עבור לתוכן

רוצה להמשיך להתפתח בתלת מימד כדי לעשות סצנות שלמות איפה לומדים?

Featured Replies

פורסם

היי, מידלתי את הרובוט הזה בסטוידו מקס בעזרת ההדרכה של 3D- PALACE ואני מרוצה מהתוצאות בנתיים... הקטע שהמידול זה רק חצי מהעבודה המטרה שלי היא לעשות סצנה שלמה של עיר הרוסה ופיצוצים אש בלאגנים כמו למשל בתמונות שיש ב SUPREME COMMANDER ... הבנתי שצריך שילוב של עוד תוכנות חוץ מסטודיו מקס כדי ליצור ציורים יותר מורכבים

ובאתרים כמו 3D TOTAL המקום היחיד שראיתי שמסבירים איך עושים את הסצנות השלמות האלה מסבירים נורא קצר.. בסגנון

תמדלו את הרובוט עכשיו שימו UV MAP בפוטושופ תעשו טקסטורה של ליכלוך ותוסיפו שכבות של אש פיצוצים... נשבע לכם ממש ככה קצר איך אני אמור ללמוד מזה מה עושים.

הצלחתי ללמוד למדל את הרובוט כי בוידאו של 3D PALACE מסבירים לך שלב שלב כמו שאתה ילד מפגר והאמת לבן אדם שלא נולד עם הידע הזה רק ככה אפשר ללמוד טוב.

מישהו מכיר מקום בארץ שמלמד את הדברים האלה טוב? או הדרכה שעוברת איתך שלב שלב מהמידול הטקסטורות ועריכה של התמונה אחרי הרינדור?

אני מעדיף מקום שמלמד כי ככה אני קולט הכי טוב...משהו כמו ההדרכות של 3D PALACE שהולכות איתך שלב שלב.

תודה רבה

[attachment deleted by admin]

פורסם

אני יכול להבין אותך, אבל הדבר שאתה מבקש לא קל למצוא. הרוב המכריע של המדריכים עוסק בכלים ספציפיים והיבטים טכניים, כי מטרתם להקנות יכולות טכניות. לעומתם, המדריכים שבאים כדי להראות תהליך של יצירה כלשהי מההתחלה עד הסוף, באים להראות את התהליך היצירתי. לכן הדגש על הצד הטכני מועט יחסית, ובזה אתה תתקל כמעט תמיד.

הצורה היחידה של מדריכים בסגנון שאתה מחפש הם מדריכי WIP מהצורה "The making of...", או "איך עשיתי את...", שמובאים ע"י אמן כלשהו שמראה את התהליך היצירתי של עבודה מסויימת. ההתמקדות שלו על הצד הטכני לפרטי פרטים תמיד תהיה מועטה ביותר. מדריכי וידאו כאלה בחינם שעוסקים ביתר פרטנות ב workflow של מגוון תוכנות הם נדירים מאוד (למרות שמדריכים כאלה שעוסקים בתוכנה אחת בלבד קל בהרבה למצוא). לרוב תמצא אותם על DVD לקנייה מאתרים ברמה גבוהה כמו Gnomology.

ככה זה עובד בכל מקום - אין ממש דרכי קיצור. כנ"ל גם במוסדות לימודיים - בקורסים ההתחלתיים מקנים לך מיומנויות טכניות, כשבקורסים מקבילים נותנים לך ידע תיאורטי כדי למצות את הצד היצירתי, ובשלב מאוחר יותר באים קורסים שמשלבים את הכל ביחד, בהם ידריכו אותך לגבש יצירה של ממש במגוון רחב של כלים. וגם שם - כמו באותו הטוטוריאל מ 3D TOTAL, יגידו לך "תבנה את זה, תו לו טקסטורה כזו, תוסיף אפקט משם.." ויסמכו עליך שכבר יש לך את הידע והמיומנות הטכנית לבצע את תתי המשימות הפרטניות בעצמך.

לדעתי זו באמת הדרך הכי טובה, ואני במקומך הייתי מתפתח בצורה הזו. אני באמת ובתמים חושב שללכת על מדריכים מאוד מאוד מפורטים של סצינה שלמה ומורכבת, זה לא כ"כ בריא להתפתחות. תחשוב מה היה קורה אם כל אחד שרק בתחילת דרכו, מוצא מדריכים כאלו ומסתמך רק עליהם. אז יפה, בעזרתם הוא עושה כמה דברים יפים, אבל כשינסה ליצור משהו בעצמו יגלה שאין לו את הבסיס הטכני כדי לעשות משהו שמתקרב להם. ואז לכל משימה קטנטנה שהוא לא כ"כ מכיר, הוא יצטרך לחזור אחורנית למדריכים הטכניים הבסיסיים..

לך על המדריכים הטכניים והממוקדים בהתחלה. כמו מדריך המידול (שביצעת אותו בצורה ממש טובה לדעתי), מדריכי פוטושופ ואחרים, כך כשתגיע למדריכים ה"מקוצרים" שיאמרו לך "מדל את הרובוט ואז תן לו טקסטורה כזאת בפוטושופ", אתה תהיה מיומן מספיק כדי לעשות זאת בעצמך.

שים לב שהמדריך מ 3D PALACE הוא טכני בלבד - מדריך מידול ב 3DS MAX. וזהו. כנ"ל שאר המדריכים שם - אף אחד לא עוסק בתהליך יצירה של סצנה מההתחלה עד הסוף ברמת הפירוט שאתה מבקש, כי כל מדריך שמובא ברמת הסברים של "ילד מפגר" (כפי שניסחת) יהיה טכני בלבד.

ומדריכים של "The making of" אף פעם לא מובאים ברמה כזו.

לא יודע אם עזרתי או לא, אבל שיהיה בהצלחה בכל מקרה. עד עכשיו, אחלה עבודה עם המידול :xyxthumbs:

ולקינוח, הנה לינק למדריך (לא וידאו) של סצנה מאוד משעשעת ויפה: Shaved Bumblebee של האמן Till Nowak (פוטושופ, ZBrush, 3DS MAX)

הוא אפילו יותר אינפורמטיבי מרוב מדריכי הוידאו החינמיים שמציגים WIP שמשתמש מגוון רחב של כלים.

פורסם
  • מחבר

פייי רמת פירוט של היתושים מטורפת הבן אדם עשה להם אפילו איבר מין חחח.

תודה על התשובה אני אלמד אז מדריכים שלא קשורים ישירות ל " איך לעשות רובוט " ובסוף אנסה לשלב את כל מה שלמדתי עם סטודיו מקס...

בקשר ללימודים בארץ אני מבין מתשובתך שאין מקום שנותן לך יכולות לשלוט על כל החבילה של גרפיקה ממוחשבת?

אז איפה למד כל מי שמתעסק בזה בארץ למשל בפרסומות ואומנות? מה רק ממדריכים באינטרנט?

אני שמעתי שיש שיש בעזריאלי מקום ובמרכז ת"א עוד כמה... הם רק מלמדים ברמה בסיסית ? או שהולכים איתך עד שאתה מגיע לרמה של "תותח"?

פורסם

בקשר ללימודים בארץ אני מבין מתשובתך שאין מקום שנותן לך יכולות לשלוט על כל החבילה של גרפיקה ממוחשבת?

השאלה למה אתה מתכוון ב"לשלוט", ולמה אתה מתכוון ב"כל החבילה". אתה בטח בחיים לא תהיה מסוגל לשלוט בכל המדיומים האפשריים לכל התחומים. מי שמתכוון ללמוד עיצוב גראפי ואילוסטרציות למשל, לא יגיע לרמה של סופר-מומחה בתוכנות אנימציה ותלת מימד, אלא יגיע לרמת התמחות שתשרת אותו לצרכיו. מבחינתו זאת "כל החבילה".

לימודים מסודרים מאפשרים לך להגיע לרמות התמחות שונות בקשת רחבה מאוד של כלים ותוכנות, באופן שבהחלט מהווה את "כל החבילה" בהתאם לתחום ההתעניינות שלך ו/או מסלול שאתה בוחר (אם אותו מוסד לימודי הולך בשיטה של "מסלולי לימוד"). כך שמי שמתעסק בפרסומות למשל, ולמד תקשורת חזותית, למד להכיר היטב את כל חבילת הכלים שישרתו אותו לכך באותה המסגרת (שכוללת גם מיומנויות מעבר לאנימציה, קומפוזיציה ו post production). אבל אתה לא יכול לצפות ממנו למשל להיות מומחה באומנות וקטורית, או בעיבוד תמונה.

אז לשאלה "איפה למד כל מי שמתעסק בזה בארץ למשל בפרסומות ואומנות? מה רק ממדריכים באינטרנט?", התשובה היא שבמוסד לימודי בהחלט מקנים את כל ההכשרה הדרושה לכך, אבל כל אמן חייב להמשיך ולהתפתח בעצמו בתחום שלו (גם דרך האינטרנט), כי הכלים, הטכנולוגיות והאומנות עצמה הם דברים דינאמיים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים