עבור לתוכן

איך להתקין כמה מערכות הפעלה של MSFT ? שלום

Featured Replies

פורסם

שלום

לצרכי ניסויים, אני זקוק להתקנה של מס' מערכות הפעלה שונות (בעיקר xp pro, 2003 server 32/64bit) על אותה חומרה (יענו מחשב אחד).

פתרון של VMWare לא מתאים לי מאחר והוא מעוות את כל מסקנות הניסויים (נעשה כבר).

יצא לי בעבר להתקין 2 מערכות הפעלה על אותו כונן, ואז במהלך BOOT יש בחירה איזה מערכת הפעלה להעלות. האם זה יעבוד בהתקנה של 4-6 מערכות הפעלה שונות על אותו כונן ? לדוגמא שתי התקנות XP PRO אחת 32 ביט ואחת 64 ?

לחילופין אני מחפש אם בכלל קיימת תוכנה (מיני מערכת הפעלה?) שיודעת לנהל כמה מערכות הפעלה, ואם קיים snapshot אז בכלל אהיה מאושר. מישהו שמע על כזה דבר ?

תודה

פורסם

VMware ESX Server

אמורה לעשות וירטואליזציה ללא מערכת הפעלה ובכך מאפשרת לעבוד עם כמה מערכות הפעלה על החומרה האמיתית

פורסם

VMware ESX Server

אמורה לעשות וירטואליזציה ללא מערכת הפעלה ובכך מאפשרת לעבוד עם כמה מערכות הפעלה על החומרה האמיתית

על ESX אתה לא עובד על bare metal אפילו לא קרוב, יש מערכת הפעלה לESX, מערכת הפעלה שלהם מבוססת unix.

להרצת Windows כרגע Microsoft Virtual Server 2005 בלבד, רוב מערכות ההפעלה שלהם כבר יודעות שהן ווירטואליות כאשר רצות עליה, ולכן גם אין צורך באימולציה רחבה מידי. הדרייברים נבנו במיוחד בשביל זה ולא בשבל לסמלץ רכיבים קיימים ושכבת התוכנה מצומצמת.

ב2008 server הHypervisor היא תשתית המכונות הווירטואליות המתקדמת ביותר שיש כיום, כל המערכת יודעות שהן ווירטואליות(מXP SP2 ומעלה, כולל לינוקסים) והם מדברים עם החומרה ישירות דרך שכבת תוכנה פרטית ולא דרך הHost. יש מאגר דרייברים אחיד, ועוד המון שיפורים.

כל הפתרונות של VMWare עובדים על מיקרו קרנלים לאימולציה לכל מכונה. פתרונות טובים אבל לא נותנים גמישות כמעט, וכמו כן הביצועים כמעט ותמיד נחותים ממה שMS מציגה כרגע.

פורסם

וכמו כן הביצועים כמעט ותמיד נחותים ממה שMS מציגה כרגע.

הוכחות?

פורסם

הוכחות?

חפש אם יש השוואות בגוגל, מנסיון שלי ESX על עשרה בליידים מול MS Virtual Server 2005R2 עם כלי ניהול וקלאסטרינג שהגיעו עם מוצרי MOM 2007 ביצועים טובים יותר, והמכונות הווירטואליות טובות יותר.

אין אימולציה של דרייברים, אותו דרייבר למשל לכל התקן איחסון, בין אם זה SCSI\ATA או LUN בFIBER או iSCSI בתנאי שלמערכת שלך אכפת מזה כמובן. כל דבר נעשה בלחיצת כפתור פשוטה, ניהול הרבה יותר יפה ונוח, ויש לא מעט דברים שדורשים הורדה של מכונה ווירטואלית בESX אבל אפשר לעשות בזמן עבודה בMSVS. כמו הקטנה או הגדלה של דיסק ווירטואלי שממופה בתור LUN למכונה ווירטואלית, בESX צריך להוריד את המכונה למטה כי הוא לא מוכן לגעת בזה.

בMSVS אתה יכול לעשות את זה on the fly, הדבר היחידי שתרצה לעשות להכין את המכונה הווירטואלית עצמה(בד"כ פשוט לעשות resize לpertition לפני הקטנה כדי לא להשחיט את הMFT).

אבל לצערי היחידה שלי קנתה ESX עם רשיון למעל 100 שרתים למרות שהרבה מאיתנו התנגדו לזה...

פורסם

הבנתי אותך.

אז חוץ מהמיקרוסופט ויטואל סרבר 2008 שאמור לצאת באמצע/סוף 2008 אין שום VM שעובד על החומרה ישירות?

פורסם

גם Hypervisior לא עובד על החומרה ישירות, אבל כל מכונה רצה בסביבה משלה, מה שHV מאפשרת לעשות הוא למשל שהדרייברים של הVM ייצרו IRPים שיועברו ישירות לחומרה בלי לעבור קודם כל בdriver stack התואם בhost. או בכלל בI\O manager של הhost.

HV מצמצמת את שכבת התוכנה, אין שום דבר כמעט מושתף בין הHost לVMים.

הHost בגלל כבר לא באמת Host מבחינה תוכנה, הוא יותר בקר צד שלישי, צופה מהצד וזהו.

HV למשל כוללת I\O manager משלה, שדרכו המכונות הווירטואליות מתחברות(כל מכונה ווירטואלית מקבל IOM "משלה") ככה שכאשר 100 מכונות ווירטואליות מדברות ביחד עם החומרה, הן לא נתקעות כמו עכשיו בתור בIOM של הHost, אלא כולן יכולות לדבר מול החומרה במקביל(זה שזה נכנס לתור בIRQ manager של הלוח זה כבר משהו אחר, אבל את זה אי אפשר למנוע ותור 1 עדיף מ2).

ESX זה פתרון בהחלט מעולה, ניהול לא רע בכלל יחסית למשהו שהוא לא מיקרוסופטי, מערכת מאוד יציבה ויודעת לנצל את החומרה בצורה מעולה(למרות שהיא לא 64bit native ועדיין לא יודעת לנצל את זה כמו שצריך ועובד מספר בעיות בנושא הזה).

Hypervisior מאפשר לייצור מכונות ווירטואליות של 32bit על מערכות 64bit, אין אפילו בעיה להריץ DOS או כל מערכת 16bit אחרת.

כמות הזכרות שיכולה להיות מוקצת לכל מכונה היא אסטרונומית - 32GB וזה בעקר בגלל הגבלות של מערכת ההפעלה.

וזה מוצר של MS, הם אולי מעתיקים מכולם אבל הם עושים את זה כמו שצריך, מעתיקים משפרים ומשחררים מוצר שמשאיר אבק לכל המתחרים.

פורסם

חכה שהם ישחררו אותו קודם לפני שאתה מתחיל לפאר אותם.

עוד יתכן שזה יהיה הויסטה של וירטואליזציה :P

פורסם

מה רע בלהתקין כל מערכת הפעלה על מחיצה שונה תוך שימוש בכלי לניהול מערכות הפעלה, כמו BootMagic או Acronis OS Selector?

פורסם

חכה שהם ישחררו אותו קודם לפני שאתה מתחיל לפאר אותם.

עוד יתכן שזה יהיה הויסטה של וירטואליזציה :P

אני אישית עובד על זה כבר כמה חודשים.

וויטסה היא מערכת הפעלה לא רעה בכלל 8)

מה רע בלהתקין כל מערכת הפעלה על מחיצה שונה תוך שימוש בכלי לניהול מערכות הפעלה, כמו BootMagic או Acronis OS Selector?

שאי אפשר לעבוד איתן במקביל?

שזה סתם מזבל את המחשב?

שכאשר עובדים על כל מערכת כלשהי בסביבת אינגרציה או pre pruduction עדיף לעבוד על מכונה ווירטואלית?

פורסם

שאי אפשר לעבוד איתן במקביל?

שזה סתם מזבל את המחשב?

שכאשר עובדים על כל מערכת כלשהי בסביבת אינגרציה או pre pruduction עדיף לעבוד על מכונה ווירטואלית?

מה זה "לעבוד איתן במקביל"? וירטואליזציה? הרושם שקיבלתי מ-freerider שזה בדיוק מה שהוא לא רוצה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים