עבור לתוכן

בריאות זה הכול לא? אז למה לא שומרים עליה?

Featured Replies

פורסם

תגידו מבחינה בריאותית מה יותר בריא מסך crt (מסך קונבנציונלי או מסך "רגיל") או מסך LCD אני מתלבט מה לקנות אנא עזרו לי

האם קצב הריענון הנמוך שנמצא במסכי ה LCD "הורס" את העיניים? ???

פורסם

אם אני לא טועה מסכי LCD פולטים פחות קרינה, אך איני בטוח

מה שאני כן בטוח זה שאיכותם יורדת מזו של ה-CRT והסיבה היחידה שאני מוצא לנכון לקנות אחד כזה הוא בגלל חוסר

רציני ביותר במקום.

פורסם

האם קצב הריענון הנמוך שנמצא במסכי ה LCD "הורס" את העיניים? ???

לא.

מסך TFT לא הורס את העינים כמו ה CRT , לא משנה עד כמה קצב הריענון שלו נמוך.

לדעתי זה היתרון העיקרי של מסך דק.

פורסם

לא מדובר על פחות- אלא על אפס קרינה כמעט במסכי LCD

כמעט בכל משרד היום למזכירות יש מסכים כאלה

שכן מסכי הCRT הרגילים הוכחו כגורם המוסיף לעיפות העניים

ובשימוש ממושך לפגיעה

פורסם

לא מדובר על פחות- אלא על אפס קרינה כמעט במסכי LCD

כמעט בכל משרד היום למזכירות יש מסכים כאלה

שכן מסכי הCRT הרגילים הוכחו כגורם המוסיף לעיפות העניים

ובשימוש ממושך לפגיעה

הסבר מדוייק!!

רק מה למערכות של גיימרים לא ממש משתלם לקנות מסכים כאלו עקב קצב הריענון הנמוך שיש להם והמישחקים לא יראו טוב בכלל אבל צבחינת עבודה ממושכת מול מחשב כגון תיכנות או הדפסה וכו' זה בהחלט המס למטרה אפשר לשבת פשוט שעות על גבי שעות ולא להתעייף.

פורסם

ראיתי בזיגזג איזה 15" של MAG שנראה פשוט מדהים ב-UT2003.

פורסם

דווקא MAG ראיתי 15 יש לי את זה בעבודה שמתי עליו משחקים ממש לא משהו היחידים שראיתי במפעילים משחקים ונראה טוב זה ההרקולסים אבל לא ראיתי עד כדי כך הרבה חברות.

מה שכן BENQ SUX

פורסם

כאחד שיושב מול מסך LCD כול היום(של לאפטופ, לא איכותי במיוחד) אני יכול להעיד שזה לא יותר גרוע מלהסתכל על דף נייר.

(אני יושב עשר דקות מול כול CRT ומתחיל לכאוב לי הראש, לא משנה באיזה קצב רענון)

כשמתרגלים לעבודה שוטפת מול LCD אי אפשר לחזור לCRT.

מה שכן בקשר למשחקים, זכור לי שראיתי בחנות אחד שלוש מסכי לLCD שהציגו במקביל 3DMark2001(כמדומני).

שנים של מאג ואחד של LG, הLG ואחד המאגים היו ממש מסריחים, אבל -- המאג השני, של שבע עשרה אינץ' מדהים, נראה ממש טוב, ברמה של מסך CRT טוב.

אז זה ענין של דגם, אני מניח.

פורסם

כניראה...... כמו למאג יש את דגמי ה PF וה FD.

פורסם

3Dmark2002 יש דבר כזה? ???

פורסם

טעות הקלדה ::)

תוקן.

פורסם

הסבר מדוייק!!

במסך CRT נקודות דולקות רק בזמן שהקרן פוגעת בהם - בכל נקודת זמן רק נקודה אחת על המסך דולקת. גם אם לא רואים את זה - מרגישים את זה : העיניים מתעייפות וכואבות.

במסך TFT _כל_ הנקודות שצריכות להיות מוארות דולקות כל הזמן, וביגלל זה מסך כזה לא מהבהב בשום קצב ריענון. האיטיות של מסך TFT לא נובעת מקצב ריענון (אילו זה היה כך - אז אי אפשר היה להבחין בזה ;) ) ,אלא בגלל שלוקח זמן עד שפיקסל ידלק או יתכבה (שזה הרבה יותר איטי מקצב הריענון). אנשים (גיימרים) שעברו מ CRT ל TFT אומרים שהם לא מוכנים לחזור ל CRT , אז אנו יכולים להניח שהבעייה הזאת די נפתרה (לפחות בדגמים רציניים). יש עוד כמה חסרונות של מסך TFT לעומת מסך CRT(לפחות בגרסא יקרה \ מקצועית) , אבל זה לא מעניין גיימרים כמונו...

פורסם

איכות של מסכי LCD שווה לCRT ומעלה, כלומר, הזולים אולי שווים לCRT אבל היותר יקרים יש להם איכות מהממת.

הבעיה העיקרית איתם זו קצב הגישה לכל פיקסל, בין המתח האחרון שנשלח אליו עד להגבה למתח החדש.

זו הייתה הבעיה פעם, היום הבעיה תוקנה ורק במסכים ישנם נוצר מבעיה זו מה שנקרא "אפקט סחיבה".

אני לא רואה שום סיבה לא לקנות מסך LCD חוץ מהמחיר :( .

אני הייתי מת לLCD ;D

אבל אני אסתפק בAOC 19"

יאיר.

פורסם

3Dmark2002 יש דבר כזה? ???

לא...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים