עבור לתוכן

צמיחה לעשירים בלבד: חמישית מהשכירים בישראל מתחת לקו העוני

Featured Replies

פורסם
אם בשנת 2003 הרוויח מנהל בכיר באחת מהחברות הגדולות במשק ארבעה מיליון שקלים בממוצע, הרי שאשתקד קפץ שכרו לעשרה מיליון. ומה קורה בצד השני של הסקאלה? שכיר ממוצע צריך לעבוד 12 שנה כדי להגיע למשכורת חודשית של מנהל בכיר. דו"ח של מכון "אדוה" מגלה למי באמת מועילה הצמיחה, וחושף את אפליית הערבים, הנשים והמזרחים

מקור: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3482403,00.html

פורסם

אין מה לעשות החיים לא הוגנים ובטח לא שיויונים.

אבל מה, מנהל שמרוויח משכורת של כמה מיליונים טובים, סביר להניח שהוא לא נולד כך ולכן ,למצבו הוא הגיע בזכות עצמו ומגיע לו.

זה הרי צריך להיות ברור לכולם שלא יכול להיות שכולם במדינה יהיו מיליונרים(אני מקווה שזה ברור לכולם).

בקשר להפליית נשים: אני חושב שזה דבר שיעלם מהמדינה שלנו תוך מקסימום 20 שנה,המגמה הולכת ומצטמצמת.

ולגבי הפליית מזרחים וערבים... אני יצטט לכם שתי תגובות של טוקבקיסטים מהכתבה שענו לדעתי על עניין זה :

"לגבי ערבים - הרבה ערבים עוסקים במקצועות שאינם מכניסים כגון מכונאות ודברים דומים, זו לא אפלייה נגדם, זו איזושהי תפיסת עולם שמעדיפה הולדת הרבה ילדים וכניסה לשוק העבודה בגיל צעיר. ערבי שרוכש השכלה (כמו הרבה ערבים שלמדו איתי כלכלה וחשבונאות) ומתאים את עצמו לשוק העבודה ירוויח כמו עמיתו היהודי"

"איזה הפלייה למען השם, כל חברות המדינה זה משפחה אחת גדולה של מזרחים! חברת חשמל, נמל אשדוד, וכו'.

למה לא דובר כאן על אפלייה לעולים מבריה"מ?! אחוז כל כך גדול מהעולים עובדים בחברות כח האדם הנצלניות והמעבידות (עבדות במדינת ישראל של שנת 2007!!), ומנסים להרוויח בזיעת אפם לפחות 2000 ש"ח לחודש"

פורסם

זה הבולשיט הרגיל של אדווה, שיהיו מרוצים רק כשכולנו נהיה עניים - אבל לפחות יהיה שיוויון!

המניפולציות שהם עושים למספרים ברורות. "יש שקרים, שקרים נתעבים וסטטיסטיקות של מרכז אדווה". רוצים דוגמה?

הם טוענים שמצב השכירים הורע, כי אחוז השכירים שמתחת לקו העוני גדל. רק שאין שום קשר בין הנתון והמסקנה. קחו למשל את משפחת לוי, בה יש ארבע נפשות. עד שנה שעברה הם התפרנסו מקיצבאות שונות בשווי כולל של 3,500 ש"ח והיו, לכן, מתחת לקו העוני. בשנה שעברה מר לוי מצא עבודה בשכר מינימום ועכשיו הכנסת המשפחה, ביחד עם הקיבצאות שהם עדיין מקבלים היא 4,500 ש"ח, עדיין מתחת לקו העוני אבל בהחלט שיפור. אבל מבחינת מרכז אדווה, המצב לא השתפר, הוא הורע - נוסף עוד שכיר מתחת לקו העוני! כי כשהוא היה מובטל, הם לא ספרו אותו.

גם אפליית הנשים היא ברובה בולשיט אחד גדול. תבדקו ותראו שיותר נשים עובדות במשרות בהן השכר נמוך, כך שברור שהממוצע יראה שהשכר לשעה של אישה נמוך! כנ"ל בנוגע לאפליית מזרחיים וערבים.

מה קרה משנת 2003 ושנת 2006? צמיחה מהירה, זה מה. הרבה מנהלים מקבלים שכר בהתאם לתוצאות העסקיות של החברה (בונוסים, אופציות, דיווידנדים), ברור שהשכר שלהם יעלה כשהביצועים של החברה משתפרים. אם מחר יהיה שוב מיתון, השכר שלהם שוב ירד. אז מה, זה יאמר שמצב העניים השתפר? לפי אדווה כן, כי כשהחברות שמצבן יורע יפטרו פועלים, מספר השכירים ירד. הראשונים שיפוטרו יהיו אלו שעובדים בשכר נמוך, שהרי להם אין שום כישורים מיוחדים, כלומר אלו שבד"כ נמצאים מתחת לשכר המוינימום. מצבם הכלכלי יורע, אבל מסטטיסטיקה של אדווה תראה שמספר השכירים שנמצאים מתחת לקו העוני ירד... לא רק זאת, במיתון השכר יורד ואיתו גם קו העוני. שכירים שהיו מתחת לקו העוני יכולים למצוא את עצמם מעליו בלי לקבל שקל נוסף למשכורת, פשוט כי קו העוני ירד. והנה עוד שיפור במצב השכירים העניים!

תרגישו חופשיים להתעלם מהחירטוטים של אדווה. ממילא אין בהם שום תוכן משמעותי.

פורסם

הם טוענים שמצב השכירים הורע, כי אחוז השכירים שמתחת לקו העוני גדל. רק שאין שום קשר בין הנתון והמסקנה. קחו למשל את משפחת לוי, בה יש ארבע נפשות. עד שנה שעברה הם התפרנסו מקיצבאות שונות בשווי כולל של 3,500 ש"ח והיו, לכן, מתחת לקו העוני. בשנה שעברה מר לוי מצא עבודה בשכר מינימום ועכשיו הכנסת המשפחה, ביחד עם הקיבצאות שהם עדיין מקבלים היא 4,500 ש"ח, עדיין מתחת לקו העוני אבל בהחלט שיפור. אבל מבחינת מרכז אדווה, המצב לא השתפר, הוא הורע - נוסף עוד שכיר מתחת לקו העוני! כי כשהוא היה מובטל, הם לא ספרו אותו.

אתה נותן דוגמה ספציפית מאוד. מה שזה בא להוכיח זה שמאחר שקו העוני הוא מחצית מהחציון, הרי שאי השיוון גדל בצורה מהותית אם 19% מהשכירים נמצאים מתחתיו. ואני חושב שמבחינת אדווה המצב לא "הורע", כי היא גם מסתכלת על אחוז האבטלה במשק. ותכלס, בכנות - מה שווה הצמיחה אם השכר הריאלי של עובד היי-טק עלה בשנים האחרונות ב-50% ואילו השכר הריאלי של עובד יצור במפעל ירד ב-5%? הרי מה מטרת הצמיחה? בשביל מה רוצים שתהיה צמיחה? אז נכון - קומוניזם זאת לא המטרה, אבל אם שכר של עובד היי-טק עלה מ-20,000 ל-25,000 אז אולי בזכות הצמיחה הוא יקנה גם LCD למטבח, אבל יותר קריטי שלמי שמרוויח מעט יהיה כסף כדי לגמור את החודש מאשר שמנכ"ל ירוויח במקום 100,000 בחודש 150,000. וד"א, בהרבה מקומות מנהלים מקבלים בונוסים בלי קשר לתוצאות החברה - ע"ע הבונוסים השנה בוול-סטריט - הכל תלוי בטיב הקשרים האישיים של המנכ"ל עם חברי הדירקטוריון אני מניח.

ושמע, גם אני פעם הייתי בעד הצמיחה, המדיניות של ביבי והכל - עד שהבנתי שהוא לא מצא פתרון קסם ואם כל הצמיחה מופנית לעשירים שמקסימום שהם יכולים לעשות עם העודף כסף הגדול שלהם זה לנסוע לעוד חופשה בחו"ל או לקנות עוד מכונית חדשה - אז זה לא מעניין, מאחר שהעשירים הם מיעוט בכל חברה שהיא. המטרה היא למקסם את האושר והרווחה של כלל האוכלוסייה, ואם יש צמיחה ש-15% נגיד נהנים ממנה ו-85% לא מרגישים אותה, אז היא לא שווה הרבה.

פורסם

כלכלה היא תורת חלוקה של עוגת ההון

וכן באופן עיקבי ב20 שנה האחרונות העוגה מתחלקת עם העדפה ברורה לעשירונים העליונים

ורק שונא ישראל יכול לחשוב שהמדינה יכולה להתקיים עם אנשים שאוכלים מפח הזבל או ישנים ברחובות

ובכוונה אני אומר שונא ישראל מפני שאין לנו זכות קיום במדינה הזו אם אנחנו לא מתנהגים בהתאם להלן ערכים אנושיים שיויוניים

במצב הנוכחי בארץ ברגע שאדם נולד לשיכבה מסויימת עתידו מוחלט .

מי שחושב שיהיה אפשר לעשות בארץ הזאת את ארה"ב השניה - הוא טועה ומטעה ולא יודע איפא הוא חי .

יש לנו אויבים מספיק מבחוץ אנחנו צריכים גם אויבים מבפנים קרי שכבות מוחלשות .

עובדות אנשים נזרקים מהבתים שלהם

עובדות מעט אנשים מחזיקים ביותר נכסים

עובדות פשע מתרכז בשכבות מסוימות

עובדות אנשים אוכלים מהזבל

עובדות אנשים ישנים ברחוב

עובדות אויבים מרימים עלינו ראש

עובדות אנשים לא גומרים את החודש

עובדות כדי להצליח אתה צריך לרמוס את השני

עובדות אנשים משתמטים מהרעיון הציוני

עובדות אנשים חוזרים יותר בתשובה

עובדות אנשים עובדים ועניים

ההיתנהגות הקפיטליסטית החזירית דומה להיתנהגות של זרים שבאו לשדוד את הארץ ואנחנו בתור עם נמצא את עצמנו בחזרה בגלות אם לא נתאפס .

כל עוד יש בן אדם אחד שאוכל מהזבל או נזרק מהבית - אנחנו במצב לא טוב .

פורסם

כן, כי הסוציאליזם עבד כל כך טוב בכל מקום שהוא מומש.

דרך אגב, יש משמעותית פחות חסרי בית בישראל מאשר בשוודיה למשל.

פורסם

דרך אגב, יש משמעותית פחות חסרי בית בישראל מאשר בשוודיה למשל.

והנתון הזה לקוח מאיפה בדיוק?

ובמדינות סקנדינביה בכלל אי השיוון קטן בהרבה מאשר בישראל. להלן מדד ג'יני המראה זאת:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%9E%D7%93%D7%93_%D7%92'%D7%99%D7%A0%D7%99

כפי שניתן לראות, במדינות עניות במיוחד יש פערים גדולים מאוד (עקב שחיתות שילטונית) ובמדינות קפיטלסטיות במיוחד כמו ארה"ב וחלק ממדינות מערב אירופה (בריטניה, הולנד, איטליה ופורטוגל). מצד שני, הכלכלה הגדולה באירופה והשלישית בגודלה בעולם - גרמניה - מתאפיינת בשיוון יחסית גדול בחלוקת ההכנסות. גם הכלכלה השנייה בגודלה בעולם (יפן) מוכיחה שאפשר לשמור על תל"ג גבוה עם שיוון כלכלי.

נתוני התל"ג: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(nominal)

תראה גם איפה ממוקמות נוורבגיה, שבדיה, פינלנד ודנמרק. האוכלוסייה בהן בממוצע זהה לאוכלוסייה בישראל (בשבדיה 9 מיליון תושבים ובכל כ-5 מיליון. בישראל 7 מיליון כאמור), כך שהתל"ג לנפש שם גבוה מאשר כאן מהותית).

פורסם

ממש אין לי זמן להתייחס לכל המלל כרגע, אז רק הערה אחת קטנה:

אין באמת יותר חסרי בית בשוודיה. הקריטריונים כל כך קלים והסיוע הממשלתי כל כך נדיב שכדאי להיות הומלס, לפחות על הנייר.

אבל אנחנו ממש ממש ממש לא רוצים להיות כמו שוודיה. אפילו השוודים כבר לא כל כך רוצים להיות כמו שוודיה...

פורסם

ראשית אנחנו לא שוודיה ולא ארה"ב

אין טעם להביא סטיסטיקות משם

אנחנו מדינה צעירה ולכן הסטטיסטיקות הנכונות יהיו של מדינות נניח כמו שוודיה כאשר היא בת 60 שנה יחד עם שיקלול של המצב הנוכחי - אי אפשר לעשות דבר כזה.

מיותר להשוות אותנו לכול מדינה אחרת

אנחנו זה אנחנו , עם כל המטען ועם המיקום המיוחד .

השאלה היחידה שצריכה להישאל היא : האם אנחנו רוצים במדיניות שכזו ( להלן קפיטליזם חזירי או בלשון התורה :" ארץ אוכל יושביה " )? - זו השאלה היחידה מפני שאנחנו בתהליך של הקמה והיסודות שלנו לא בנויים להימור כלכלי / חברתי שכזה - אף יועץ עיסקי לא היה מיעץ לבעל עסק הימור שכזה : שים את כל הביצים בסל אחד " סל של 20% מהאוכלוסיה - המדינה צריכה כל אזרח ואזרח שיהיה שמח וטוב ומאושר ובטוח - אי אפשר להפקיר חלק נכבד מהאוכלוסיה ולצפות שמהלך כזה יוותר ללא תשלום - שודדים את המדינה - זה מה שאדווה מנסה להגיד .

עצם העובדה שהניבחרים משקרים ומדברים בלשון פוליטית אחרת לא היו ניבחרים, ( מדוע פוליטיקאי לא בא ואומר אני רוצה להיות מושחת ולתת רק לחברים שלי , לקצץ בתקציב כדי שיהיה עודפים שהעשירים יוכלו להלוות כסף לעסקים שלהם ? - ברור למה - נכון ? ) מעידה כאלף עדים שמשהו לא טוב קורה כאן .

וסוציליזם זה טוב ודאי - האנשים לא .

אישית אני בעד קפיטליזם עם אחראיות חברתית ולא כמו מה שמתחולל פה - מעל 90% של המכרזים הממשלתיים מופנים לחמישה גופים בלבד , ארבע משפחות שולטות על 40% מהמשק .

אני הייתי בארה"ב וראיתי מזה שיש מקומות שאי אפשר להיכנס אליהם - מורסות חברתיות , האם בישראל הקטנה והצפופה אפשר להרשות לדבר כזה להיות ?

מה לא נימאס לכם מהערסים ?

הרי מה שיקרה כאן - זה שהעשירים יחלבו את המדינה עד זוב דם ויברחו - אתם לא מבינים את זה , הרי זה מה שקרה בדרום אמריקה , באפריקה , למה לא פה ?

ולא צריך לשכוח את הישמעלי שרק מחכה לקחת בחזרה את הירושה שלו .

כן אני חושב שצריך לקבוע סף מקסימום כמו שצריך לקבוע סף מינימום אחרת דברים יוצאים משליטה - ולא לשכוח אנחנו לא שוודיה .

פורסם

אתה נותן דוגמה ספציפית מאוד.

נכון מאוד. אני לא אומר שזה המצב, אני אומר שזה יכול להיות המצב. ומכאן שהמסקנה שלהם לא נובעת מהנתונים, כי ישנו הסבר אפשרי אחר.

מה שזה בא להוכיח זה שמאחר שקו העוני הוא מחצית מהחציון, הרי שאי השיוון גדל בצורה מהותית אם 19% מהשכירים נמצאים מתחתיו.

לא נכון, כפי שהראיתי. ברגע שאתה מדבר על שכירים ולא על כלל האוכלוסיה, אתה מעוות את הנתונים. תקרא שוב את הדוגמה שלי: אי השוויון ירד, הרי ההכנסה של משפחת לוי צמחה ב- 1,000 ש"ח, אבל לפי אדווה אי השיוויון עלה, כיוון שהם מדברים רק על שכירים.

ובכלל, למה שיהיה לנו אכפת מאי השיוויון? מה, מפריע לך שהמנכ"ל מקבל יותר ממך? אם יקצצו את המשכורת שלו בחצי ואת שלך ברבע, כך שאי השיוויון ירד בצורה משמעותית, תהיה מרוצה?

ולמה בכלל צריך שיהיה שיוויון? מה, הפרופסור לרפואה שמנהל את המחלקה בבית החולים צריך לקבל את אותה משכורת כמו המנקה במחלקה? כל שנות הלימוד שלו, כל הניסיון שלו, כל הכישורים שלו - כל מה שיש לו ואין למנקה, לא מגיע לו יותר?

כי האפשרות השניה היא שלא יהיה לו כדאי להשקיע, ממילא הוא יקבל את אותו השכר כמו המנקה. ואז כולם יהיו מנקים ולא ישאר מי שינתח אותך. לא יהיה גם ממי לקחת מיסים כדי לממן את הקיצבאות למנקה, כי כולם ירוויחו כמוה.

ואני חושב שמבחינת אדווה המצב לא "הורע", כי היא גם מסתכלת על אחוז האבטלה במשק.

בדיוק להיפך. הם כותבים שיש ירידה באבטלה, אבל בפועל המצב הורע כי מספר העובדים העניים גדל. כלומר מבחינתם זה שהאבטלה ירדה חסר משמעות, כי חלק גדול מהעובדים החדשים מקבלים שכר נמוך. או שיקבלו שכר גבוה או שישארו מובטלים.

ותכלס, בכנות - מה שווה הצמיחה אם השכר הריאלי של עובד היי-טק עלה בשנים האחרונות ב-50% ואילו השכר הריאלי של עובד יצור במפעל ירד ב-5%?

מי אמר שהשכר הריאלי של פועל יצור ירד? בטח לא אדווה. הם כתבו שהפיריון של עובד יצור ירד. על הנייר, השכר שלו צריך היה לרדת - מייצר פחות, מקבל פחות. אבל לפי הגרפים שלהם, השכר הריאלי של פועלי הייצור נשאר ללא שינוי.

אז האם הצמיחה לא מסייעת לפועלים? לא בהכרח. אתמול היו 1,000 פועלים, היום יש 1,100. השכר לפועל לא עלה, אבל מספר הפועלים עלה. אותם 100 איש היו מובטלים קודם ועכשיו יש להם עבודה. אז הצמיחה בדוגמה שלי הועילה או לא הועילה לפועלי הייצור? זכור שהאבטלה הצטמצמה משמעותית למרות ששיעור ההשתתפות בשוק בעבודה עלה, וגם לפי אדווה רוב המובטלים מצאו עבודה בשכר נמוך, כלומר לא בדיוק בהי-טק.

הרי מה מטרת הצמיחה? בשביל מה רוצים שתהיה צמיחה? אז נכון - קומוניזם זאת לא המטרה, אבל אם שכר של עובד היי-טק עלה מ-20,000 ל-25,000 אז אולי בזכות הצמיחה הוא יקנה גם LCD למטבח, אבל יותר קריטי שלמי שמרוויח מעט יהיה כסף כדי לגמור את החודש מאשר שמנכ"ל ירוויח במקום 100,000 בחודש 150,000.

השכר בקפיטליזם נקבע לפי ביקוש והיצע. אם העבודה של הפועל שווה למעסיק 3,000 ש"ח, זה מה שמגיע לו. תנסה לכפות על המעסיק לשלם לפועל 4,000 ש"ח והוא פשוט לא יעסיק אותו - זה לא ישתלם לו.

מצד שני, אם יש ביקוש גדול לעובדי היי-טק, השכר שלהם יעלה. כי כשהביקוש גדל מהר יותר מההיצע, המחיר עולה.

מצד שני, כשאיש ההיי-טק מקבל עוד 5,000 ש"ח לברוטו, הוא משלם עוד כ- 2,500 ש"ח למדינה כמיסים ישירים. אם הוא קונה עוד LCD, הוא משלם עוד כמה מאות ש"ח כמיסים עקיפים. אותו פםועל שלא גומר את החודש, לעומת זאת, משלם הרבה פחות למדינה (אם בכלל, חצי מהשכירים בכלל לא משלמים מס הכנסה). תצמצם את השכר לעשירונים העליונים, אלו שמשלמים את רוב המיסים, ותאלץ לקצץ את השירותים ששאר האזרחים מקבלים כי פשוט לא תגבה מספיק כסף מהעשירים. תוכל כמובן להעלות את שיעורי המס, מה שיעודד את העשירים: א. למצוא דרכים חוקיות להתחמק ממס, ב. לעבור לכלכלה שחורה אותה אי אפשר למסות בכלל, או ג. להגר.

בוא נחזור לשוודיה לרגע. איקאה, מכיר? חברה שוודית, נכון? כבר לא. איקאה היא חברה הולנדית עכשיו. הבעלים העביר אותה כי בהולנד, המס נמוך (הרבה) יותר. השוודים רצו נתח גדול יותר מההכנסות של איקאה ונשארו בלי כלום.

וד"א, בהרבה מקומות מנהלים מקבלים בונוסים בלי קשר לתוצאות החברה - ע"ע הבונוסים השנה בוול-סטריט - הכל תלוי בטיב הקשרים האישיים של המנכ"ל עם חברי הדירקטוריון אני מניח.

כל שקל שנותנים למנהל הוא שקל שהבעלים לא מקבל כדיבידנד. אם הבעלים מוכנים לוותר על הכסף שלהם ולתת אותו למנהל שלא מצדיק את השכר שלו, בעיה שלהם. מה אכפת לך מה אני עושה עם החברה שלי?

ושמע, גם אני פעם הייתי בעד הצמיחה, המדיניות של ביבי והכל - עד שהבנתי שהוא לא מצא פתרון קסם ואם כל הצמיחה מופנית לעשירים שמקסימום שהם יכולים לעשות עם העודף כסף הגדול שלהם זה לנסוע לעוד חופשה בחו"ל או לקנות עוד מכונית חדשה - אז זה לא מעניין, מאחר שהעשירים הם מיעוט בכל חברה שהיא. המטרה היא למקסם את האושר והרווחה של כלל האוכלוסייה, ואם יש צמיחה ש-15% נגיד נהנים ממנה ו-85% לא מרגישים אותה, אז היא לא שווה הרבה.

בפרפראזה על האימרה המפורסמת של צ'רצ'יל, קפיטליזם היא שיטה כלכלית גרועה, אבל היא עדיין טובה יותר מכל האחרות. הפערים בקובה הרבה יותר נמוכים מהפערים בארץ. רוצה לגור בקובה? אני לא. חושב על שוודיה, אולי? לא כדאי לך. שוודיה, למשל, היא אלופת אירופה במחלות. לא שהשוודים חולים יותר מההולנדים, למשל, פשוט החוקים שם מאפשרים לקחת ימי מחלה בקלות. ואם נותנים, השוודים לוקחים. משום מה, הם חולים בעיקר לפני סוף השבוע או מיד אחריו... גם שיעור הכלכלה השחורה שם אדיר. וזה לא כל כך עוזר לחלשים: מצבן של השכבות החלשות בארה"ב השתפר בשעורים האחרונים הרבה יותר ממצבן הכלכלי של השכבות החלשות בשוודיה. כי ככל שלוקחים יותר מיסים מהחזקים, כך יש פחות חזקים שאפשר לקחת מהם מיסים. אז מעלים עוד את המיסים ושוב יש פחות חזקים וכך הלאה.

בילבי, מכיר? את הספרים האלו כתבה סופרת שוודית מפורסמת ומוערכת. יום אחד היא גילת שהמס השולי שמושת עליה הגיע לרמה של, תחזיק חזק, 102%! כלומר על כל - נו, איך קוראים למטבע השוודי? קרונה? נגיד שקרונה - על כל קרונה נוסף שהיא מרוויחה, היא משלמת 1.02 קרונות כמס. ככל שהברוטו שלה גדל, הנטו שלה קטן! אם הספרים שלך ממש יצליחו, היא תאלץ לקבץ נדבות כדי להצליח לשלם מיסים...

מצד שני, ככל שנותנים יותר לחלשים, כך משתלם יותר להיות חלש. ככה זה בכלכלה: ככל שמשלמים יותר, כך גדל מספר האנשים שמוכנים לעבוד בזה. מתברר שגם להיות מובטל זו עבודה. וככל שמשתלם יותר להיות חלש, כך יש יותר חלשים. אתה צריך לממן יותר חלשים, אז אתה לוקח יותר מהחזקים וכאן אנחנו שוב חוזרים לפיסקה הקודמת.

אתה יכול גם לקחת דוגמה במארץ שלנו. אחרי שסילבן וביבי קיצצו הקיצבאות לשכבות החלשות, שיעור ההשתתפות בשוק העבודה צמח לשיא כמוהו לא ראינו כבר עשרות שנים. מה קרה? הרי השכר שהבלתי מועסקים יכולים לקבל (או דמי האבטלה, אם הם לא מצליחים למצוא עבודה) לא גדל. אז למה מי שלא חיפש עבודה אתמול התחיל פתאום לחפש עבודה? פשוט נהיה פחות משתלם לא להשתתף בשוק העבודה.

אתה באמת חושב שזה טוב שמי שיכול לעבוד ישב בבית ויתפרנס על חשבונך?

ובמדינות סקנדינביה בכלל אי השיוון קטן בהרבה מאשר בישראל. להלן מדד ג'יני המראה זאת:

אבל למה צריך להיות לנו אכפת מאי השיוויון? אתה חושב שאם יהיה לי פחות, לך יהיה יותר?

תראה גם איפה ממוקמות נוורבגיה, שבדיה, פינלנד ודנמרק. האוכלוסייה בהן בממוצע זהה לאוכלוסייה בישראל (בשבדיה 9 מיליון תושבים ובכל כ-5 מיליון. בישראל 7 מיליון כאמור), כך שהתל"ג לנפש שם גבוה מאשר כאן מהותית).

זה מספר לך רק חצי מהסיפור. בשנת 1970, התל"ג לנפש בשוודיה היה הרביעי בגודלו בין מדינות ה- OECD. בשנת 2005 שוודיה הדרדרה למקום ה- 14. מדינות שהיו מתחתיה, עברו אותה. הכלכלה שם רק נראית כאילו היא במצב טוב, בפועל הם נהנים מההצלחה שהיתה להם בעבר.

פורסם

אנחנו לא שוודיה

מדוע המנקה נעשה מנקה ?

מי עשה אותו מנקה ? האם מנתח יכול לנתח בחדר ניתוח לא סטירילי ? למה המשכורת של המנקה נמוכה ? כי אפשר להביא דפוק אחר שיעשה את העבודה ? אז אתה מגרש את המנקה מפה בצורה כזו או אחרת , זאת אומרת שאתה חזיר גנב ושודד נו , זה ידוע , לפחות אל תסתתר מאחורי מספרים , תגיד אני חזיר גנב ושודד שרוצה לקחת לכולם את מה שיש להם ושיהיה רק לי וכולם יכולים ללכת לעזאזל מצידי כולל כדור הארץ וכל הירוקים ביחד - נו , זה מה שהמדיניות שאתה מגן עליה עושה - לא כך ? אתה יכול לשכנע את ההוא שישן ברחוב בסטטיסטיקות עד מחר ולהתימר להראות בעניי עצמך כשכלתן ולשים את השכל כמחסום בפני המציאות והמציאות היא שיש פשע שיש אויבים שיש זיהום שיש אנשים רעבים , אז תוכל להתבשם במספרים עד מתי שילד שלא מימנת לו חינוך שמגיע לו ישדוד את הסבתא שלך או שתמצא את עצמך לבד עושה צבא , פחחח העשירים יברחו מפה כל כך מהר לפני שהחרא יכה בוינטלטור , כמו באפריקה כמו בדרום אמריקה , אתה לא רואה את התמונה הכללית היא מוסתרת בדיאגרמות . יש צדק טיבעי שמעל לכל דיאגרמה .

את המדינה הקימו אך ורק ע"י חלום ושיויון - לא היינו יכולים להחזיק מעמד אפילו לא רגע בלעדי זה .

היא תהרס ע"י מציאות וחזירות.

החזיר הוא לא כשר באזור הזה של העולם .

למדינת ישראל יש רק סיכוי של להיות אור לגויים כדי לשרוד באזור הזה .

בקפיטליזם החזירי הזה אנחנו מדגימים לעולם איך אסור להיות .

עדיף נלך לגנוב את הגויים בגלות בשביל מה באנו לכאן לגנוב אחד את השני ?

אתה רוצה לשכנע את המנקה שמגיע לו לסבול ?

מה אתה דוגלס אדמס שיצר חיה שרוצה למות כדי שמישהו יאכל אותה ?

אתה לא מבין שאתה חייב לספק את מלא הצרכים של בני אדם ולא חשוב אם עובדים לא עובדים יצרניים או לא ?

אתה יכול להמשיך את המחשבה המעוותת הזו שלך הלאה ? האם אתה יכול לבנות עולם שיכיל את חוסר הצדק ואי השיוויון ?

אז תוציא את הראש מ #$@ ותסכל על העולם .

ההיתנהלות הכלכלית הזו יוצאת מכל פרופורציה וכמו כל דבר האיזון יגיע בטוב או ברע .

מגדל בבל זה מה שאתה עושה עם הסטטיסטיקות והדיאגרמות אתה חושב שאתה יכול להכיל את מלא היצירה האנושית בתור דיאגרמה פחחח אפילו במטריקס המכונות לא יכלו לעשות זאת - אתה יכול :lol:

בן אדם הוא יותר ממה שאתה חושב כמו שאתה לא רואה את התמונה כולה .

פורסם

תחזור אחרי שתתלמד קצת כלכלה, בסדר? סליחה, קבל תיקון: תחזור אחרי שתלמד קצת עברית, בסדר?

פורסם

אי ידיעת עיברית היא גם מדד לאפליה - הייתה את התוכנית הזו על האתיופים - אז מה עולים חדשים לא יודעים עיברית מה הוא לא יכול לרצוח את מעיין ז"ל ?

אתיופי לא יודע עיברית אבל יכול לשבת הכלא ( מה היחס בין האתיופים באוכלוסיה לבין האחוז שלהם בכלא ? )

אי אפשר להפלות שום אדם על פני שום רקע כי הוא תמיד יחזור וינשך לך בתחת - זה ידוע .

איזה זכות קיום יש לעם ישראל ולעם היהודי כאן ? היסטורית ? פחחח לפלשתיני יש לא פחות . דתית ? פחחח למוסלמי יש עם הוכחות . מועצת האומות ? פחחח גם לבדואי שעבר כאן עם העדר יש גם כן .

אין לנו שום זכות אם לא נתנהג בהתאם לתפקיד שאנחנו אמורים למלא , אם זה רק את הכיסים , אז מה הפלא שהערבי יכול להגיד לך : שהגרמני יתן לך מדינה ?

את השטויות האלו של לגנוב אחד מהשני וקפיטליזם חזירי היה כבר ( לפני אלפיים שנה )- לא הלך .

למה אתה חושב שילך לך הפעם ?

אנשים כמוני לא יתנו לאנשים כמוך ליגנוב עם הרעיונות והדיאגרמות המצוירות ע"י בעלי אינטרסים .

אם אתה כל כך מאמין בסטטיסטיקות פחחח אתה מאמין במה שאתה רוצה וזה לא בסטטיסטיקות של אדווה .

עובדה אדם כמוך לא היה מחזיק בדעות שכאלו שכולן שם פס על האחר אם היית מקבל חינוך לערכים - אז כן אנחנו אשמים - אוהבים אותך בלגינה .

ובקשר לעושר - אם אתה לא יודע שעושר הוא מושג יחסי ( כמו כל דבר בעולם ) אז באמת אתה מעבר לכל הסבר ואינך מבין כלכלה בשיט וזה מצטרף לחוסר הבנתך בפוליטיקה ( ובחברה ) ובחינוך .

המטרה של המדינה צריכה להיות למען כל אזרחיה ע"י יצירת אמצעי בקרה ושליטה ומה שיש במדינת ישראל זה ממשל אשר עובד יום ולילה כדי לקעקע את אמצעי הבקרה האלו ע"י מניעת נגישות למשאבים והזדמנויות .

צריך לדעת להיוולד טוב

זה מה שאמר עידן עופר בוועידת המיליונרים של ישראל. איזו אמירה אומללה, אבל במציאות שלנו זו כנראה האמת. יוסי בן טוב

12/12/2007

"צריך לדעת להיוולד טוב", אמר המלך לנתיניו האומללים הכורעים תחת נטל החיים. "צריך לדעת להיוולד טוב", אמרו משפחות האצולה לעבדיהם וגיחכו. "צריך לדעת להיוולד טוב", מלמלו עובדי הקבלן בדימונה, בעודם משלימים עם גורלם האומלל בשירות האחים עופר, אחת ממשפחות המלוכה שכולנו עובדים עבורן.

מלחמת המעמדות

ראובן אדלר, מוטי מורל, רן ארז ורוני בר-און מושכים בחוטים, ומרוויחים הון עתק. ואנחנו נמשיך לדמם

"צריך לדעת להיוולד טוב", אמר עידן עופר בזחיחות הדעת כשהוא מוקף בחבריו, שם בוועידת העשירים.

אמירה זחוחה שכזו יכולה להיוולד מפיו של אדם רק כשהוא מרגיש מספיק נינוח לשבת עם בני מינו וללהג בקלילות על מזלם ששפר עליהם.

שטויות במיץ עם המנתח שמגיע לו כי הוא למד , שטויות , לוזר !

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים