עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אייפי סטטי עולה כסף??

Featured Replies

פורסם

כרגע גיליתי , במקרה שצריך לשלם 20 ומשהו דולר על אייפי סטטי... :kopfpatsch:

ניסיתי להגדיר אייפי סטטי במחשב שלי כדאי שאני אוכל לפתוח פורטים לשני המחשבים שברשת, ניסיתי וניסיתי ולא הצלחתי, שברתי את הראש ולא הבנתי מה הבעיה... האייפי שלי תמיד השתנה כשהתנתקתי והתחברתי... קראתי את המדריך ב PORTFORWARD.COM שוב, ובכל זאת לא הבנתי מה הבעיה...

ובמקרה גיליתי באיזשהו מדריך ישראלי שצריך לשלם על האייפי הסטטי, אני מתקשר לשרות לקוחות, ואומרים לי שזה עולה משהו כמו 25 דולר לחודש לאייפי סטטי...

מישהו יכול להגיד לי אם אפשר איכשהו להקוף את זה וליצור בעצמי אייפי סטטי? או שזה בילתי אפשרי ותלוי רק בספק...?

פורסם

נדמה לי שאתה מתבלבל.

אתה רוצה לפתוח פורטים בנתב שלך?

אז לפני הכל, יש כמה דברים אתה צריך להבין אולי את ההבדל בן כתובת ציבורית לפרטית.

כתובת ציבורית היא כתובת שניתנת לנו ע"י הגוף האחראי שנקרא IANA. בד"כ מתייחסים אליו גם כ INTERNIC. ברוב המקרים תצטרך לשלם על הכתובות כסף.

הבעיה עם כתובות ציבוריות היא... שאין מספיק מהן..

המון כתובות הוקצו לאוניברסיטאות בארה"ב, לצבא וכו'.

לכן המציאו את כל העניין עם הכתובות הפרטיות.

כתובת פרטית לא רשומה בשום מקום, זאת כתובת שאתה ממציא ומשתמש בא לצרכים האישיים. אף נתב לא יעביר לכתובת הזאת תשדורת. אבל אם תצטרך להתחבר לרשת האינטרנט, תצטרך שירות שנקרא NAT.

ע"ע http://www.google.com/url?sa=X&start=0&oi=define&q=http://en.wikipedia.org/wiki/Nat+(spirit)&usg=AFQjCNGV_0XbGGRfjzK7WKiVMZvEESXa3g

כך שע"י בלוק ציבורי קטן תוכל לחבר אירגון גדול.

עכשיו שוב פעם, ה-INTERNIC הקצה לנו 3 כתובות פנימיות:

10.0.0.0 - 10.255.255.255.255

172.16.0.0 - 172.16.255.255

192.168.0.0 - 192.168.255.255

וה APIPA - 169..

בכל אופן

כשאתה מגדיר כתובות בנתב, אתה מגדיר את הכתובת הפנימית שלך, למשל 192.168.2.9

תבדוק איזה כתובת הנתב חילק לך, ואותה שים ע"מ לפתוח פורט.

פורסם

במידה ואתה רוצה אייפי קבוע מהספק אינטרנט שמור לך .. אז אתה בהחלט צריך לשלם כסף

המודם נותן לך כתובת אייפי חוקית אחת , הראוטר נותן לך כתובות שמורות לצורך הרשת ..אם אתה רוצה לפתוח פורטים ..אתה צריך להיכנס לראוטר ..להיכנס ל PORT FORWARDING ולשים את האייפי שהראוטר נותן לך שם ולשים את הפורטים שאתה רוצה לפתוח ושלום על ישראל ..

למשל 192.168.255.255 - 192.168.0.0

10.0.0.0 - 10.255.255.255

172.16.0.0 - 172.31.255.255

פורסם
  • מחבר

נדמה לי שאתה מתבלבל.

אתה רוצה לפתוח פורטים בנתב שלך?

אז לפני הכל, יש כמה דברים אתה צריך להבין אולי את ההבדל בן כתובת ציבורית לפרטית.

כתובת ציבורית היא כתובת שניתנת לנו ע"י הגוף האחראי שנקרא IANA. בד"כ מתייחסים אליו גם כ INTERNIC. ברוב המקרים תצטרך לשלם על הכתובות כסף.

הבעיה עם כתובות ציבוריות היא... שאין מספיק מהן..

המון כתובות הוקצו לאוניברסיטאות בארה"ב, לצבא וכו'.

לכן המציאו את כל העניין עם הכתובות הפרטיות.

כתובת פרטית לא רשומה בשום מקום, זאת כתובת שאתה ממציא ומשתמש בא לצרכים האישיים. אף נתב לא יעביר לכתובת הזאת תשדורת. אבל אם תצטרך להתחבר לרשת האינטרנט, תצטרך שירות שנקרא NAT.

ע"ע http://www.google.com/url?sa=X&start=0&oi=define&q=http://en.wikipedia.org/wiki/Nat+(spirit)&usg=AFQjCNGV_0XbGGRfjzK7WKiVMZvEESXa3g

כך שע"י בלוק ציבורי קטן תוכל לחבר אירגון גדול.

עכשיו שוב פעם, ה-INTERNIC הקצה לנו 3 כתובות פנימיות:

10.0.0.0 - 10.255.255.255.255

172.16.0.0 - 172.16.255.255

192.168.0.0 - 192.168.255.255

וה APIPA - 169..

בכל אופן

כשאתה מגדיר כתובות בנתב, אתה מגדיר את הכתובת הפנימית שלך, למשל 192.168.2.9

תבדוק איזה כתובת הנתב חילק לך, ואותה שים ע"מ לפתוח פורט.

אוקיי, הבנתי אותכם, תודה :D

אבל, וזה אבל גדול, יש לי כל כך הרבה בעיות אחרי שהתקנתי את הרשת...

ראוטר זה כאב ראש אחד גדול בהתחלה...

אני עשיתי הכול לפי המדריך שמצאתי לקביעת אייפי סטטי, הוא נתן לי משהו בין

196.168.1.140-196.1.148

בחרתי לי אחד מאלה, ותמיד כשהגדרתי פורטים שמתי את הכתובת דבחרתי מאלה שלמעלה , בהתחלה זה פעל - פתחתי למשל פורט 20000 והצלחתי לקבל דרכו מידע ללא בעיה, כך גם פתחתי פורטים אחרים והם פעלו בסדר...

אבל אחרונה, הפורטים שאותם פתחתי לא הצליחו לקבל או לשלוח מידע , כלומר היו סגורים, אני מחקתי הכול, את כל הפורטים ואת כל ההגדרות שהגדרתי כדאי לקבל אייפי שטטסית ועכשיו אני אנסה להגדיר אותו מחדש , ביותר זהירות, אני אעדכן אתכם.

מת על HWZONE :D

וכן, כל המטרה שלי פה היא לפתוח פורטים אם לא אמרתי.

עידכון:

אוקיי אני הצלחתי לקבוע אייפי סטטי, נגיד שהוא : 196.168.1.2 (דוגמא), עכשיו כשאני מנסה לפתוח פורטים בראוטר ואני משתמש באייפי הזה, הוא לא פותח לי את הפורטים האלה... ואני בדקתי עפ הפקודה IPCONFIG /ALL והאייפי שלי השתנה ל 196.168.1.2 , כך שהגדרתי את האייפי הסטטי נכון... אבל זה לא פותח לי פורטים...

כשאני פותח את הפורטים, אני הולך לבקרת הראוטר, ואז ל PORTFORWARDING , ואני פותח פורטים בעמוד תחת הכותרת - VIRTUAL SERVERS, שם אני אמור לפתוח את הפורטים?

יש עוד חלון עם הכותרת - PORT TRIGGERING אגב...

עזרה באמת תועיל :\

פורסם

אוקיי

בוא נלך מההתחלה

איזה ראוטר זה?

ושוב פעם,

192.168 זה לא אייפי סטטי, זה אייפי פנימי שמוקצה רק לרשת מחשבים שלך. איי פי סטטי זה איי פי חיצוני שלא משנה כמה פעמים תתנתק מהאינטרנט הוא ישאר אותו הדבר והוא מוקצה אך ורק לך.

בכל אופן,

כנס להגדרות של המודם

כמה דברים בסיסיים לפני:

תבדוק שה-NAT פעיל.

חפש הגדרה שנקראת UPnP ותפעיל אותה, היא אמורה לגשר בכל עיניין הפורטים.

לאחר שהפעלת את שני הדברים הבאים כנס לתפריט ה LAN, סביר להניח שהראוטר שלך מחלק לך כתובות אוטמוטי. ז"א ש DHCP SERVER הוא במצב פעיל. תראה את טווח הכתובות שהוא מחלק למשל: 192.168.1.2 עד ל192.168.1.20

לאחר שעשית את כל זה, תבדוק מה האיי פי של המחשב שלך כרגע: ipconfig. נניח שהכתובת היא 192.168.1.2

כנס להגדרות של ה PORT FOWARDING , בכתובת IP תכניס 192.168.1.2 את הפורט למשל 4588 תכניס ותבחר אם אתה רוצה שימוש ב UDP/TCP או בשניהם.

אולי רשמתי לך את זה קצת מסורבל אבל זה ממש פשוט.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, מצאתי את ה UNPD והפעלתי אותו, אבל לא הצלחתי למצוא את ה NAT, יש לזה אולי שם אחר?

הפורטים עדיין חסומים, ואני השתמשתי הכתובת האייפי הפנימית של הרשת שקבעתי, אגב - למה כולם קוראים לזה אייפי סטטי? הרי אתה אומר שזה לא אייפה סטטי...? או שאני טועה.

סוג הראוטר שלי הוא:

TP-LINK

TL-WR541G/TL-WR542G

תודה על העזרה :)

פורסם

מה האיי פי שהגדרת ? איזה פורטים שמת ?

תעלה לפה תמונה של איך ה GUI נראה,

זה יהיה יותר פשוט.

לגבי האיי פי הפנימי / סטטי / חיצוני וכו' אני ממליץ לך לקרוא את המאמר הבא, מאת דניאל פטרי http://www.petri.co.il/articles/subnetting_by_daniel_petri_v225.zip

יש שם מידע על בכלל מה זה TCP, איך כל זה עובד, וזה בהחלט חשוב. ככה תוכל להבין את המושגים שרשומים לך בראוטר קצת יותר טוב.

פורסם
  • מחבר

מה האיי פי שהגדרת ? איזה פורטים שמת ?

תעלה לפה תמונה של איך ה GUI נראה,

זה יהיה יותר פשוט.

לגבי האיי פי הפנימי / סטטי / חיצוני וכו' אני ממליץ לך לקרוא את המאמר הבא, מאת דניאל פטרי http://www.petri.co.il/articles/subnetting_by_daniel_petri_v225.zip

יש שם מידע על בכלל מה זה TCP, איך כל זה עובד, וזה בהחלט חשוב. ככה תוכל להבין את המושגים שרשומים לך בראוטר קצת יותר טוב.

אוקיי תודה על המדריך, אני אקרא אותו בהמשך.

עכשיו, האייפה שהגדרתי הוא:

192.168.1.146

הראוטר נותן אייפי בין 192.168.1.100 - 192.168.1.199

הפורטים שהגדרתי לפתיחה הם 15000, 16000 , 25000.

והם בכל זאת סגורים בבדיקות...

http://img217.imageshack.us/img217/588/hwwct7.jpg

פורסם

נדמה לי שהגדרת את זה במקום הלא נכון...

הגדרת את פתיחת הפורטים ב

VIRTUAL SERVER

אתה צריך להגדיר את הפורטים שברצונך לפתוח ב PORT TRIGGERING.

פורסם

נדמה לי שהגדרת את זה במקום הלא נכון...

הגדרת את פתיחת הפורטים ב

VIRTUAL SERVER

אני חושב שאתה צריך להגדיר את זה ב PORT TRIGGERING

חס וחלילה, בשום פנים ואופן לא.

הפניית פורטים מתבצעת רק על ידי ה-Virtual Server, אפשרות ה-Port Triggering יוצרת פרצת אבטחה ענקית.

פורסם

מה זאת אומרת

פורסם

אתה מדבר אלי? מה ש-Port Triggering עושה זה ברגע שהנתב מזהה נסיון גישה על פורט מסוים (שהוגדר מראש), הוא פותח אוטומטית פורטים נוספים (גם כן מוגדרים מראש). זה טוב ויפה אם מי שפונה אליך בפורט שהגדרת הוא רק שרת מאושר, אבל אם מדובר בגורם זדוני כלשהו - ולראוטר מן הסתם אין שום יכולת להבדיל בין שני המקרים - פתיחת פורטים נוספים היא בעייתית ביותר.

למעשה, מלבד ברשתות סגורות ומאובטחות, אני לא רואה שום סיבה להשתמש בפיצ'ר הזה.

פורסם

אהה.

קראתי על זה עכשיו בגוגל.

Port triggering is similar to a virtual server, except that it creates a dynamic or temporary hole in the firewall to give outside systems access to local resources. Port triggering is more secure than a virtual server, but it does not support simultaneous use of the same ports by multiple systems. An example of port triggering is an application on the local network enabling a connection to a remote server via remote ports. The outside server may then connect to this application through the incoming ports.

טוב לדעת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.