עבור לתוכן

הקנסות למעשנים אושרו - בקרוב תחל האכיפה

Featured Replies

פורסם

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3476105,00.html

:yelclap:

מה אתם אומרים?

אני אישית מאוד בעד, כמעשן כבד בעבר אני אמנם מבין את התסכול של המעשנים, אבל חשוב לזכור - עישון זאת לא זכות טבעית של אף אחד!

לנשום אוויר נקי = זכות טבעית, עדיף שמישהו קצת יתעצבן ויכבה את הסיגריה מאשר שהוא ידחוף לי רעל לריאות ויפגע לי בבריאות בלי התחשבות, מי שרוצה לפגוע בעצמו שיפגע, אבל שלא יקח אחרים איתו.

• תגובות 33
  • צפיות 2.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כמעשן (אני די במיעוט כאן בפורום לפי מה ששמתי לב), אני ברגשות מעורבים לגבי החוק הזה.

למרות שאני חייב להודות שבסופו של דבר, אני מאמין שהוא לטובה.

אגב, Cleric, עישון זאת לא זכות טבעית של אף אחד? בוודאי שזו זכות, אבל מצד שני, גם זכותך לנשום אויר נקי, אין ספק.

(זה רק שכתבת את המשפט הזה בנחרצות משהו, ולדעתי הוא פשוט לא מנוסח טוב, ולצורך העניין - אנחנו מסכימים אחד עם השני)

בכל אופן,

יצאתי לאחרונה למספר מסעדות באזור חיפה והקריות, שהייתה בהם הפרדה בין אזור מעשנים לאזור לא מעשנים.

שהתבצעה יפה מאוד, באמצעות מחיצות זכוכית, ודלת עם הגנת איוורור

(כמו בקניונים באילת, מדחס מעל הדלת מפזר אוויר חזק ומונע מאוויר חיצוני להכנס פנימה ולהפך)

אני חושב שזה פתרון יפה שכל בית עסק יכול לאמץ לעצמו לקראת העידן החדש הזה.

הבעיה היא לדעתי יותר חברתית כרגע, בכל מעגל חברים יש מעשנים ולא מעשנים

לשמחתי, כל חברי הלא מעשנים, יסכימו לשבת איתי/איתנו המעשנים, באזור המעשנים.

אני מאמין שבהרבה "חבורות" של אנשים, יוחלט להתפשר, כל פעם צד אחר יוותר.

בין אם זה הלא מעשנים, שיחליטו לשבת בצד של חבריהם המעשנים במסעדה על מנת להנות איתם.

ובין אם זה המעשנים, שיחליטו לוותר על הסיגריות, בשביל לשבת עם חבריהם הלא מעשנים.

דבר נוסף - מאוד מעניין אותי, אמרת שאתה מעשן כבד לשעבר -

הייתי רוצה לשמוע איך היו הפעמים הראשונות שיצאת לפאבים עם חברים, לשבת ולשתות - בלי הסיגריה.

האם הפסקת העישון גרמה לאיזשהו שינוי (קטן כגדול) בחיים החברתיים שלך?

פורסם

הבעיה היא לדעתי יותר חברתית כרגע, בכל מעגל חברים יש מעשנים ולא מעשנים

לשמחתי, כל חברי הלא מעשנים, יסכימו לשבת איתי/איתנו המעשנים, באזור המעשנים.

לדעתי אין בעיה עם זה. במעגל החברים (המורחב) שלי יש משהו כמו 3-4 מעשנים קבועים. עד עכשיו כשישבנו בפאבים, אם מישהו מהם רצה לעשן הוא פשוט היה פונה הרחק מהשולחן או יוצא החוצה. אם היינו במסיבה בבית של מישהו הוא לא היה מעז לעשן (אלא אם זה ברשות בעל הבית, במרפסת).

פורסם
  • מחבר

דבר נוסף - מאוד מעניין אותי, אמרת שאתה מעשן כבד לשעבר -

הייתי רוצה לשמוע איך היו הפעמים הראשונות שיצאת לפאבים עם חברים, לשבת ולשתות - בלי הסיגריה.

יש תחושה מוזרה משהו (עד היום האמת) בלשתות בירה בבפאב כשכמעט כולם בשולחן שלך שותים ומעשנים, אבל זה לא ממש מפריע, אני הפסקתי לעשן בנסיבות כאלה ששום דבר מטופש כזה לא יחזיר אותי לעשן...

הנחרצות שלי נגד עישון נובעת מזה שחוויתי את נזקי העישון על בשרי.

אמא שלי חלתה לפני שנה וחצי בסרטן ריאות, היא הייתה מעשנת כבדה במשך קרוב ל40 שנה.

טיפלתי בה במשך כל השנה האחרונה, היא עברה כל טיפול אפשרי, כימותרפיה, הקרנות, היא הייתה מונשמת ומורדמת בטיפול נמרץ במשך כמה שבועות שלאחריהן היא בילתה את שארית חייה מרותקת למיטה, עד שהיא נפטרה לפני קרוב ל4 חודשים, בבית, בזרועותי.

כשדבר כזה קורה לך, ואתה יודע ש99% שזה קרה בגלל עישון, אתה הופך לשונא די גדול של הדבר .. בגל זה אני מתעצבן כשאומרים שעישון זאת זכות.

בכל מקרה:

מבחינה חברתית ממש לא, אולי לפעמים אני מעצבן אנשים כשאני מציק להם על העישון, אבל תכלס יש לי הרבה חברים שמעשנים, אני אפילו נותן להם לעשן אצלי במרפסת, כל עוד זה לא עף אליי אין לי בעיה.

מכל בחינה אפשרית אחרת חיי רק השתפרו-

1. בריאות - אני עושה הליכות ורץ כדי לשפר את סיבולת הלב-ריאה שהוזנחה במשך כל כך הרבה שנים, ואני מרגיש (ונראה!) יותר טוב ממה שאי פעם הרגשתי.

2. כסף - עשינו חישוב אני וחברה שלי, שבשנה+ האחרונה שלא עישנו, חסכנו 15 אלף שקל, אתה קולט?

3. אני לא מסריח יותר מסיגריות (תכלס, אתה יוצא לבלות, אתה מתקלח , שם דאודורנט, שם בושם שעלה לך 400 ש"ח בסופר-פארם, ו10 דקות אחר כך מדליק סיגריה,אתה באמת חושב שעדיין יש לך ריח טוב?! :smile1:)

4. אני יודע שהורדתי משמעותית את הסיכוי שלי לחלות במחלת ריאות, ובסרטן בפרט. כמובן שאף אחד לא מחוסן , אבל מה שאני יכול אני עושה.

ובגלל זה אני כל כך נחרץ לגבי החוק הזה, זה מטריף אותי שאנשים פוגעים בבריאות של אנשים אחרים בלי להתחשב, והם עושים את זה מתוך איזה בועה מחשבתית מטופשת שזאת זכותם ואיך מעיזים לפגוע להם בסיגריות היקרות שלהם :s07:

פורסם

כל הכבוד להם...

זה די מעצבן כשיושבים בתחנת אוטובוס ומישהו מוציא לך סיגריה ומעשן לך מתחת לאף..

לאלה שמעשנים פה.. ולכל אלה שמעשנים בכלל.

יש אנשים שלא אוהבים את זה.. מה לעשות-אבל להתחשב.

לא כולם רוצים את הרעל הזה בריאות.

פורסם

Cleric, תנחומיי. אני יודע מה זה לאבד קרוב בזרועותיי תוך טיפול מתמשך בהם (סבא וסבתא). שלא תדע צער לעולם. (במקרה שלי אלו היו מחלות שאפילו לא יכלתי להתחיל להצביע על משהו מוחשי לשנוא - פארקינסון ואלצהיימר)

ולא רק שאני מצטרף לנחרצות שלך נגד עישון, אני מכיר 2 אנשים שחוו מקרה הפוך בדיוק - הם התחילו לעשן (בצבא, איך לא..) ולא מפסיקים לקלל את היום בו התחילו. טוענים שזה רק גומר אותם, ומשפיע בדיוק ב 4 התחומים שפירטת..

לדעתי אין בעיה עם זה. במעגל החברים (המורחב) שלי יש משהו כמו 3-4 מעשנים קבועים. עד עכשיו כשישבנו בפאבים, אם מישהו מהם רצה לעשן הוא פשוט היה פונה הרחק מהשולחן או יוצא החוצה. אם היינו במסיבה בבית של מישהו הוא לא היה מעז לעשן (אלא אם זה ברשות בעל הבית, במרפסת).

כנ"ל.

פורסם

אבל חשוב לזכור - עישון זאת לא זכות טבעית של אף אחד!

לנשום אוויר נקי = זכות טבעית

עצוב... פשוט עצוב.

א כל - מי אתה שתקבע מה זכותו או לא זכותו לעשות עם עצמו..?

ב. לפי הלוגיקה שלך אולי נפסיק לנהוג במכוניות כי יש לך זכות לאוויר נקי.

צביעות.

ולא אני לא מעשן.

אני פשוט חושב שהמדינה לא צריכה להיכנס לרכוש של בעלי עסקים ולהכתיב להם מה מותר או אסור לעשות בעסק שלהם.

פורסם

IIB - תפקידה של מדינה מתוקנת להגן על אזרחיה, לפעמים גם מעצמם (ע"ע חוקי נהיגה, חוקי שתיית משקאות מגיל מסוים, חוקי איסור סמים וכו).

פורסם

IIB - תפקידה של מדינה מתוקנת להגן על אזרחיה, לפעמים גם מעצמם (ע"ע חוקי נהיגה, חוקי שתיית משקאות מגיל מסוים, חוקי איסור סמים וכו).

להגן על אנשים מעצמם? ככה אולי את תופסת את תפקיד המדינה, לא אני.

חוקי נהיגה הם על מנת להגן על אנשים אחרים מלבד עצמך. וחוקי שתיית משקאות ואיסור סמים - איך שאני רואה זאת - צריכים להגן מפני האפשרות שתפגע באנשים אחרים (נהיגה תחת השפעה וכו') לא משימוש עצמי.

אולי המדינה גם תאסור עלי לעסוק בספורט אקסטרים...

איך שלא תהפכי את זה - החוק הזה הוא פגיעה בחופש הקנין של בעלי עסקים לרכושם. דריסת רגל של המדינה ברכוש פרטי...

אם היינו חיים במדינה מתוקנת - כלומר שלא התרגלה לכך שאחריות אישית תוחלף בחוקים - החוק הזה ממילא לא היה נדרש - כי 77% מהציבור לא מעשנים ובנוסף לכך חלק מהמעשנים גם היו רוצים לבלות במקומות בהם העישון אסור. לכן במדינה מתוקנת (המודל שלי) הצורך העסקי במקומות כאלה היה מתבטא בקיומם (כי הציבור היה דורש אותם).

כמובן שאת האחריות האישית החלפנו בחקיקה מגבילה.

עכשיו זה לא חוקי להקים עסק פרטי שבו מותר לעשן - בעוד שקודם אף אחד לא מנע ממך להקים עסק בו העישון אסור... לי זה לא נראה הגיוני.

פורסם
  • מחבר

עצוב... פשוט עצוב.

א כל - מי אתה שתקבע מה זכותו או לא זכותו לעשות עם עצמו..?

ב. לפי הלוגיקה שלך אולי נפסיק לנהוג במכוניות כי יש לך זכות לאוויר נקי.

צביעות.

ולא אני לא מעשן.

אני פשוט חושב שהמדינה לא צריכה להיכנס לרכוש של בעלי עסקים ולהכתיב להם מה מותר או אסור לעשות בעסק שלהם.

א. תשמור את הנימה המתנשאת והאינפנטילית הזאת לעצמך, תודה.

ב. אף אחד לא אומר שאסור להם לעשן, אבל לעשן זאת זכות טבעית כמו שלהזריק הרואין זאת זכות טבעית או לשאוף גז מזגנים, מי שרוצה לעשות את זה תפדל, its his funeral , אבל כשזה פוגע באנשים אחרים ובבריאות הציבור המדינה צריכה להתערב, ועובדה שהיא עושה זאת, בעקבות מדינות מפותחות רבות אחרות שצלהן יש כבר את האכיפה הזאת.

ג. לא צריך להפסיק לנהוג במכוניות, יש כרגע מגמה חזקה ומוצדקת של מעבר למכוניות היברידיות, ובעתיד גם חשמליות, שמזהמות הרבה פחות.

אני מאוד בעד העניין ובמידה ויתאפשר לי אני אחליף את הרכב שלי לאחד כזה.

ותסכים איתי שיש לעשות הבדלה בין התניידות ממקום למקום, שהיא צורך קיומי בעולם המודרני, ובין מותרות כמו סיגריות.

אם היינו חיים במדינה מתוקנת - כלומר שלא התרגלה לכך שאחריות אישית תוחלף בחוקים - החוק הזה ממילא לא היה נדרש - כי 77% מהציבור לא מעשנים ובנוסף לכך חלק מהמעשנים גם היו רוצים לבלות במקומות בהם העישון אסור. לכן במדינה מתוקנת (המודל שלי) הצורך העסקי במקומות כאלה היה מתבטא בקיומם (כי הציבור היה דורש אותם).

כמובן שאת האחריות האישית החלפנו בחקיקה מגבילה.

:lol:

אתה יוצא לפעמים מהבית? אתה רואה איך רוב האוכלוסיה במדינה הזאת מתנהלת?

נראה לך באמת שהציבור הרחב במדינה הזאת בשל לפעול לפי המודל שלך?

תהיה ריאלי, צריך לחיות עם מה שיש , לא לחיות בפנטזיות, והמציאות הי אשלפעמים צריך לפגוע בזכויות מסויימות כדי להגן על אינטרסים יותר חשובים. זה לא יסתדר מעצמו.

פורסם

ב. אף אחד לא אומר שאסור להם לעשן, אבל לעשן זאת זכות טבעית כמו שלהזריק הרואין זאת זכות טבעית או לשאוף גז מזגנים, מי שרוצה לעשות את זה תפדל, its his funeral , אבל כשזה פוגע באנשים אחרים ובבריאות הציבור המדינה צריכה להתערב, ועובדה שהיא עושה זאת, בעקבות מדינות מפותחות רבות אחרות שצלהן יש כבר את האכיפה הזאת.

אתה לא אוסר על אנשים לעשן בציבור - אתה אוסר על בעלי עסקים לאפשר עישון בעסק פרטי. עסק שאף אחד לא מחייב אותך להכנס איליו והוא לא צורך חיוני מהקיום שלך (בניגוד לבית חולים לדוגמא).

ג. לא צריך להפסיק לנהוג במכוניות, יש כרגע מגמה חזקה ומוצדקת של מעבר למכוניות היברידיות, ובעתיד גם חשמליות, שמזהמות הרבה פחות.

אני מאוד בעד העניין ובמידה ויתאפשר לי אני אחליף את הרכב שלי לאחד כזה.

ותסכים איתי שיש לעשות הבדלה בין התניידות ממקום למקום, שהיא צורך קיומי בעולם המודרני, ובין מותרות כמו סיגריות.

היברידיות? זה הטיעון שלך? - שעכשיו (אחרי 100 שנה?) מתחילים לעבור למכוניות היברדיות...?

אתה רוצה שאני אביא לך עוד דוגמאות?

תבדוק רגע כמה מה'מותרות' שלך פוגעות בעולם ובאנשים אחרים... אם אתה לא מוצא - אני יכול להביא שלל דוגמאות.

וההגדרה של מהו צורך והם מותרות לא מבוססת על איזה מודל מתמטי - היא סוביקטיבית.

אתה יוצא לפעמים מהבית? אתה רואה איך רוב האוכלוסיה במדינה הזאת מתנהלת?

נראה לך באמת שהציבור הרחב במדינה הזאת בשל לפעול לפי המודל שלך?

תהיה ריאלי, צריך לחיות עם מה שיש , לא לחיות בפנטזיות, והמציאות הי אשלפעמים צריך לפגוע בזכויות מסויימות כדי להגן על אינטרסים יותר חשובים. זה לא יסתדר מעצמו.

והחוקים הדביליים האלה הולכים לקדם אותנו לעבר יכולת בחירה אמיתית נכון...? ::) ::)

פורסם

כלא מעשן ממש לא מפריע לי שבית הקפה או המועדון בו אשב יאכלס גם מעשנים.

העיקר שהריח והעשן לא יפריעו לי. מצידי שיחלקו מפוחים אישיים למעשנים שיספחו את העשן דרך מסנן.

כל עוד לא יפריע לי העשן והריח מצידי הם יכולים גם לשרוף את עצמם.

נ.ב.

iiB צודק.

פורסם

תראו...אולי החוק הזה יגרום לאנשים להפסיק לעשן...

אולי אחרי 2-3 קנסות של 1000 שקל זה באמת יעשה להם משהו,

עד לא מזמן חבר בא להכנס איתי למסיבה והיתה לו סגריה ביד, השומר אמר לו לכבות תסגריה ואם הוא מעשן בפנים אז שיקח על עצמו שאם תופסים אותו זה קנס.

ולפעמים עושים ביקורות אם בא להם.

ואחרי שהיתי בפנים וחצי מכמויות הסגריות לא היו שם, הרגשתי טוב!

פורסם

IIB טועה. תפקידה של המדינה להגן על אזרחיה - גם אם זה שולל מהם כמה "זכויות" שאינו בשום חברה הגיונית זכויות יסוד. ה"זכות" לגרום לאדם שאינו מעשן נזקים מעישון פאסיבי אינה זכות כלל ועיקר. המדינה לא מונעת ממך לעשן - היא מונעת ממך להכריח אדם אחר שבחר לא לעשן לספוג את נזקי העישון שלך. פשוט.

אם אתה חושב שאתה חייב לעשן בבתי עסק - בחר בתי עסק שמקצים שטח למעשנים ובכך תפעיל את כוחך כצרכן לבחור - אל תגרום לי בתור לא מעשנת להדיר את רגלי מבתי עסק שלא עושים זאת ובכך לפגוע ביכולת הבחירה שלי.

פורסם

אני בעד אזורי עישון מסודרים ומאווררים למעשנים.

או אפילו בתי עסק מעושנים, מי שלא מעשן ידע לא להיכנס לשם. (מתוך בחירה כמובן).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים