עבור לתוכן

האם שווה להשקיע ולקנות מסך 24'(נוחות וכו', פחות עניין של מחיר) ?

Featured Replies

פורסם

אני די מתלבט, מסכי 24 נראים לי מאוד איכותים בכך שמאפשרים HD ורזולציה גבוהה וכו'

השאלה היא מבחינת נוחות של אנשים שיש את זה בבעלותם, האם זה נוח לצפיה? האם לא גדול מידי? האם יושב טוב בחדר מחשב?

פשוט כרגע יש לי מסך 19 דק, ולעבור ל24 נראה קפיצה גדולה, השאלה האם זה שווה את זה לא מבחינת העלות, אלא מבחינת האיכות והנאה מן התצוגה (האם זה לא גדול מידי)

תודה.

פורסם

כמוך התלבטתי רבות והתשובה שלי היא ששווה.

הפונטים ב20 וב22 היו קטנים מדי לטעמי, וב24 הם נראים מצויין. מבחינת נוחות, נכון שהוא גדול - זה מאפשר לפתוח מספר חלונות - אני למשל עם חלון טלוויזיה פתוח כל הזמן בצד וחלון email גם כן. אז לשאלתך ממש שווה, החוויה בצפיה בHD גם מאוד מרשימה, אז אני ממליץ. אני קניתי את ה DELL ומאוד מרוצה.

פורסם

לי יש מסך 24 DELL ultrasharp 24

לפני זה היה לי מסך CRT 17

ההבדל הוא שמים וארץ.

הקפיצה היא לא גדולה לפי דעתי אני הייתי אפילו קונה את ה 27

הוא יושב מעולה במקום ולא מפריע לשום דברים אחרים שעל השולחן, יש לי שולחן די קטן.

זאת חוויה אחרת לגמרי גם מבחינת משחקים וגם סרטים ובכלל שימוש במחשב.

כשאני רואה מסכי 19 או 20 אני לא מאמין איזה פרימיטיביות זה.

זה פשוט עולם אחר.

הגובה שלו הוא כמו של מסך 19 והרוחב כמעט 2 של 15.

הוא לא ממש גדול כמו שנראה לך אבל הוא פשוט משנה את כל החוויה.

פורסם
  • מחבר

השאלה, האם זה נוח לעבוד ככה?

לדוגמא, אתם לא מרגישים "שמעקמים" את הצוואר לפעמים כדי לראות כול המסך (כלומר מעבירים העיינים מצד אחד לשני) וכו'?

ומבחינת עבודה עם מסכי טקסט, או משחקים, או סרטים, איך ההרגשה?

העניין גם שאם אקנה, אציב אותו על שולחן מחשב, ואהיה במרחק רגיל (מטר גג) ממנו, איך זה מסתדר?

פורסם

הדל בגירסת HC מצויין כמסך מולטימדיה רב-תכליתי. צלליות ירוקות נעלמות לאחר כיול של ערוצי ה-RGB מסביב ל-85. הצלליות הכהות שנשארו הן לא ברמה כזו שקונים שהעבירו את דעתם בכתב כאן לאחר הרכישה החזירו את המסך. בסרטים אתה נמצא במרחק כזה שקשה להבחין בארטיפקטים עם השיחזור להגדרות יצרן. גם בדגם הישן יש צלליות בהירות וירוקות במצבים מסויימים של הזזות סמן העכבר, ובכל זאת בסרטים הן לא נראות בצורה בולטת. הדרך הטובה ביותר להבטיח שאותם ארטיפקטים יתגלו כממש זניחים עבורך זה לחבר מחשב נייד למסך בתצוגה ולהריץ את היישומים ברזולוציה הטבעית. (אם אכן המחשב של החנות לא מאפשר הרצת רזולוציה טבעית).

מרחק של מטר מצויין אפילו 70 ס"מ עדיין מספק. אין צורך להזיז צוואר אלא אם תעשה Pivot (שיותר שימושי ב-20" רגיל. את הפיבוט ב-24" שאצלי ניסיתי רק פעם אחת להתרשמות בתחילה וזהו). את ההסתגלות במעבר לגודל זה ניתן להקל ע"י התאמת גודלו החלון של הדפדפן, כך שיהיה בשטח של מסך 20 ולשים רקעים כהים בשולחן העבודה, כך שהטקסט לא ישתרע יותר מדי לרוחב או שהרקע הבהיר לא יתפוס יותר מדי משדה הראייה שלך.

חשוב להבין ש-24" לא נועד לסתם גלישה בלבד אלא ליותר מכך: לעבודה מקבילה על שני יישומים, לצפייה בסרטי HD, לניצול שטח העבודה הרחב באקרובט עבור שני עמודים במקביל, פוטושופ, Access, Excel, Vegas ועוד וגם לגיימינג מהנה במירוצי רייסינג שבהם הראייה המרחבית אופקית משנה את הפרספקטיבה שהייתה קיימת קודם לכן לגבי משחק במסך רגיל.

פורסם

הפונטים ב20 וב22 היו קטנים מדי לטעמי, וב24 הם נראים מצויין.

ברזולוציה הטבעית גודל הפונטים ב-22" גדול יותר מאשר ב-24". מה שהפריע לך כנראה זו האיכות הירודה של מסכי 22".

ה-27" לטעמי הוא כבר קצת יותר מידי גדול, וללא יתרון ממשי כלשהו על ה-24" (אותה רזולוציה).

כשאני רואה מסכי 19 או 20 אני לא מאמין איזה פרימיטיביות זה.

אני חושב שפרימיטיביות זו לא בדיוק המילה הנכונה, אם כי אני מבין את הכוונה. סה"כ גם 20" מעולה לרוב השימושים.

הגובה שלו הוא כמו של מסך 19 והרוחב כמעט 2 של 15.

הוא גבוה משמעותית מ-19". בערך בגובה של 21". עדיין זה בהחלט גובה סביר.

השאלה, האם זה נוח לעבוד ככה?

לדוגמא, אתם לא מרגישים "שמעקמים" את הצוואר לפעמים כדי לראות כול המסך (כלומר מעבירים העיינים מצד אחד לשני) וכו'?

כל עוד לא יושבים קרוב מידי - אין בעיה כזו. מטר זה בסדר. פחות מחצי מטר - כבר לא.

ומבחינת עבודה עם מסכי טקסט, או משחקים, או סרטים, איך ההרגשה?

טובה מאוד.
פורסם

לי יש מסך 24 DELL ultrasharp 24

לפני זה היה לי מסך CRT 17

ההבדל הוא שמים וארץ.

הוא לא ממש גדול כמו שנראה לך אבל הוא פשוט משנה את כל החוויה.

כמוני כמוך, רק שלי יש 22" ולא הייתי מתנגד לקנות 24" רק בגלל הגודל.

לא צריך להתרגל לגודל, צריך רק להתרגל ממעבר מCRT וLCD שזה בדיוק שניה.

אם אתה משחק אז אתה צריך גם כרטיס מסך חזק

פורסם

ה-27" לטעמי הוא כבר קצת יותר מידי גדול, וללא יתרון ממשי כלשהו על ה-24" (אותה רזולוציה).

אכן, ה-Dot Pitch המעט גדול יותר של 27" לעומת 19" לא ייתן את האפקט המצופה של מיזעור בפיקסליזציה של הטקסט. 24" הוא השקעה יותר הגיונית ואופטימלית לעומתו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים