עבור לתוכן

מתלבט בין פנסוניק FZ18 ל FZ50

Featured Replies

פורסם

שלום

אני רחוק מלהיות צלם רציני. מצלם בבית ובטיולים אבל בלי יומרות מקצועיות.

עד היום הייתה לי מצלמה דיגיטלית קומפקטים של ניקון בת 3-4 שנים והחלטתי שהגיע הזמן להתקדם הלאה (גם מבחינה טכנולוגית וגם מבחינתי כצלם).

אני מחפש דמויית SLR בתקציב של סביב 2000 שקל עם זום גדול ושמצד אחד לא תצריך סימסטר אוניברסיטאי כדי ללמוד לתפעל אותה ולהפיק תמונות איכותיות ומצד שני שיהיה בה פוטנציאל להתפתחות.

לאחר קצת מחקר ברשת די התבייתתי על שני דגמים של פנסוניק: DMC FZ18 ו DMC FZ50.

בכל המקומות כותבים שה 50 קרובה יותר ל SLR אמיתי אבל חוץ מהכיוון הידני של הזום לא הבנתי למה.

איזו מהן תתאים לי יותר ? האם הזום הידני הוא כזה יתרון ? האם למרות הזום הידני היא עדיין יודעת לעשות פוקוס אוטומטי ?

ואולי שווה יותר ללכת על ה 18 בגלל הפשטות ובגלל הזום הענק ?

אשמח לעזרתכם בהחלטה

פורסם

את שתי המצלמות אין טעם להשוות ל-DSLR. יש להן יתרונות אחרים, וחסרונות אחרים. אם אתה רוצה DSLR, אז אין בעיה להשיג ביד שניה מצלמה כזו שעומדת בתקציב שלך, בחלק מהמקרים אפילו עם שתי עדשות (רחבה, וטלה).

אם בכל זאת אתה מחפש מצלמה עם חיישן קטן, אז ה-FZ50 היא המצלמה הטובה יותר מבין השתיים. החיסרון המשמעותי ביותר שלה הוא שאין לה עדשה רחבה 28 מ"מ כמו ב-FZ18. מהבחינה הזו כדאי לך לשקול את האלטרנטיוות של פוג'י - S9600 ו-S6500 - שתיהן עם עדשה רחבה.

אגב, בכל המצלמות הנ"ל יש פוקוס אוטומטי, וכך המצב כמעט בכל מצלמה דיגיטלית אחרת (להוציא קוריוזים כמו לייקה M8).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים