם יהיו דלוקים, זה לא משנה לא כי הוא לא רואה אותם ממטר. לכן אין שום תוכנה שתעזור לך.

פורסם
  • מחבר

ואם לא מדובר בתוכנה על המחשב - אלא על סוג של קוספת מיתוג, משהו שיהיה מחובר לממיר ולמסך ויקשר ביניהם ויהיה לזה שלט בנפרד? משהו שצריך לקנות בנוסף?

פורסם

ספק רב שיש מישהו שזה עניין אותו מספיק בשביל לבנות דבר כזה.

פורסם

הדבר הכי פשוט שאני יכול לחשוב עליו זה "שעון שבת" (ניתן להשיג בכל רשת "עשה זאת בעצמך" בכ- 100ש"ח), חבר את הממיר דרך "שעון שבת" לשקע וכוון אותו לפי רצונך, כשהממיר לא יקבל חשמל המסך יתכבה...

אל תחבר אותו להמסך, שלא תפגע במסך, רק לממיר.

פורסם

אתה יכול להתחבר דרך כרטיס טלוויזיה פנימי או חיצוני ואז אתה מחבר את הממיר למחשב דרך כרטיס טלוויזיה (או לכרטיס טלוויזיה ש"יודע" להתחבר ישירות למסך מחשב) ומהמסך אתה מתחבר למחשב ועם שלט כרטיס הטלוויזיה אתה שולט גם על המסך דרך המחשב...

פורסם

אני לא יודע אם זה יעבוד לך.

אבל ישנה תוכנת שליטה בשם Salling Clicker ששולטת על המחשב באמצעות BT דרך הפלאפון.

יש בפורום שלהם סקריפט לכבות את המסך, תבדוק אולי זה יעבוד לך

פורסם

זה לא קשור למחשב בכלל

אז תרדו מרעיונות לכבות דרך המחשב כי שהמסך לא בחיבור דיגיטלי

הוא לא קשור למחשב

יש לי אותה בעיה שאני משחק בWII

פשוט אין דרך לכבות

פותח הדיון יש פתרון פשוט שעולה הרבה יחסית וזה לקנות כרטיס טלוויזיה

הבעיה שאם יש לך YES או HOT דיגיטלי צריך לחפש כרטיס שתומך בזה

וכמובן שבשלט יהיה אפשרות לכבות תמחשב

אפשרות אחרת אבל לא מומלצת זה כמו שאמרו לחפש

שקע שמפסיק לתת זרם לפי זמן ולחבר אליו תמסך

הבעיה שזה עלול להרוס את המסך

פורסם

כולם מסתבכים יותר מידי, יש פתרון פשוט.

קיים מכשיר שמתחבר בין השקע בקיר לכבל של המכשיר שפותח וסוגר את המתח באמצעות שלט.

אומנם אלו מכשירים נדירים, ספק אם ניתן להשיג אותם בארץ, אבל הם קיימים.

הייתי מנסה לברר אצל חנויות האלקטרוניקה הגדולות כגון אריהב www.arihav.com

גם מצאתי אחד כזה ב eBay אבל תצטרך שנאי ל 120V כדי להפעיל אותו (המסך עצמו יעבוד גם עם 120V)

http://cgi.ebay.com/Wireless-Indoor-Remote-Control-Power-Outlet-SVAT-WRC100_W0QQitemZ310009690999QQihZ021QQcategoryZ94879QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

עריכה: אחרי כמה דקות חיפוש נוספות מצאתי גם דגם שמתאים ל- 220V ממוכר שאפילו שולח ישירות לישראל

אומנם הדגם הזה קצת יקר יותר, 27 דולר (105 שקל) כולל משלוח, אבל זה עדיין הרבה יותר זול ונוח מלקנות כרטיס טלויזיה.

http://cgi.ebay.com/Remote-Control-Power-Socket-And-Adaptor-200m-Range_W0QQitemZ250198052659QQihZ015QQcategoryZ20597QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem

החיבור של המכשיר הזה שונה מהחיבורים של השקעים בארץ, אבל שם לב מה המוכר כותב בעמוד המכירה

"if this doesnt fit the sockets in your country, dont worry we will send you a FREE adapter"

עריכה 2: לא התייאשתי! המשכתי לחפש... (יותר מידי זמן פנוי)

עכשיו מצאתי פתרון נחמד שעובד עם כל שלט IR אלחוטי והמחיר הוא רק 15 דולר (60 שקל) כולל משלוח לארץ!

http://www.uxcell.com/universal-remote-control-power-socket-adaptor-yellow-p-1812.html

החנות אמינה הזמנתי ממנה לא פעם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים