עבור לתוכן

קניית סלולארי משומש - מה לבדוק וממה להיזהר ? (כנראה W880).

Featured Replies

פורסם

היי,

עקב הניידות אני רוצה לעבור מחברת פלאפון לאורנג' או סלקום, בעיקר להנות קצת מהמכשירים של GSM.

חשוב לי פלאפון כמה שפחות מורגש בכיס (דק, לא ארוך או רחב מדי), שיראה טוב ומספיק יוקרתי ולא זול וילדותי מדי וכמובן שיהיה נוח לשליטה עם אופציות נוחות.

מצאתי את הW880 של סוני אריקסון שדי עונה על הדרישות אבל הבעייה שהוא מאוד יקר כשקונים חדש - לכן כזה משומש נכנס לתקציב (ראיתי שמשומש נמכר באיזור ה1000-1200 ש"ח).

השאלה שלי היא איך בדיוק קונים פלאפון משומש ?: מה בודקים? איך בודקים? ממה להיזהר ומאיזה תרמיות להיזהר ?

הדגשים שחשבתי עליהם:

- איזה דברים צריך בשביל בדיקת תקינות (דברים שאני לא אצטער אחרי זה ששכחתי לבדוק)? האם יש קוד טכנאים לבדיקה אוטומטית לW880?

- איך אני בודק ומבטיח שהטלפון לא גנוב או שלא מדובר בתרמית של דיווח לאחר זמן מה שהמכשיר גנוב ואז הוא ננעל (שמעתי על אנשים שנפלו בזה).

- המכשיר הוכרז רק בבפרואר 2007 - האם האחריות תמשיך אחרי המכירה ? כמה עולה בכלל העברת בעלות והאם היא שווה ? (האמת היא שאני לא מעוניין באלפי תוספות קטנות שבסוף מעלות לא מעט את מחיר המכשיר).

טוב אלו הדברים שחשבתי עליהם, אשמח לשמוע עצות עליהם ועל כל דבר אחר מהנסיון והידע של הקוראים.

כדאי להזכיר שאין לי SIM לבדיקה (בגלל שאני בפלאפון), ואני לא מעוניין לקנות מכשיר יקר בכלל.

פורסם

אני ממש לא מזמן קניתי V3 משומש ולכן אני יכול להגיד לך מה אני בדקתי..

קודם כל כמה זמן הוא בשימוש. הבחור יכול לחפור לך כמה שתרצה אבל על רוב הבטריות יש אחריות שנה ככה שאם תסתכל על המדבקה שעל הבטריה תוכל לדעת כמה זמן זה באמת בשימוש. כמובן שגם בטריה בת 1.5 שנים זה שטויות ואתה לא צריך להתרגש יותר מדי.

מה עוד לבדוק? מקשים (שכולם עובדים וכו') מסך (בלי שריטות וכו') ואת הגוף עצמו (שוב בלי שריטות וכו').

היתי בנוסף בודק עוד דברים כמו האם ה-BT תקין ומה בעניין הספיקר ואיכות השמע (מכניס את ה-SIM ומתקשר רגע לאמא לבדוק)

פורסם

בSE יש קוד "טכנאי" שעוזר לבדוק תקינות הרכיבים. כמו מסך\רטט\מקשים\מצלמה\חיבור אוזניות\רמקול וכו' וכו' וכו'..

סדר המקשים הוא:

ימינה->כוכבית*->שמאלה->שמאלה->כוכבית*->שמאלה-כוכבית*. (ימינה\שמאלה = הזזת הג'ויסטיק.)

יופיע לך תפריט עם "בדיקת שירות". שם תראה מגוון אפשרויות של בדיקה..

פורסם

תלך למפעילה שלו ותוודא שהטלפון שייך לו. בנוסף שירשמו את המעבר הזה אצלהם כדי שהוא לא ילך אליהם ויגיד שזה נגנב.

פורסם
  • מחבר

השאלה אם זה משהו שאתה יודע שאכן מתקיים ? כי נראה לי שיש הליך שנקרא העברת בעלות וכמובן עולה כסף. בנוסף גם צריך ללכת עם הבן אדם לתחנה של אורנג' ולחכות איתו בתור, לא פשוט למוכר. השאלה אם יש אולי הליך טלפוני. אני בטוח שקונים המון משומשים ויש הרבה ידע.

אשמח לעוד רעיונות ועצות (בעיקר מנסיון), בעיקר על הליך הווידוי שהוא לא גנוב ומה בד"כ עושים כדי למנוע תרמית במיקרה שהטלפון מבוטח ושבוע שבועיים אחרי שקונים הוא מדווח עליו כגנוב והמכשיר ננעל (והוא מקבל חדש). או אולי עוד רמאויות ותרמיות שלא חשבתי עליהן.

פורסם

העברת בעלות זה בדרך כלל כולל קו, ותשלומים של מכשיר, במקר שלך זה לא תקף.

אולי תנסה לדבר עם מוקד DATA של הרשת ותגיד להם את הסיריאל של המכשיר וככה הם ידעו אם הוא גנוב ודיווחו עליו.

פורסם
  • מחבר

תודה, ללא ספק זה מה שאעשה.

נשאר רק לברר איך למנוע תרמית של מכשיר גנוב (אולי לברר איך אני יכול לדעת אם המכשיר הזה מבוטח ע"י הבן אדם שמכר לי),

ולברר האם האחריות (שנה אחריות יצרן) תמשיך ואוכל לקבל אותה ע"י אורנג' (כי אם כן אז יש אנשים שמוכרים מכשירים מאורנג' ממש חדשים ב200-300 יותר, למרות שאין לי מושג למה הם עושים את זה - זה עדיין 1000 מתחת למחיר באורנג').

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים