עבור לתוכן

בורדים חדשים עם מעבד מובנה?

Featured Replies

פורסם

שמעתי שמועה מפה לאוזן, על בורדים חדשים שאמורים לצאת בקרוב עם כל הזיכרון והמעבד וכל הרכיבים (או רובם) משולבים בפנים המותאמים למעבדים החדשים של אינטל. הדבר הכי קרוב שמצאתי לזה בגוגל זה לוח אם עם מעבד סלרון מובנה בפנים.

מישהו יודע מזה? יכול להרחיב?

• תגובות 39
  • צפיות 2.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

למה לקנות דבר כזה??

יש לוחות של אסוס וג'יגבייט לדעתי עם זיכרון DDR3 מובנה בלוח - אם יש בישראל אני בספק, לגבי מעבד מובנה - יש לוחות עם מעבדי VIA מובנים..

לדעתי כל הסיפור הזה מיותר..

פורסם
  • מחבר

למה לקנות דבר כזה??

יש לוחות של אסוס וג'יגבייט לדעתי עם זיכרון DDR3 מובנה בלוח - אם יש בישראל אני בספק, לגבי מעבד מובנה - יש לוחות עם מעבדי VIA מובנים..

לדעתי כל הסיפור הזה מיותר..

למה לא? הבנתי שזה משהו חדש שהולך לשנות הכל. כנראה בגלל המעבדים החדשים של אינטל.

פורסם

אני לא שמעתי על זה...

ולא רואה סיבה שהמעבדים החדשים יגיעו מודבקים ללא יכולת החלפה או שידרוג...

תחשוב על זה ,סטיק זיכרון אחד נדפק כל המערכת - לפח..

פורסם
  • מחבר

אני לא שמעתי על זה...

ולא רואה סיבה שהמעבדים החדשים יגיעו מודבקים ללא יכולת החלפה או שידרוג...

תחשוב על זה ,סטיק זיכרון אחד נדפק כל המערכת - לפח..

אפשר להגיד את זה גם על הבורדים הנוכחים שמגיעים עם כרטיס מסך מובנה או כרטיס קול מובנה ועוד הרבה דברים שנוספו.

פורסם

כרטיס קול ניתן להחליף ולבטל את האון בורד, כנ"ל כ. רשת,כנ"ל כ. מסך, ואת זה אפשר לעשות דרך הביוס....

אלא אם יעשו את הזיכרונות בנוסף לעוד 4 או 2 סלוטים ועם אפשרות ביטול דרך הביוס אז אולי...

אבל אני בספק מאווווווד גדול אם יעשו לוח עם סוקט SPARE למקרה שהמעבד OB יתקלקל..

פורסם
  • מחבר

כרטיס קול ניתן להחליף ולבטל את האון בורד, כנ"ל כ. רשת,כנ"ל כ. מסך, ואת זה אפשר לעשות דרך הביוס....

אלא אם יעשו את הזיכרונות בנוסף לעוד 4 או 2 סלוטים ועם אפשרות ביטול דרך הביוס אז אולי...

אבל אני בספק מאווווווד גדול אם יעשו לוח עם סוקט SPARE למקרה שהמעבד OB יתקלקל..

בינינו רוב המשתמשים הביתים לא מבטלים אותם אם הם כבר קנו כרטיס און בורד מובנה.

עוד דבר, זכרונות און בורד חדשים אמורים גם לשפר פלאים את הביצועים, שזה דווקא פלוס לפלטפורמה הנוכחית. זה מאוד מעניין שהדעות חלוקות, כי יש כאלה שאני מכיר ששמעו ויש כאלה שלא, שזה מדאיג בייחוד למי שמתכנן לקנות מחשב.

פורסם

עוד דבר, זכרונות און בורד חדשים אמורים גם לשפר פלאים את הביצועים, שזה דווקא פלוס לפלטפורמה הנוכחית.

ואיך זה בדיוק? ממה הם עשוים - זהב? זה בסה"כ זיכרונות שמולחמים ללוח במקום לשבת בתוך סלוט...

דיברתי על זה שכרטיסי און בורד יכולים להתקלקל ושמאוד קל להחליף כרטיס רשת או כ. קול או כ. מסך כי להם יש חריצי הרחבה יעודיים, איפה תחבר עוד מעבד אם האון בורד יתקלקל? או זיכרון אם לא יהיה אפשרות להוסיף?

פורסם
  • מחבר

ואיך זה בדיוק? ממה הם עשוים - זהב? זה בסה"כ זיכרונות שמולחמים ללוח במקום לשבת בתוך סלוט...

דיברתי על זה שכרטיסי און בורד יכולים להתקלקל ושמאוד קל להחליף כרטיס רשת או כ. קול או כ. מסך כי להם יש חריצי הרחבה יעודיים, איפה תחבר עוד מעבד אם האון בורד יתקלקל? או זיכרון אם לא יהיה אפשרות להוסיף?

אז יעשו להם חריצי הרחבה או משהו, אנערף, אני בטוח שהם יחשבו על משהו. ובטח שיש הבדל, ככה הגישה לזיכרון נעשית דרך הלוח ולא דרך מערכת ההפעלה, שלא נדבר על תאימות.

פורסם

מה?!

גישה לזיכרון דרך מערכת ההפעלה?!

מה אתה חושב שהביטים של המערכת הפעלה על הדיסק הקשיח מדברים ישירות עם הזיכרון בלי שום דבר בדרך?

פורסם
  • מחבר

מה?!

גישה לזיכרון דרך מערכת ההפעלה?!

מה אתה חושב שהביטים של המערכת הפעלה על הדיסק הקשיח מדברים ישירות עם הזיכרון בלי שום דבר בדרך?

למערכת ההפעלה לא תהיה גישה. זו הכוונה. איזה זלזול....

פורסם

אז לאן כן תהיה לה גישה?

פורסם
  • מחבר

אז לאן כן תהיה לה גישה?

אני מניח שהרעיון הוא לעשות מעין הגנות חומרה, כמו במחשבים רציניים יותר.

תראה, אני רק שמעתי, באתי לפה לברר עוד.

פורסם

אז אני אומר לך את דעתי , זה רעיון גרוע אם הוא קיים

ושקיים לוחות עם מעבד או זכרונות מובנים, לא שמעתי על יותר מזה..

פורסם

נראה לי שפשוט לא הבנצ את מה ששמעת (או שמי שאמר לך לא הבין). יכול להיות שהכוונה היא לשילוב של יותר רכיבים בתוך המעבד ןאז זה מתאים למה שאינטל פירסמו על נהלם והפיוז'ן של AMD בכל מקרה זה לא כולל את הזכרונות אלא רכיבים אחרים (בקר זיכרון, גרפיקה ודברים דומים)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים