עבור לתוכן

קיבלתי פטיפון ומגבר במתנה.. איך לעזאזל מחברים את הכל? (וגם שאלה על מגבר).

Featured Replies

פורסם

היי. עד עכשיו היתה לי מערכת של סוני עם זוג רמקולים נלווה. אתמול קיבלתי במתנה פטיפון ומגבר (נכון שווה?), ואפילו כמה תקליטים -- ואני מעוניין לחבר את כל הקונסטרוקציה ביחד, רק שאין לי מושג איך עושים את זה. :)

במגבר עצמו יש יציאות: Phono (האם זו היציאה של הפטיפון?), AUX, CD, Tuner ו- Tape1, tape2 ועוד 8 יציאות בצבעים של אדום ושחור (Speaker system) עגולות, ומשהו שנראה כמו "Remote control" (מה זה?). אם הבנתי נכון, אני אמור לחבר את המערכת שלי אל המגבר, את הרמקולים אל המגבר והפטיפון אל המגבר (Phono?) ופשוט להחליף בניהם בעזרת הכפתורים כשאני מעוניין לשמוע ממקור מוסיקה אחר. העניין הוא: את המערכת אני מחבר אל ה- CD או ה AUX, או אולי בכלל אל ה Tuner? וגם אז, איך אני בדיוק מחבר אותה לשם? בעזרת איזה כבל? אני צריך לרכוש אחד? מאיפה מהמערכת זה יוצא, מה- In או ה- Out? יש לי כבל כזה שבא עם המערכת (שתי יציאות), ועד עכשיו השתמשתי בו בשביל לשמוע מוסיקה מהמחשב. האם מדובר באותו סוג כבל? וגם, אם אני רוצה לשמור אפשרות לשמוע גם מוסיקה מהמחשב וגם לחבר את המערכת, אני בטח צריך לרכוש כבל חדש: מאיפה עושים את זה, מה מתחבר ל In ומה ל- Out?

דבר נוסף והכי בעייתי -- הכבלים של הרמקולים הנלווים של המערכת שלי הם מלבניים(!). אם אני מבין נכון, בשביל לחבר את הרמקולים למגבר אני צריך רמקולים עם יציאה עגולה דווקא. האם זה אומר שאני צריך רמקולים אחרים, או שיש מתאמים, או אולי אפשרות להשאיר אותם מחוברים למערכת ולנתב את כל שאר הציוד לשם?

בקיצור, אין לי ממש מושג.. ואודה אם מישהו יוכל לצייר לי תמונה (לאו דווקא ויזואלית) של מה בדיוק מתחבר למה ובעזרת איזה כבל בדיוק.

תודה *רבה* לעוזרים. :xyxthumbs:

פורסם

אני בטוח שיהיה יותר קל לחברי הפורום לסייע לך אם תצרף תמונות

ותבדיל בהיתיחסות שלך לכניסה ויציאה כלומר אל המגבר ניכנס אות ( מהנגן / פטיפון ) ויוצא אות מוגבר אל הרמקולים - תיאומים נעשים ע"פ "בננות " שהם המחברים / חיבורים זכר ונקבה - בעיקרון זה הרבה יותר פשוט ממה שזה נשמע .

פורסם

ליציאת ה PHONO אתה מחבר את הפטיפון, TUNER זה רדיו - אם יש לך במגבר אז בסדר אם יש לך כניסה שלו אז כנראה אתה צריך לחבר רדיו, תבדוק אם כניסת הרמקולים היא הברגה שאתה צריך לסובב, זה נפוץ במגברים ישנים, ואז יש לך כניסות ל 4 רמקולים, אדום + שחור - .

אתה צריך לקנות כבלי RCA לחיבור המערכת הקטנה למגבר, חבר אותה ל AUX. בקיצור אין מה להסתבך רק לדעת איך לחבר.

פורסם

תתחדש על המתנה הנחמדה..איזה פטיפון זה? אני מקווה שהראש והמחט שלו תקינים ושהוא מכוון נכון ,אחרת הוא יכול לחרוש לך

את התקליטים.אני ממליץ לך גם שתעזר בפורום האנלוגי של האתר HOMETHEATER.CO.IL

http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=27

לפטיפון שלך צריך להיות גם כבל הארקה,אל תשכח לחבר אותו לבורג המיועד לכך במגבר שלך,אחרת תשמע רעש

חזק (HUM) בזמן הפעלת הפטיפון.תהנה!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים