עבור לתוכן

אני תוהה אם מכרו לי גוף קירור לא תקין

Featured Replies

פורסם

יש לי כרטיס מסך מדגם PX6600 TD של leadtek. המאוורר הרעיש אז נניקיתי עם לחץ אויר וניסיתי לשמן בלי לפתוח תא ההברגות והוא המשיך להרעיש (לא היה לי מברג שהצלחתי להוציא איתו את המאוורר).

בכל מקרה זה הרעיש וביאס אותי אז חשבתי להרטיט קצת את המאוור עם עט. אבל לאחר כמה זמן הוא התחיל להסתובב בצורה מקרטעת בסיבובים מאוד איטיים. כלומר ממש רק תזוזה איטית.

בחנות היה להם הכי זול גוף קירור כלשהו של arctic. הוא אמר לי שאני צריך לחבר את זה ללוח אם. אבל כאשר הרכבתי בבית לא היה חיבור לזה. ובכרטיס מסך זה חיבור לא תואם. הלכחתי יום אחר שוב לחנות ושמו לי שם מתאם שמחבר את זה ישר לחיבורי חשמל הגדולים.

כאשר הגעתי הביתה ראיתי שהמאוורר נותן תנופה לשנייה ועוצר ל5 שניות כל הזמן. בטלפון הם אמרו שזה מאוורר חכם והציעו לי להתקין אוורסט לבדיקת טמפרטורה של הכרטיס מסך. בזמן ההורדה חשבתי לנסות לחבר את החיבור הגדול של המתאם לחיבור חשמל גדול אחר אבל על הדרך כנראה שיניתי גם את החיבור הקטן של הגוף והפכתי את הכיוון של הזרמים.

אז נהיה קצר והוא נשרף. עכשיו התהייה שלי היא בכלל האם ההתנהגות של הגוף קירור היא תקינה או שהוא היה לא תקין מהתחלה.

היום החלפתי שוב לאותו דגם של גוף קירור בתשלום והפעם המאוורר עבד חלק בלי הפסקות.

פורסם

אם המאורר מחובר ישירות לספק-כוח ולא לכרטיס מסך אז הוא לא ינתב את המהירות שלו ע"פ הטמפ'.

אין לך שום דרך שבעולם להחליף כיוונים\"כיוון זרמים", אז אם המאורר שלך נדפק זה ממש לא מזה.

פורסם
  • מחבר

אם המאורר מחובר ישירות לספק-כוח ולא לכרטיס מסך אז הוא לא ינתב את המהירות שלו ע"פ הטמפ'.

אין לך שום דרך שבעולם להחליף כיוונים\"כיוון זרמים", אז אם המאורר שלך נדפק זה ממש לא מזה.

אז אתה אומר שאם המאוורר שקניתי תפקד כמו שאמרתי אז הוא אמור לעבוד רצוף ולכן הוא היה פגום?

בנוגע לכיוון של הזרם חשמל. נראה לי שאתה טועה. שמו לי בחנות מתאם חשמל שבלי לשים לב ניתן להפוך את הכיוון של החיבור ואז נהיה קצר. נהיו גם סימן שריפה צהוב ליד המאוורר.

אז לפנות לחנות ולהגיד להם שוב בנוגע לאיך שהמאוורר עבד בהתחלה? יתכן שהוא לא היה תקין.

פורסם

אין שום דרך לגרום לשריפה אם מחברים את ה+ וה- הפוך במאורר.

המקסימום זה שהוא לא יעבוד.

אם משהו נשרף זה אולי שילוב של חיבורים נוגעים (שה+ נוגע ב-) וספק-כוח עלוב.

אם המאורר מקבל מתח ישירות מהספק-כוח ועדיין "מגמגם" אז או שהוא לא תקין או שהמגעים של המתאם לא טובים והוא מתחבר-מתנתק כל הזמן.

פורסם
  • מחבר

אין שום דרך לגרום לשריפה אם מחברים את ה+ וה- הפוך במאורר.

המקסימום זה שהוא לא יעבוד.

אם משהו נשרף זה אולי שילוב של חיבורים נוגעים (שה+ נוגע ב-) וספק-כוח עלוב.

אם המאורר מקבל מתח ישירות מהספק-כוח ועדיין "מגמגם" אז או שהוא לא תקין או שהמגעים של המתאם לא טובים והוא מתחבר-מתנתק כל הזמן.

יש סיכוי טוב שמאוורר של חברה כזאת לא יהיה תקין?

פורסם

תמיד יש אפשרות

פורסם
  • מחבר

תמיד יש אפשרות

אוקיי.

מה להגיד להם בתכלס?

פורסם
  • מחבר

אבל רגע. זמתי לב למשהו נוסף. האויר שבגוף קירור החדש שקניתי מאותו דגם מוצא אויר לכיוון הפוך אם אני לא טועה.

במקום שהזרם אויר יילך כלפי חוץ המחשב בתעלה אז המאוורר שואב אותו אל פנים המחשב.

פשוט כאשר אני שם ים מתחת למאוורר אני מרגיש רוח כלפי מטה.

וכמובן שאני לא הולך לנסות להפוך שוב את החשמל כי עלול להיות קצר שיקלקל גם את זה.

מה הולך כאן?

פורסם

רוב הסיכויים שאתה פשוט מרגיש לא נכון, יש תזוזה של האוויר באיזור המאורר זה חייב להיות ככה.

אין שום סיכוי שהמאורר מורכב הפוך כי זה לא בן אדם עובר סינק סינק ומרכיב אותם.

בכל אופן, הדיון מועבר לפורום קירור.

פורסם
  • מחבר

טוב. אם אתה אומר.

לאיזה כיוון זה אמור להסתובב אגב?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים