עבור לתוכן

"הנסיעה במכונית תתייקר"

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3482464,00.html

לדעתי הנושא מעניין , מה דעתכם על העניין ?

*עדכון*

"הנסיעה במכונית תתייקר"

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3486227,00.html

עוד כתבה שקשורה "בעקיפין" לנושא - http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3485137,00.html

פה מדובר על המכונית החשמלית , על ההיסטוריה שלה וגם מבט אל העתיד .

• תגובות 65
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מעניין כן אבל אני לא רואה את חברי הכנסת מזיזים תתחת

לשיפור התחבורה הציבורית וכביש חוצה ישראל זה בדיוק האפך

פורסם
  • מחבר

מה שיכול לתרום לשיפור התחבורה ציבורית זה לחץ ציבורי ואינטרסים כלכליים של אנשי עסקים וכו .

אני יודע שיש בניה של רכבת שתסתיים בעוד איזה 4-5 שנים בטח לפי התכנונים .

פורסם

הבעיה עם הרכבת היא לא כמות הרכבות, הבעיה הגדולה היא האיחורים הבלתי נסבלים ושינויי הקווים הספונטניים.

חברה שלי עברה קורס בנתניה במהלך החודש האחרון, היא נסעה לשם יום יום מחיפה, ואני יכול לספור על יד אחת את מספר הפעמים שהרכבת לא איחרה ב10-15 דקות.

מה גם שהיא סיימה את הקורס כל יום באותה שעה אבל בכל יום ציפתה לה הפתעה אחרת, תקלות טכניות שונות ומשונות שהצריכו החלפת רכבות בכל מיני תחנות לא קשורות ... בלגן שלם, הם פשוט לא יודעים לעבוד.

פורסם
  • מחבר

זה נכון, צריך גם רכבת פרברית ובעתיד גם תחתית .

אני לא יודע בקשר לתחתית כי זה תלוי בתשתיות וכ'ו אבל הפרברית כמו שאמרתי -הבניה בעיצומה .

פורסם

הבעיה עם הרכבת היא לא כמות הרכבות, הבעיה הגדולה היא האיחורים הבלתי נסבלים ושינויי הקווים הספונטניים.

WORD!

פורסם

אני לא יודע איך לשכנע, אבל אני יודע מה הם ירצו, שלא יהיו איחורים של בין חצי שעה לשעה של אוטובוסים וגם של רכבות.

אחרי זה אני יסע באוטובוס ורכבת.

פורסם

שמע לפני שבועיים חיכיתי חצי שעה לקו 59 !

בבוקר מה שהולך באוטובוסים זה ג'ונגל אנשים נדחסים אחד על השני רבים מי יעלה ראשון לאוטובוס וכו'..

מי שקם קצת מאוחר הסיכוי שלו להגיע דרך אוטובוס למקום עבודה בזמן -אפסי פשוט לפעמים להגיע למקום עבודה צריך שהאוטובוס יחצה לך חצי עיר,תכנון הקווים צריך להשתנות.

דבר שני הוזלה\פטור במחיר למשל סטודנטים לא צריך שישלמו ועוד כמה אוכלסיות כמו קשישים,תלמידי ביה"ס לתת הנחה נוספת.

לדעתי בזמן הקרוב זה לא הולך להשתנות עד שתגיע הרכבת .

פורסם

לפי דעתי אתם טועים.

אם כל 10 דקות הייתה רכבת פרברית בין חיפה לת"א וב"ש, וכל 30 דקות ישירה, הרבה בעיות היו נפתרות.

הייה אפשר להקטין את מספר המקומות בכל רכבת, ולהגדיל משמעותית את מספר הרכבות, ככה שהפינוי מהתחנות יהייה מהיר, הרכבת לא תהייה צפופה, ומקסימום במקרה של תקלה יהייה אפשר לעבור לרכבת אחרת בזמן קצר.

בקיצור- שיטת פעולה כמו המטרו.

רכבת הרבה יותר מהירה מהאוטובוס ויש בה הרבה יותר מקום.

הבעייה היחיה זה המיקום של התחנות, אבל אם בכל העולם אנשים הולכים 20~30 קדות מהמטרו לעבודה, אין סיבה שבארץ לא יעשו את זה. אם ממש רוצים, אפשר יהייה לקחת אוטובוס או מונית (או רכבת קלה במקרה הטוב יותר)

פורסם

קווי אוטובוס בתוך העיר[וקווים נורמלים, לא כל 15 דקות, ולא אוטובוס דחוס באנשים],

שמובילים לרכבת בפאתי העיר.

שמובילים לאוטובוסים לעיר אחרת.

אה כן, ושתעבוד 24 שעות, גם בשישי וגם בשבת.

כרגע המצב בלתי נסבל,

אוטובוס אחרון שיוצא מתחנה מרכזית ב-12:00 בלילה, אמור להגיע תוך 20 דקות לזבוטינסקי בבני ברק[איזה פקקים יש לעזאזל בשעה כזאת],

אבל הפקק היחידי, שגרם לו להגיע ב-1:20, הוא 50 אנשים באוטובוס, שכל רגע אחד עולה וכל שנייה אחד עולה.

לבטל את האוטובוסים לאלתר[בכל מקרה הנהגים לא מרוויחים הרבה], ולהעביר אותם למוניות שירות המונעות בחשמל!

ולתור פינוק אפשר לדחוף לכל אחד שנמצא בפקק אגרת גודש של 50 שקל [ליום] בין 07:00-09:00 ו-16:00-18:00.

פורסם
  • מחבר

יש מוניות שירות .. למה לא עלית למונית שירות?

פורסם

הבעיה היא ועוד איך בכמות הרכבות. או לפחות בכמות הקרונות. תראה מה לעזאזל מתרחש ברכבת ביום ראשון וחמישי בגלל החיילים. הבעיה נוספת היא האיטיות הבלתי נסבלת של הרכבת. רכבת שמסוגלת לנוע במהירות 180 - 200 קמ"ש זוחלת במהירות 100 קמ"ש. אפילו אוטובוסים שיוצאים מהתחנה המרכזית בת"א לכיון באר שבע ונאלצים לעמוד בפקקים ורמזורים מגיעים ליעד מהר יותר מהרכבת. ביזיון.

פורסם

הרכבות בארץ לא יכולות לנסוע ב200 קמ"ש בגלל הסיבובים ומערי הפסים... לא כי לא רוצים...

גם אין לה מספיק מסילה כדי להאיץ ולבלום במהירויות כאלה... תגיע ל200 קמ"ש ואחרי שתי דקות תצתרך להתחיל להאיט כדי לא לפספס את התחנה.

פורסם

אז שתאיץ, זה עדיין יגרום לה להגיע יותר מהר למיקום שלה...

חוץ מזה היא כן יכולה לנסוע במהירות יותר גבוהה ממה שהיא נוסעת עכשיו.

פורסם

כן, אבל זה ישחוק אותה פי 10 יותר מהר...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים