עבור לתוכן

שאלה מוזרה על LCD של נייד - קצב רענון ?

Featured Replies

פורסם

אני יודע שקצב הרענון לא קיים במסכי LCD, אבל לאחרונה החליפו לי מסך בנייד וכשאני קורא מהמסך החדש (תמונה סטטית)

אני מרגיש בדיוק כמו המצב של קצב רענון נמוך ב- CRT - לא רואה פסים שחורים לרוחב המסך, אבל הגירוי בעיניים מציק.

כמו שבמסכי CRT, חלק שמים לב וחלק לא גם כאן המצב דומה, זו הסיבה שלא חזרתי למעבדה עם הבעייה כי לדעתי הם יגידו שלהם הכל נראה תקין.

אחרי שקראתי קצת על מסכי LCD, הבנתי שהמנורה שמקרינה את האור היא מנורת פלורסנט בד"כ.

האם יכול להיות שהיא מהבהבת?

מה אמורה להיות התדירות שלה ואיך מודדים אם זה תקין ?

פורסם

הבעיה שאתה מתאר אכן נובעת מריצוד של התאורה האחורית. בעיקרון המצב אינו תקין אם כי קשה להוכיח את הטענה בפני מעבדות וחנויות.

בנוסף ישנן סדרות שלמות של מסכים שסובלות מהבעיה ככה שהחלפה במסך אחר(אפילו של מחשב נייד) לא מבטיחה פתרון לבעיה.

ישנן מספר דרכים להציג את האפקט יותר בבירור:

1. להציג מסך אחיד אפור כמו המסך של פוטושופ ברגע שפותחים את התוכנה בלי שום מסמך, בד"כ יהיה ניתן לראות בבירור

את הריצוד.

2. אם רוצים להיתסמך על משהו יותר מדעי מומלץ להיצטייד במצלמה של פלאפון נייד(מהסוג היותר גרוע לדוגמא כמו בנוקיה 6280)

ולצלם את המסך מציג אפור(כמו מקודם) בוידאו(!) בד"כ כבר על המסך של הפלאפון תוכל לראות את הריצודים, כל מה שנשאר הוא לתפוס אותם בוידאו.

3. אם יש לך מצלמה איכותית מסוג DSLR או מצלמה אחרת שמסוגלת להגיע למהירות צמצם של 4000/1 השניה אתה יכול תפוס את האפקט

גם כן.

פורסם
  • מחבר

אני חושב שיש לי מצלמה שאמורה להגיע ל 1/4000 (או 1/2000).

פשוט לצלם את המסך במהירות הזו ?

פורסם

כן בפירוש אתה אמור לראות פס שחור מרצד על גבי המסך, אל תשכח לכוון את ה ISO לרגישות גבוהה אחרת אני בספק אם תתפוס משהו.

הדרך הכי טובה היא דווקא מצלמה של פלאפון אם תוכל להשיג.

פורסם
  • מחבר

ניסיתי לצלם במהירות גבוהה - קיבלתי תמונה שחורה, כנראה שצריך המון אור כדי שיצא משהו, במהירויות נמוכות יותר~ 1/250 ומעלה התחילו לראות תמונה, אבל ללא הבהוב/פס שחור.

ניסיתי לצלם עם מצלמה של 6230i ולא ראו הבהוב/פס שחור.

מה זה יכול להיות שמפריע לי כל כך לקרוא מהמסך ???

בעיקר כשכתוב על רקע בהיר - הורדתי BRIGHTNESS.

פורסם

הפלורסנט במסך בהחלט מהבהב, אבל במצב תקין תדירות ההבהוב שלו לא נתפסת בעין (מדובר ב-200-300HZ).

ייתכן שיש לך תאורת פלורסנט בחדר?

פורסם
  • מחבר

לא, מנורת הלוגן רגילה.

פורסם
  • מחבר

אולי בכל זאת מישהו יכול לכוון אותי?

מה לבדוק ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים