עבור לתוכן

חשיבות גריז טרמי או משחה טרמית

Featured Replies

פורסם

טוב אז ככה, אני מנסה לגייס את כל המידע האפשרי על המהרה ואפשרויות קירור מה שבדרך כלל הולך ביחד ועד עכשיו מה שלא הצלחתי להבין זה מזה הגריז הטרמי הזה, איפה מורחים אותו ולמה ? ואיך הוא מקרר בדיוק ? אני מדבר על משחות מסוג Arctic Silver 3.

בבקשה ממכם שפכו פה את כל המידע האפשרי...

תודה.

פורסם

א. גריז=משחה:)

ב. לדעתי הכי כדאי לך לקנות את הננוטורם בלו2 הוא מציג אחלה ביצועים בחצי מהמחיר של הAS3 וגם יותר בטוח לשימוש

ולגבי איך מורחים וכו, יש לך מדריך למריחה נכונה באתר

פורסם
  • מחבר

אבל לא ענית לי, מה לעזאזל עושים עם המחשה הזאת ? למה אני צריך אותה ? זה כמו דבק כזה ? דברו...

פורסם

מתוך המדריך:

למה בעצם אתם שואלים? אם נמרח מעט מדיי מהחומר על הליבה של המעבד שלנו לא נקבל מספיק כמות חומר להעברה יעילה של החום בין הליבה לצלעות הקירור ועלולים להווצר חללי אויר קטנים בין המעבבד לצלעות הקירור, וכמו שאנחנו יודעים אויר מבודד נפלא. נשים יותר מדיי חומר והנה והעברה תהייה איטית יותר ותצטרך לפלס את דרכה דרך חומר רב מדיי...

גם אופי המריחה ולא רק הכמות יכול לשנות הרבה, כאשר מריחה לא אחידה גם תוכל לגרוע את המעלה הזאת אותה אנחנו מחפשים...

פורסם
  • מחבר

תגידו אתם שרוטים ?! אנשים ! אני שואל שסתבירו לי מזה הדבר הזה, אני לא רוצה לדעת איך למרוח את זה ! מצידי שינגבו עם זה את התחת, אבל תסבירו לי למה אני צריך את זה ומזה עושה !?

סליחה על הגסות אבל אתם יכולים לשגע בנאדם

פורסם

שמעת על לקרוא הודעות לפני שאתה מגיב עליהן ?!?!? :bash:

זה הסבר מה זה עושה ואם זה לא מספק אותך תסתכל במדריך המריחה שנתנו לך כי זה עוד יותר מפורט שם :s07:

מתוך המדריך:

למה בעצם אתם שואלים? אם נמרח מעט מדיי מהחומר על הליבה של המעבד שלנו לא נקבל מספיק כמות חומר להעברה יעילה של החום בין הליבה לצלעות הקירור ועלולים להווצר חללי אויר קטנים בין המעבבד לצלעות הקירור, וכמו שאנחנו יודעים אויר מבודד נפלא. נשים יותר מדיי חומר והנה והעברה תהייה איטית יותר ותצטרך לפלס את דרכה דרך חומר רב מדיי...

גם אופי המריחה ולא רק הכמות יכול לשנות הרבה, כאשר מריחה לא אחידה גם תוכל לגרוע את המעלה הזאת אותה אנחנו מחפשים...

פורסם

:asthanos: מה אתה עצבני?

החומר טרמי עוזר בהולכת החום מליבת המעבד לסינק וכך מוריד טמפ'.

יאיר

פורסם

הסבירו לך..בין המעבד לגוף קירור ישנו חלל אוויר,בעין אתה לא יכול לראות את זה אבל זה קיים.

החומר הטרמי יוצא מגע\מעבר טוב יותר של חום מהמעבד אל הגוף קירור.

כלומר החומר הטרמי הוא מקשר וסוגר חללי אוויר שגורמים לאיבוד חום איטי יותר ופחות יעיל

AS הוא חומר מוליך חשמל לכם לא ממולץ להסתבך איתו,אבל הוא מוליך חום טוב יותר.

ד"א חברים להרגע בבקשה :)

פורסם
  • מחבר

סוף סוף שתי תשובות נורמליות ! תודה רבה ליאיר וקודקוד ;D

פורסם

אם היית טורח לקרוא את המדריכים שנתנו לך שמספקים מעבר למדריך גם הקדמה מצויינת בנוגע למטרת השימוש של הגריז הטרמי לא היית צריך להתעצבן.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים