עבור לתוכן

התלבטות: לקנות מעבד חזק שעולה יותר, או חלש ולעשות לו OC?

Featured Replies

פורסם

אני עומד לקנות בפסח משחב חדש, מעבד p4 2.4 או amd Athlon barton 2500+, שעולים בערך אותו הדבר אני עדיין לא סגור על מי מהם.

אבל השאלה שלי היא האם כדאי לי לקנות מעבד חלש יותר, כמו למשל athlon 1700+ שעולה שליש מהמחיר של השניים הראשונים ולעשות לו OC?

אין לי הרבה ידע בOC, והשאלה שלי אם אפשרי להגיע עם ה1700+ לביצועים חזקים כמו של ה2400+ וה 2600+, ומה זה דורש (קירור, מהירות זיכרונות, העלאת מתח וכו')

תודה מראש לכל העונים

פורסם

אפשר להגיע בקלות למהירות של ה-2500+. תצטרך לוח אם טוב (Epox 8RGA+ לדוגמא), וזיכרונות סבירים (winbond PC3200) וכמובן קירור למעבד, משהו כמו AX7 עם מאוורר Thermal Take SmartFan II. רוב הסיכויים הם שלא תצטרך לעשות העלאת מתח משמעותית, אולי 0.1 וולט.

פורסם

לפי דעתי לקנות מעבד חזק ולעשות לו OC

פורסם

לפי דעתי לקנות מעבד חזק ולעשות לו OC

פורסם

אם יש תקציב לך על החזק ותעשה לו אוברקלוק אם אין לך על החלש ותעשה גם לו אוברקלוק

פורסם

אני מציע לך לעשות ככה:

קח את המפרט הכי מתאים לאוברקלוקינג כולל זכרונות מתאימים מעבד, לוח אם וקירור למעבד. אחרי זה קח את המעבד הטוב שרצית לקנות ביחד עם תוספות פשוטות (לוח אם סביר וזכרונות ג'נריים או פשוטים) ואז חשב את ההפרש. אם במחיר של ערכת האוברקלוקינג אתה יכול להשוות או לעקוף את ביצועיי המערכת החזקה כך שזה משתלם לך כספית לך על החלש עם הOC

פורסם

אני אומר שאם אתה יכול תחכה קצת ותראה מה היכולות אובר קלוק של הבארטון ואולי הוא בכלל יהיה הכי משתלם

פורסם
  • מחבר

תודה על כל העזרה :)

יש לי כסף כדי לקחת מעבד חזק (2400, 2500) אבל אני פוחד להרוס אותו. אציתי לשאול מה הסיכוי שאני יהרוס את המעבד?

אם אני יהרוס מעבד שעלה לי 1000, ההורים שלי יהרגו אותי.

ועוד שאלה אחת קטנה: האם היציבות תרד עם הOC? כי לי זה ממש יפריע אני יוכל לסדר את זה, אבל אם זה יתחיל להתקע באמתע שההורים שלי עובדים על המחשב זה יהיה ממש לא נעים.

פורסם

אם תעבוד נכון ותקנה מערכת מתאימה לא יהיה בעיות יציבות

פורסם

אתה יכול להרוס מעבד עקב התחממות יתר... תוודא שהקירור מספיק (פחות מ-45 מעלות בעומס זה סביר ביותר), ולעולם(!!!) אל תפעיל את המחשב בלי היטסינק על המעבד (ובמיוחד עם מעבד AMD שנשרף תוך 4 שניות בלי היטסינק), ואז אתה יכול להיות רגוע בקשר למעבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים