עבור לתוכן

WIP ציור ראשון שלי בפוטו... מה אתם אומרים?

Featured Replies

פורסם

התחלתי לצייר בפוטו, זה ממש קשה... אני מת לעבור ללוח ציור כבר, חבל שאין כסף כרגע...

אבל בכל מקרה מה אתם אומרים? שווה משהו?

בעיקרון אני רוצה לעביר פה תחושה של משהו "רע" EVIL זה הוא המקום שבו שוכן הרוע, אני רוצה גם לצייר איזה טירה גדולה מאחרי כל ה.... אמ... זה... א.. עצמות\עצים\ לא יודע מה....

את ההשראה אני שואב מעבודה שהוספתי למטה.

כמובן שזה לא דומה כמעט אבל אני לא מנסה להעתיק אלה לקבל השראה ולעשות משלי.. וגם זאות עבודת תרגול אחריה אני כבר יחשוב על משהו יותר מורכב..

תתנו עצות לשיפור ולהתחשב שזה ציור ראשון שלי.

תודה.

[attachment deleted by admin]

פורסם

יפה מאוד.

כמה הערות/עצות -

השוליים של חלק מה"דברים" האלה יצאו מטושטשים וחלק לא, כך שלא נראה לי שזו היתה הכוונה. מומלץ לעבוד על עצמים ב- layer נפרד מהרקע, ואז אתה תמיד יכול לתקן את השוליים בלי להפריע לרקע.

את ההצללה על החריצים/בליטות של הדברים האלה עשית ממש יפה, אבל את ההשפעה של הלפידים (שהיו יכולים להכניס לך עוד הרבה משחקים של אור, צבע וצל) פחות רואים.

עוד דבר (בהיבט אומנותי) - להרגשה של ה"רוע" היה יכול לתרום אם הדברים האלה היו יותר ארוכים ביחס לרוחב שלהם (=מזכיר עצמות)

נראה לי שיהיה לך הרבה מה להרויח משימוש בלוח ציור.

פורסם

אהבתי! לדעתי ממש יפה , לא יודע אם EVIL או לא כי מהטירה אין לי הרגשה של רוע.

לדעתי יצא יפה רק אממ טיפה חסר איזה משהו

פורסם

בתור התחלת ציור בפוטושופ, התוצאה טובה מאוד. ואני מחזק את כל דבריו של Boomerang.

אבל אני כבר עכשיו רוצה לחדד כמה דברים חשובים מאוד שצריכים להנחות אותך, כדי להמנע מהרגלים רעים שאני רואה שמתחילים לבצבץ אצלך:

1) זה ברור למדי שהשתמשת ב smudge כדי להגיע למצב של ערבוב צבעים וכדי "להחליק" את הקוים. אבל זו טעות, השימוש בכלי הזה לערבוב צבעים לרוב מרכך את התוצאה יותר מדי, ואתה מאבד את רמת הפירוט שרצית להשיג, את האיכות הגראפית של אותו איזור, וכמובן את הצורה. כפי שהדבר נראה בבירור בכל האיזור של השביל - הוא מטושטש מדי, פרטי הטקסטורה שלו נעלמו תחת המריחות, וצורת המתאר של השביל עצמו ושל הפרטים הפנימיים שלו הולכת לאיבוד, כי ה strokes של המריחות משפיעים על הצורה עצמה, גוררים ומערבבים את הקוים והצבעים שצריכים לעצב לך את האובייקט.

אם אתה רוצה להגיע למעברי צבעים טובים בציור, עליך להסתמך על המברשות שלך ולא על כלים אחרים (לפחות בהתחלה. עם הנסיון לומדים גם איך להשתמש בעוד כלים כדי להעשיר את הציור, אבל חייבים להקפיד על כללים נכונים כך שהשימוש באותם כלים לא יחרוג מהם).

לכל מצב יש את המברשת המתאימה לו, עם הפרמטרים שמתאימים לה. בתור התחלה כמובן רצוי להצטמצם רק למברשת ברירת המחדל, אבל שינויים של flow, opacity ו hardness הם הכרחיים בהתאם לכל מצב. למעברי צבע חלקים לך על flow נמוך ומברשת רכה יותר, כשאתה משתמש ב color picker המון כדי לקחת את הצבעים של שלבי הביניים ולהמשיך איתם. שחק עם flow ו opacity כדי להכיר את ההשפעות שלהם, מה הם עושים למברשת ולצבעים עצמם. (אני ממליץ לעשות הרבה ניסויים).

לגבי שימוש ב smudge לקוים (כמו מעבר מקו עבה לקו דק) - כנ"ל, אתה צריך לשחק עם המברשות. זה לוקח יותר זמן, אבל אתה שולט בתוצאה והיא לא נמרחת ומאבדת את הצורה. אפילו בציורים קשים כמו אש או אפילו שיער ארוך, תקפיד על השימוש במברשות. נכון, זה קשה עם העכבר, אבל הנסיון יעשה את שלו. זו הדרך הנכונה.

2) השימוש ב burn להצללות - זה אחד ההרגלים הרעים ביותר, ואני מזהיר אותך כבר עכשיו - כמתחיל, הימנע משימוש ב burn וב dodge. רק אחרי שתצבור נסיון בלי השימוש בהם, תתחיל להתנסות עם הכלים האלה, ואז תדע איך להשתמש בהם כמו שצריך בלי שיגרעו מהתוצאה הסופית עם תופעות הלוואי שלהם. כפי שניתן לראות אצלך, בעיקר בחלק השמאלי של הציור - הקצוות השחורים והקוים שמגדירים את הבליטות בטקסטורה נראים "שרופים" במקום באמת מוצללים, וזה בין היתר גורם גם לרוויה מוגזמת ולחוסר שליטה בגוונים שלך. כנ"ל לגבי צביעת תאורה עם dodge - זה גורם ל desaturate, והשימוש הנכון שלו מוגבל למטרות ספציפיות מאוד.

3) לגבי אור וצל בכלל - מעבר לכך שאתה צריך להמנע ממשחקי אור וצל עם dodge ו burn, יש דבר נוסף שצריך לקחת בחשבון - משחקי אור וצל כוללים בתוכם גם משחקי צבע. לא מדובר רק ב brightness של אותו גוון. לדוגמא - אם התאורה היא צהובה/כתומה, ההצללה צריכה להכיל גוונים משלימים של סגול/כחול. הסתמכות רק על שינוי הבהירות ועל dodge ו burn מאבדת את כל נושא הצבע כך שבסופו של דבר התוצאה חסרת חיים.

הדבר בולט במיוחד בצד ימין - ה"שיניים" שם מוארים ומוצללים אך ורק עם משחקי בהירות של אותו גוון.

4) לגבי התהליך כולו -

אני יודע שבהתחלה זה קשה לצייר עם עכבר. זו מיומנות נרכשת שלוקחת זמן. אבל בכל מקרה, תהליך של ציור מתחיל מדבר גס ובסיסי מאוד (מאוד!), שלאט לאט הולך ונעשה מלוטש יותר. אז תזרום אם הכלל הזה - אל תנסה להיות עדין עם העכבר בכלל. התחל ממשהו גס ובסיסי, כשמה שמרכיב את הציור בהתחלה הוא קוים בסיסיים ומשחקי צבעים התחלתיים (אבל חשוב שהשלב ההתחלתי כבר יסגור את כל נושא הצבע ויכלול את כל הגוונים שישתתפו בציור). אח"כ תתחיל ללטש, ואז אין יותר מדי מה להסתבך עם העכבר, כי משיכות המכחול עם העכבר גם ככה מתקצרות כשנמצאים בשלב בליטוש.

5) לגבי ה theme של הרוע - אובייקטים חדים שאמורים לשדר תחושה של רוע צריכים להיות מעוצבים באופן שמשרה אלימות, קיצוניות, חדות. ה"שיניים" צריכים להיות עשויות מקוים חדים, חזקים, משוננים, מעוקלים (להקצין את הצורה), ולא ישרים, זקופים (יחסית) וחלקים כפי שאתה ציירת אותם. אתה צריך להקצין ולעוות את הצורה.

הנה הדגמה קטנה של סוג של שן/עצם "מרושעת", (דמיין שמקור האור הוא אש שממוקמת במרכז הגובה של העצם, כשכל הרעיון הוא צבעים ב theme של גיהנום, ושים לב לצורה ולחלקים החדים והמשוננים. זה חרבוש של רבע שעה ב PS עם עכבר)

stagesbf1.jpg

שים לב לשלבי העבודה, מאיזו התחלה גסה יצאתי. שים לב שכבר בתחילת הצביעה, קבעתי את כל גווני הציור. כמובן שהיה ניתן להמשיך עוד לרמת פירוט מאוד מאוד גבוהה.

הנה התוצאה הסופית:

evilthingyqo3.jpg

לא השתמשתי ב burn וב dodge בכלל. שים לב למשחקים הצבע של כתום/ צהוב בתאורה, וגווני סגול בצללים ובגווני הביניים. התוצאה הזו טובה בהרבה יחסית למקרה בו הייתי משחק על בהירות של גוון אחד בלבד ומשתמש ב dodge\ burn.

דבוק בכללים ההתחלתיים האלה, ושיהיה בהלתחה :)

פורסם
  • מחבר

וואי יש לי דרך מאוד ארוכה לעבור בשביל להגיע לרמה שלך.. יצא לך מדהים! :o

לגבי התאורה אתה צודק לא למדתי תאורה וגם לא את תורת הצבע, בעצם תורת הצבע כן אבל ממש על קצה המזלג ואני גם לא זוכר ממנה הרבה. רוב היכולות ציור שלי פיתחתי לבד ולכן אני הרבה פעמים מתחיל ציור ישר מהפרטים הכי קטנים שאני יכול לעשות (כשאני מצייר שעיפרון) מבלי לראות את הציור בשלמותו ובגסותו. וזה אל נכון כמו שכבר הבנתי...

בכל מקרה שוב פעם תודה עזרתם לי מאוד... :xyxthumbs:

וMage עשית את זה עם עכבר או לוח גרפי?

פורסם

ציינתי למעלה שעשיתי את זה עם העכבר (במיוחד כדי להדגים לך שגם מהגסות של העכבר ניתן להגיע לרמת פירוט גבוהה, הרבה יותר ממה שרואים בציורון הזה שלי). לקח בערך 10-15 דקות. ואין לי עכבר מיוחד, אלא עכבר PS2 פשוט של מייקרוסופט.

אני ממליץ בחום ללמוד את תאוריות הצבע, הקו וההשפעה שלהם על הציור ועל עין המתבונן. יש הרבה ספרים ומדריכים באינטרנט, והכללים האלה צריכים להנחות אותך בכל שלב - החל מההתחלתי ביותר.

חלק מהמיומנות הטכנית שאתה צריך לרכוש היא גם עבודה בצבעים. לתרגול זה לא חשוב לשלב את כל הכללים יחדיו (צבעים, קוים, פרספקטיבה, קומפוזיציה, אור וצל וכל שאר הנושאים שצריך להכיר), אתה יכול לתרגל כל היבט בנפרד. אבל כשאתה מכין עבודה של ממש, שאתה מתכוון להציג כמשהו סופי ומוגמר ולא רק בשביל עצמך - השאיפה היא לכלול בה את ההקפדה הנכונה על החוקים הבסיסיים בכל התחומים הרלוונטיים.

בשביל אנשים בתחילת דרכם ורוצים ללמוד טכניקות נכונות, אחד המקורות הכי טובים ומומלצים להקניית הבסיס הוא FARP:

http://www.elfwood.com/farp/art.html

(אחח הנוסטלגיות.. עברו שנים מאז התקופה שגמעתי את כל המדריכים שם :))

פורסם
  • מחבר

תודה אני אבדוק את האתר הזה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים