עבור לתוכן

התרבות שלנו מגדלת נשים להיות כלבות כלפי גברים?

Featured Replies

פורסם

שמע אתה יוצא מנקודת הנחה מה זה פלצנית, ריקה מתוכן ומלאה רק ברגשות הסובייקטיבים שלך לגבי "איך דברים צריכים להיות". מי אתה בכלל? שכל אחד יעשה מה שטוב לו, ואתה צריך ללמוד לקבל גם שוני, לא לצפות שכולם "יתיישרו" לדעות ולדרכי ההתנסחות שלך. אם אני חושב שמשהו יפה ומישהו אחר חושב שלא, נראה לך הגיוני שאני אנסה לכפות עליו להכיר ב"גדולתו של הטעם שלי" ואז הוא פתאום יבין שהיפה שלי יותר נכון מהיפה שלו? אחי!!! אתה לא ילד, צא מזה.

• תגובות 130
  • צפיות 10.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

0000

אני גדלתי בשנות ה 70 80 שאז העברית היתה יפה ולא סלנגית כמו שאתה כל כך אוהב.אני לא בא לשנות לך את השפה אבל מה שאני היום שומע לעומת

השפה מ"העולם" שלי זה פשוט בושה וחרפה.לקחת מושגים ומילים מהערבית.. :screwy:..במקום לדבוק בשפה שלנו ולהיות כאלה גאים בשפה

שלנו אנו מאמצים בחום מילים משפות זרות שלא לדבר על מילים משפת אויב.

:lol:

איזה בן אדם תרבותי אתה.

מה לעשות, זה חצי מהמוצא שלי ועם זה וספרדית גדלתי, ככה גם הדיבור שלי,

כן אני כבר יודע שלדעתך אני נראה ערס.

הזוי.

אתה גדלת ככה ואני גדלתי ככה, אם היית גדל במקומי, תאמין לי שהיית ב-ד-י-ו-ק כמוני.

וזה לא הסלנג שאני מדבר אותו כל יום, זה חלק מהמושגים שאני מכיר כחלק מהמשפחה שלי ושורשים, באמת נראה לך שאני יסתובב ברחוב וידבר במרוקאית?

עריכה: אני לא ערבי אם לזה התכוונת חחחחח, זה מרוקאית ערבית.

פורסם

ידידי היקר

אני לא בא להנשאות עליך חס וחלילה.מדובר פה על יותר ויכוח פילוסופי.בת זוגתי בדיוק באותו מצב כמוך.נכון אנחנו באים מתרבויות שונות.אבל

אנחנו כבר לא בגולה ולא צריכים לאמץ\לדבר במושגים של מדינות המקור.אני אשכזי ניראה לך שאני מדבר בבית ובמשפחה ביידיש???

אולי קצת קללות בשביל ההומור... :smile1: :smile1:.אבל לא יותר מעבר לזה.אז אם כן למה אתה כביכול כל כך אוהב את השפה הערבית\מרוקאית?

העברית כל כך רעה?? כל כך זרה לך??

אני ישראלי גאה וכאחד כזה אני אוהב את השפה שלי ולא שפות אחרות.בשבילי ערבית זו ערבית ולא משנה מאיזו מדינה היא באה בסופו של דבר

זה ע ר ב י ת.לובית\מרוקאית\תימנית אותו גברת בשינוי אדרת.

ולא.לא אמרתי שאתה ערס אני לא שופט אף אחד לפי דיון בפורום.שינוי תרבויות ביננו לא עושה אותך אדם רע יותר או טוב יותר.כולנו ישראלים

בסופו של דבר. ;)

פורסם

אבל אתה לא מבין אותי!

חח אני לא מדבר ככה חס וחלילה....זה בשביל ההומור!

והמשפט ה"בהים דל חלא" הזה היה אותו דבר, אפילו את הפירוש המלא אני לא יודע.

:)

פורסם

לפי דעתי, רק בתנ"ך העברית מוצגת כשפה רצינית ומרתקת לכול דבר...העברית של ימינו? לא ממש.

המושגים כגון "אחי , "אחלה" וכד', נראים לי כחלק אינטגרטיבי מהעברית של ימינו ומתאימים לתקופה בה אנו חיים.

פורסם

avidan28 עם רמת הכתיבה והניסוח שלך אני לא הייתי מעז לבקר את השימוש שאחרים עושים בשפה העברית :screwy:

פורסם

אולי אני לא מפסק וכותב כמו שצריך..אבל אני לא בא לדבר פה על דקדוק.על זה באמת אני מוריד את הכובע בפני המומחים לשפה.

אני מדבר על צורת התבטאות והבעה.להשריש בעברית מילים שיש להן הקבלה לעברית מתוך עצלנות ביטוי זה מה שמרגיז.

הכל "אחלה" אני מרגיש "10" כל כך קשה לבטא רגשות?? אתה יכול לקרוא לי "ייקה פוץ" ;D כי אני מטיף את אותו דבר גם לחברים שלי כי השפה שלנו

יפה ולא צריכה עדכוני סלנג.

ודיאבלו - אין לי בעיה עם הומור אדרבא כל הומור מתקבל בברכה בחום.

אני לא בא לשנות את דרכו של העולם וקטנוני אולי אני קצת אבל תחשבו שעוד 10 שנים עם כל ה"עידכוני סלנג" הזוועתים שאתם כל כך מגינים עליהם על

איזה עברית יגדל הדור הבא?

אגב פטרון יקר - אני אצוטט אותך "אתה יוצא מנקודת מבט מה זה פלצנית" אתה יודע זו בדיוק הנקודה שלי !!!

אתה אומר : אתה יוצא מנקודת מבט מה זה פלצנית

אבל אומרים : אתה יוצא מנקודת מבט מאד פלצנית !!!

סלנג.

מה אומר הצירוף של המילים "מה זה" בא נפתח מילון : מה זה - מה החפץ..איפה האפקט התחבירי במשפט?

ואיפה ההקבלה ל"מאד"

אני מקווה שירדת לסוף דעתי.

פורסם

חח כן ירדתי לסוף דעתך. האנאליות בעדיפות מעל הדינמיות :)

פורסם

^ לא יכלתי לנסח את זה יותר טוב :D

פורסם

אתה ייקה כמו שאני מרוקאי.

הגיע הזמן שכולנו (בני הדור השני ואילך) נקרא לעצמנו ישראלים, כי זה בעצם מה שאנחנו.

אני לא רוצה לראות את ילדיי נכדיי מסבירים בשמיניות...

פורסם

avidan28 עם רמת הכתיבה והניסוח שלך אני לא הייתי מעז לבקר את השימוש שאחרים עושים בשפה העברית :screwy:

מה הקשר:S? אז מה

זה שאני דיסלקט זה אומר שאני לא יודע להתבטאות?

הקטנת הראש הזה כזאתי מגעילה

פורסם
link=topic=306691.msg2698300#msg2698300 date=1197448638]

יש לך משתמש כפול או משהו? :screwy:

הוא כתב בתחילת השורה "אבי דן" ולא "AsD[eyal]"...

פורסם

פששששש נהנתי לקרוא את 80 אחוז מהתגובות פה

שאומרות בעצם שהנשים הישראליות מסריחות עם האף למעלה/גבריות/בוטות/ואם לא מביאים להן משהו אז אנחנו קמצנים

אני רק בשנה האחרונה גיליתי שיש הבדל עצום בין הנשים האירופאית/אמריקאיות לבין הישראליות המסריחות

ואני לא מכליל את כולן אני מדבר על הרוב

יש בנות חמודות פה אבל ממש מעט

היום הערסיות מתפשטת וזה ניהיה גאווה להיות "ערס" עלק

כל פליצה גאה שהיא ערסית

וואט דה פאק?

למה להיות גאה בדבר הזה?!

המדינה הזאת מדרדרת

לא כיף לחיות פה

אנשים מגעילים עצבניים נצלניים

בנות ברמה איכות של פח זבל

יש לי ראיון לויזה חודש הבא

אם אני יקבל אותה אני מקווה להשר בארה"ב לנצח

לא רוצה לחיות פה

הכל רקוב מהחינוך עד לביטחון

האנשים פה נהיו אינטרסנטים בלבד

למדינה הזאת אין אופי והיא לא תמשיך להתקיים עוד הרבה זמן

אני לא רוצה את הילדים שלי גדלים פה זה בטוח

בהצלחה לכל מי שנשאר פה!!

פורסם
link=topic=306691.msg2698300#msg2698300 date=1197448638]

להתבטא*

הזו*

כזאת*

וכן, מסתבר שכן.

פורסם

להתבטא*

הזו*

כזאת*

וכן, מסתבר שכן.

יופי, כרגע הוכחתה שמה שאמרתי נכון :screwy:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים