עבור לתוכן

הקנסות למעשנים אושרו - בקרוב תחל האכיפה

Featured Replies

פורסם

אני גם בעד איזורי עישון, כל עוד הם נופלים תחת התנאים (איזור המעשנים הוא לא החדר הראשי, הפרדה מלאה מהחדר הראשי וכד').

בתי עסק מעושנים - בעיה, כי זו פרצה בחוק. כל בית עסק יגדיר את עצמו כבית עסק למעשנים, וזה כאילו החוק לא היה קיים.

• תגובות 33
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

שולל מהם כמה "זכויות" שאינו בשום חברה הגיונית זכויות יסוד.

כשהחוק מחליט בשבילי מה לעשות ברכושי הפרטי (מלבד איסורים שנובעים מחוקי יסוד אחרים) זה נקרא פגיעה בחופש הקניין שהוא זכות אדם אגב, בבסיס הפילוספיה הדמוקרטית.

הכוונה היא לתכתיב של מה מותר ואסור לאנשים לעשות בבית העסק שלהם - לא לזכות של אנשים לעשן או לא.

פורסם

אוקי.. שאלה..

איפה אפשר לעשן?

אפשר לעשן ברחוב? כי נראה לי זה הדבר היחיד שנשאר...

אסור בחניות, במסעדות, בקניונים.. אז נשאר רק הרחוב.. והבית LOL

פורסם

אם אתה חושב שאתה חייב לעשן בבתי עסק - בחר בתי עסק שמקצים שטח למעשנים ובכך תפעיל את כוחך כצרכן לבחור - אל תגרום לי בתור לא מעשנת להדיר את רגלי מבתי עסק שלא עושים זאת ובכך לפגוע ביכולת הבחירה שלי.

את גרמת לי בתור מעשן (היפוטאטי) להדיר רגלי מפאבים ומעדונים באמצעות החוק.

ועכשיו את מדברת איתי על צרכנות...? הרי מה שאת מציעה הוא מימלא לא רלוונטי להמון מקומות - איך פאב הולך לפתוח אזור סגור מוקצה למעשנים...?

אגב אם תכנסי או לא תכנסי לפאב זו לא זכות שלך (באמת אין שום זכות יסוד כזו) - זו גם בחירה של בעל המקום האם לאפשר לך (ובמידה שהוא לא מסכים זו הסגת גבול).

פורסם

זו בהחלט זכותי להיכנס לכל בית עסק (ופאב נכלל בהגדרה הזו) בלי לסבול מתוצאות שליליות של החלטות שלך (קרי עישון פאסיבי).

כל בית עסק יכול להקצות שטח למעשנים - זו השקעה חד פעמית שתחזיר את עצמה בכך שצרכנים מעשנים יבחרו כן לבוא בשעריו. שנים הייתי צריכה להדיר רגליי מפאבים כדי לא לסבול מהתוצאות השליליות של עישון פאסיבי - עכשיו הגיע הזמן שיהיה לי גם את האפשרות להגיע לאותן מוסדות.

פורסם

בעד עישון במקומות שמותר בהם, ושיהיה איזור מורשה לכך בלבד.

לא בעד עישון בכל מקום שניתן בו, ככה שאם מעשן בא לי מול הפרצוף אני לא אצטרך לסבול את זה, או אצטרך לזוז ממקומי (הנוח) בשביל שהמעשן יהנה.

פורסם

זו בהחלט זכותי להיכנס לכל בית עסק (ופאב נכלל בהגדרה הזו) בלי לסבול מתוצאות שליליות של החלטות שלך (קרי עישון פאסיבי).

זו לא זכותך...

למה לבחורה בת 18 אין זכות להיכנס למקום שמגדיר את עצמו 21+?

מאיפה בדיוק זו זכותה להיכנס? זו זכות בית העסק להחליט.

אבל לך יש זכות (לא פחות ולא יותר) להכתיב חוקתית את הנורמות שלך על מקום פרטי...?

פורסם
  • מחבר

נראה לי שאתה חי תחת הרושם המוטעה שעסק = מקום פרטי לחלוטין, וזה ממש לא נכון.

בית עסק זה מקום ציבורי, ברגע שפתחת עסק אתה כפוף להגבלות וחוקים מסויימים, לדוגמה בעל עסק לא יכול למנוע גישה לעסק שלו ע"פ מראה חיצוני או השתייכות למגזר מסויים (חוק אפלייה במקומות ציבוריים, קנס של מאה אלף ש"ח למפר אותו), בעלי עסקים מסויימים מחוייבים להחזיק מאבטח בכניסה ולא חסרות עוד דוגמאות.

פורסם

הרי המצב הנוכחי הוא בעצם הפוך למצב הקודם.

לפני החוק, מי שלא מעשן לא היה יכול להכנס למקום ציבורי בו מעשנים אלא אם כן בעל העסק הגדיר מקום מיוחד בלבד למעשנים.

לאחר מעבר החוק, מי שכן מעשן לא יכול להכנס למקום ציבורי בו לא מעשנים, אלא אם כן בעל העסק הגדיר מקום מיוחד בלבד למעשנים.

בעבר הסיבה העיקרית שבגללה אנשים כן היו נכנסים למקום בו מעשנים ופוגעים בבריאותם היא בורות, אדישות ומעין אפקט פסיכולוגי של לחץ קבוצתי.

כיוון שאחוז המעשנים באוכלוסיה קטן משמעותית מאחוז המעשנים, ובהתחשב בעובדה שהעישון גורם לנזק בריאותי גם לסובבים את המעשן - אני חושב שהמצב החוקי היום עדיף על המצב החוקי שהיה קיים.

פורסם

למיטב ידיעתי יש חוק שמחייב בעל עסק לשרת לקוחות מכל גזע, דת ומין כל עוד הם לא פוגעים בעסק שלו (בפגיעה אני מתכוון ללקוחות שמתפרעים וגורמים נזק לעסק). הבעיה היא שלמצוא את החוק המדובר זו בעיה כי אתר התמ"ת בנוי בצורה גרועה (אם אתה מחפש חוק אתה צריך לדעת מהי הסמכות בתוך המשרד שאוכפת אותו) ואין שם אופציית חיפוש מתקדמת.

פורסם

הרי המצב הנוכחי הוא בעצם הפוך למצב הקודם.

לפני החוק, מי שלא מעשן לא היה יכול להכנס למקום ציבורי בו מעשנים אלא אם כן בעל העסק הגדיר מקום מיוחד בלבד למעשנים.

לאחר מעבר החוק, מי שכן מעשן לא יכול להכנס למקום ציבורי בו לא מעשנים, אלא אם כן בעל העסק הגדיר מקום מיוחד בלבד למעשנים.

בעבר הסיבה העיקרית שבגללה אנשים כן היו נכנסים למקום בו מעשנים ופוגעים בבריאותם היא בורות, אדישות ומעין אפקט פסיכולוגי של לחץ קבוצתי.

כיוון שאחוז המעשנים באוכלוסיה קטן משמעותית מאחוז המעשנים, ובהתחשב בעובדה שהעישון גורם לנזק בריאותי גם לסובבים את המעשן - אני חושב שהמצב החוקי היום עדיף על המצב החוקי שהיה קיים.

מסכים איתך.

לדעתי הזכות של הלא-מעשנים לאוויר נקי חשובה יותר מהזכות של המעשנים לעשות כרצונם משום שהלא-מעשנים לא רק סובלים מאי נוחות, הם גם סובלים מנזקים בריאותיים מהעשן. לעומת זאת המעשנים יסבלו רק מאי נוחות או מה שלא יהיה, אבל לא יסבלו מנזקים בריאותיים מאי-עישון.

פורסם

שני מילים:

הגיע הזמן

פורסם

אני בהחלט בעד החוק אך יש לי שאלה בקשר לחוק.. למשל יש מקומות שאני בא אליהם בשביל לשתות ולעשן נרגילה, וזה מה שמייחד מקומות אלו.. האם החוק החדש אוסר נרגילות גם כן?

פורסם

איסור עישון 1. (א) לא יעשן אדם במקום המפורט בתוספת (להלן-מקום ציבורי).

(ב) לא יחזיק אדם במקום ציבורי סיגריה, סיגרילה, סיגר או מקטרת כשהם דלוקים.

(ג) שר הבריאות באישור ועדת העבודה והרווחה של הכנסת רשאי לשנות בצו את התוספת.

תוספת

(סעיף 1)

1. אולם המשמש דרך כלל לבית קולנוע, לתיאטרון, לקונצרטים, לאופרה או למחול וכן חדר או אולם המשמש לדיון, להרצאה או לישיבות, וכן המסדרונות והאכסדרות,

למעט חדר נפרד לחלוטין שהוקצה לעישון בהפסקות בידי הנהלת המקום, אם הוקצה, ששטחו אינו עולה על רבע מהשטח שהוקצה לציבור להמתנה בהפסקות,

ובלבד שיש בו סידורי אוורור תקינים והעישון בו אינו גורם למטרד בחלקים אחרים של המקום; אין בהוראות פרט זה, או פרטים אחרים בתוספת זו,

כדי לגרוע מאיסור עישון מכוח כל דין או כדי למנוע מבעל המקום או המחזיק בו לאסור את העישון במקום.

2. כל מקום בבנין של בית חולים או מרפאה.

3. החלק הפתוח לציבור בבית מרקחת.

4. אולם קריאה וחדר קריאה בספריה הפתוחה לציבור, חוץ מן המקומות שהוקצו בידי הנהלת המקום שבהם יהיה העישון מותר, אם הוקצו, ובלבד שיש בהם סידורי

אוורור תקינים והעישון בהם אינו גורם למטרד בחלקים אחרים של המקום.

5. כל מקום בבנין המשמש מוסד חינוך או מוסד להשכלה גבוהה, לרבות מגורי תלמידים ולמעט חדר נפרד לחלוטין, שהוקצה לעישון בידי הנהלת מוסד שמתקיים

בו חינוך על תיכוני, שתלמידיו בגיל העולה על 18 שנים (להלן - מוסד על תיכוני), אם הוקצה, וחדר במגורים במוסד על תכוני שבו גר רק מעשן,

ובלבד שיש בהם סידורי אוורור תקינים והעישון בהם אינו גורם למטרד בחלקים אחרים של המקום, וכן למעט חדרי ההנהלה וחדרי הסגל, שחל עליהם פרט 15.

6. מעלית לנשיאת בני אדם.

7. אוטובוס, בעת שיש בו נוסעים; בפסקה זו "אוטובוס", כמשמעותו בתקנות התעבורה, התשכ"א - 1961.

8. מונית וזוטובוס, בעת שיש בהם נוסעים; בפסקה זו, "מונית" ו"זוטובוס" - כמשמעותם בתקנות התעבורה, התשכ"א - 1961.

9. רכבת, בעת שיש בה נוסעים, למעט קרון שהוקצה לכך שבו יהיה העישון מותר, ובלבד שלא יוקצה לכך הקרון היחיד באותה רכבת,

הקרון שבו נמכרים מזון או משקה, או הקרון היחיד שבו נמכרים מקומות שמורים.

10. חנות.

11. מסעדה, מזנון, בית קפה, לרבות כל בית אוכל אחר (כולם להלן - בית אוכל), למעט חדר נפרד לחלוטין, אם קיים,

שהוקצה לעישון בידי הנהלת בית האוכל במפורש, אם הוקצה, ובלבד שיש בו סידורי אוורור תקינים והעישון בו אינו גורם

למטרד בחלקים אחרים של בית האוכל ושטחו אינו עולה על רבע של השטח הפתוח לציבור.

12. חדר או אולם פתוח לציבור המשמש לפעילות גופנית או לספורט.

13. גן ילדים, מעון ילדים או בית ילדים.

14. חדר או אולם הפתוחים לציבור בבנק, בבית דואר או בסוכנות דואר או במקום אחר המשמש לקהל או חדר, אולם או מסדרון המשמש להמתנה,

למעט חדר נפרד לחלוטין שהוקצה לעישון בידי הנהלת המקום, אם הוקצה, ובלבד שיש בו סידורי אוורור תקינים והעישון בו

אינו גורם למטרד בחלקים אחרים של המקום.

15. מקום עבודה, למעט חלק ממנו שהוא חדר או אולם שהעישון הותר בו במפורש בידי האחראי במקום לאחר התייעצות עם העובדים (להלן - אזור עישון),

ובלבד שבאזור העישון אין עובדים או נמצאים אנשים שהם או חלק מהם אינם מעשנים; באזור העישון יותר העישון אם יש בו סידורי אוורור תקינים

ואם העישון בו אינו גורם למטרד בחלקים אחרים של הבנין; חדר או אולם שעובדים בו רק עובדים שהם מעשנים, יראו כאזור עישון מבלי שיהיה צורך

בהיתר מפורש של האחראי במקום; לענין זה, "מקום עבודה" - כל מקום בבנין שעובדים בו אנשים ושאינו משמש למגורים.

16. השטח הפתוח לציבור בקניון, למעט בית עסק המפורט במקום אחר בתוספת זו ולמעט חדר עישון נפרד לחלוטין שהוקצה לעישון, אם הוקצה,

ובלבד שיש בו סידורי אוורור תקינים והעישון בו אינו גורם למטרד בחלקים אחרים של המקום.

17. אולם שמחות, למעט חדר נפרד לחלוטין, אם קיים, שהוקצה לעישון בידי הנהלת אולם השמחות במפורש, אם הוקצה, ובלבד שיש בו סידורי אוורור

תקינים והעישון בו אינו גורם למטרד בחלקים אחרים של אולם השמחות ושטחו אינו עולה על רבע של שטח הפתוח לציבור.

* מעודכן ליום 31/11/2002

בעוד שרוב הסעיפים מובנים מאילו וברורים היחיד שיפריע להרבה אנשים הוא סעיף 11.

אז לשאלתך Mickel116 התשובה, כן.

החוק אוסר אלא אם הוקצה מקום עישון מיוחד עבור כך.

פורסם

zam - מאיזה אתר לקחת את זה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים