עבור לתוכן

מחפש מצלמה דיגיטלית עד 800 שקל!

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אתם יכולים, בנוסף להמלצתכם, להגיד לי מה הנתונים הכי חשובים שצריך לבדוק ? אני יודע שזום אופטי זה חשוב, אבל יש עוד משהו ?

תודה מראש לעונים ויום טוב. :hat:

פורסם

במקום לנסות ללמוד הכל על רגל אחת, אולי פשוט תתאר מה הצרכים והתקציב?

פורסם
  • מחבר

תקציב - עד 800 ש"ח כפי שציינתי בכותרת, חבר.

הצרכים - בסיסיים ביותר , אין משהו מיוחד חוץ מהרצון שהתמונות תהיינה באיכות טובה. צילום וידאו עם סאונד כמובן, ואם אפשר , במסגרת התקציב הזה, לקבל מוצר עם זום שהוא קצת מעל הממוצע זה גם יכול להיות נחמד.

אני אציין בנוסף שאין לי בעיה לרכוש מוצר מחודש אם הוא בעל תכונות טובות ואחריות שלא "קוצצה".

פורסם

צודק לגבי התקציב :)

לגבי המצלמה, פוג'י E550 היא האופציה הטובה ביותר עבור מה שאתה מתאר, אבל שווה לך לבדוק גם את הריקו R4 שנותנת את רוב התכונות שמתוארות בפוסט הזה (כולל למשל זום X7), אבל הווידאו שלה פחות איכותי משל הפוג'י, והצילום עם פלאש פחות מדוייק. שתי המצלמות נותנות תמורה מטורפת עבור הסכומים המצחיקים שבהן הן נמכרות כיום.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה! נתונים מרשימים, ויש על הפוג'י המון ביקורות טובות גם באתרים אמריקאים.

מה אתה אומר על סדרת הDMCשל פנסוניק ? יש כאן כמה מצלמה שנראית מפתה מבחינת יחס תמורה\מחיר.

פורסם

אני לא מוצא משהו מפתה בסדרה הזו, מלבד המחיר. אבל כשיש מצלמות כמו ה-E550 וה-R4 בפחות מ-800 ש"ח אין שום סיבה ללכת על מצלמות כמו הפנסוניק הנ"ל.

פורסם
  • מחבר

מה אתה אומר על הזום אופטי, שבחלק מהדגמים גבוה מזה של הפוג'י ?

פורסם

אבל שווה לך לבדוק גם את הריקו R4 שנותנת את רוב התכונות שמתוארות בפוסט הזה (כולל למשל זום X7), אבל הווידאו שלה פחות איכותי משל הפוג'י, והצילום עם פלאש פחות מדוייק.

בזאפ יש רק את ה R40 וממבט קצר רואים הבדלים בין המצלמות, כמו בזום ומחסור בקול לוידאו.

עוד לא התעמקתי, אבל בארץ מוכרים את ה R4 או שה R40 מספיק דומה לה?

פורסם

מה אתה אומר על הזום אופטי, שבחלק מהדגמים גבוה מזה של הפוג'י ?

זה מה שאני אומר.

בזאפ יש רק את ה R40 וממבט קצר רואים הבדלים בין המצלמות, כמו בזום ומחסור בקול לוידאו.

תסתכל טוב יותר:

http://zap.co.il/model.asp?model_id=470252

עוד לא התעמקתי, אבל בארץ מוכרים את ה R4 או שה R40 מספיק דומה לה?

מוכרים את שתיהן. לשתיהן יש קול בווידאו. לשתיהן יש זום עם טווח גדול בשביל מצלמת כיס. היתרונות של ה-R4 הם במייצב ובצד הארוך של העדשה (200 מ"מ במקום 160 מ"מ).

פורסם

הפעם הסתכלתי ממש טוב :kopfpatsch:

כתוב R40 ולא R4.

ה R4 קצת יותר טובה מרפרוף באתר של ריקו...

פורסם

הפעם הסתכלתי ממש טוב :kopfpatsch:

כתוב R40 ולא R4.

חוששני שלא הסתכל מספיק טוב:

3964490.png

ה R4 קצת יותר טובה מרפרוף באתר של ריקו...

אכן. לא שווה לך להוסיף 30 ש"ח בשביל מייצב ועדשה יותר ארוכה?

פורסם

עוד לא נתקלתי במצב שזאפ משלבים שני מוצרים באחד... למרות שכן נתקלתי שם במצבים מוזרים יותר :silly:

בכל אופן, תוכל להרחיב עליה טיפה מבחינת איכות התמונה והחסרונות שלה?

כי על הנייר היא נשמעת להיט, אבל מחוץ לנייר עוד לא שמעתי עליה :nixweiss:

פורסם

יש עליה לא מעט ביקורות. שווה קריאה:

http://homepages.ihug.com.au/~parsog/ricoh/01-intro.html#r4reviews

החסרונות העקריים:

- תופעת banding בחלק מהסדרה, אבל לפחות במקרה הזה יש אחריות לשנתיים של היבואן הרשמי, כך שזאת לא צריכה להיות בעיה להחליף אותה אם התופעה מופיעה.

- ווידאו באיכות נמוכה יחסית - 320x240x30

- חיסרון שהוא בעצם יתרון - הסרת רעשים מאוד עדינה בהשוואה למצלמות דומות אחרות. חיסרון כי רואים יותר רעש, יתרון כי אפשר לקבל במחשב תוצאות טובות יותר מאשר עם מצלמות שמבצעות הסרת רעשים חזקה יותר.

- איכות בניה פחות מרשימה מחלק מהקומפקטיות האחרות (תחושה קצת פלסטיקית ביד).

- פלאש לא מהמדוייקים. בהרבה מקרים הוא חזק מדי.

- מנועי פוקוס וזום רועשים יחסית.

פורסם

קראתי כמה מהביקורות וחרשתי טיפה באינטרנט.

המלצמה מאוד מרשימה!

בשביל סכום כזה מקבלים תמורה מאוד יפה, ואיכות התמונה דווקא בסדר גמור בניגוד לחשדות שהיו לי.

החסרונות שציינת באמת לא רציניים, וגם אלה שבסיקורים לא ממש מפריעים לי באופן אישי.

בתור מצלמה קומפקטית אני לא מבין למה אין מספיק "רעש" סביבה (גם אתה נשמע קצת מאופק למען האמת ;)).

פורסם

קראתי כמה מהביקורות וחרשתי טיפה באינטרנט.

המלצמה מאוד מרשימה!

אכן. מצלמה מעולה. חבל שריקו לא הוסיפו לה מצב ווידאו יותר איכותי. זה היה הופך אותה לכמעט מושלמת.

בשביל סכום כזה מקבלים תמורה מאוד יפה' date=' ואיכות התמונה דווקא בסדר גמור בניגוד לחשדות שהיו לי.[/quote']

עם קצת עיבוד אפשר להגיע לתוצאות עוד יותר טובות. תסתכל על התמונות שבתחתית הדף הזה:

http://www.flickr.com/cameras/ricoh/caplio_r4

בתור מצלמה קומפקטית אני לא מבין למה אין מספיק "רעש" סביבה (גם אתה נשמע קצת מאופק למען האמת ;)).

אין רעש כי ריקו מתעניינים למעשה רק בשוק היפני. בשאר העולם הם עושים טובה שהם מוכרים בכלל את המצלמות שלהם.

ואת ההתלהבות שלי מהמצלמה הבעתי הרבה פעמים בעבר. המצלמה מעולה, אבל צריך לדעת לצלם איתה ולעקוף החולשות שלה (למשל פלאש) כדי להוציא ממנה את מה שהיא מסוגלת לו. מי שמחפש P&S פשוטה עדיף שייבחר במצלמה אחרת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים