עבור לתוכן

כרטיס מסך עם HDCP או לא?

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני מתלבט בין שני הכרטיסים האלה:

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814150229

זה עולה בסופו של דבר 100 דולר

http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16814150228

זה עולה 135 דולר

בתכלס אני לא משחק כל כך במשחקים אבל הייתי רוצה שהכרטיס שאני אקנה יישאר לי שימושי לעוד הרבה שנים טובות.

ההבדל המהותי היחיד מבחינתי בין שני הכרטיסים האלה הוא של-8600gts יש תמיכה בHDCP.

רציתי לשאול דבר ראשון, מה זה בכלל HDCP? מתי ישתמשו בזה ולאיזה שימושים?

והאם בכלל כדאי לי להשקיע עוד 35 דולר בשביל הטכנולוגיה הזאת?

תודה רבה

פורסם
  • מחבר

מישהו?

אני מחכה לתשובה ממישהו מכם שמבין בעניין...

תודה

פורסם

HDCP זה טכנולוגיה שמצד אחד אמורה לעזור בהגנה על סירטי HD-DVD ובלו רי ומצד שני לאפשר

איכות תמונה גבוה במכשירים שתומכים בטכנולוגיה -

High-bandwidth Digital Content Protection (HDCP) is a form of Digital Rights Management (DRM) developed by Intel Corporation to control digital audio and video content as it travels across Digital Visual Interface (DVI), High-Definition Multimedia Interface (HDMI), or Unified Display Interface (UDI) connections. The specification is proprietary, and creating an implementation of HDCP requires a license.

HDCP is licensed by Digital Content Protection, a subsidiary of Intel. In addition to paying fees, licensees agree to limit the capabilities of their products. For example, high-definition digital video content must be restricted to DVD quality on non-HDCP compliant video outputs when requested by the source. DVD-Audio content is restricted to DAT quality on non-HDCP digital audio outputs (analog audio outputs have no quality limits). Licensees cannot allow their devices to make copies of content, and must design their products in ways that "effectively frustrate attempts to defeat the content protection requirement

http://en.wikipedia.org/wiki/HDCP

בעקרון אם אתה בונה על להריץ סרטי HD-DVD או בלו רי אז בעתיד אולי תהיה חייב רכיבים שתומכים בטכנולוגיה להריץ בכל האיכות

היום אין לזה הרבה משמעות ותבחר כרטיס לפי פרמטרים אחרים חשובים בהרבה

פורסם
  • מחבר

האם שווה להשקיע את העוד 35 דולר האלה בשביל 8600gts?

פורסם

אם כבר עדיף לך 3850 אם מדובר במשחקים

כי הוא חזק משמעותית

למעשה זה הכרטיס הראשון היום שאפשר להמליץ עליו למשחקים

מעליו יש ת8800GT-256\3870\ועוד אבל הם יותר יקרים

פורסם

ה HDCP זה חובה אם אתה רוצה לנגן סרטים מקוריים ! ברזולוציה מקורית. כמובן בשביל שזה יעבוד אתה צריך גם כונן BLU-RAY או HD-DVD (יקר), מערכת הפעלה נכונה (ויסטה), כרטיס מסך תומך HDCP וגם לבסוף מסך תומך HDCP. אם אין לך אחד מהרכיבים האלו, זה יוריד לך את האיכות ישר.

כמובן שאופציה אחרת היא סרטי HD לא מקוריים :)

פורסם

ה HDCP זה חובה אם אתה רוצה לנגן סרטים מקוריים ! ברזולוציה מקורית. כמובן בשביל שזה יעבוד אתה צריך גם כונן BLU-RAY או HD-DVD (יקר), מערכת הפעלה נכונה (ויסטה), כרטיס מסך תומך HDCP וגם לבסוף מסך תומך HDCP. אם אין לך אחד מהרכיבים האלו, זה יוריד לך את האיכות ישר.

כמובן שאופציה אחרת היא סרטי HD לא מקוריים :)

אני לא חושב שהתחילו להכניס את ההגנה הזאת לסרטים בינתיים

יש יותר מידי ציוד בשוק שלא תומך בזה

ועד שזה באמת יהיה נפוץ החומרה של היום תהיה מיושנת

פורסם

למיטב ידעתי כל הסרטים שיצאו עד היום ב BLU-RAY או HD-DVD מגיעים עם ההגנה של HDCP.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים