עבור לתוכן

בקשה- המלצה על ראוטר(+מודם?), תקציב- אולי 300 שקל. גם קצת עזרה עם מונחים.

Featured Replies

פורסם

אהלן~

אני עובר דירה ביום חמישי ואנחנו מכניסים עוד מחשב אחד (בסה"כ 5- 3 נייחים 2 ניידים) לשימוש. עד עכשיו חילקנו את האינטרנט בין שניים מהנייחים עם שני מודמים שונים (הליך מטופש בפני עצמו), והאחרים לא השתמשו באינטרנט כלל.

הוחלט על רשת ביתית, כאשר הנייחים יהיו כנראה מחוברים פיזית (רשת חוטית) והניידים אלחוטית.

הבעיה היחידה שלי זה בלבחור ראוטר/מודם בשביל זה.

לא הבנתי כ"כ את העניין של חיבור מחשבים ברשת בקטע של האם גם המודם וגם הראוטר חיוניים (המודם בטח כן, ראוטר לא בטוח.. מה תפקידו?)

בקיצור- אני מנסה להבין איזה מכשיר אני צריך.. האם אני צריך 2? (מעדיף אחד..)

האם אפשר לוותר על הראוטר (אם אין לו איזה שימוש מאוד מועיל מעבר לחסימת פורטים- דבר שאני לא אהנה ממנו.)

ואם כן, איזה דגמים מומלצים? התבלבלתי קצת באשכול הFAQ בגלל שאינני יודע בדיוק איזה סוג מכשיר אני צריך.

רק לידע כללי- כל המחשבים עובדים על XP.

המודמים שיש לנו כרגע(2) זה מודמים USB (לא נראה לי שהם יכולים לשמש כמשהו ברשת) של ECI. מדגם B-Focus 150

בדיוק כזה: http://www.bezeqint.net/media/connection/modems/eci150-usb.png

אני ממש אודה לכם על העזרה, סליחה על הבורות..

מקווה שלא עברתי על שום חוק O_O

נ.ב- עוד שאלה קטנה- אין צורך להודיע לספק האינטרנט שעוברים דירה נכון? השינוי הוא רק בתשתית? או שאני טועה?

פורסם

נתחיל מהסוף

השינוי הוא רק בתשתית נכון

באמת הדבר שאתם עושים כרגע 2 מודמים הוא מטופש

מה שאני מציע זה פשוט לקחת מודם אחד לחברו לאינטרנט WAN ולראוטר ומהראוטר לנייחים ולנידיים באלחוט

ראוטר נורמלי מתחיל ב200 ומגיע עד 350+ במחירים הסבירים ובתקן G מה שאמור להספיק לך

פה ממליצים על הראוטר הבסיסי של EDIMAX ו LINKSYS WRT54GL

לי יש WRT54GL

מרוצה

פורסם
  • מחבר

אפשר לחבר כל מודם שהוא לראוטר ולעבוד ככה? ואין יתרון בזה שהמודם בתוך הראוטר? כאילו שהמחשב שאליו מחובר המודם לא צריך לעבוד כדי שיהיה לכולם אינטרנט?

כי המודם הזה הוא USB.. לא רשת.

זה משנה?

ו-תודה על התשובה.

פורסם

תיאורתית, אפשר לממש רשת מבוססת ICS בעזרת מודם USB, מעשית, זה מסובך, מעצבן, מחייב מחשב אחד דלוק 24/7 ולא יציב.

תחליף את המודם שלך למודם רשת.

פורסם
  • מחבר

לא כדאי כבר לקנות ראוטר עם מודם? איזה דגמים כאלה מומלצים ומה המחירים שלהם?

פורסם

אם אתה בבזק (ADSL) אז רוב הסיכויים שהמודם שתקבל במקום ה-USB יכלול גם ראוטר.

פורסם

אבל זה בכל מקרה לא משנה

הוא רוצה ראוטר אלחוטי

דרך אגב אני לא מבין מה הבעיה לחבר את המודם לראוטר?? זה לא מסובך או משו...

ואת המודם אתה מחליף בחינם... פשוט תגיד להם שיש לך ראוטר...

ויש גם מבצע בבזק אם אתה מחובר דרכם אתה מקבל ראוטר חינם בהתחייבות ל2 בחבילות של 2.5 מגה ומעלה

פורסם
  • מחבר

זה שווה המבצע הזה? כי ראיתי את הראוטרים שלהם ואמרו פה שהם חרא...

בקיצור- מה לעשות? בזק צריכים לתת לי מודם אחר במקום?

ולקנות ראוטר? אחד האלה שהמלצתם?

אבא שלי אמר שיש לו מישהו שיתקין את הכל (מצויין- חוסך לי עבודה ומקום לאי הצלחה, ובנוסף מאפשר לי ללמוד מה עושים).

ואיך זה בעצם עובד עם חיבור מודם לראוטר? פשוט מחברים אותם איפשהו בבית ומעבירים מהם חוטים למחשבים?

ועוד שאלה קטנה- לראוטרים המומלצים- יש גם יציאות קוויות? כי כמו שאמרתי 3 מחשבים יהיו מחוברים חוטית.

פורסם

רוב הראוטרים כוללים מתג של 4 יציאות קוויות.

פורסם
  • מחבר

אחלה, מה בקשר לשאלות האחרות שלי? [=

פורסם

אני במקומך קונה ראוטר שבתוכו מודם ונפטר מכל הג'אנק הזה וכאבי הראש. יש לך קופסה אחת קטנה שמחוברת לקיר ואליה מחוברים חוטית כל הנייחים ואלחוטית כל הניידים. אף מחשב לא תלוי באחר. חסכוני במקום, פשוט וקל. זה הסטאפ אצלי (2 נייחים בחוטי, נייח באלחוטי ונייד בחוטי/אלחוטי) ואני מרוצה מאוד.

פורסם
  • מחבר

גם אופציה, אבל אמרו לי שבזק יחליפו לי את המודם חינם, ורק ראוטר בטח יעלה פחות.. אז למה לא?

זה בעצם יהיה אותו דבר לא?

בכל מקרה, איפה יש ראוטר+מודם מומלץ במחיר סביר? ואיזה דגם כדאי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים