עבור לתוכן

הוצאתי / הכנסתי את הheatsink והמחשב לא עולה.

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני לא בטוח אם זה הפורום המתאים, אבל אתם מתעסקים בקירור אז אולי יצא לכם לשחק עם הheatsink ותוכלו לעזור לי.

לא מזמן אח שלי הוציא את מאוורר הCPU והheatsink (לצורך בדיקה כלשהי) מהמחשב שלו, והכניס אותם חזרה. לאחר התהליך הנ"ל המחשב לא עלה (המחשב נדלק, המאוורר מסתובב והכל אבל אין שום פלט למסך).

המחשב נשלח לתיקון (100 שקל, כנראה משהו טיפשי) וחזר עובד.

היום אני ביצעתי את אותה הפעולה (הוצאת והכנסת הheatsink), ושוב אותה בעיה בדיוק. מכיוון שפעמיים הבעיה הופיעה בצורה זהה לחלוטין, אני די בטוח שמדובר בחוסר הבנה בסיסי מצידנו, כנראה בתהליך ההכנסה חזרה של הheatsink. אני לא רוצה לבזבז 100 שקל נוספים על "תיקון" כשאני בטוח שזה משהו פשוט, אבל אין לי מושג במה מדובר. הייתי שואל את הטכנאי מה הוא עשה אבל הוא שומר שבת ואני לא בטוח שהוא ירצה לשתף אותי בסודות המקצוע :S

אולי לכם יש רעיונות?

פורסם

מרחתם משחה תרמית?

(טיפשי, אני יודע)

פורסם
  • מחבר

לא, היינו אמורים?

פורסם

כן..אתם אמורים למרוח משחה טרמית..כמו כן לנתק את המחשב מהחשמל בשעת הפירוק....

פורסם

וודאי. משחה תרמית זה לא עסק יקר, וזה חלק חשוב וחיוני בהתקנה של גופי קירור. מדובר במשחה שמורחים על החלק של גוף הקירור שבא במגע עם החלק שאותו אתה רוצה לקרר (במקרה שלך - המעבד), והיא עוזרת בהולכת החום מהמעבד אל גוף הקירור. ההבדל בלי משחה תרמית הוא דרסטי מאוד. זה באמת עניין חיוני.

זה יעזור לך: http://hwzone.co.il/guides/as_apllying/

פורסם
  • מחבר

אני לא מתקין גוף קירור חדש, אני מוציא ומכניס את ההיטסינק ה-מקורי-.

אני גם לא מחפש העלאת ביצועים, אני רק רוצה שהמחשב יעלה...

אתם חושבים שמשחה תרמית יכולה להוות את ההבדל בין מחשב לא עובד למחשב עובד?

פורסם

כן..אם אתה רוצה אתה מוזמן לנסות לנתק את המחשב מהחשמל (לפרוק את כל הכבלים) לחבר מחדש ולראות מה קורה...

לחבר את הרכיבים החיונים בלבד ולבדוק אם הוא עולה..

תבדוק שחיברת את המחבר של המאוורר ללוח אם במקום הנכון..

נסה לאפס את הביוס (לא משהו שאמור לעזור אבל עדיין)..

בכל אופן..משחה אתה צריך...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים