עבור לתוכן

ה Screen Refresh Rate של המסך LCD שלי הוא 75 הרץ, איך זה יכול להיות ?

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי מסך Dell 2007WFP ואני קראתי במאמר אחד שהתדירות הכי גדולה שכל מסך LCD יכול לעבוד עליו הוא 60 הרץ!

הרזולוציה האופטימלית של המסך היא 1680x1050 וברזולוציה הזו אכן התדירות היא 60 הרץ, אבל אני עובד עם רזולוציה 1152x864 כי הטקסט גדול לי מדי ברזולוציה האופטימלית והתדירות פה היא 75 הרץ!

איך זה יכול להיות בכלל ? זה לא הגיוני כלל וכלל והאם זה תקין ?

תודה

פורסם

היא לא באמת 75 (למרות שזה מה שWINDOWS כותב), הוא פשוט מחסיר פריים.

פורסם
  • מחבר

אז למה רשום שם 75 ? למה שלא יהיה 60 וזהו ?

צריך לציין שעכשיו בדקתי ובכל רזולוציה אחרת במסך ( 800x600 1024x768 1280x1024) יש אפשרות בחירה בין 75 ל 60 ורק ברזולוציה שאני משתמש בה אין בחירה וב 1680x1050 זה כבר 60 הרץ ואין שם בכלל אפשרות של 75.

פורסם

אתה עובד על מסך רחב 16:10 עם רזולוציה לא רחבה של 4:3?

זה הדבר הכי גרוע שניתן לעשות, אם הטקסט קטן לך מידי אני מציע שתנסה להיתרגל במשך כמה ימים

אם זה עדיין לא עוזר רד לרזולוציה רחבה יותר נמוכה כמו 1440X900 או 1280X800 בכל מקרה עבודה על

1152X864 היא לא נבונה ומעותת את התמונה משמעותית.

בקשר ל HZ זה פחות קריטי, ככל הנראה הכרטיס מסך נעול על 75 ברזולוציה הספציפית הנ"ל בכל מקרה מומלץ לא לעבוד

ברזולוציה הנ"ל ובמקום זאת לעבוד על 1440X900 שם סביר להניח שתוכל לבחור ב 60HZ שעדיף ל LCD.

פורסם
  • מחבר

אין לי כזו רזולוציה באפשרויות בחירה.

ובהגדרות בקרה של Nvidia יש שם מקום ש "כביכול" ניתן ליצור רזולוציות משלך וניסיתי ליצור שם כזו רזולוציה והוא פשוט לא נותן לי.

פורסם

אז תעבוד ב-1680X1050, או שתחזיר את המסך. זה ממש מטומטם לקנות מסך איכותי יקר ולהשתמש בו כמו שאתה משתמש.

מקסימום, תגדיל פונטים ב-WINDOWS.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי לעבוד ב 1680x1050, העיניים שלי לא מסוגלות להתמודד עם הגודל הקטן של הטקסט לצערי הרב. תמיד עבדתי עם מסך 17 אינץ' לפני הקנייה של המסך הנ"ל ובכל מקום אמרו שזה המסך הכי איכותי שיש ולכן קניתי אותו אבל לא ידעתי איך יהיה ב 20 אינץ' אבל לא חשבתי שיהיה ככה.

ניסיתי להחזיר את המסך יומיים אחרי הקנייה, החנות לא הסכימה כי הם חתיכת בני זונות, אז "נתקעתי" עם המסך הזה. בכל מקרה אני נהנה מאוד מהמסך ולא מצטער על הקניה, אני נהנה כשאני אני רואה סרטים ומשחק, ובעבודה שוטפת זה לא מפריע לי לעבוד ברזולוציה הזו.

בכל מקרה בא לשאלה שלי ולנושא - מה אני עושה בקשר לריענון המסך ? ואיך אני יכול לשים על רזולוציה 1440x900 ?

תודה.

פורסם

ניסיתי לעבוד ב 1680x1050, העיניים שלי לא מסוגלות להתמודד עם הגודל הקטן של הטקסט לצערי הרב. תמיד עבדתי עם מסך 17 אינץ' לפני הקנייה של המסך הנ"ל ובכל מקום אמרו שזה המסך הכי איכותי שיש ולכן קניתי אותו אבל לא ידעתי איך יהיה ב 20 אינץ' אבל לא חשבתי שיהיה ככה.

עבדת ב-17" CRT או LCD? באיזו רזולוציה?
בכל מקרה בא לשאלה שלי ולנושא - מה אני עושה בקשר לריענון המסך ? ואיך אני יכול לשים על רזולוציה 1440x900 ?

תנסה להתקין את הדרייבר של המסך או דרייבר מעודכן של כרטיס המסך שלך. לפעמים רק כך גורמים ל-WINDOWS לזהות את כל הרזולוציות האפשריות. לחילופין, אם הדרייבר של המסך כבר מותקן, נסה דווקא לבטל אותו ולעבוד במצב של מסך PLUG-N-PLAY. בד"כ, עם זאת, הדרייבר של הכרטיס דווקט אחראי לרזולוציות.

למרות ששוב, אני מדגיש, עדיף לעשות מאמצים ולהישאר ב-1680X1050. דווקא בגלל קרבתה, 1440X900 תיראה על המסך יותר גרוע מכל רזולוציה לא טבעית אחרת (חוץ מכאלה שהן לא ביחס המתאים). מומלץ לנסות להגדיל פונטים או DPI בכלים של ה-WINDOWS או הדפדפן.

פורסם

ובהגדרות בקרה של Nvidia יש שם מקום ש "כביכול" ניתן ליצור רזולוציות משלך וניסיתי ליצור שם כזו רזולוציה והוא פשוט לא נותן לי.

מה כואב לך בלפרט מה בדיוק הייתה הבעיה ליצור רזולוציה נוספת? למה נראה לך שאפשר לעזור ככה?

פורסם
  • מחבר

עבדת ב-17" CRT או LCD? באיזו רזולוציה?

עבדתי ב CRT וברזולוציה של 1024x768.

תנסה להתקין את הדרייבר של המסך או דרייבר מעודכן של כרטיס המסך שלך. לפעמים רק כך גורמים ל-WINDOWS לזהות את כל הרזולוציות האפשריות. לחילופין, אם הדרייבר של המסך כבר מותקן, נסה דווקא לבטל אותו ולעבוד במצב של מסך PLUG-N-PLAY. בד"כ, עם זאת, הדרייבר של הכרטיס דווקט אחראי לרזולוציות.

יש לי דרייברים מעודכנים, גם של המסך וגם של הכרטיס מסך. לא הבנתי מה זאת אומרת מצב Plug-N-Play ? גם לפני שהתקנתי את הדרייברים של המסך זכור לי שהיו אותם רזולוציות בדיוק.

למרות ששוב, אני מדגיש, עדיף לעשות מאמצים ולהישאר ב-1680X1050. דווקא בגלל קרבתה, 1440X900 תיראה על המסך יותר גרוע מכל רזולוציה לא טבעית אחרת (חוץ מכאלה שהן לא ביחס המתאים). מומלץ לנסות להגדיל פונטים או DPI בכלים של ה-WINDOWS או הדפדפן.

העיניים שלי לא מושלמות ואני לא רואה הכי טוב והם מאוד כואבות לי ברזולוציה של 1680x1050, אני מעדיף לא להרוס לי את הראייה רק בשביל להיות ברזולוציה הזאתי. ניסיתי לעשות כל מיני טריקים שיגדילו פונטים וכדומה אבל לצערי הרב אני לא מסתדר עם זה. לעבודה שוטפת של קריאת טקסטים בעיקר זה לא כזה מפריע לי לעבוד ברזולוציה נמוכה יותר, ובשביל סרטים, משחקים וגרפיקה אני משתמש ב 1680x1050.

מה כואב לך בלפרט מה בדיוק הייתה הבעיה ליצור רזולוציה נוספת? למה נראה לך שאפשר לעזור ככה?

סורי, טעות שלי...

ב Nvidia Control Panel יש מקום שנקרא Manage Custom Resolutions ואני עושה בו Create ואז אני מזין את הנתונים הבאים:

http://img217.imageshack.us/img217/8631/aaady2.png

וכשאני לוחץ על Test (הוא מחייב אותי לעשות Test לפני שעושים Ok) הוא אומר שהוא יציג לי את הרזולוציה ל 15 שניות ואני יבחר אם מתאים לי, ואז שאני לוחץ Ok הוא מציג את השגיאה הבאה:

http://img217.imageshack.us/img217/7945/aaaprobvi5.png

וזהו, פשוט לא נותן לי ליצור רזולוציות משלי.

פורסם

נסה להעיף את ה"וי" מתיבת הבחירה שסימנתי בתמונה המצורפת ותראה אם זה מציג לך עוד רזולוציות בחלונות.

tickjp3.jpg

פורסם

וכשאני לוחץ על Test (הוא מחייב אותי לעשות Test לפני שעושים Ok) הוא אומר שהוא יציג לי את הרזולוציה ל 15 שניות ואני יבחר אם מתאים לי, ואז שאני לוחץ Ok הוא מציג את השגיאה הבאה:

http://img217.imageshack.us/img217/7945/aaaprobvi5.png

וזהו, פשוט לא נותן לי ליצור רזולוציות משלי.

תפתח את Advanced ותשים את Timing standard על GTF.

פורסם
  • מחבר

תפתח את Advanced ותשים את Timing standard על GTF.

תודה... עובד סוף סוף! עכשיו עשיתי רזולוציה "חדשה" - אותה רזולוציה רק ב 60 הרץ ויש לי פשוט אפשרות בחירה בין 60 ל 75 הרץ באפשרויות!

אבל בכל זאת ברזולוציה 1440x900 רואים ממש מגעיל ויש מריחות נוראיות אז אני יישאר עם זאת.

שוב תודה.

פורסם

אתה מחובר ב-DVI או VGA?

פורסם

אבל בכל זאת ברזולוציה 1440x900 רואים ממש מגעיל ויש מריחות נוראיות אז אני יישאר עם זאת.

אז שים 1280X800, אבל בשם אלוהים אל תריץ רזולוציה של 4:3 כמו 1152X864 על מסך 8:5.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים