עבור לתוכן

E65 או 6120 איזה מביניהם עדיף? אם שניהם באותו המחיר..

Featured Replies

פורסם

בקשר לאורנג', אתה בטוח שהם חוסמים? עד לפני חודשיים בערך הייתי איתם וגלשתי עם אופרה מיני \ עם הדפדפן הפנימי להרבה אתרים אחרים שהם לא שייכים לאורנג

• תגובות 43
  • צפיות 5k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אין שום חסימות באורנג', אפשר להתקין אופרה בלי בעיות...

אבל חלק גדול ממכשירי הנוקיה יודע להכנס גם לאתרים שהם לא WAP דרך נקודת הגישה 3GP PORTAL, זה פשוט הדפדפן הפנימי של המכשיר שיכול להכנס...

רק תבדקו שאתם גולשים דרך 3G PORTAL ולא INTERNET 3G.

פורסם

נו בסדר, מה הבעיה?

ובקשר לחבילות גלישה, אני משלם 20 שקל לחודש וזה בסך הכל רק 100 מגה ורק לפורטל של אורנג.

החבילה הכי פשוטה עולה 58 שקל וזה גם בסך הכל רק עוד 100 מגה לגלישה באתרים אחרים.

אני זוכר את הימים שבאורנג' היה GPRS חופשי ללא הגבלה ב-10 שקל לחודש...

..

פורסם

אתה יכול לגלוש באיזה אתר שאתה רוצה. זה לא רק לאתר של ORANGE.

פורסם

תודה!

לא ידעתי שאני יכול לגלוש לאתרים אחרים דרך ה- 3G PORTAL בלי תשלום נוסף.

בטלפון אמרו לי שהגלישה היא רק לפורטל של אורנג', ושאר האתרים שאני גולש אליהם (גם דרך ה 3G PORTAL) יעלו לי כסף על כל ק"ב.

אז מה למעשה ההבדל בין 3G PORTAL ו INTERNET 3G?

פורסם

הם צודקים, במסגרת הWAP אתה יכול לגלוש רק לאתרי WAP כמו הפורטל של אורנג', אם אתה מכיר וגולש בעוד אתרי וואפ שיבושם לך, אבל כאשר אתה נכנס לאתרים כמו YNEY או גוגל אתה בעצם גולש לאתרי HTML וזה נחשב במסגרת גלישת הדאטה, במידה ואין לך חבילה כזאת אז אתה משלם על כל קילו

פורסם

אבל עם אופרה מיני\הדפדפן של סמביאן אפשר להכנס לאתרי HTML עם החבילת דור 3

פורסם

הם צודקים, במסגרת הWAP אתה יכול לגלוש רק לאתרי WAP כמו הפורטל של אורנג', אם אתה מכיר וגולש בעוד אתרי וואפ שיבושם לך, אבל כאשר אתה נכנס לאתרים כמו YNEY או גוגל אתה בעצם גולש לאתרי HTML וזה נחשב במסגרת גלישת הדאטה, במידה ואין לך חבילה כזאת אז אתה משלם על כל קילו

אוקיי. זה לא מה שהבנתי משאר האנשים שהגיבו לאחרונה.

כלומר האופציה היחידה לגלוש באינטרנט רגיל דרך אורנג' זה או לשלם מינימום 58 שקל לחודש או לשלם לפי קילובייט שזה בטח גם יותר הרבה יותר יקר.

אני מתחיל להתגעגע ל WiFi... קשה לשלם אחרי שרגילים בחינם.

פורסם

אם אתה רוצה רק לגלוש ולא להשתמש בתוכנות אחרות שצורכות אינטרנט תעשה את זה עם אופרה שממירה את זה לWAP

וזה 50 שקל בחודש

פורסם

20! מה 50? וגם תוכנות שמשתמשות שואלות אותך באיזו נקודת חיבור אתה רוצה להשתמש אז אתה מסמן את אורנג' WAP (לא יודע אך קוראים לזה באורנג, בסלקום זה icelcome) וגולש על WAP, מה הבעיה? :nixweiss:

פורסם

אם אתה רוצה רק לגלוש ולא להשתמש בתוכנות אחרות שצורכות אינטרנט תעשה את זה עם אופרה שממירה את זה לWAP

וזה 50 שקל בחודש

אני גולש עם אופרה ועוד כל מיני תוכנות דרך 3G PORTAL ולא מוסיף מעבר ל20 שקל שאני משלם על הדור השלישי....

פורסם

וזה 50 שקל בחודש

קצת סדר למי שלא מבין

יש שתי אופציות גלישה - INTERNET 3G ו3G PORTAL

INTERNET 3G - זה אינטרנט לכל דבר, כמו אינטרנט של מחשב, חבילות הגלישה מתחילות ב50 שקלים ללא מע"מ ונותנים 100 מגה לגלישה - 100 לWAP ו100 לINTERNET

האופציה השנייה 3G PORTAL - גלישה של אתרי WAP או גלישה דרך תוכנות מיוחדות שיודעות להמיר אתרי HTTP לאתרי WAP כמו הדפדפן של הסימביאן וכמו אופרה - חבילות הגלישה האלה מתחילות ב20 שקלים, ונותנות 100 מגה WAP

כמו כן יש לציין שבפועל מקבלים 150 מגה גלישת WAP - אבל אורנג' מצהירה על 100, שלא יבואו בטענות אחר כך

שאלות נוספות?

פורסם

אני יכול להגיד שהנושא הזה מסובך מאוד ומשתנה ממכשיר למכשיר, לכל מכשיר יש הגדרות משלו לגבי שער הגלישה לאינטרנט. לדוגמא אם תגלשו בדפדפן המובנה של ה-N95 לכל אתר, WAP או HTTP, תחויבו עבור גלישת WAP בלבד מכיוון שדפדפן ה-MINI MAP שמובנה בו ממיר את האתרים ל-WAP (וזה די מציק כאשר מדובר באתר שכתוב ב-HTML ונראה לא משהו על המסך של המכשיר). לעומת זאת קיימים מכשירים שבהם גלישה דרך אופרה תפעל רק כאשר נקודת הגישה היא 3G INTERNET ועקב כך תחויבו על גלישת DATA (אצל רוב המשתמשים באורנג' עם חבילות הגלישה הבסיסיות מדובר בתשלום של 9 ש"ח למגה).

כל הדברים האמורים הם לגבי אורנג', לפי מה שהבנתי בסלקום שיטת התמחור שונה ונותנת תמחור טוב יותר ל-DATA מאשר ל-WAP. אני יכול לבדוק מחר אצלנו במוקד (אני עובד בתמיכה טכנית באורנג') לגבי הגלישה במכשירים הללו ואם מישהו מעוניין גם לגבי גלישה במכשירים נוספים.

פורסם

אתה בתפעול מכשירים שם?

תן דוגמא למכשיר שמריץ אופרה אבל רק 3G INTERNET? אני לא מכיר כזה...

ובסלקום השיטת תמחור שונה, כי שם אתה צריך בראש ובראשונה לקנות חבילת WAP ורק אחר כך אתה יכול להתחיל לקנות חבילת INTERNET מעבר לזה לא יודע אני רק זוכר שבסופו של דבר זה היה יותר זול, אבל פחות משתלם מאורנג'...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים