עבור לתוכן

מכפלות של מעבד

Featured Replies

פורסם

היי מישהו בבקשה מוכן להסביר מה זה מכפלה ואיך זה משפיע על מעבד וביצועים

מה זה בכלל?

• תגובות 42
  • צפיות 3.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ללוח האם יש תדר שעון בסיסי שנקרא לו תדר באס (Bus). התדר הזה הוא נמוך יחסית. דוגמאות לתדר באס - 166, 233, 266, 333 או 200 בלוחות ל AMD.

המעבד מקבל את התדר הבסיסי הזה ויוצר ממנו בעזרת מעגל אלקטרוני שנקרא מכפל תדר תדר גבוה יותר המשמש כתדר שעון למעבד. למעגל המכפל יש רגיסטר שקובע בכמה יוכפל התדר בכניסה. בחלק מהמעבדים הערך הזה הוא קבוע (מכפלה נעולה) ובמעבדים אחרים הערך ניתן לשינוי בעזרת הביוס (מכפלה משתנה).

באופן כללי, כאשר המכפלה קבועה (נעולה) אם רוצים להעלות את תדר המעבד צריכים להעלות את תדר הבאס. כל שינוי של 1Mhz בתדר הבאס מתורגם ל XMhz במעבד כאשר X הוא ערך המכפלה. אולם שינוי תדר הבאס משפיע על כלל הרכיבים במחשב כמו זכרון צ'יפסט וכדומה.

כאשר מכפלת המעבד ניתנת לשינוי, ניתן להעלות את תדר המעבד בלבד ע"י העלאת מכפלה וכך לבצע OC רק למעבד. כמובן שהקפיצות במצב זה הם גדולות. ניתן גם להעלות את תדר הבאס ולהוריד את המכפלה. הכל בהתאם לצורך וליכולת הרכיבים.

כמובן, ככל שתדרי העבודה של רכיבי המערכת גבוהים יותר עבור רכיבים נתונים נקבל יותר ביצועים.

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה

לכל מעבד מספר מכפילים שונים איך אדע כמה מכפילים לכל מעבד?

לפי מה שהבנתי מהירות המעבד היא בעצם מהירות הבאס על לוח האם כפול המכפילים?

ציינת שמהירות באס היא 233 333 166 וכו.. כיום לוחות אם מגיעים עם 1066 800 ומהירויות גבוהות כאלה.. זה אותו דבר למה שהתכוונת?

פורסם

לא אמרתי שלכל מעבד כמה מכפילים.

יש למעבד מכפיל אחד בלבד שקובע את תדר העבודה שלו.

אמרתי שישנם מעבדים בהם ניתן לשנות את המכפיל אם המעבד תומך בזה אז ניתן לראות בביוס שהאופציה הזאת קיימת. אם לא אי אפשר לשנותה.

לפי מה שהבנתי מהירות המעבד היא בעצם מהירות הבאס על לוח האם כפול המכפילים?

הבנת נכון.

333 166 וכו.. כיום לוחות אם מגיעים עם 1066 800 ומהירויות גבוהות כאלה.. זה אותו דבר למה שהתכוונת?

זוהי למעשה מהירות (או תדר) ה FSB, מהירות ה FSB גבוהה פי 4 מהבאס במערכות אינטל. היות וה FSB עובד בשיטת QDR בה קצב העבודה הוא פי 4 מקצב השעון.

ולכן באס של 266 יתן . . . קצב של 1066Mhz ובאס של 333 יתן . . . קצב של 1333Mhz FSB.

שים לב שיש כאן מספר מושגים שונים, תדר באס, תדר מעבד, תדר FSB. הם נגזרים מהבאס אבל שונים לחלוטין.

פורסם

שנה את הכותרת למשהו ענייני יותר.

פורסם
  • מחבר

תודה על הלינקים אבל אני קצת מסתבך עם אנגלית..

תמיד חשבי שהבאס זה האף אס בי

ועכשיו חידשת לי שקיימים 3 נתונים..

אני לא ממש מבין את זה וציינת שזה ככה באינטל מה עם amd?

עשיתי בדיקה של המערכת שלי עם תוכנה כמו סנדרה ואני לא ממש מבין מה המהירות באמת של כל דבר אחרי שנתת לי את ההסבר פה

תודה על הסבלנות.

פורסם

ל AMD הבאס הוא 200Mhz ואין שם FSB' יש פשוט פטנט אחר שנקרא Hypertransport והמהירות שלו לא קשורה לבאס. המכפילים למהירות המעבד עדיין קיימים.

מה אתה לא מבין בסנדרה. אתה יכול להדביק כאן תמונה ולשאול.

פורסם

איך שולחים 4 ביטים של נתונים במחזור אחד ?

פורסם

איך שולחים 4 ביטים של נתונים במחזור אחד ?

הביטים נשלחים במחזור אחד של שעון הבאס אבל ב-4 מחזורי שעון של שעון ה-FSB

שעון ה-FSB מופק בעזרת מעגל חשמלי שנותן פולס שעון בהתבסס על שעון הבאס.

המעגל מייצר 4 פולסי שעון (במהירות פי 4) על כל פולס שעון שהוא מקבל משעון הבאס. תתיחס לזה כמכפיל תדר קבוע של X4.

פורסם

ממה שהספקתי לקרוא זה לא יכול לקרות כי יש בעיות של הפרעות מכל מני סוגים בקצבי שעון גבוהים כלכך ולכם קצב הפולסים של השעון נשאר זהה ופשוט המידע נשלח ע"י שינויים בפולס (ירידה / עליה) וגם בגלל זה להגיד שהלוח עובד ב 1066MHz זה לא נכון אלא ב 1066MT/s (כמות מידע ללא התייחסות למהירות השעון).

פורסם

זה נכון שההסבר פשטני ולא מדויק, זאת היתה הכוונה. התוצאה זהה.

לגבי זה:

וגם בגלל זה להגיד שהלוח עובד ב 1066MHz זה לא נכון אלא ב 1066MT/s (כמות מידע ללא התייחסות למהירות השעון).

MT/s זוהי לא כמות מידע. זה שקול בדיוק לביטוי עובד ב-1066MHz, שוב, שקול לא זהה. היות וכפי שכבר אמרת התדר הוא 266Mhz ב-QDR.

MT/s אומר מליון העברות מידע לשניה, כדי לדעת מה כמות המידע שעוברת צריך לדעת גם מה רוחב הבאס, או כמה ביטים עוברים בכל העברה כזאת.

פורסם

יש איזה הסבר קצת יותר רציני על איך זה עובד אלקטרונית ?

פורסם
  • מחבר

צירפתי 2 קבצים אחד פירוט של לוח האם ואחד של המעבד

בבקשה אם תוכלו להסביר לי דרכם על החלק של הבאס והתדר

תודה רבה

[attachment deleted by admin]

פורסם

אצלך הלוח הוא בעל תדר באס של 200Mhz כל שאר התדרים הם כפולות שלו.

לדוגמא ה FSB הוא X4 ולכן עובד ב 800mhZ. המעבד עם מכפלה 13 ועובד ב 2600MHz.

שים לב שכל תדר שם מפורט בכפולות של 200Mhz.

יש איזה הסבר קצת יותר רציני על איך זה עובד אלקטרונית ?

לי אין, אשמח לקבל.

פורסם
  • מחבר

איך שלי זה 200? לפי מה שהסברת רק בamd זה 200

מה התדרי באס שיש במחשבים בדרך כלל?

ומה הבבדל בין זה לאף אס בי?

למרות שכבר אמרת לא ממש הבנתי מצטער

לפי מה שאני יודע מהירות האפ אס בי היא של העברת התונים על גבי לוח האם

אם ככה אז הזיכרון לא עוצר או מהווה צוואר בקבוק?

מישהו מעליי ציין שא אס בי 1066 זה לא באמת ככה.. למה?

שאלתי הרבה שאלות אני מודה לך אם תתייחס לכולן

תודה(-:

אה משהו אחרון... בפירוט של לוח האם יש קטע שרשום 200*4

ויש קטע מעליו או מתחתיו שרשום 2*200ליד הארבע כפול מאתיים למה רשום גם 2 כפול מאתיים?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים