עבור לתוכן

לוח אם SLOT1 ושאלה על תאימות למעבד וכרטיס גרפי.

Featured Replies

פורסם

יש לי את לוח האם הזה - http://tw.giga-byte.com/english-web/products/ga6bxc.htm

שתי שאלות :

1) האם פנטיום 3 מעל 600MHz יפעל בו והאם הוא תומך ב-133MHz FSB ?

למרות שלפי המידע באתר יש תאימות, יש לי את גירסה 1.7 של הלוח ובספרות שלו רשום שזהו לוח לפנטיום 2 במהירות מקסימלית של 633MHz.

שלחתי מייל לג'יגהבייט אך הם יחזירו תשובה רק בשבוע הבא כנראה.

2) האם כרטיסי מסך חדשים יחסית כמו Radeon 8500/9100 ו-GeForce3 יעבדו ?

ידוע לי שהם יפעלו במוד AGPX2 שהוא המקסימלי שנתמך ע"י לוח האם, אבל השאלה היא האם הם יפעלו.

אני שואל מאחר ומתח ההזנה של סלוט ה-AGP הזה הוא 3.3V ולא 1.5 או 0.8 וולט כמו בכרטיסים החדשים יותר.

תודה על העזרה.

*מצורפת תמונה של לוח האם

ga-6bxc.jpg

פורסם

רשום שהוא תומך ב FSB של 133 : "66/75*/83*/100/112*/133* MHz System Bus ".

וגם רשום תמיכה בפנטיום 3 - Intel® Pentium® II / III and Celeron Processer אני לא יודע עד איזו מהירות.

יאיר :hat:

עריכה- אין באתר את גירסת 1.7 אולי טעית, יש 2.0 1.9 1.0.

יאיר

פורסם

אוקי...בקשר לתאימות כרטיסי מסך:

אז ככה,לפי מה שאני זוכר,ה AGP שלו זה 2.0 = AGPX4 = 1.5 VOLTS= שהכרטיסים יעבדו = יהיה לך כיף = רק שהם לא ינוצלו מספיק= יהיה לך פחות כיף = אתה תתעצבן = אתה תלך ותחליף מחשב = אז בטוח הם יעבדו לך. :bash:

ובקיצור...נראה לי שיעבדו.

פורסם

כמו כל לוח 440BX ברגע שמעלים את הבאס ל 133 ה AGP עובד על 89מה"ז במקום 66.

רוב כרטיסי המסך המודרניים עם AGP X4 יכולים להתמודד עם זה כי הלוח רק פועל על X2 אז זה מתקזז - אבל לא בטוח מראש.

הלוח בשום אופן לא תומך במעבדי טולאטין, אלא אם משתמשים במתאם מיוחד (ויקר) או שמסתכנים ומבצעים את מה שכתוב פה:

http://www.overclockers.com/tips965/

הכי מומלץ זה מעבד PIII או סלרון קופרמיין 1.0GHZ עם באס של 100 אם אתה רוצה להיות בטוח שלא יקרה נזק והכל יעבוד.

אם אתה לא מפחד מאתגרים אתה יכול לנסות מעבד PIII עם באס של 133 או אפילו טולאטין (כמובן שהכל על אחריותך).

פורסם
  • מחבר

כמו כל לוח 440BX ברגע שמעלים את הבאס ל 133 ה AGP עובד על 89מה"ז במקום 66.

רוב כרטיסי המסך המודרניים עם AGP X4 יכולים להתמודד עם זה כי הלוח רק פועל על X2 אז זה מתקזז - אבל לא בטוח מראש.

הלוח בשום אופן לא תומך במעבדי טולאטין, אלא אם משתמשים במתאם מיוחד (ויקר) או שמסתכנים ומבצעים את מה שכתוב פה:

http://www.overclockers.com/tips965

הכי מומלץ זה מעבד PIII או סלרון קופרמיין 1.0GHZ עם באס של 100 אם אתה רוצה להיות בטוח שלא יקרה נזק והכל יעבוד.

אם אתה לא מפחד מאתגרים אתה יכול לנסות מעבד PIII עם באס של 133 או אפילו טולאטין (כמובן שהכל על אחריותך).

טוב, קודם כל ל-yair_gobani :

יש גירסה 1.7. תסתכל במדור של עידכוני BIOS. היא פשוט נחשבת הראשונה ככל הנראה.

דבר נוסף - אני יודע שרשום שיש תמיכה ב-FSB של 133MHz ותמיכה בפנטיום 3. אבל זה מתייחס לגירסה 2.0 של הלוח ולא לגירסה שיש לי.

מה ששאלתי זה, האם בכל זאת ניתן להשתמש בפנטיום 3 בלוח שתוכנן לפנטיום 2. ואם אני אוכל להשתמש ב-FSB 133MHz.

תגובה ל-Shortboarder :

סלוט ה-AGP בלוח האם הזה היא לא 2.0 ובטח שלא תומכת ב-X4.

קצבי המהירויות הנתמכות הן - 66MHz ו-133MHz (ז"א : X1 ו-X2).

כנראה זה AGP Revision 1.0.

שאלה נוספת בנידון - האם העובדה שהסלוט בלוח האם הזה מוזנת ע"י מתח של 3.3V לא יפריע (או יהרוס) כרטיסי AGP מודרניים יותר שככל הנראה פועלים במתח של 1.5V ו-0.8V ?

תגובה ל-amiram :

השאלה היא, למה צריכה להיות בעייה לעבוד עם FSB של 133MHz כאשר בגירסה 2.0 של לוח האם יש תמיכה רשמית בו ?

הרי התכנון הבסיסי של הלוח לא השתנה.

עכשיו, בנוגע ל-Pentium/Celeron במהירות 1GHz - הלוח תומך במכפיל מקסימלי של 9.5, אז לא נראה לי שניתן לשים את המעבד הזה.

על הנייר נראה שהגבול המקסימלי הוא 950MHz עם FSB של 100MHz.

מעבדי Taulatin מגיעים כ-FC-PGA וב-Socket, לכן בכל מקרה אין מצב לשים אותם.

עוד דבר - אני קצת חלוד בנוגע לפנטיום 3, זכורות לי לא מעט גרסאות - Katmai, Coppermine, Taulatin, והייתה אפילו עוד גירסה לאחר הקאטמאי ששכחתי את שמה. היו גם גירסאות "B", "E" ו-"EB".

מישהו יכול לפרט בנידון, כולל טווחי מהירות ? גם לינק יתקבל בברכה. :)

ושאלה אחרונה :

מוכרים, כיום, מעבדי פנטים 3 במארז SLOT1 ובמהירויות נמוכות מ-1GHz ?

תודה רבה לעונים.

פורסם

ברור שהטולאטין הוא בסוקט 370, אבל יש לזה מתאמים.

אתה לא תמצא מעבד קופרמיין בסלוט1, אתה תהיה חייב את המתאם.

slocket2.jpg

אין דבר כזה לוח 440BX עם תמיכה רשמית ב 133מה"ז.

הם אולי כותבים שניתן להפעיל אותו ב 133, אבל הם לא מבטיחים יציבות.

המכפלה של הביוס לא חשובה, המעבד קובע את המכפלה בעצמו בלי קשר.

E = coppermine

B = 133MHz FSB

EB = E+B

http://www.intel.com/support/processors/sspec/p3p.htm

לפני שאתה קנה את הלוח תוודא שיש בשבילו ביוס שתומך במעבדי PIII קופרמיין.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים