עבור לתוכן

אפשרויות ידניות F20

Featured Replies

פורסם

חיפשתי ולא ממש מצאתי תשובות...

מה האפשרויות הידניות של ה F20?

יש לי אפשרות להשיג אחת כזאת במחיר טוב, אבל חוץ מאיכות התמונה, אני חושב שלא תהיה שום התקדמות מהניקון 3200 שלי.

תודה.

פורסם

יש מה שממש חשוב - ISO, WB ופיצוי חשיפה. אין מה שהרבה פחות חשוב - PASM.

ההתקדמות מול הניקון שלך תהיה גדולה מאוד, בעיקר ביכולת לצלם ללא פלאש באור חלש, ובאיכות התמונה הכללית (מבחינת חדות ורעש) בכל תנאי התאורה. אם הדברים האלה לא מדברים אליך אז אין טעם לקנות את ה-F20.

פורסם
  • מחבר

הדברים האלה מאוד מדברים אליי. הבעיה היא שהם היחידים שזמינים במצלמה...

השילוב שלהם ושל פוקוס ידני, צמצם וזמן חשיפה היו מכריעים את ההתלבטות :-\

לצערי אין לי אופציה דומה עם ה 31FD/F30, אבל מקווה מאוד שתהיה.

תודה בכל אופן.

פורסם

הדברים האלה מאוד מדברים אליי. הבעיה היא שהם היחידים שזמינים במצלמה...

אילו תכונות נוספות חשובות לך? אם אתה רוצה שליטות ידניות, אז אל תבנה גם על ה-F30/F31. המימוש של A ו-S מעצבן ולא שימושי, אין מצב M, אין היסטוגרמה. בדומה ל-F20, הדבר העקרי שנותן למצלמות האלה את זכות הקיום שלהן הוא איכות התמונה והיכולות ב-ISO גבוה. בשביל שליטות ידניות יש מצלמות הרבה יותר טובות. למשל קנון A630 + ‏CHDK, פוג'י E900 או אפילו E550 (שעולה בסה"כ 730 ש"ח, עם אחריות של "שמעוני" לשנתיים).

השילוב שלהם ושל פוקוס ידני, צמצם וזמן חשיפה היו מכריעים את ההתלבטות :-\

פוקוס ידני בד"כ לא שימושי במצלמות קומפקטיות, ומועיל רק במקרים שבהם ה-AF לא מתפקד. לגבי שליטה על צמצם ומהירות, קראת את ההסבר בלינק שצירפתי קודם? אם כן, מה אתה מצפה להשיג בשליטה כזו במצלמת חיישן-קטן?

לצערי אין לי אופציה דומה עם ה 31FD/F30, אבל מקווה מאוד שתהיה.

היתרון הכי גדול של ה-F30/F31 על ה-F20 הוא זמן הסוללה. שאר הדברים פחות משמעותיים (ואת זה אני כותב כאחד שיש לו F31).

פורסם
  • מחבר

אילו תכונות נוספות חשובות לך? אם אתה רוצה שליטות ידניות, אז אל תבנה גם על ה-F30/F31. המימוש של A ו-S מעצבן ולא שימושי, אין מצב M, אין היסטוגרמה. בדומה ל-F20, הדבר העקרי שנותן למצלמות האלה את זכות הקיום שלהן הוא איכות התמונה והיכולות ב-ISO גבוה. בשביל שליטות ידניות יש מצלמות הרבה יותר טובות. למשל קנון A630 + ‏CHDK, פוג'י E900 או אפילו E550 (שעולה בסה"כ 730 ש"ח, עם אחריות של "שמעוני" לשנתיים.

הייתי שמח לקנות את ה 6500FD אם זאת לא הייתה מצלמה משפחתית בעיקר.

פוקוס ידני בד"כ לא שימושי במצלמות קומפקטיות, ומועיל רק במקרים שבהם ה-AF לא מתפקד. לגבי שליטה על צמצם ומהירות, קראת את ההסבר בלינק שצירפתי קודם? אם כן, מה אתה מצפה להשיג בשליטה כזו במצלמת חיישן-קטן?

הרבה פעמים נתקלתי בבעיה של זום שמתעקש להתפקס על הדבר הכי פחות מתאים או במקרה הרע, לחפש בתאורה סבירה מיקוד בזמן מאוד ארוך ובסופו גם בכלל לא למצוא.

גם הייתי רוצה שתהיה לי שליטה בצילומים יצירתיים כלשהם על זמן החשיפה, ובמקרה של צילום בחושך כמעט מוחלט למשל, שאוכל לשים פוקוס באינסוף, וחשיפה ארוכה מאוד (מעלה ה 4 שניות שיש ב F20).

היתרון הכי גדול של ה-F30/F31 על ה-F20 הוא זמן הסוללה. שאר הדברים פחות משמעותיים (ואת זה אני כותב כאחד שיש לו F31).

אם זה באמת אחד היתרונות הבודדים, אני מתחיל להשתכנע :)

פורסם

הייתי שמח לקנות את ה 6500FD אם זאת לא הייתה מצלמה משפחתית בעיקר.

אם קומפקטיות זה מה שמטריד אותך, אז המצלמות שציינתי קודם הרבה יותר קומפקטיות מה-S6500. עם זאת, הן גדולות יותר מה-F20.

הרבה פעמים נתקלתי בבעיה של זום שמתעקש להתפקס על הדבר הכי פחות מתאים או במקרה הרע, לחפש בתאורה סבירה מיקוד בזמן מאוד ארוך ובסופו גם בכלל לא למצוא.

נסה לעזור ל-AF ע"י בחירה של נושאים יותר קונטרסטיים שנמצאים במרחק דומה לנושא.

גם הייתי רוצה שתהיה לי שליטה בצילומים יצירתיים כלשהם על זמן החשיפה, ובמקרה של צילום בחושך כמעט מוחלט למשל, שאוכל לשים פוקוס באינסוף, וחשיפה ארוכה מאוד (מעלה ה 4 שניות שיש ב F20).

לכל שלוש המצלמות שציינתי יש פוקוס ידני, ול-E900 ו-A630 יש חשיפה עד 15 שניות.

ב-F20 תצטרך להשתמש בחצי-לחיצה בשביל הפוקוס, ובשביל החשיפה הארוכה תוכל להשתמש ב-stacking - שילוב של כמה חשיפות לתמונה אחת.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים