עבור לתוכן

עתודה טכנולוגית [י"ג] | כמה שאלות | תודה מראש לצופים

Featured Replies

פורסם

שלום חבר'ה

אתמול הייתי בהרצאה של מכללת אורט הרמלין לעתודה טכנולוגית ונשארו לי ממש כמה ימים להחליט האם אני נרשם או לא.

החלטתי להתייעץ אתכם.

האם יש פה מישהו שהיה בעתודה טכנולוגית במסלול "טכנאי תכנות"?

אתם יכולים בבקשה לפרוש מולי את היתרונות ואת החסרונות של זה?

מה הסיכוי להגיע לקרבי [עם פרופיל גבוהה] אחרי סיום י"ג?

מה המשכורת בקבע? [9 חודשים]

אם אפשר לקבל עוד קצת מידע, ובכלל מה דעתכם על עתודה טכנולוגית?

תודה,

יאן.

פורסם

אני לא יודע ב100% כי לא הייתי אבל גם אני מעוניין בי"ג.

החיסרון הגדול ביותר אתה חתום שנה קבע

היתרון יש לך כבר תעודה של תכנאי

המשכורת לפי הידע שלי לא משהו בסביבות 4-5 אלף.

פורסם
  • מחבר

המשכורת לא יכולה להיות כזאת גבוהה.

זה משכורת של עתודאי אקדמי.

אבל מה היתרון בתעודת טכנאי?

תקנו אותי אם אני טועהף אבל זה לא שווה דבר, אחרת אם יש לך תעודת הנדסאי - לא?

פורסם

אני מסיים השנה כיתה יד'..הנדסאי חשמל..וממשיך ללמוד שנה הבאה לתואר ראשון (דוחה עוד קצת את הצבא)...

באופן כללי אם כבר אתה ממשיך ללמוד אז לפחות תעשה את ההנדסאי ..כי תכלס הטכנאי זה הרבה יותר קשה וארוך מהנדסאי...הנדסאי זה בדיוק עוד כמה חודשים קצרים וזהו...

ומשכורת של טכנאי זה באמת בסביבות ה4-5 החל מהחודש הראשון בקבע...הנדסאי זה משהו כמו 5.5 (יכול להיות גם יותר או פחות תלוי בסוג השירות,רמה,סיכון וכו')

ואם אתה יכול להמשיך ללמוד אז תמשיך אבל תמשיך לפחות להנסדאי כי לפי דעתי מי שעושה טכנאי ולא ממשיך להנדסאי זה שטות כי זה קל יותר ויותר קצר ככה שזה כאילו במתנה...

פורסם

HiTiT,

לדעתי י"ג שווה לשקול רק אם אתה לא מתכוון ללמוד אחרי הצבא.

אם אתה מתכוון ללמוד בודאות זה פשוט בזבוז זמן ללמוד י"ג.

אם אתה חושב/יודע שלא בא לך ללמוד לימודים אקדמיים, אז אתה יכול ללכת על י"ג ואולי לשקול ברצינות גם י"ד.

לדעתי לצבא במקרה כזה יש זכות לקחת אותך לעבוד במקצוע, אם אתה מתכוון ללכת לקרבי אז למה בכלל ללמוד מקצוע? כל הרעיון זה לקבל נסיון מקצועי בצבא.

פורסם

אז כהה.

אני מסיים השנה לימודי אלקטרוניקה ויוצא עם תואר של "הנדסאי אלקטרוניקה" למי שלא יודע זה נחשב חצי מהנדס - רמה מאוד גבוהה.

עכשיו יש שני מצבים אפשריים:

1)הצבא - לרוב חייל האוויר- משלם 80% מהלימודים וזה אומר שאתה בסיום הלימודים מתגייס לחייל האוויר וחתום בחוזה על שנה וחצי קבע.

2)אתה משלם מכספך האישי את כל הסכום ואז אתה יכול ללכת לאיזה חייל שאתה רוצה - לא חייב לחייל האוויר.

עכשיו, שתדע שגם אם אתה מחליט ללכת על אפשרות א' לצבא אין היום הרבה מאוד כסף אז אם אתה לא תרצה להמשיך קבע - למרות שכיביכול אתה חתום- הם ישחררו אותך כי הם מעדיפים להשאיר רק את אלה שיש להם מוטיבציה ושווה לצבא לשלם עלים

המשכורת בקבע היא משכרות שיכולה להגיע עד 6 וחצי (אבל רק אם יש לך דיפלומה שזה אומר שסיימתי את הלימודים כאשר כל הציונים שלך בבחינות של יג' ויד' הם לא נכשל).

דבר שני לפי דעתי אם כבר החלטת ללמוד תשקיע ועל תפרוש ביג' כטכנאי כי זאת תעודה שלא נותנת הרבה וסתם ביזבזת שנה של לימודים ואתה תלך לחייל האויר ויתקעו אותך בתפקיד לא משהו בלשון המעטה.

מה שזה נותן לך זה:

א) את הדיפלומה של ההנדסאי.

ב)שנה וחצי חופש לפני הצבא ולמה אני מתכוון - שאתה יכול לעבוד לצאת עם חברים כי הלימודים לא כאלה מסובכים.

ג)כשאתה יוצא מהצא בין אם המשכת קבע או לא רוב חברות ההי-טק חוטפות את ההנדסאים שלמדו לפני הצבא כי כבר יש לך 3 או 4 וחצי שנים של עבודה וניסיון ואתה לא כמו בחור שלמד אחרי הצבא וסיים ואין לו ניסיון עבודה.

כמובן שזה על קצה המזלג יש עוד הרבה אפשרויות כמו להלשים אפילו למהנדס לפני הצבא אבל זה אומר לעשות פיכומטרי ולהוציא ציון מסויים ו4 יח' מתמטיקה וכדומה.

מקווה שהצלחתי לעזור לך להבין קצת את העניינים אם יש עוד שאלות אשמח לעזור

לילה טוב

עומר

פורסם
אני מסיים השנה לימודי אלקטרוניקה ויוצא עם תואר של "הנדסאי אלקטרוניקה" למי שלא יודע זה נחשב חצי מהנדס - רמה מאוד גבוהה.

30 נ"ז מתוך 180 לתואר בהנדסה, זה ממש לא חצי מהנדס. להנדסאי אין את היכולת של מהנדס להבין דברים.

לפותח הדיון - אני אישית הייתי מתרחק מכל הצעה כזאת.

בהצלחה.

פורסם

בלה בלה בלה (לא מזלזל, לא לקחת ללב), מצטער לאכזב אתכם חבר'ה, אבל בתור אחד ששירת בקבע באלק' וראה יחסית הרבה הנדסאים, אתם לא יודעים כלום.

1. קודם כל נתחיל בזה שאם אתה כבר עושה י"ג אז תעשה י"ד, גם ככה י"ד.

2. תעשה את הי"ג-י"ד רק בתנאי שאתה לא מתכוון אח"כ להמשיך לתואר אקדמאי.

3. בצבא אל תצפה שאתה הולך להתעסק ישירות באלק' עצמה, רוב הסיכויים שאתה תתעסק משהו שקשור לזה אבל לא ישירות, ואפילו אל תחשוב שיהיה לך משהו שקשור לפיתוח באלק'.

4. המשכורת בצבא להנדסאי נאה בין 4K-8K תלוי ברמת הסיכון שלך גמושים וכו'.

5. אם תלמד הנדסאי, הסיכוי שיגייסו אותך לקרבי הוא קלוש ממה שידוע לי.

6. כשאתה יוצא מהצבא, כן, יש לך ניסיון, אבל הוא כמעט אף פעם לא יהיה תואם למה לשוק האזרחי, ואל תצפה שברגע שתצא לאזרחות ש"יחטפו" אותך חברות

ההיי טק, זה ממש שונה, יש הרבה הנדסאים כרגע בשוק, ועל כל מקום עבודה מכובד צריך להילחם בשיניים ולהוכיח שאתה הטוב ביותר.

נ.ב. גם לי קוראים יאן, נעים להכיר :P

פורסם

אז כהה.

עכשיו יש שני מצבים אפשריים:

1)הצבא - לרוב חייל האוויר- משלם 80% מהלימודים וזה אומר שאתה בסיום הלימודים מתגייס לחייל האוויר וחתום בחוזה על שנה וחצי קבע.

2)אתה משלם מכספך האישי את כל הסכום ואז אתה יכול ללכת לאיזה חייל שאתה רוצה - לא חייב לחייל האוויר.

עכשיו, שתדע שגם אם אתה מחליט ללכת על אפשרות א' לצבא אין היום הרבה מאוד כסף אז אם אתה לא תרצה להמשיך קבע - למרות שכיביכול אתה חתום- הם ישחררו אותך כי הם מעדיפים להשאיר רק את אלה שיש להם מוטיבציה ושווה לצבא לשלם עלים

המשכורת בקבע היא משכרות שיכולה להגיע עד 6 וחצי (אבל רק אם יש לך דיפלומה שזה אומר שסיימתי את הלימודים כאשר כל הציונים שלך בבחינות של יג' ויד' הם לא נכשל).

דבר שני לפי דעתי אם כבר החלטת ללמוד תשקיע ועל תפרוש ביג' כטכנאי כי זאת תעודה שלא נותנת הרבה וסתם ביזבזת שנה של לימודים ואתה תלך לחייל האויר ויתקעו אותך בתפקיד לא משהו בלשון המעטה.

מה שזה נותן לך זה:

א) את הדיפלומה של ההנדסאי.

ב)שנה וחצי חופש לפני הצבא ולמה אני מתכוון - שאתה יכול לעבוד לצאת עם חברים כי הלימודים לא כאלה מסובכים.

ג)כשאתה יוצא מהצא בין אם המשכת קבע או לא רוב חברות ההי-טק חוטפות את ההנדסאים שלמדו לפני הצבא כי כבר יש לך 3 או 4 וחצי שנים של עבודה וניסיון ואתה לא כמו בחור שלמד אחרי הצבא וסיים ואין לו ניסיון עבודה.

כמובן שזה על קצה המזלג יש עוד הרבה אפשרויות כמו להלשים אפילו למהנדס לפני הצבא אבל זה אומר לעשות פיכומטרי ולהוציא ציון מסויים ו4 יח' מתמטיקה וכדומה.

מקווה שהצלחתי לעזור לך להבין קצת את העניינים אם יש עוד שאלות אשמח לעזור

לילה טוב

עומר

האכילו אותך סרטים אה חמוד?

לפותח הדיון, אני אחרי צבא ויג' והרבה חברים שלי עברו מסלולים די דומים או שונים. בכל מיקרה העניין הוא כזה - אם אתה מתכוון להשמיך לתואר הנדסאי "אמיתי" (ולא חצי הנדסאי כמו שאמרו מעליי חחח.בונא קורס אחד של חדווא בחשמל קשה יותר מכל מסלול ההנדסאי) הלימודי הנדסאי מיותרים לחלוטין.

מקסימום יורידו לך כמה קורסים. מה שכן אם אתה בונה על אולי להשאר בצבא קצת בקבע ( הנדסאי מוסיף לך קצת יותר מאלף שח למשכורת ההתחלתית בקבע), ובכלל בראש שלך לזרוק זין על הכל אלה סבבה של שנתיים. אתה לא לומד כל כך הרבה, באמת יש זמן לעבוד ולטייל. אבל מבחינה "שימושית" - כלום. גם תתבאס לחלוטין כשכל החברים שלך יתחילו להשתחרר ואתה תהיה רק בשנה ה1 לשירות...

פורסם

חברים שלי עושים יג' וטוחנים ת'תחת

יום ראשון-שני יש להם מבחנים של ממר"ם

שמע אחי כמו שאחרים אמרו לך פה, אם אתה לא עושה יד' אל תעשה יג' לפי מה שהבנתי מהרבה שאמרו לי, זה לא נותן כלום

טכנאים יש כמו זבל ברחוב

פורסם

אני עכשיו לומד בי"ג במגמת הנדסת תוכנה (אני מניח שלזה אתה מתכוון)

דבר ראשון כדאיות ההמשך לכתה י"ד משתנה בין תלמיד ותלמיד ובעיקר בין מגמה למגמה. (לפי המסלולים שהצבא מציע לך)

בדרך כלל מי שעושה י"ג בתוכנה זה מי שיש לו פרופיל קרבי ורוצה לצאת מקרבי ולעסוק בצבא במשהו שקשור במחשבים (הרוב רוצים להיות תוכניתנים).

אם יש לך פרופיל 64 ומטה ו/או אתה בן יחיד (אין אחים בכלל גם לא אחיות) אז אין לך בשביל מה להמשיך לי"ג.

בעיקרון י"ג בהנדסת תוכנה זה "הדלת האחורית" למי שרוצה להיות תוכניתן בצבא ויש לו פרופיל קרבי(שניים וחצי קבע +9 חודשי קבע של הי"ג)

את ההחלטה האם להמשיך לי"ד עושים רק בסוף הי"ג לאחר שעברת ראיונות ומיונים למספר תפקידים בחיילות שונים (המילה האחרונה היא שלך כמובן, אתה מחליט בסוף איזה חיל או תפקיד הכי מעניין אותך במידה ומצאו לנכון שאתה מתאים)

נ.ב. סליחה על הכתיבה המפוזרת, תיראו מה השעה :sleep:

אם יש עוד שאלות תשאל חופשי..

דרך אגב, תריץ חיפוש בגוגל, יש הרבה מידע על המסלולים/קורסים/תפקידים

פורסם

לא האכילו אותי סרטים.

וברור שבשביל להגיע לזה צריך להשקיע הרבה וזה מאוד תלוי לאיזה קורסים אתה הולך בצבא ומשם אפשר להתקדם הרבה מאוד אבל שוב צריך לקרוע תתחת ולהוציא ציונים טובים.

ונכון שיש מלא הנדסאים בשוק האזרחי אבל בשביל זה מסתכלים על מה שעשית בצבא וכל ההיסטוריה שלך והסיכוי של בחור שלמד הנדסאי ויש לו ניסיון של 3 עד 4 וחצי שנים הוא עדיך על אחד שעשה את אותו תואר אבל אין לו בכלל ניסיון.

יותר מזה אין לי כח לרשום כי אני לא רוצה סתם לפתוח וויכח שיימשך הרבה ושכל אחד יינסה להוכיח שהוא הצודק.

במקרה שלי החלטתי להמשיך ולסיים את זה עד הסוף כמו שצריך בצבא כמובן שאני ישקיע כמה שיותר ואחרי הצבא בוא נגיד שיש לי פרוטקציה להגיע למקום טוב עם תנאים טובים ומשכורת טובה +

הדבר היחיד שבאמת מבאס זה שכל החברים שלי מתגייסים לפני ומסיימים הרבה לפני

שיהיה לכולם לילה טוב

פורסם

אבל הנדסאי ותואר ראשון זה שונה לחלוטין.

נראה לך שאתה מתחרה בעבודה מול אנשים בעלי תואר ראשון? :screwy: [רק אם הם מחפשים QA ולא לעבוד בעבודת תואר]

הנדסאי אלקטרוניקה - 30 נקודות זכות מתוך 180 כפי שכבר אמרו פה, אתה באמת חושב שהנדסי אלקטרוניקה ברמה של מהדנס אלקטרוניקה? :screwy:

בנוסף, בצבא אתה ממילא לא מקבל הכשרה וניסיון שצריך לאזרחי היות והתעסוקה שם שונה לחלוטין, כך שגם את זה אפשר למחוק.

פורסם

לא האכילו אותי סרטים.

וברור שבשביל להגיע לזה צריך להשקיע הרבה וזה מאוד תלוי לאיזה קורסים אתה הולך בצבא ומשם אפשר להתקדם הרבה מאוד אבל שוב צריך לקרוע תתחת ולהוציא ציונים טובים.

ונכון שיש מלא הנדסאים בשוק האזרחי אבל בשביל זה מסתכלים על מה שעשית בצבא וכל ההיסטוריה שלך והסיכוי של בחור שלמד הנדסאי ויש לו ניסיון של 3 עד 4 וחצי שנים הוא עדיך על אחד שעשה את אותו תואר אבל אין לו בכלל ניסיון.

יותר מזה אין לי כח לרשום כי אני לא רוצה סתם לפתוח וויכח שיימשך הרבה ושכל אחד יינסה להוכיח שהוא הצודק.

במקרה שלי החלטתי להמשיך ולסיים את זה עד הסוף כמו שצריך בצבא כמובן שאני ישקיע כמה שיותר ואחרי הצבא בוא נגיד שיש לי פרוטקציה להגיע למקום טוב עם תנאים טובים ומשכורת טובה +

הדבר היחיד שבאמת מבאס זה שכל החברים שלי מתגייסים לפני ומסיימים הרבה לפני

שיהיה לכולם לילה טוב

לא האכילו אותך סרטים, אבל אתה חוזר על אותם הדברים בדיוק ואתה מתווכח עם אנשים שיש להם ניסיון בתחום.

הניסיון שלך הוא אומנם ניסיון, אבל ה3 שנים שלך ניסיון בתבא הוא פחות מניסיון של שנה באזרחות, כי הדברים שאתה לומד באזרחות בעבודה הם שונים לגמרי.

זה יפה שיש לך פרוטקציה וזה יכניס אותך למקום שיש בו תנאים טובים ושכר טוב, אבל זה אף פעם לא ישתווה לתנאים של מהנדס.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה לכולכם:):)

עזרתם לי מאוד.

נעים להכיר יאן :)

אני דיי בדילמה,

מצד אחד הצבא כבר מושך לי כמה חודשים את הפרופיל - אני עדיין לא יודע מה הפרופיל שלי, חזרתי שלשום מבי"ח כרמל שם עשו לי בדיקות - ואין עדיין תוצאות.

אני כן חשבתי ללכת לאוניברסיטה אחרי צבא, אז אני מניח שזה לא כל כך מתאים לי. :(

עוד משהו, באורט הרמלין, יש עוד קורס שלוקחים אותו בזמן י"ג נקרא CISCO .

האם הוא נותן משהו באזרחי \ צבא ?

או שי"ג+י"ד זה חד וחלק לאלו שלא רוצים ללכת לקרבי ולא נותן כלום באזרחי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים