עבור לתוכן

שאלה לגבי המכס והתשלומים

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני רוצה שמישהו שמגיע מUS עוד כמה זמן יביא לי אוזניות שהמחיר שלהן בחו"ל הוא 50$

הוא יצטרך לשלם על זה מכס? זה משנה מה המחיר של זה בארץ? (550)

אפשר שהוא יביא את זה באריזה המקורית ויצהיר על זה ולא יצטרך לשלם?

תודה :D

פורסם

כל עוד זה מתחת ל-200$, הוא לא צריך לשלם מכס (גם לא צריך להצהיר).

פורסם
  • מחבר

K tnx :)

פורסם

אם זה מתנות עד 50 $ הוא גם לא צריך לשלם לפי מה שאני זוכר ..

פורסם

אז כשמזמינם מEBAY נגיד אפשר להזמין עד 200$ ולא יעלה מכס? או שזה עד 50?

פורסם

זה באמת מעניין , איפה אפשר לקרוא מידע על המכס ?

נניח ואני רוצה לקנות מ ebay איזה 20 טלווזיות ולמכור בארץ ?

איך אני יודע כמה מכס , יקחו לי למשל על רכישה של 2000 דולר ? או שזה הולך לפי משקל ?

פורסם

אז כשמזמינם מEBAY נגיד אפשר להזמין עד 200$ ולא יעלה מכס? או שזה עד 50?

רק כאשר בנאדם מביא את המוצר בעצמו, הפטור עומד על 200$, אחרת הפטור הוא עד 50$.

פורסם

זה באמת מעניין , איפה אפשר לקרוא מידע על המכס ?

נניח ואני רוצה לקנות מ ebay איזה 20 טלווזיות ולמכור בארץ ?

איך אני יודע כמה מכס , יקחו לי למשל על רכישה של 2000 דולר ? או שזה הולך לפי משקל ?

חפש באתר המכס את קטלוג המכס.

פורסם

לפי מה ששמעתי ברוב המקרים כשמקבלים משהו מחו"ל (נגיד דרך EBAY) אז לא תופסים את זה...

או שזה בדרך כלל הפוך?

פורסם

סך כולל ההעברות לאדם החוזר מחו"ל ללא תשלום מכס - 200$

אם לאו - 50$

מעל 50$ צריך לשלם מכס ומע"מ לפי טבלה המופיעה באגף המכס שבשרד האוצר ( בערך 60% תוספת על רכיבים אלקטרונים )

זאת אומרת האוזניות יעלו לך בערך 80$ כולל הכל אלא אם פחות מ 50$ עם הקבלה מצורפת .

פורסם

אתה רוצה להגיד לי שכל מה שמגיע מEBAY צריך להגיע עם קבלה כדי לעבור במכס?

כי עד עכשיו כמעט כל מה שהזמנתי הגיע בלי ולא היו לי שום בעיות במכס (עשיתי לפחות 40-50 עסקאות בשנה האחרונה בEBAY)

הכל מתחת ל50$

פורסם

^^^ לפי מה שאני יודע על פי החוקים של המכס פחות מ 50 $ לא משלמים מכס

ניתן להוכיח את ערך המוצר על פי קבלה ( מוצר חדש ) או על פי הערכת המוכס ( כניראה כאן מצליח לך - כלומר או שלא פותחים את החבילות שאתה מקבל או שמעריכים אותם בבפחות מ 50$ )

שתבין היו גם מקרים הפוכים שאדם קנה " מציאה " בפחות מ 50$ ונאלץ לשלם מכס מכיוון שהמוכסים פתחו את החבילה והעריכו את המוצר לפי שוויו האמיתי לדעתם .

פורסם

אז אם אני מזמין משהו קטן שעולה יותר מ50$ אפשר לבקש מהמוכר שירשום על זה 40$ נגיד ואז לא יפתחו וזה יעבור?

פורסם

כל דבר שמגיע מחו"ל בדואר, לא משנה מה - מעל 50$ אתה מחוייב לשלם מע"מ , ואם חל עליו מכס אז כמובן מלוא הסכום.

אפילו אם זה משומש או מקולקל, עדיין תיאלץ לשלם את מלוא הסכום.

על אוזניות יש מכס, תהיה בטוח.

יש מוצרים פטורים ממכס, כמו אביזרי מחשב. אם למשל תביא לארץ איזה כרטיס מסך ב 5000$, תיאלץ לשלם מע"מ , אך לא מכס.

מה שכן, יש מצב גדול שהחבילה "תיתקע" במכס, ואז תצטרך לשלם כסף בשביל שישחררו אותה, ועוד מיסי אחסון וכל מיני שטויות.

יש גם מוצרים שצריך אישור מיוחד בשביל להכניס אותם לארץ, למשל אמצעי תקשורת, למשל הזמנת ראוטר - תיאלץ להשיג אישור ממשרד התקשורת, וגם לשלם מיסים על שחרור החבילה ועל איחסונה.. בקיצור בלאגן שלם.

-- כל חבילה, לא משנה מה הערך שלה או מה היא מכילה - יכולה להפתח ע"י המכס...

אבל תמיד יש סיכוי שלא יבדקו את החבילה שלך, או שיבדקו אותה ויקבעו לה ערך נמוך\גבוה מדי מהערך האמיתי - לטוב ולרע. אתה יכול להרוויח ואתה יכול להדפק מזה בגדול,

ואחר כך תיאלץ לנהל מאבק בטלפון ובכתב בשביל שישחררו לך את החבילה ולא יקחו ממך כסף על מוצרים שהמכס קבע להם ערך גבוה מדי ממה שהם באמת.

אגב, ממה שאני יודע - הערך הכספי של המוצר נקבע לפי ערך השוק של מוצר חדש בארץ, אלא אם יש חשבונית וקבלה \ הצהרת ערך. וגם אז , בודקים את זה בקפדנות, והם מניאקים בקטעים האלה.

פורסם

תלוי על איזה אוזניות...

הזמנתי כמה פעמים(יותר מפעמיים...) 2 זוגות של EP630 ב100 שקל (דיל מטורף) ולא לקחו לי שום מכס

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים