עבור לתוכן

Noctua מוציאים מאוורר חדש שמטפל בחולשות של הדגם הקודם.

Featured Replies

פורסם

כולם מכירים את ה-NF-S12 החרישי, אבל קשה להמליץ עליו במקרים שיש צורך ב-CFM גבוה או הפרש לחץ גבוה (רדיאטורים, HSF וכו'). תוסיפו לזה מחיר גבוה ותמצאו שבהרבה מקרים אפשר פשוט "להחליש" מאוורר זול יותר ולקבל תוצאות קרובות (רובוקופ אולי יכול להבחין בהבדל בין 8dB ל-17dB, אני לא).

ולפני שמעירים לי שתוספת של 9dB משמעה עוצמה חזקה פי 2.7 - אני יודע את זה. זה עדיין שקט בהרבה מהקולות שהבטן שלי עושה עכשיו.

בכל מקרה, קבלו את NF-P12. במקום 7 להבים כמעט מאונכים למישור הזרימה יש לו 9 להבים כמעט מקבילים למישור שביחד כמעט מכסים את שטח המאוורר.

מה זה נותן? לחץ. כשאתה צריך לדחוף/למשוך אוויר לתווך עם התנגדות גבוהה (=צפוף) כמו סנפירים של HS או רדיאטור, הסנפירים המאונכים של ה-S12 מתקשים לשכנע את האוויר להכנס עם הראש בקיר, בעוד ה-P12 נוקט בגישה אגרסיבית יותר ומשיג לחץ סטטי גבוה בהרבה.

כמובן שיש לזה מחיר. בין אם ברעש גבוה יותר (יותר מ-S12, פחות מכמעט כל מאוורר אחר. אנחנו עדיין מדברים על Noctua), ובין אם בשקלים (אנחנו עדיין מדברים על Noctua...).

בנוגע לרעש, גם פה נקטו בטכניקה מעניינת. קרוב לקצה כל להב יש שתי מגרעות קטנות. אין להן השפעה ממשית על ביצועי המאוורר (יתכן שזה פוגע במידה זניחה. מדובר במאיות האחוז), אבל הן משנות את תדר הצליל המופק מהלהבים. בכל להבהמגרעות ממוקמות בנקודה טיפה שונה לאורכו, כך שהצליל המופק מכל להב הוא בתדר שונה. מתקבל אפקט הדומה ל-Spread Spectrum המוכר לטכנאי הרדיו / אלחוט / אוברקלוקרים כבדים מביניכם - העוצמה הכללית נותרת זהה, אבל היא נפרשת לאורך טווח תדרים במקום להתרכז בנקודה אחת.

הרעש לא חזק פחות, אבל הוא בולט ומטריד פחות.

מי שעדיין לא הבין שיחשוב על מיטת מסמרים, ואז ידמיין שמתיכים את המסמרים ומהמתכת יוצרים כידון אחד זקור. על איזה משניהם הייתם מעדיפים לשבת?

אותי אישית הדבר הזה מביא לחשוב על רעיונות איך ליצור תדרים זהים בפאזות שונות שיבטלו אחד את השני, מה קורה אם נפיק תדרים הרמוניים, איך לתכנן מאוורר שינגן את "יונתן הקטן" וכו'. אבל עזבו אותי, אני פסיכי. תקראו את זה במקום:

http://www.xsreviews.co.uk/reviews/misc-coolers/noctua-nf-p12/

פורסם

פותח הת'רד, הכותרת שלך מאוד מטעה.

המאוורר שאתה מדבר עליו לא בא "לתקן" את חולשות הדגם הקודם, אלא מיועד לצרכים אחרים לחלוטין.

הוא לא מומלץ כמאוורר למארז למשל - אלא לשימושים יותר תובעניים כגון קירור כחלק מ-HSF או מאוורר של ספק כוח.

אפילו NOCTUA לא מציגים אותו כמחליף. תקרא את ההסבר באתר שלהם.

יום נעים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים